Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: грибок - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

грибок можна врятувати ніготь? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 19 травень 2010 - 18:40

Дівчата,не дуже приємна тема,але розкажу:десь рік тому мала травму ногтя на нозі ,він почорнів,а потім почав помало злазити,але я замітила,що він відростає грубоватим і жовтуватого кольору...невже це грибок?хто стикався,як можна його вилікувати,мазі,креми,лаки?до лікаря не ходила...Дякую!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 травень 2010 - 18:44

gordenka, у мене такаж проблема, нігті на ногах(2 останні) відростають грубуваті і жовті, це почалось після того, як до мене приїжджала тітка і взувала мої тапочки, тепеер маю урок.Дівчата, допоможіть і мені порадами!а ще цікаво, чи існує грибок під назвою курячий кіготь?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 18:47

В мене на роботі теж люблять в чужих тапках походити :15_2_129:
я пробувала настойку з хрону на спирту,то поки мазала,то він білів,а перестала,все повернулось... :15_1_55:
My Signature
ЗображенняЗображення
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 18:57

gordenka, у мене подруга після нарощування нігтів дістала грибок, що аж ніготь відлетів, і до лікарів ходила, таблетки, мазі.......вже пів року мучиться....навіть не знаю як та бідося лічиться чи ні
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даруся 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 травень 2010 - 19:08

знаю що клотримазол помагає,в мене колись на мізинці ноги другий ніготь ріс,то помогло,та й моя мама завжди від грибків ним користується.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 19:09

Біла Троянда,я на місці твоєї подруги напевне пішла б до тої майстрині і подякувала за "хорошу роботу"
Скоро літо,а залаковувати нігті постійно,ой як не хочеться...
А ти пробувала вже щось?якусь мазь?

Повідомлення відредаговано gordenka: 19 травень 2010 - 19:09

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 19:14

gordenka, пробувала клотримазол, але безуспішно, грибок перекинувся на 2 палець, може тапочки ті поміняти чи що?Таку саму б'яку має ще одна знайома жіночка, то нажаль рецедиви з нігтем стаються що пів року, то вона Флюконазол пила таблетки і мазь якусь використовує
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 19:46

Біла ТрояндаА тапки дійсно поміняй,бо то таке...ще радили йодом змащувати звичайним,але краще по рецепту дерматолога 30% здається...але то зимою добре коли ніхто не бачить :15_1_55: ...
Ніхто не пише,певно ні у кого немає таких проблем... :15_2_129:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 травень 2010 - 19:49

gordenka, взагалі мені досить дивно, щоб замість того, аби аби піти до професіонала ви цю проблему вирішуєте на форумі.
Ми не бачимо вашої проблеми, а навіть якби й бачили ми не лікарі, тому радити що і як лікувати ПРОСТО ЗЛОЧИН.
Зверніться до спеціаліста!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Г@лк@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 20:05

І у мене така ж проблема--- то з "народної медицини" кажуть мастити йодом - саме уражений кусочок нігтя.Поки результатів мало що видно- принаймі не збільшується.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 20:08

Дівчата, ви розумієте, що тим самолікування "незнати чого незнати чим" ви можете просто жахливо нашкодити своєму здоров"ю. Ну де ваш здоровий глузд??
Принамй на консультацію до лікаря, аби виявити шо то таке просто необхідно піти.
Я в шоці..
Ну дитячий садок. " В мене шось там таке-во, як мені його лікувати........"
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 2
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 20:14

Рижуля, питала лікаря, казав клотримазол, не помогло, то що сидіти і думати, з дитиною по лікарях бігати і ще в кишені кожному всунути, вибач, але вдруг хтось щось підкаже, з йодом цікава ідея, поки в балетках ще ходжу
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 20:17

Рижуля,до наших спеціалістів(в мому містечку) не хочу принципово звертатись,тому,що знаю,що вони можуть зробити гірше,щоб ти до нього частіше звертався,а потім не відомо,що буде далі...Ви напевне щаслива,що до таких спеціалістів в руки не попадали...тому і ображаєте тут "дитячим садком".Не можете порадити,то не ображайте принаймі...
От я і думаю,що може хтось з власного досвіду порадить,навіть того самого спеціаліста,або кому такий толковий лікар чим допоміг...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іванк@ 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 20:39

Дівчатка справді самолікування вам навряд чи допоможе.Мій чоловік уже1,5 роки з цим бореться.Ходили до дуже багатьох спеціалістів і нічого не допомагало!Правда у нього грибок на нігтьові руки.Але знайшли дуже хорошого врача,і він назначив тривале лікування.Там і мазі і таблетки.Слава Богу все йде на поправку!
Дівчата,які користуються йодом можу сказати,що і ми таке пробували,але ефекту 0!!!!!!!
В мого чоловіка + ще від грипка зявилась екзема!Тому раджу знайти хорошого врача!
My Signature
ЗображенняЗображення

Ніколи не сперечайся з чоловіком! Відразу плач)))

Мій блог)))
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:03

Дівчата з одного боку Рижуля права з таким неможна шуткувати, це все-таки шкіра, тре з тим обрежено, можна такого наробити, комусь йод поможе а комусь такого наробить, щоб недовести ...до зараження, недай Бог звісно.
На вигляд той грибок може однаковий в двох людей, а насправді ...це може бути інша шкірна недуга. ІМХО
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:11

Veronika_S,справа в тому,що шкіра здорова,тільки ніготь жовтий :wub:
а на рахунок шкіри,з вами повністтю згідна,це треба рятувати не затягуючи....
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:18

Перегляд повідомленняgordenka (19.5.2010, 19:40) писав:

Дівчата,не дуже приємна тема,але розкажу:десь рік тому мала травму ногтя на нозі ,він почорнів,а потім почав помало злазити,але я замітила,що він відростає грубоватим і жовтуватого кольору...невже це грибок?хто стикався,як можна його вилікувати,мазі,креми,лаки?до лікаря не ходила...Дякую!!!

Текст, що розкривається
Сьогодні приблизно кожен п'ятий житель планети уражений грибковим захворюванням. Найчастіше спостерігаються мікоз (грибкове ураження шкіри ніг і рук) та оніхомікоз (ураження нігтів). Ці захворювання - два рідні брати. Спочатку з'являється мікоз і якщо його вчасно не позбутися, то слідом за ним з'явиться оніхомікоз. Часто люди роками безрезультатно борються з оніхомікозом - ці гриби надзвичайно живучі.

Негарні нігті
треба лікувати
Якщо ви помітили в себе на підошвах лущення шкіри, невеличкі тріщинки, пухирці, почервоніння, свербіння між пальцями - це означає, що гриби вже "поселилися" на вашій шкірі і незабаром за першої-ліпшої нагоди освояться і на нігтях.
Ніготь, уражений оніхомікозом, має дві основні ознаки - змінює колір і структуру. Він стає жовтуватого, білуватого або коричневого кольору, значно товщий за звичайний здоровий ніготь і кришиться під час зрізання.
Зазвичай оніхомікоз уражує спочатку нігті на ногах. Проте якщо його вчасно не лікувати і не дотримуватися правил особистої гігієни, він переходить на руки.
Часто люди звертаються до дерматолога, вважаючи, що їхні нігті уражені грибком. Але захворювань нігтів дуже багато, і лише лабораторний аналіз дає підтвердження того, що це грибкове захворювання, яке треба лікувати. У третини пацієнтів, які вважають, що в них грибок, виявляється зовсім інше захворювання: дистрофічні зміни нігтів, псоріаз, мікробна екзема тощо.

Гриби люблять
тепло і вологу
У більшості випадків оніхомікоз - це наслідок розвитку мікозу. Оскільки шкіра значно тонша за ніготь, гриби освоюються на ній швидше і краще. А якщо грибок на шкірі зачепити ножичками під час зрізання нігтів або весь час травмувати тісним взуттям, він переходить на нігтьові пластинки.
Часто оніхомікоз з'являється після того, як людина тривалий час ходила в мокрому чи вологому взутті або носила чуже.
Лише в деяких випадках оніхомікоз з'являється як самостійне захворювання. Внаслідок травми нігтя, ранки навколо нігтя чи під ним порушується його живлення, що є передумовою розвитку грибкового захворювання.
Часто оніхомікоз уражує артистів, бо їм доводиться взувати не своє взуття, спортсменів, зокрема футболістів, та ін., які м'ячем постійно травмують пальці ніг.
Розвитку грибів сприяють тепло і волога. Тому їх дуже легко "підхопити" в бані, сауні, басейні, в перукарні та інших місцях загального користування.
Також розвитку мікозу та оніхомікозу сприяють загальні захворювання організму - цукровий діабет, трофічні ураження нижніх кінцівок, варикозне розширення вен тощо.

Як встановити
діагноз
Лікар може встановити діагноз оніхомікозу, лише глянувши на нігті, але це потребує підтвердження за допомогою лабораторного обстеження - мікроскопії. Для цього у хворого відрізають шматочок нігтя і відправляють до лабораторії на дослідження.
Щоб визначити вид гриба, треба зробити бактеріологічну пробу, але це не завжди має значення для лікування. Адже сучасні препарати мають широкий спектр дії і можуть знищувати не один вид гриба, а відразу кілька.

Оніхомікоз -
хвороба виліковна

Суть лікування полягає у видаленні ураженої нігтьової пластинки, щоб дати можливість рости здоровому нігтю. Це можна зробити хірургічним методом, проте цей процес дуже болісний, тому вдаються до нього лише зрідка. До того ж він ефективний, лише якщо уражені один чи два нігті. Якщо ж уражені майже всі нігті, наберіться терпіння. Оніхомікоз - захворювання виліковне. Але щоб позбутися його остаточно, потрібен час і чітке виконання всіх призначень лікаря. Навіть найзадавненіший оніхомікоз можна вилікувати протягом 3 міс.
Безболісно видалити ніготь можна за допомогою мазі "Мікоспор". Мазь розм'якшує нігтьову пластинку, і хворий зрізає її на кілька міліметрів. Наступного дня - ще на кілька міліметрів, доки не зникне весь хворий ніготь. Тоді лікування можна продовжити, змащуючи ложе нігтя йодистими розчинами (препаратами йоду) або будь-якими мазями: мікоспор, міфунгал, нізорал, ламізин.
Інколи хворі скаржаться, що по кілька років лікуються мазями, але так і не позбулися оніхомікозу. Це тому, що лікування має бути системним. Якщо повністю уражені одразу кілька нігтів, то, крім мазі, лікар має призначити ще й таблетки.
Гриби також є алергенами для організму людини, тому особливо уважно треба ставитися до оніхомікозу хворим на бронхіальну астму, захворювання легень, дихальних шляхів тощо. Грибкові захворювання можуть спричиняти напади астми, загострення хвороб. Практика свідчить, що після лікування оніхомікозу такі напади майже припинялися і самопочуття хворих значно поліпшувалося.
Також особливого підходу в лікуванні оніхомікозу потребують хворі на цукровий діабет, їм ні в якому разі не можна травмувати нігті.
Якщо хвороба задавнена, оніхомікоз може перетворитися на грибкову екзему, лікування якої значно складніше.

Як запобігти оніхомікозу
Взуття має бути зручним, не стискати ноги, особливо пальці.
Жінкам, схильним до варикозного розширення вен, треба займатися профілактикою цього захворювання або ефективно його лікувати.
Якщо на вулиці волога погода, обов'язково звечора висушіть взуття, не взувайте вологе чи мокре взуття.
Після ванни чи душу ретельно витирайте ступні ніг.
У басейни та інші місця ходіть у своєму взутті.
Запобігайте травмам нігтів на руках та ногах.
Під час манікюру та педикюру обов'язково дотримуйтеся правил гігієни (дезінфекції інструментів).
Якщо у вас цукровий діабет, вчасно лікуйтеся і не допускайте загострення хвороби.

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:21

gordenka аналогічна ситуація була в мого чоловіка півтора року назад. На великий палець лівої ноги впало повне відро з водою. Ніготь почорнів, зліз, а потім, так, як ви пишете, почало наростати горбиками таке жовте. Ходив до лікаря, сказали, що то такі шари нігтя, що верхній буде гладенький. Радили мастити йодом. Щойно глянула на палець - все ок! Ніготь - як ніготь, ніяких грибків!
My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   krasotisha 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:23

Що тут радитись, до лікаря треба йти . В мене теж уражений ніготь після педикюру, але я ще годую грудьми і зате ніяк не виберусь, та й навряд ті препарати сумісні з ГВ. То вже пізніше піду, але тут якраз чим швидше звернешся тим швидше вилікуєш.

Повідомлення відредаговано krasotisha: 19 травень 2010 - 21:23

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 21:38

У меня за время беременности грибок быстренько "слопал" все ногти на одной ноге а на 3-м месяце был поражен всего один ноготь на 1/3
Лечусь уже около года, на одном пальце вроде бы ноготь слез и начал отрастать нормальный, но потом снова пошел пораженный ноготь. Что уже только не делали - результата нету
My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему