Спастичний тетрапарез досвіт батьків у "подоланні"
Відправлено 21 травень 2010 - 21:35
У мене виникло питаннячко: чи реально позбутися спастичного тетрапареза? Поділіться досвідом у лікуванні.
Відправлено 22 травень 2010 - 01:40
чувіха (21.5.2010, 22:35) писав:
У мене виникло питаннячко: чи реально позбутися спастичного тетрапареза? Поділіться досвідом у лікуванні.
чувіха, Ви це запитання зняли у мене з язика!!!
Знаєте, я взагалі по іншому навіть не хочу думати, але все ж таки цікаво, що на це скажуть досвідченіші батьки.
А взагалі, нам всі лікарі, де б ми не звертались, кажуть, що все має бути добре, потрібно лише працювати і займатися з дитиною
А скільки вашій дитині? Де ви вже лікувались?
Досвід в лікуванні:
- масажі, вібромасаж
- ЛФК
- іпотерапія
- корекція хребта по методу Козявкіна В.І.
- парафінове та озокеритне обгортання
- електростимуляція
- медикаментозне лікування
- щоденні заняття вдома
Відправлено 22 травень 2010 - 04:53
Відправлено 22 травень 2010 - 18:50
чувіха (22.5.2010, 5:53) писав:
Знаєте у вашої дитини ще дуже хороший вік для реабілітації, дуже добре, що Ви вже стільки робите (особливо Войта та Бобата), бо нас в свій час не попереджали і не акцентували уваги. В нас Був діагноз гіпоксично ішемічне ураження ЦНС, а після 11міс. поставили Срастичний тетрапарез, але в нас нажаль спастика і в ногах і вручках. Найкращий вік для реабілітації це до року, потім до 3-х, а вже наостанньому місці до 6-ти років. Так, що працюйте й надалі і все, звичайно ж, у Вас буде добре.
Знаєте дуже добре би вам було потрапити до року в "Еліту" (на Чорновола) в них для малесеньких діточок до року спеціальна програма на 5 днів, раджу спробувати і по грошах виходить менше.
На рахунок поїхати на літо в Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій до Буринюка думаю також буде непогано. Ми б також хотіли туди поїхати. Якщо Вам не важко скиньте контакти.
Відправлено 22 травень 2010 - 19:50
Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій
48600
Тернопільська обл.
м. Заліщики, Грушевського М. вул., 12
Телефон: +380(3554)21460
Керівник - Буринюк Петро Павлович
Якщо не секрет, чи звертались ви до Берсенева?
Відправлено 22 травень 2010 - 20:10
Бо нам також поставили Гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС, робили нейросонографію, зараз лікуємо набряк головного мозку. Хочу піти до ще одного лікаря. На основі чого вам поставили такий діагноз? Буду дуже вдячна за відповідь.
Відправлено 22 травень 2010 - 23:06
чувіха (22.5.2010, 20:50) писав:
Заліщицький обласний комунальний дитячий санаторій
48600
Тернопільська обл.
м. Заліщики, Грушевського М. вул., 12
Телефон: +380(3554)21460 begin_of_the_skype_highlighting +380(3554)21460 end_of_the_skype_high
Керівник - Буринюк Петро Павлович
Якщо не секрет, чи звертались ви до Берсенева?
Не секрет
Відправлено 23 травень 2010 - 00:06
Nasjka (22.5.2010, 21:10) писав:
Бо нам також поставили Гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС, робили нейросонографію, зараз лікуємо набряк головного мозку. Хочу піти до ще одного лікаря. На основі чого вам поставили такий діагноз? Буду дуже вдячна за відповідь.
Не хочу нікого лякати, але спастичний тетрапарез - це одна із форм ДЦП. Коли нам було 3,5міс і ми лежали в лікарні, одна мама почувши, який в нас діагноз, сказала, що в них до року також було ГІУЦНС, а після року поставили ДЦП і нам також поставлять. Пам'ятаю, як я тоді обурилась, мовляв, у моєї дитини ДЦП???, так вона ж цілком нормальна, тільки трошки напружена, от знімемо напруження і все буде добре, але як виявилось не так це і просто зняти це "кляте" напруження, але можливо потрібно лише працювати.
А взагалі є багато випадків, коли ГІУЦНС закінчується досить успішно і не переростає у ДЦП. Знаю також хлопчика, у якого був такий же діагноз, так він жодного разу не лежав у лікарні і цілком нормальна дитина, тільки трошки пізніше почав все робити за інших діток.
Ми впринципі лікувались у чотирьох лікарів, звертались по консультацію ще до одного, думаю це незавадило, але у нашому випадку все підтверджувалось.
Ви спитайте у лікаря чи є у вашої дитини спастика і підвищений гіпертонус м'язів, якщо є то це перша ознака того, що розслаблятись не потрібно!!! Дивіться по розвитку дитини, по навиках, які вона опановує, якщо значних відхилень немає ,то все буде добре з вашим малятком!!!
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
чувіха (23.5.2010, 0:14) писав:
А який у вас діагноз? Чи немає судом?
У нас ДЦП: спастичний тетрапарез, але судом немає. Судомний синдром добре знімають у клініці в Бєрсєнєва. Знаю випадок, коли вже після першого курсу лікування дівчинка його позбулась. А у Вас судоми зокрема, чи судомний синдром, тобто готовність до судом, або судоми були один раз при народженні, а тепер не появляються??? Тому, що треба уточнити, бо є різниця і якщо Ви все ж таки будете лікуватись у Бєрсєнєва, то вони, здається з судомами неприймають, але Ви все ж таки уточніть!!!
Відправлено 24 травень 2010 - 13:01
Ліки можуть використовуватись для зменшення спастичності м'язів чи полегшення пересування. Деколи ін'єкції ліків безпосередньо в спастичний м'яз дає кращий ефект, а дія ліків може тривати декілька місяців. Новий тип медикаментозного лікування обіцяє бути корисним для дітей з проявами м'язової спастичності середнього або важкого ступеню, де ураженими є всі чотири кінцівки. Під час хірургічної процедури під шкіру вживлюється насос, що постійно впорскує спазмолітичний препарат БАЛКОФЕН. Для деяких дітей із спастичним ураженням обох ніг використовують іншу методику, що називається селективна дорзальна різотомія (радікотомія), що може безпосередньо знизити м'язову спастичність та покращити здатність до сидіння, стояння або ходи. Під час цієї процедури лікарі перерізають деякі з нервових волокон, що в найбільшій мірі підтримують м'язову спастичність. Ця процедура звичайно виконується дитині у віці 2-6 років.
Чи хтось використовував цей балкофен?

Допомога