Квартира чи власний будинок? Де ліпше жити?
Відправлено 24 травень 2010 - 14:30
Відправлено 24 травень 2010 - 14:36
Відправлено 24 травень 2010 - 14:42

Відправлено 24 травень 2010 - 14:45
Хатинка на морі, то теж гарний варіант, і дивлячись де саме, але коли не сезон то там глуш повна. А якщо вона велика то можна у сезон і кімнату здавати і мати додатковий заробіток.
А на рахунок новобудов у них нема нічого ні доброго ні поганого. Зараз багато фірм, які економлять на усьому заливають поганий цемент, труби дешеві і т.д. тобто коли він побудований то гарний, якщо звернути увагу на будинки якім 5-10 років, то там є тріщини ну і т.д. Якби у мене стояв вибір я б обрала власний будинок.
Висловила власну точку зору, а вибір вже за вами.
Відправлено 24 травень 2010 - 14:50
Відправлено 24 травень 2010 - 14:57
Повідомлення відредаговано Anya-anya: 24 травень 2010 - 14:58
Відправлено 24 травень 2010 - 15:01
Відправлено 24 травень 2010 - 15:03
Відправлено 24 травень 2010 - 15:34
Відправлено 24 травень 2010 - 15:49
Будувати самому? - А у вас є достатньо знань в цій сфері?
Наймати прораба? - Ви будете впевнені, що він якісно будує, а матеріали не йдуть наліво?
Хто буде контролювати процес? - Чоловік звільниться з роботи? Ви? (див. пункт перший і другий)
Незавершене будівництво? - ше небезпечніше
І ше раз повторюсь, шо то в рази дорожче ніж квартира.
Відправлено 24 травень 2010 - 15:52
В нас синочок приходить з садочка і до самої темноти грається надворі в піску чи на траві, зараз чекаємо ще на
до нас постійно приходять друзі на шашлики- це так суперово!!!
Звичайно, добре, якщо ви збудуєте будинок одразу - в нас трохи так не вийшло...
Відправлено 24 травень 2010 - 16:05
Відправлено 25 травень 2010 - 07:28
Повідомлення відредаговано angelina: 25 травень 2010 - 07:29
Відправлено 25 травень 2010 - 08:01
Як вже згадувалося вище, чи будувати будинок чи купувати - треба добре дивится які майстри його робили. Хоча те саме й з квартирами, але от нещодавно батьки робили вітальну і вже запросили майстрів, щоб хоч 1 кімната була гарна - ну от, за тиждень штукатурка зі сталі відпала, слава Богу, що ще нікого не прибила, якраз внук бігав по хаті. Чи наприклад стіни криво поставили, так перевіряєш ніби й рівно, а коли після 5-6 років дійшло діло двері ставити - ні, дверні пройоми косі, ну й багато чого. Я веду до того, що треба бути просто приготованим, що можуть бути свої нюанси, не все можна проконтролювати чи самому зробити, а з часом може щось повилазити.
Так само коло власного будинку набагато більше роботи, ніж коло квартири. Площа ж більша буде напевне, то й поприбирати, помити вікна займає час. А ще подвіря, а якщо ще й я кийсь садочок, кущі, город - ну але це таке. Є такі яким це подобається і вони завжди на це знайдуть час.
І ще одне, якщо вибирати будинок за містом, в передмісті, то варто зважити на інфраструктуру. Чи є в тому районі магазин продуктовий, аптека, а що лікар, дитячий садок, чи школа початкова. Можна дитину звісно і возити, але якщо 2 батьки вирішили працювати, а дитину ж до садка зранку відвезти ще можна, а в обід хто забере? Це ж не прибігти в місті додому і скоренько дитину привезти, це треба їхати аж за місто, більше часу треба і керівниутво може бути проти і т.д
Нюанси є, але якщо все добре обдумати, то потім принаймні не буде несподіванок. МИ зараз живем винаймаємо квартиру, а я мрію про маленький будиночок
Успіху з вибором!
Відправлено 25 травень 2010 - 08:33
Відправлено 25 травень 2010 - 08:37
Відправлено 25 травень 2010 - 10:48
Чомусь мені здається, що як порівняти ціну новозбудованої квартири (а це переважно "коробки", отже, треба додати вартість внутрішніх робіт) і будинку, то ще питання що дорожче.
Бажаю всім втілення гарних мрій!
Відправлено 25 травень 2010 - 11:04
Чомусь мені здається, що як порівняти ціну новозбудованої квартири (а це переважно "коробки", отже, треба додати вартість внутрішніх робіт) і будинку, то ще питання що дорожче.
Бажаю всім втілення гарних мрій!
Порівнювали. Будинок набагато дорожче. Принаймні в нас тут. І будинок не у Львіові, а поблизу. Не забувайте про земельну ділянкуТеж дуже хочемо будинок, але коли почали цікавитись цим питанням впритул, то виявилось дуже багато різних нюансів, тому поки цю ідею відклали.
Відправлено 25 травень 2010 - 11:14

Допомога