Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Відеоспостереження в дитячому садочку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Відеоспостереження в дитячому садочку ваше ставлення до такого "ноу-хау" Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Nataly_diz 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 травень 2010 - 21:11

Сьогодні в новинах було показано відеорепортаж з одного з Тернопольських садочків.Там в группах(з ініціативи завідуючої)встановелене відоспостереження в групах.Батьки мають можливість онлайн спостерігати за своїм дитям протягом дня.Завідуюча мотивує це нововедення тим,що це не скільки спостереження за вихователем,скільки за дітьми,щоб мати можливість,в разі чого,довести,що то дитина дитинку штовхнула,а не вихователь.Про батьків,думаю,зрозуміло,тут плюсів дуже багато.
Як ви ставитиметесь до такого нововедення в садочках?Адже,розглядається питання про встановлення таких камер всюди,в разі якщо "експеримент виправдає сподівання."Як ви думаєте,чи бути такому в наших садочках?Чи затвердиться таке на державному рівні?Чи підуть на таке всі завідуючі?і т.п.
My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   poiu 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 21:18

Я б дуже хотіла щоб таке було в нашому садочку, я навіть не проти щоб камери були встановлені за батьківський кошт. Але думаю що на таке не кожна завідуюча піде, а тим більше вихователі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюшечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 21:25

Як на мене експеримент досить цікавий, хоча думаю більшість вихователів буде проти такого нововведення. Адже не кожному до вподоби працювати під прицілом відеокамер.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   wombatua 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 21:32

Мені теж сподобався цей сюжет і я чесно кажучи також не проти бачити що там поробляє мій малюк. Дякувати Богу в нас гарні вихователі і малечі їх дійсно любить, за що я їм дуже вдячна :bye:

Але от наприклад був випадок, пов"язаний з додатковими уроками в нас в садочку. Деякі мами на зборах почали обурюватись, що ми платимо 30 грн в міс за ці уроки, а дитина приходить додому і нічого не розказує, користі від них 0, і невідомо взагалі чи вони проводяться :36_3_11: . На що інші мами сказали, що вони особисто були присутні на цих заняттях, педагог гарний і всі батьки, які хочуть можуть прийти посидіти і побачити, чим їхні дітки там займаються. От в навіть в такому випадку відео камера дійсно б підтвердила наявність занять і було б видно, як викладач з ними займається.

А з іншої сторони, то я б напевно ну дуже вже часто сама б заходила просто подивитися, чи все гаразд з моїм малим, що він робить і з ким грається.... цікавість мене б загризла... може аж навіть занадто :blush: :cray:
My Signature
Зображення Зображення

Мої дітки - моє ЩАСТЯ!!!! ))))
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 21:37

з точки зору батьків-непогано,але як педагог-мені було б неприємно чи швидше некомфортно працювати,знаючи що за тобою спостерігають багато людей.Це як шоу "За склом"якесь-і додаткове навантаження на психіку персоналу
Просто поставити себе на місце вихователів-чи хотіли б ви щоб ваші клієнти в онлайн режимі бачили все,що ви робите.В кожного є в роботі хороші дні і не дуже.А знаючи ментальність нашу,1 промах перекреслює багато доброго,що та людина зробила
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 5
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 21:44

Мабуть, не хотіла б. Це ж при найменшому непорозумінні (чи хтось штовхне доцю, чи іграшку забере) - я б сивіла або бігла в садочок захищати своє чадо)

Та й вихователі на таке не підуть. І я їх розумію, сама не працювала б під прицілом камер. Не тому, що можна зробити щось не те, а просто перебувати в постійній напрузі від нагляду - тут ніяка нервова система не витримає.

Хіба що, демонструвати якісь моменти з життя садочку - уроки цікаві чи там заняття якісь, музичне чи малювання - оце було б цікаво.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galk@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 травень 2010 - 21:46

Моє дитя хоть і ще не ходить в садочок , але я б була дуже рада такому... По- перше вихователі не дозволяли б собі лишнього а по - друге ми би бачили як поводиться наша дитина і над чим потрібно працювати))
І не розумію чому не комфортно працювати ?? Я працювала в стоматологічній клініці адміністратором і там всюди були камери - спочатку не звично а птім і не помічаєш))

Повідомлення відредаговано Galk@: 25 травень 2010 - 21:49

My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 22:01

я б не хотіла, бо я і так знаю що мою дитину ніхто не ображає, а якби щось сталось то Злата сама все розповідає і коли я приходжу дитину забирати я бачу чим вона сьогодні займалась, у них в групі є полички "як ми провели день", де вихователі виставляють дитячі роботи. Та й вихователям складно психологічно працювати "на люди", якась показуха получається.
My Signature
Зображення Зображення
Кожна жінка має право прокинутися безсовісно щасливою і вийти з дому нагло красивою!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ірина І 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 травень 2010 - 22:01

ну я була б тільки щаслива, бо коли записувала малу в садок,то з однієї, правда вже старшої групи, лунали такі крики виховательки, ніби вона збожеволіла.
а так точно вже ніхто на дитину руку не підніме і не шарпне. знаєте, одні діло "розборки" між дітьми, а інше коли втручається няня і вихователь.
я сама садіковська дитина і нераз одримувала від моєї виховательки.
тому я тільки ЗА.
хоч і не сиділа б цілими днями перед монітором, але була б спокійна що та людина розуміє що її дії бачать.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 22:07

Порядку в садочках з таким нововведенням, як камери, стало набагато б більше, це ясно.
Це так само ясно, як і те, що бажаючих працювати в садочках вихователів стало б набагааато менше)

А кажуть, їх і так не вистачає...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 травень 2010 - 22:07

Коли залишаю дитину,то стараюсь довіряти вихователям(благо вони у нас хороші,одна наша сусідка).Старший ходив до інших вихователів і я також ніколи не мала претензій.А наявність камери буде тільки спокушати дивитись за дитиною,шукати недоліки у вихованні. Та все одно нам ще далеко до того.Це потребує додаткових коштів,а як відомо у нас навіть на ремонт класу дехто робить :36_6_3: .Ми ж мами і переживати будемо завжди,але напротязі життя не буде камер.Зрештою,малий 7 років моєї подруги гуляв з нею(він шустрий) і впав з висоти другого поверху(залишила на 10 хв,бо вагітна і треба було в туалет,а він каже:"Я тут почекаю під під"їздом") , зламав руку,дістав забиття.Біда може статись будь де,навіть біля рідних(купа випадків,коли всі поруч,а дитина покалічиться).Але просто різниця в тому,що тут винити тільки себе,а може і ні.Бо що має бути,то буде,а з іншого боку-береженого Бог береже...Та завжди надіюсь на краще.Треба відпускати дитину з гарним настроєм і самій бути спокійною,то все буде добре.ІМХОА так як у нас менталітет ще той,то завжди знайдеться той хто "замість камери"(і очі,і вуха у нас баба Галя :36_13_13: )

Повідомлення відредаговано мама хлопяток: 25 травень 2010 - 22:59

My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Зірочка форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 25 травень 2010 - 22:11

Я вже давно чула про відеоспостереження в садочках, але за кордоном. Правда, це приватні заклади для заможніх людей.
Думаю, навіть якщо цей експеримент вдасться, то у нашої держави не стане грошей, щоб довести справу до кінця. Або спихнуть все це на плечі батьків. Кому таке потрібно? - важко сказати. Персоналу садка - навряд чи (постійна напруга), батькам - можливо (однак, особисто я впевнена, що моя дитина у надійних руках і не маю наміру тримати її в полі зору, коли мене нема поруч). Думаю, є хтось третій - найбільш зацікавлений.
My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 травень 2010 - 22:25

мені ідея подобається.
банківські працівники (та не лише вони) постійно працюють під відеокамерами, якось справуються :)

ідея хороша, особливо, коли виникають спірні ситуації. та взагалі не зайве буде.
на рахунок того щоб дивитися за дитиною, ну навряд чи. ну гляньте якусь вебкамеру з вашого міста, там дуже посередня якість, навряд чи батьки отримуватимуть насолоду від переглядy такого відео.

а от в разі чого відео стане в нагоді. як батькам так і вихователям.
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana HP 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 травень 2010 - 23:30

Мені теж подпбається ця ідея. Мій чоловік працює під відеокамерами, каже спочатку було незвично, але потім перестав звертати увагу. Думаю не всі вихователі на це підуть, особливо старші (з досвідом), це виходить якийсь контроль.
My Signature
Спойлер

– Как довести девушку до сумасшествия? – Дать ей кучу денег и закрыть все магазины!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marinka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 10:56

Двома руками за!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
МРІЇ МАТЕРІАЛІЗУЮТЬСЯ-МРІЙТЕ ПРАВИЛЬНО)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   азалія 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 11:19

мені ідея з відеоспостереженням подобається. Ми до садочка ходим 2 тиждень і я б не проти глянути, як що там відбувається. Але такого в нас в державі не введуть у всіх садочках ІМХО
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 11:19

палиця з двома кінцями....в садках треба порядки наводити, але той нагляд не те, з чого треба починати, я так думаю. Дуже заманлива пропозиція, але, але, але....
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 15:46

Я була б дуже рада, якби такі камери встановили у нашому садку. Щойно починаємо ходити в садочок - в обід, як приходжу забирати, намагаюся розпитати як пройшов день ( у вихователя). Але в неї там ще 20 таких ганяє, тож поспіхом відбувається чимось на зразок "ну, трохи плакала, трохи гралася іт.п.". Я якось в перший чи другий день набралася наглости і пішла з дітками на "музику" - гарно так все було, але вихователька була дууууже незадоволена. Таке враження, що батьки "в небатьківський" час для них проблема. Камера би це виправила, ІМХО.

Не бачу проблеми для вихователя - сама працювала на режимному об"єкті, де камер не було хіба в туалеті. Спершу незвично, а потім вже не звертаєш на то уваги. Якщо справді нема що приховувати :shok:
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 15:56

Перегляд повідомленнябережаночка (25.5.2010, 21:37) писав:

.В кожного є в роботі хороші дні і не дуже.А знаючи ментальність нашу,1 промах перекреслює багато доброго,що та людина зробила

Але часто буває що ті не дуже дні відбиваються дуже на дитячій психіці і поведінці. А при їх роботі потрібно завжди тримати себе в руках і при здоровму глузді, щоб камери і зробили б. А то в сусідки мала тільки піде в садок, вже хвора, і всі ноги мокрі, тому що трава на майданчику поколіна, а старі вихователі на лавці сидять і язиками чешуть.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 травень 2010 - 16:28

Перегляд повідомленняОксанаа (26.5.2010, 15:56) писав:

А то в сусідки мала тільки піде в садок, вже хвора, і всі ноги мокрі, тому що трава на майданчику поколіна, а старі вихователі на лавці сидять і язиками чешуть.

наскільки я зрозуміла то камери будуть лише в приміщеннях, а на майдначику буде як раніше: хтось впав, когось штовхнув, намочив ноги....і т.д. і ніхто правди незнатиме і вихователь відпочине від камери:))))
взагалі ідея хороша, але завжди є 2 сторони медалі ІМХО
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів