Мотивація вагітності і материнства опитування
Відправлено 22 травень 2010 - 18:53
Якщо матимете бажання - будемо обговорювати цю тему і надалі, після мого захисту.)
Відправлено 22 травень 2010 - 18:57
дякую автору теми!
Доречі. Дівчатка, пам'ятайте!
Натискаючи "не голосувати" - ви відмовляєтеся від участі в опитуванні, тому після перегляду результатів не зможете уже проголосувати. Голосуйте відразу! :)
Відправлено 22 травень 2010 - 19:02
Відправлено 22 травень 2010 - 19:36
Відправлено 22 травень 2010 - 19:43
я думаю, нам всім теж будуть цікаві результати для нашого форумно-мамського життя, а якщо ще це опитування допоможе Тій що танцює з вітром, то взагалі буде класно :)
думаю якщо вона зазначить у своїй роботі те все, що зуважила zyabka, то все буде ок :)
Відправлено 22 травень 2010 - 19:46
я просто буду вдячна тим, хто відгукнеться на моє прохання.
Відправлено 24 травень 2010 - 12:01
може ще бракує варіантів "бо маю проблеми зі здоров'ям і боюсь, що потім не вдасться завагітніти", або "щоб отримати соціальні виплати, а потім віддати дитину в дит. будинок", або "бо надоїло ходити на роботу, хочу в декрет" (це я так жорстоко іронізую)
чому люди одружуються? хіба не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що....
а чому люди вирішують привести на світ малятко (прийняти від Бога великий дар і велику відповідальність), чи не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що готові вдвох дарувати свою любов ще одній людинці....
це напевно мій варіант -- дитинка народжується з любові, в любові, і для любові
зовсім не хочу образити автора опитування, просто погляд з боку, з мого боку

Відправлено 24 травень 2010 - 12:18
Abrakadabra (24.5.2010, 13:01) писав:
може ще бракує варіантів "бо маю проблеми зі здоров'ям і боюсь, що потім не вдасться завагітніти", або "щоб отримати соціальні виплати, а потім віддати дитину в дит. будинок", або "бо надоїло ходити на роботу, хочу в декрет" (це я так жорстоко іронізую)
чому люди одружуються? хіба не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що....
а чому люди вирішують привести на світ малятко (прийняти від Бога великий дар і велику відповідальність), чи не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що готові вдвох дарувати свою любов ще одній людинці....
це напевно мій варіант -- дитинка народжується з любові, в любові, і для любові
зовсім не хочу образити автора опитування, просто погляд з боку, з мого боку
не образите, бо не я автор варіантів відповіді, а науковці, які вже роками займаються питанням материнства. (якщо хочете, можу вказати іхні прізвища і сторінки з їхніх робіт, де вказані ці варіанти мотивації.)
опитування - це чиста статистика, а не роздуми на теми моралі. (зрештою, є тема "Для чого ми народжуємо дітей"). я просто попросила допомоги.
а про етику - воно було б неетичним, якби хтось (в тому числі я), знав те, хто який варіант відповіді обрав. опитування анонімне, тому я просила про відвертість.
крім того, Ваша іронія не є безпідставно. дослідник Філіппова наводить 4 основних типи цінності дитини і материнства для матері:
1. емоційна (основний зміст взаємодії з дитиною – позитивно-емоційні переживання матері);
2. підвищено-емоційна (з варіантами: афективна, ейфорійна або концентрація на дитині всієї потреби в емоційній прив'язаності при відсутності інших об'єктів емоційної прив'язаності у матері);
3. заміна самостійної цінності дитини на цінності із соціально-комфортної сфери (дитина як засіб досягнення інших цінностей: підвищення соціального і сімейного статусу матері, порятунок від страху самотності в майбутньому, рідше – як джерело благ і т. п.);
4. повна відсутність цінності.
випадки бувають різні.
Повідомлення відредаговано Та що танцює з вітром: 24 травень 2010 - 12:30
Відправлено 24 травень 2010 - 13:08
можливо в мене занадто ідеалізований погляд на батьківство, або мені не зустрічались сім'ї де дитина є пупцем землі чи засобом досягнення цілі (хай навіть ціль -- заповнити емоційні прогалини), найчастіше дитина це просто ще один член сім'Ї якого люблять і т. д. і т. п.
зрештою, мені самій стало цікаво, які ж результати покаже опитування....

Відправлено 24 травень 2010 - 14:01
але більшість з них, як на мене, позитивні, наприклад заради коханого, заради продовження роду, не говоячи вже про дитина заради дитини.
щиро сподіваюся, що результат опитування покаже, що більшість жінок має "правильну" мотивацію вагітності, якщо слово "правильний" взагалі коректне в цій ситуації...
Відправлено 11 жовтень 2010 - 23:01
Відправлено 13 жовтень 2010 - 22:29
Відправлено 14 жовтень 2010 - 09:17
Просто більш ранні діти - підхід до їхнього народження є суто емоційним.
Діти народженні пізніше - тут більш виважений підхід, ну і на мою думку трошки інша мотивація.

Допомога