Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Каміння в жовчевому міхурі - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Каміння в жовчевому міхурі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ice 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 травень 2010 - 12:16

Коли я була на 35 тижні вагітності, у мене під час УЗД виявили каміння в жовчевому міхурі. Ніяких болей ніколи у мене не було, аж поки місяць тому вночі не стався перший приступ. Біль був жахливий, 2 таблетки Но-шпи не допомогли взагалі. Я знову пішла на УЗД, камені невеличкі, 3 мм, сказали дотримуватись дієти, якщо далі будуть болі, то вирішити, коли зробити операцію по видаленню жовчевого міхура. Гастроентеролог сказала ні в якому разі не пити жовчогінні чаї, не займатись самолікуванням, бо якщо ті камені зрушити, то вони заб"ють жовчеві протоки. Час від часу мене болить далі, хоча дотримуюсь дієти. Операції боюся ДУЖЕ, тим більше, що годую дитину грудьми і не хочу ще відлучати. Хто мав таку ж проблему - порадьте, що робити. Чи ви якось лікували чи оперували? Знаю, що є якісь операції лазарем чи як. Буду вдячна за будь-яку інформацію, в тому числі і про нормальну лікарню чи лікаря.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dorofa17 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 травень 2010 - 13:16

В моєї знайомої була така штука.Також не було ніяких болей поки не стався приступ вночі і чоловік в непритомному стані завіз в лікарню.В неї каміння стало в протоках.В результаті видалили жовчний міхур.Лікар їй казав добре,що жовч по організму не розтіклася,а то б було проблем.На рахунок операції лазарем,то не завжди каміння розбивають.Особливо коли воно велике.Якщо потрібно можу детальніше розпитати її що саме цікавить.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2010 - 13:25

Ice, у моєї бабусі було каміння в жовчному міхурі, їй лікар призначив якийсь доволі дорогий препарат який сприяє подрібненню цього каміння в жовчному міхурі, і потім воно у вигляді пісочку виводиться разом з жовччю. Вона його пила близько 3 місяців і каміння дійсно перетворились на пісочок і його кількість змешилась. На жаль я не знаю назву того препарату, але думаю що вам все одно поки що не можна його приймати так як ви на ГВ, а пізніше проконсультуйтесь з лікарем він має знати про існування такого роду ліків.

Повідомлення відредаговано Cherika: 17 травень 2010 - 13:27

My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bulochka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2010 - 13:29

Чоловіковій мамі робили лапороскопію. В 10й ранку зробили, а ввечері вона вже вставала помаленьку. Ми її доглядали, то можу сказати, що не страшно все було. Вона тягнула до останнього. Камінці можуть забити жовчний прохід і жовчний може тріснути - тоді біда. Тому варто звернути увагу.
Але може вас все простіше. Знаю, що є курортне лікування.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Таїсія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2010 - 13:42

Ice, я в грудні місяці зробила таку операцію.Почалося все з приступів. Спочатку бували раз в три місяці, потім раз в місяць, потім ще частіше, один раз прийшлось, навіть, швидку викликати.Я ще не знала в чому причина, а лікарі вкололи обезболююче, сказали що це апендицит і, якщо біль не пройде, щоб їхала в лікарню. Я на другий день пішла на УЗД і мені зразу сказали в чому справа: дорожка каміння в жовчному міхурі по 2-3 мм.Я зразу пішла на операцію. Якби я не затянула , а раньше знала причину, то поїхала б на лазер, каміння ж не велике. А так, через бажання похудати, через чаї, дієти я ці камінці зрушила і один застряг в проході. Я змушена була робити операцію, тому що коли блокується жовчний міхур, то наслідки дуже погані...
Якщо ще щось цікавить, пиши в прват.
My Signature
Зображення

Как хорошо, когда у всех детей есть папы. И не болит душа.
Как здорово, что папа любит маму, всё остальное суета.
Всё остальное купим, если будут деньги, не будет их, руками создадим,
Но очень важно, чтобы жили в счастье дети. И выросли хорошими людьми!
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2010 - 13:52

Таїсія, Підкажи будь-ласка,а де саме болі відчуваються і чи є якісь признаки?Я ось тут начиталась і інколи теж маю біль зверху над пупком.Можливо мені теж на УЗД?А то в подруги взагалі симптомів не було.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Жаринка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 травень 2010 - 15:43

в мене перший приступ бів 3 тижні після родів.під час вагітності трохи боліло в ямці я думалс, що дитина тисне.а після родів вже не помогла ні швидка ні внутрівенні уколи вдома.забрали в лікарню а чоловік лишився з 3 тижневою дитиною на руках.це був жах.повні груди молока я лежу з двома капельницями.дитину перевели на суміш.я відкапуюся біжу годувати.знов починає боліти визиваю таксі і їду в лікарню.сказали робити операцію.камінці 4 мм.в протоках.мама моя сказала шо ні.попробуємо нар.методами.професор який мене лікував дав напрвлення у львів до одного лікаря в обласну який має апарат що розширює жовчні протоки і камінці можуть швидше вийти.ми на наступний день після приступу зразу поїхали.зробили процедуру ту.потім курс капельниць.потім мама моя знайшла лікарство на травахяке робить одна жінка у льв.обл.і я його пила.через рік мене почало знов боліти.визвали швидку.я думала все операція.привели на узд а ніяких камінців нема один пісок.лікарі в шоці.бо памятали мене з минулого року і знайшли моє старе узд і аналізи.а болі були бо остатки каміння виходили.отак ми обійшлися без операції.кому шо треба пишіть у приват
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 12:57

dorofa17, біль в районі підшлункової, як пише Жаринка "в ямці".
Жаринка, ти цілком правильно все зробила. В моєму випадку трохи все затянулося, я ж то думала, що в мене гастрит, вип"ю обезболююче і проходить, а це треба було зразу йти на УЗД.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 13:04

Перегляд повідомленняТаїсія (19.5.2010, 13:57) писав:

dorofa17, біль в районі підшлункової, як пише Жаринка "в ямці".
Жаринка, ти цілком правильно все зробила. В моєму випадку трохи все затянулося, я ж то думала, що в мене гастрит, вип"ю обезболююче і проходить, а це треба було зразу йти на УЗД.

мене тоже зразу після родів трохи боліло, думала шлунок пила мезим і переставало боліти.а потім тільки найсильнішими антибіотиками у капельницях змогли мені хоч трохи зняти біль
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 13:15

Ось і я думаю,що в мене гастрит.В середині пече,відрижка.Короче жуть якась.Дуже не хочу йти ковтати зонд.Вип"ю також таблетку і проходить.
My Signature
[Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2010 - 13:21

вибачте, антибіотиками біль не знімають. швидше були спазмолітики, і знеболюючі .
сорі, влізла до вас з метою, щоб трошки поправити. бо люди різні читають, щоб не займались самолікуванням антибіотиками.))))
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   ЮляЛя 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 травень 2010 - 07:50

Перегляд повідомленняЖаринка (17.5.2010, 16:43) писав:

в мене перший приступ бів 3 тижні після родів.під час вагітності трохи боліло в ямці я думалс, що дитина тисне.а після родів вже не помогла ні швидка ні внутрівенні уколи вдома.забрали в лікарню а чоловік лишився з 3 тижневою дитиною на руках.це був жах.повні груди молока я лежу з двома капельницями.дитину перевели на суміш.я відкапуюся біжу годувати.знов починає боліти визиваю таксі і їду в лікарню.сказали робити операцію.камінці 4 мм.в протоках.мама моя сказала шо ні.попробуємо нар.методами.професор який мене лікував дав напрвлення у львів до одного лікаря в обласну який має апарат що розширює жовчні протоки і камінці можуть швидше вийти.ми на наступний день після приступу зразу поїхали.зробили процедуру ту.потім курс капельниць.потім мама моя знайшла лікарство на травахяке робить одна жінка у льв.обл.і я його пила.через рік мене почало знов боліти.визвали швидку.я думала все операція.привели на узд а ніяких камінців нема один пісок.лікарі в шоці.бо памятали мене з минулого року і знайшли моє старе узд і аналізи.а болі були бо остатки каміння виходили.отак ми обійшлися без операції.кому шо треба пишіть у приват

От я за таке переживаю, бо як ходила на УЗД в 20тижнів, то мені познаходили в жовчному камні(8мм :ireful: ) полипи..Поки нічого не турбує..сподіваюсь вдасться дотягнути до родів і погодувати дитину..Але мало що може трапитись..Якщо можна скіньте мені в приват координати того лікаря з апаратом і тої жінки з травами..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 07:44

Порадьте, як бути. Я вже наважилась на лапароскопію, дуже не хочу з тим зволікати, щоб потім не було пізно. Але ще більше не хочу відлучати синочка від грудей. Що робити?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 10:41

Ice, не спіши ще з операцією, дотримуйся правильного харчування, менше жареного і жирного і, якщо, приступи не будуть частіші і частіші, може обійдеться без операційного втручання. Багато людей з такими камінцями живе все життя, навіть не підозрюючи.
My Signature
Зображення

• 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 13:04

Перегляд повідомленняIce (22.5.2010, 8:44) писав:

Порадьте, як бути. Я вже наважилась на лапароскопію, дуже не хочу з тим зволікати, щоб потім не було пізно. Але ще більше не хочу відлучати синочка від грудей. Що робити?

Ти ж годуєш тобі все рівно не можна гострого жареного.попробуй на сурах сидіти.чаї попий жовчогінні.найкраще для жовчного це дієта.черствий хліб.ніякого свіжого печеня.шкода малого відлучати.це ж наркоз.а він ще маленький.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 травень 2010 - 13:15

Ice, у моєї бабусі було таке, але не хочу вас порівнювати до 70-тирічної жінки, мучилась бабця тиждень-два, зробили операцію якраз вчасно, але у бабці виявилось дуже велике каміння і багато.Хірург дав дідусеві цілу торбинку, яка влазить в кулак з тим камінням. Такщо, якщо камінчики ще маленькі, шукайте інші методи лікування, не все ще втрачено.Як моя бабця такі великі мала і нічого і навіть невідомо скільки часу, то я думаю якщо Вас нічого не болить на операція не обов'язково ще іти, а спробувати інші методи.Саме простіше для лікаря прооперувати, бо не дуже хто хоче панькатись з довгими місяцями лікування
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LOLO 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 травень 2010 - 16:44

ПРивіт!! У 18 років мені вирізали жовчний міхур. У мене було 7 камінців як кубики 1см*1см*1см*1см. РОздробити такі камінці чайками, ліками чи гарячими компресами не вийде-вони по консистенції як з затвердлого пластиліну (просто після операції мені їх видали в руки то я вже добре роздивилася). Я мала часті приступи такі, що не знімаються ніякими знеболюючими. Скажу так-якшо сама придумаєш собі дати операції, тобто буде планова, то матимеш як я 0,5см шовчик у ямочці між ребрами, 1 сховають у пупок і ще два з правого боку теж по 0,5см. До навчання повернулася вже через тиждень. Так як у вас маленька дитинка-то єдиний мінус-не носити тяжесті ну і дитятко хоча б місяць-просто вам не вийде їх носити--дуже дискомфорт сильний і районі печінки. ПіслЯ операції за допомогою лазера шви заживають і розсмоктуються через 2-3місяці зовсім. тепер я вагітна, то мушу сама щоразу нагадувати про цю операцію лікарю, бо слідів майже не видно. ПРавда смаки мої у їжі сильно змінилися-овочі і фрукти мої найкращі друзі. якщо пробиває на мясо чи рибу-то переважно не жирну.
Інший варіант-операція екстренна-коли закупоряться протоки чи запалиться сам жовчний-розпанахають вздовж як свинку від ямочки аж до пупка, щоби все вичистити. Зі мною у палаті тоді така жіночка лежала. Я після операції, як попустила анестезія вже бігала по коридору, тримаючи пов'язки руками, а вона лежала ще дооовго. Мене виписали на 3день, а їй лежати, ще хоча б тиждень казали. та і взагалі-дарма довела до такого стану.

Вирішувати вам, але я чесно скажу--ні дня я не жаліла про цю операцію. Після неї мене боліло набагато менше , ніж при приступах. Здоров'я у мене хороше. Час від часу печінці хочеться прочиститися, бо ж жовч нікуди не назбирується і тому мало виділяється. ТО тоді мене страшно тягне на щось жииирне або на насіння соняшника. А так-все ок.

Бажаю вам бути здоровими і швидко вирішити.
My Signature
ЗображенняЗображення

Батьки – настільки прості пристрої, що ними можуть керувати навіть діти
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Венгрррия 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 липень 2010 - 14:23

В мене теж було 3 приступи, камінці по 3-5мм,казали оперувати, бо як завагітнію і, не дай Боже, під час вагітності застрягне в протоці камінець - то біда буде. Я не наважилась оперуватись. Виключила з раціону 3Ж (жирное,жаренное,желток), протягом року пила щодня свіжовіджаті соки по сезону, в основному буряк і морква (1:4),морквяно-яблучний, буряково-морквяно-огірковий (1:2:2), майже рік пила лецитин, щоб не застоювалась жовч по 2-3 капсули на день, збручанську водичку час від часу. В добрий час сказати, вже 4-й рік приступів немає, болю і важкості в районі печінки теж, коли натискати під ребром,то відчуваю,що коле, тобто є вони там, але не турбують. Дитинку виносила нормально. Лецитин курсами продовжую пити-практично в усіх аптеках він є.
My Signature
Зображення

"Якщо я засну и прокинусь через сто років і мене запитають, що зараз відбувається в країні, я відповім - П"ЮТЬ І КРАДУТЬ". (с) Салтиков-Щедрин
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bridgitta 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 11:14

моїй мамі кажуть робити операцію, поки не почались приступи, а вона не знає, куди звертатись і скільки така операція може коштувати. Якщо хтось робив її у Львові, напишіть мені будь-ласка в приват деталі з контактами лікаря і цінами.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 липень 2010 - 10:25

І мені, будь ласка, адже для мене ця тема досі актуальна.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему