Діти, які подолали важку хворобу ДЦП. Історії про реабілітацію, які закінчились успішно
Відправлено 20 травень 2010 - 00:57
Відправлено 20 травень 2010 - 07:21
Не скажу що все це пережити легко, але до усього привикається.
Відповім за всі Ваші запитання. Пишіть в приват.
Відправлено 20 травень 2010 - 18:47
Відправлено 20 травень 2010 - 19:02
Відправлено 20 травень 2010 - 20:53
schmetterling (20.5.2010, 20:02) писав:
schmetterling, ДУЖЕ, ДУЖЕ, ДУЖЕ ДЯКУЮ за ваше повідомлення. Чесно кажучи, мені навіть накотились сльози на очі
Відправлено 20 травень 2010 - 21:27
Mira01 (20.5.2010, 0:57) писав:
Усе буде добре з Вашим малятком!!! Тільки боріться і просіть Бога. Зі мною у школі в одному класі вчився хлопчик і я ніколи навіть гадки не мала про його хворобу (ДЦП) аж до 11 класу. Він ніколи і нічим не відрізнявся від інших діток завдяки його батькам і виріс хорошою людиною. Зараз він одружений і має здоровеньку дитину. У Вас теж усе буде добре!!!
Відправлено 21 травень 2010 - 01:46
Mira01 (20.5.2010, 0:57) писав:
Довгий час працювала з неповносправними дітками і бачила багато щасливих історій. Звичайно, поняття щастя у кожного своє. Якщо щастям вважати те, що дитина може ходити чи не відрізняється від інших, то це діти з неускладненими формами ДЦП (коли незначно уражені ноги чи руки). Регулярні заняття допомагають знижувати видимі "відхилення" від норми. Поруч з нами ходять багато таких людей. Зовсім недавно зустріла таку жінку, у якої вже народилась друга донечка.
Якщо не дуже перейматись схожістю з іншими, то й тут багато гарних прикладів. Наприклад, знаю одну чудову пару молодих людей, які мають дуже очевидні неповносправності, обоє ходять важко і "помітно", але ходять за ручки, усміхаються, мають вже діток, обоє працюють і є справді щасливими.
Є діти, які досягають успіху, і з важкими ураженнями. На візках, з руками, які не дуже слухаються, але ходять у звичайну школу - наприклад, 82 школа у Львові є досить показовою - там вже навчалися і навчаються кілька десятків таких дітей. Є діти, які поступають в університети - або заочно у звичайні, або у спеціально організовані, як при Джерелі. Є багато прикладів навчання таких дітей за допомогою комп'ютерів (це більше поширено у розвинутих країнах). Є спортсмени (наша остання параолімпійська Олімпіада гарно це показала), є журналісти, є багато інших професій, де вже дорослі неповносправні реалізують свої сильні сторони.
Важливо побачити, у чому є сильні сторони дитини і розвивати їх. А найголовніше - любити свою дитину і вірити у неї, у її майбутнє. І життя саме підкаже вам шляхи...
Світлої Вам дороги попереду!

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 21 травень 2010 - 19:00
Switljachok (21.5.2010, 2:46) писав:
Якщо не дуже перейматись схожістю з іншими, то й тут багато гарних прикладів. Наприклад, знаю одну чудову пару молодих людей, які мають дуже очевидні неповносправності, обоє ходять важко і "помітно", але ходять за ручки, усміхаються, мають вже діток, обоє працюють і є справді щасливими.
Є діти, які досягають успіху, і з важкими ураженнями. На візках, з руками, які не дуже слухаються, але ходять у звичайну школу - наприклад, 82 школа у Львові є досить показовою - там вже навчалися і навчаються кілька десятків таких дітей. Є діти, які поступають в університети - або заочно у звичайні, або у спеціально організовані, як при Джерелі. Є багато прикладів навчання таких дітей за допомогою комп'ютерів (це більше поширено у розвинутих країнах). Є спортсмени (наша остання параолімпійська Олімпіада гарно це показала), є журналісти, є багато інших професій, де вже дорослі неповносправні реалізують свої сильні сторони.
Важливо побачити, у чому є сильні сторони дитини і розвивати їх. А найголовніше - любити свою дитину і вірити у неї, у її майбутнє. І життя саме підкаже вам шляхи...
Світлої Вам дороги попереду!
Switljachok, дорогесенька, скажіть, будь-ласка, а наскільки "піддається" спастичний тетрапарез, якщо взагалі можна давати такі прогнози. Можливо, у вашій практиці були якісь випадки, коли зі спастичним тетрапарезом отримували якісь результати???
Відправлено 26 травень 2010 - 11:39
Mira01 (21.5.2010, 19:00) писав:
Піддається, Міро, піддається - наполегливим вправам, вірі у свою дитинку, вчасній допомозі... Так, я працювала тривалий час з дітками, які мали спастичний тетрапарез. Звичайно, прогноз дуже залежить від того, наскільки сильним є ураження - адже попри цей діагноз, жодної однакової дитини немає... Хтось має сильніше ураження, хтось судоми, та й супутні захворювання у кожного свої (можливі і порушення зору/ слуху/ інтелекту/ мовлення/ поведінки.....). Тому сказати, що є якась одна програма, яка є дієвою для усіх - не можу. Кожному потрібно підбирати свою власну.
А на рахунок результатів - якщо зможете, знайдіть книгу Мари Киллили "История о том, как родительская любовь победила тяжелую болезнь" - там ще на обкладинці вказано Детский церебральній паралич. Ця книга написана мамою дівчинки з ДЦП і там так гарно описано, як крок за кроком здобувались перемоги... Дуже реальна і зворушлива книга...
З моєї практики я теж бачила багато позитивних результатів. Багатьох навчила сидіти, повзати, деяких - ходити. Інколи досягненням є навіть те, що немає погіршення стану (у більш дорослому віці). Навчаємось самостійно їсти, одягатись, ходити в туалет, спілкуватись, малювати, писати, працювати з комп'ютером... - усе це теж досягнення, тому що таким діткам важче опановувати накі навики, ніж звичайним...

Найкоштовніше намисто у мами - це рученята її дитинки, яка ніжно пригорнулась до грудей[font=Arial]
Відправлено 26 травень 2010 - 12:49
Також мій колишній співробітник одружився на дівчині з ДЦП і в них також є дитинка,хлопчику вже більше 2 років.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
А ще пригадалась дівчинка з моєї школи з ДЦП. Чула,що батьки багато раз возили її за союзу в якийсь санаторій в Криму. Ця дівчина дуже добре вчилась,закінчила школу на золоту медаль і закінчила медакадемію.
Повідомлення відредаговано Феєрія: 26 травень 2010 - 12:50
Відправлено 30 травень 2010 - 09:02
Відправлено 04 червень 2010 - 19:59
Mira01 (20.5.2010, 19:47) писав:
Звичайно такі діти є! Просто вони не знають про ваше питання. До нас часто приходять студенти на практику - і серед них є й "діти" з ДЦП. Вони потребують допомоги, однак не так уже й сильно. А їх однолітки сприймають їх як здорових.
А іще у мене є знайома сім"я - обоє страждали на ДЦП.і їх рішення про шлюб сприйняли в штики обидві родини. А тепер усі тішаться чудовими двійнятами. І ви також знайдете свою щасливу стежку
Відправлено 14 липень 2010 - 21:48
"Дело в том что я ребенком росла тоже необычным , мама меня родила в 34 года, первую и долгожданную, глубоко недоношенную в белой асфиксии с весом около 1 кг, реанимация , ИВЛ, это был далекий 1973, что врачи советовали маме сами можете представить-кусок мяса без всяких перспектив, чуть позже диагноз- ДЦП, форма слава богу не тяжелая, первые семь лет жизни я моментами помню бесконечных массажистов , неврологов, пошла в 2 года, сильно волочила ногу за собой, только нога, больше никаких нарушений не было, санатории, Евпатория, Анапа, инвалидность никто не дал, конечно, и может оно и слава богу, помню как откладывался каждый рубль и родители везли меня каждый год на море, покупая курсовку частным образом. я пошла в обычную школу, помню, очень боялась , что надо мной будут смеяться, но ничего подобного- только вот на физре не все удавалось и я жутко комплесовала по этому поводу. Закончила школу, кем быть? ну конечно, врачом! Десять лет в реанимации и анестезиологии, потом вышла замуж. Помню как в детстве я страшно стеснялась своей мамы, потому что одноклашки кричали- Тань, за тобой бабуля пришла! всегда думала- выйду замуж в 18 лет и рожу много детей, не меньше трех ( ну очень мне в детстве хотелось брата сестру, да и сейчас бы очень хотелось..) Но жизнь сложилась так, что замуж вышла в 28, первого сына родила в 29, второго в 31. Пока сидела в декректах двух подряд получила второе высшее и ушла в коррекционную педагогику. Детки мои самые обычные, мне в этом году 37 будет, а мечта- и я и муж очень хотим дочу, но на этой работе у меня появилась параноя просто, что у нее будет синдром, и я себя постоянно спрашиваю- а к такому повороту я готова? ну вот такой грузовоз.... а по части ДЦП сейчас я еле заметно прихрамываю на одну ногу и то при быстрой ходьбе и все".
Відправлено 25 липень 2011 - 13:38
Volinka (14.7.2010, 21:48) писав:
"Дело в том что я ребенком росла тоже необычным , мама меня родила в 34 года, первую и долгожданную, глубоко недоношенную в белой асфиксии с весом около 1 кг, реанимация , ИВЛ, это был далекий 1973, что врачи советовали маме сами можете представить-кусок мяса без всяких перспектив, чуть позже диагноз- ДЦП, форма слава богу не тяжелая, первые семь лет жизни я моментами помню бесконечных массажистов , неврологов, пошла в 2 года, сильно волочила ногу за собой, только нога, больше никаких нарушений не было, санатории, Евпатория, Анапа, инвалидность никто не дал, конечно, и может оно и слава богу, помню как откладывался каждый рубль и родители везли меня каждый год на море, покупая курсовку частным образом. я пошла в обычную школу, помню, очень боялась , что надо мной будут смеяться, но ничего подобного- только вот на физре не все удавалось и я жутко комплесовала по этому поводу. Закончила школу, кем быть? ну конечно, врачом! Десять лет в реанимации и анестезиологии, потом вышла замуж. Помню как в детстве я страшно стеснялась своей мамы, потому что одноклашки кричали- Тань, за тобой бабуля пришла! всегда думала- выйду замуж в 18 лет и рожу много детей, не меньше трех ( ну очень мне в детстве хотелось брата сестру, да и сейчас бы очень хотелось..) Но жизнь сложилась так, что замуж вышла в 28, первого сына родила в 29, второго в 31. Пока сидела в декректах двух подряд получила второе высшее и ушла в коррекционную педагогику. Детки мои самые обычные, мне в этом году 37 будет, а мечта- и я и муж очень хотим дочу, но на этой работе у меня появилась параноя просто, что у нее будет синдром, и я себя постоянно спрашиваю- а к такому повороту я готова? ну вот такой грузовоз.... а по части ДЦП сейчас я еле заметно прихрамываю на одну ногу и то при быстрой ходьбе и все".
Дякую дуже!!!!!Бажаю щоб все у Вас було добре!!!! Моїй донечці рік тому також поставили страшний діагноз ДЦП -правобічний геміпарез. Я роблю все можливе і не можливе.......Я хочу щоб в неї було повноцінне життя. Вона розумна гарна дівчинка.......єдина проблема права нога, яка не опускається на пяточку.Тобто дитина як бігає- хромає сильно...... Мене дуже цікавить як дітки з цим живуть і чи виходжується ця хвороба повністю???
Відправлено 06 серпень 2011 - 21:10
Volinka (14.7.2010, 21:48) писав:
Дуже дякую за цю розповідь.Після таких слів розумієш, що парцюєш недарма. В мене однокласниця вийшла заміж за хлопця з ДЦП. Мають здорову дитинку. Чула ще досить багато історій про те, що такі люди нормально влаштовують своє життя.
Це вселяє віру в майбутнє. У нас все буде добре.І наші дітки ОБОВ'ЯЗКОВО будуть щасливими!!!!
Відправлено 10 серпень 2011 - 01:10
slovjanka (25.7.2011, 14:38) писав:
Щоб вилікувати повністю-не думаю,все ж таки це-ураження ЦНС..Головне-працювати,щоб не запустити і не довести до контрактур!
До речі,у нас такий самий діагноз...
Відправлено 08 грудень 2011 - 14:19

Допомога