Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Мотивація вагітності і материнства - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Мотивація вагітності і материнства опитування Оцінка: -----

Опитування: Мій мотив вагітності і материнства (145 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Чому Ви вирішили стати мамою?

1. щоб відповідати соціальним очікуванням (ба так треба) (3 голосів [1.52%])

Відсоток голосів: 1.52%

2. щоб досягнути бажаного соц. і вікового статусу (я - доросла, самостійна...) (3 голосів [1.52%])

3. заради продовження роду (37 голосів [18.69%])

Відсоток голосів: 18.69%

4. заради реалізації своїх можливостей (виховати дитину, предати їй свої знання, досвід) (49 голосів [24.75%])

Відсоток голосів: 24.75%

5. заради компенсації своїх життєвих проблем (щоб дитина стала кращою, розумнішою, красивішою, щасливішою і т.п., ніж я) (3 голосів [1.52%])

6. заради збереження сім"ї (щоб втримати чоловіка) (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

7. заради протесту - на зло батькам і т.п. (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

8. заради втечі від самотності/ щоб мати помічника в старості (3 голосів [1.52%])

9. дитина заради дитини (74 голосів [37.37%])

Відсоток голосів: 37.37%

10. заради коханого (8 голосів [4.04%])

Відсоток голосів: 4.04%

11. досягнення критичного для народження дитини віку (7 голосів [3.54%])

Відсоток голосів: 3.54%

12. не думала про мотив - завагітніла і народила, щоб не робити аборт (11 голосів [5.56%])

Відсоток голосів: 5.56%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Та що танцює з вітром 

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 22 травень 2010 - 18:53

Прошу Вашої допомоги в написанні курсової роботи. Дорогі теперішні і майбутні МАТУСІ, дайте, будь ласка, відповідь на запитання. Будьте відвертими. Заздалегідь дякую.

Якщо матимете бажання - будемо обговорювати цю тему і надалі, після мого захисту.)
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 22 травень 2010 - 18:57

можна голосувати за кілька відповідей.
дякую автору теми!

Доречі. Дівчатка, пам'ятайте!
Натискаючи "не голосувати" - ви відмовляєтеся від участі в опитуванні, тому після перегляду результатів не зможете уже проголосувати. Голосуйте відразу! :)
  • 0
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 19:02

можливо, й справді краще кілька відповідей передбачити. модератори, виправте, будь ласка!
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 травень 2010 - 19:36

Проголосувати звичайно можна, хоч я теж своєї відповіді не знаййла. Ну і цінність такого дослідження з соціологічної точки зору мені здається невеликою, оскільки матусі з малечі це дуже невеличка вибірка за певними ознаками. Тут буде важкувати знайти когось, хто б народжував на зло батькам, або кого б вже прям так сильно підпирав вік. В переважній більшості жінки сімейні, достатньо молоді, досить освідчені і забезпечені, щоб дозволити зависати собі в неті. А ще майже всфі живуть в містах, або в передмісті. Але зовсім не навпаки. Не всі достатньо, молоді, освідчені, матеріально забезпечені з благополучних сімей зависають на форумах, тому ми за всіх теж сказати не можемо.Так що ваше дослідження хіба так і називати " опитування учасників мамських форумів" :dance2:
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 22 травень 2010 - 19:43

ну раз на форумі то вже можна вважати, що готуються до батьківства досить серйозно :)

я думаю, нам всім теж будуть цікаві результати для нашого форумно-мамського життя, а якщо ще це опитування допоможе Тій що танцює з вітром, то взагалі буде класно :)

думаю якщо вона зазначить у своїй роботі те все, що зуважила zyabka, то все буде ок :)
  • 1
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 19:46

zyabka, звичайно, ви праві. але це не є дипломна робота. вона не буде публікуватись в наукових виданнях. та й предмет не мій профільний. мені достатньо продемонструвати вміння проводити опитування і використовувати їх результат в роботі. це буде плюс для моєї роботи. крім того, більш обєктивного дослідження з респондентами ширшого вікового спектру, кола інтересів, професій і т. п., ніж тут я не маю де провести.

я просто буду вдячна тим, хто відгукнеться на моє прохання.
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Abrakadabra 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 травень 2010 - 12:01

мені ОСОБИСТО опитування здається неетичним, точніше не так опитування, як постановка варіантів відповідей,
може ще бракує варіантів "бо маю проблеми зі здоров'ям і боюсь, що потім не вдасться завагітніти", або "щоб отримати соціальні виплати, а потім віддати дитину в дит. будинок", або "бо надоїло ходити на роботу, хочу в декрет" (це я так жорстоко іронізую)

чому люди одружуються? хіба не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що....
а чому люди вирішують привести на світ малятко (прийняти від Бога великий дар і велику відповідальність), чи не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що готові вдвох дарувати свою любов ще одній людинці....

це напевно мій варіант -- дитинка народжується з любові, в любові, і для любові

зовсім не хочу образити автора опитування, просто погляд з боку, з мого боку
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 травень 2010 - 12:18

Перегляд повідомленняAbrakadabra (24.5.2010, 13:01) писав:

мені ОСОБИСТО опитування здається неетичним, точніше не так опитування, як постановка варіантів відповідей,
може ще бракує варіантів "бо маю проблеми зі здоров'ям і боюсь, що потім не вдасться завагітніти", або "щоб отримати соціальні виплати, а потім віддати дитину в дит. будинок", або "бо надоїло ходити на роботу, хочу в декрет" (це я так жорстоко іронізую)

чому люди одружуються? хіба не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що....
а чому люди вирішують привести на світ малятко (прийняти від Бога великий дар і велику відповідальність), чи не тому, що в якийсь момент починають так сильно один одного любити, що готові вдвох дарувати свою любов ще одній людинці....

це напевно мій варіант -- дитинка народжується з любові, в любові, і для любові

зовсім не хочу образити автора опитування, просто погляд з боку, з мого боку

не образите, бо не я автор варіантів відповіді, а науковці, які вже роками займаються питанням материнства. (якщо хочете, можу вказати іхні прізвища і сторінки з їхніх робіт, де вказані ці варіанти мотивації.)

опитування - це чиста статистика, а не роздуми на теми моралі. (зрештою, є тема "Для чого ми народжуємо дітей"). я просто попросила допомоги.

а про етику - воно було б неетичним, якби хтось (в тому числі я), знав те, хто який варіант відповіді обрав. опитування анонімне, тому я просила про відвертість.
крім того, Ваша іронія не є безпідставно. дослідник Філіппова наводить 4 основних типи цінності дитини і материнства для матері:
1. емоційна (основний зміст взаємодії з дитиною – позитивно-емоційні переживання матері);
2. підвищено-емоційна (з варіантами: афективна, ейфорійна або концентрація на дитині всієї потреби в емоційній прив'язаності при відсутності інших об'єктів емоційної прив'язаності у матері);
3. заміна самостійної цінності дитини на цінності із соціально-комфортної сфери (дитина як засіб досягнення інших цінностей: підвищення соціального і сімейного статусу матері, порятунок від страху самотності в майбутньому, рідше – як джерело благ і т. п.);
4. повна відсутність цінності.

випадки бувають різні.

Повідомлення відредаговано Та що танцює з вітром: 24 травень 2010 - 12:30

My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Abrakadabra 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 травень 2010 - 13:08

дякую за відповідь, все ж більшість варіантів мотивацій мені здаються радше паталогічними, ніж середньостатистичними, до прикладу "досягнення критичного для народження дитини віку", на мою думку, є частіше просто обставиною, ніж мотивацією.

можливо в мене занадто ідеалізований погляд на батьківство, або мені не зустрічались сім'ї де дитина є пупцем землі чи засобом досягнення цілі (хай навіть ціль -- заповнити емоційні прогалини), найчастіше дитина це просто ще один член сім'Ї якого люблять і т. д. і т. п.
зрештою, мені самій стало цікаво, які ж результати покаже опитування....
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Мрії збуваються
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 травень 2010 - 14:01

попередні результати можемо бачити вже зараз. якими б не були мотиви, все-таки є люди, які їх обирають. той сами мотив критичного віку - 4 відповіді. та й не такі вони патологічні - просто навряд чи жінка зізнається, що народила дитину, щоб самоствердитися перед батьками і соціумом чи щоб втримати чоловіка (особисто я думаю, що останній мотив все-таки присутній, хоча може на форумі і нема жінок, для яких він характерний.)
але більшість з них, як на мене, позитивні, наприклад заради коханого, заради продовження роду, не говоячи вже про дитина заради дитини.
щиро сподіваюся, що результат опитування покаже, що більшість жінок має "правильну" мотивацію вагітності, якщо слово "правильний" взагалі коректне в цій ситуації...
My Signature
Зображення
Зображення
Щастя в мені!...

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Francheska 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 жовтень 2010 - 23:01

я скільки себе памятаю завжди хотіла дітей, причому як мінімум 4)) материнський інстинкт напевно гарно розвинений. люблю усіх дітей, навіть нейпроблемніших, а своїх любитиму більше усього на світі...у кожного своя мотивація, я зустрічала і таких які просто хотіли сімю склеяти...а я напевно хочу просто радіти материнству і розуміти що живу не просто так :smile:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мур-Муля 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2010 - 22:29

Я також вважаю, що варіанти відповідей тут "чисто теоретичні" чи як... Мені наприклад ні один з варіантів не підходить, бо я просто все своє життя любила дітей і просто чуть не з першого дня нашого з чоловіком шлюбу благала його про дитину (він відмовлявся лише з причини "встати нормально на ноги"), але все-таки вмовила і неймовірно щаслива.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Galyna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 жовтень 2010 - 09:17

Ваше опитування досить цікаве, а найцікавішим мабуть є те, що мотивація для материнства з народження кожної наступної дитини змінюється, хоча основа залишається тією ж.
Просто більш ранні діти - підхід до їхнього народження є суто емоційним.
Діти народженні пізніше - тут більш виважений підхід, ну і на мою думку трошки інша мотивація.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн