Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Смертельна "Малютка" - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Смертельна "Малютка" обговоримо статтю Оцінка: -----

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 13 травень 2010 - 08:55

Из-за смерти младенца в Украине срочно проверяют детские смеси

13 мая, 09:12

Главный государственный санитарный врач Украины Геннадий Рожков поручил Главному государственному санитарному врачу Полтавской области провести внеплановой проверку ОАО "Хорольский молококонсервний комбинат детских продуктов", сообщает информационная служба Государственной санитарно-эпидемиологической службы Украины.
Данное поручение было выдано в связи со смертью 3-х месячной девочки в с.Жуковцы Лановецкого района Тернопольской области, связанной с использованием молочной смеси "Малютка" (производства ОАО "Хорольский молококонсервний комбинат детских продуктов", г.Хорол Полтавской области).

Я соболезную родителям по поводу смерти ребенка. Для того, что бы избежать возможного повторения этой ситуации, считаю необходимым провести проверку смеси "Малютка". В кратчайшие сроки получим результаты экспертизы и будем применять соответствующие меры. В связи с данной ситуацией Государственная санитарно-эпидемиологическая служба Украины будет проводить внеплановую проверку всех предприятий детского питания, а также усилит контроль за ввозом продуктов детского питания. Наши дети должны быть здоровыми", - отметил Г.Рожков.

стаття тут
Прихований текст

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 13 травень 2010 - 09:05

uliarv, жах...
Я не знавець ШВ, але хіба "малютку" дають в 3 місяці?
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   uliarv 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:10

Перегляд повідомленняРижуля (13.5.2010, 10:05) писав:

uliarv, жах...

ну наскільки я зрозуміла, це суміш, тобто штучники її споживають певно з народження :( замість маминого молочка
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юліанка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:17

Це дійсно жахлива трагедія.... Вже давно треба було перевіряти цей Хорольский завод, багато мам жалілися на їх продукцію, а не чекати на трагедію...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюшечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:21

Ну в нашій ддержаві завжди так, поки щось не станеться ніхто і пальцем не поворухне. А зараз зато будуть говорити, які ж вони молодці-перевірили всі заводи і поставки продукції дитячого харчування. А про те що це могли зробити раніше і трагедія можливо б і не сталася ніхто не згадає.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юліанка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:25

Перегляд повідомленняКсюшечка (13.5.2010, 10:21) писав:

Ну в нашій ддержаві завжди так, поки щось не станеться ніхто і пальцем не поворухне. А зараз зато будуть говорити, які ж вони молодці-перевірили всі заводи і поставки продукції дитячого харчування. А про те що це могли зробити раніше і трагедія можливо б і не сталася ніхто не згадає.

Що правда, то правда...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataly_diz 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:26

Це жахливо!
Як можливо проконтролювати вміст тих сумішей?Кожна мама,яка годує сумішами,певне,мала б замислюватись вмістом того порошку.І тим,як їжа впливає на шлуночок маленького створіння,такий слабенький і вразливий до всього чужерідного...
Найгірше,що цей випадок самий розголошений.А скільки діток !"виживають"і повільно калічаться руками батьків.
Це все індустрія.Де гроші і прибутки понад усе.А людські життя-всього маленький "недолік"в зароблянні.
Мій син штучник.Вважаю,що це посприяло тому,що він має аллергію невідомо на що.
Малютку дають мої знайомі своїй дитині від народження,бо "відішлі молоко пропало",а інша давала сину,бо "стафілококк в молоці знайшли".
Ну як?як так?
і мені доказують,що моє молоко немає ніякої користі,що дитина не доотримує чогось,що час вже переходити "на більш поживне харчування"!
Принаймні,я знаю,що моє молоко не шкідливе-ЦЕ точно!!!!
My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Аріка Ікара 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:28

А чому всі впевненні, що малюк помер саме через суміш? В статті я таких фактів не знайшла. Будуть говорити, що була скрита алергія чи ще щось, а не через суміш, от так, як після смерті від вакцинації... прикро...
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:28

Це просто жах! Отак з чиєїсь безвідповідальності страждають дітки та їх батьки. Співчуваю!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюшечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:33

Перегляд повідомленняSvetko (13.5.2010, 10:28) писав:

А чому всі впевненні, що малюк помер саме через суміш? В статті я таких фактів не знайшла. Будуть говорити, що була скрита алергія чи ще щось, а не через суміш, от так, як після смерті від вакцинації... прикро...

От і я задумалась чому всі впевнені, що через суміш. Можливо дійсно в дитинки було щось зі здоровям, чого лікарі не помітили.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:37

Перегляд повідомленняРижуля (13.5.2010, 10:05) писав:

uliarv, жах...

Наскільки я пам"ятаю, то Малютку дають з народження, Малиш - для старшеньких.
Сама на таких сумішах виросла.

Nataly^, не треба бути тако категоричною. Часто для ШВ є реальні підстави. І тут обговорюється не моральний аспект ШВ, а наслідки вживання неякісню продукції. Діти мають право отримувати найкраще харчування, навіть якщо з певних причин ГВ не є можливим.
І ще - Данчик їсть каші на сумішах (бо коров"яче молоко вводити ще зарано), тому неякісна суміш (ми вживаємо камші ХІПП молочні) теж може йому зашкодити, хоча не так сильно, бо основна їжа в нас - мама.
Стаття дійсно схвилювала, хоча дівчата праві - дитинка могла померти і з іншої причини. Хоча для батьків яка б не була причина - це величезне горе.

Повідомлення відредаговано мамаПашіЖеніБогдана: 13 травень 2010 - 09:43

My Signature
Зображення Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Г@лк@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 13 травень 2010 - 09:39

Це просто ужас!!! Уявляєте я вчора була в педіатра свого- сину 7 місяців погано вагу набирає то лікар наполягала,щоб я малому купила суміш цього заводу(типу йому вже мого молока мало).І я купила... правда ще не давала вже і не буду ...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 травень 2010 - 09:42

Перегляд повідомленняNataly^ (13.5.2010, 10:26) писав:

Це жахливо!
Як можливо проконтролювати вміст тих сумішей?Кожна мама,яка годує сумішами,певне,мала б замислюватись вмістом того порошку.І тим,як їжа впливає на шлуночок маленького створіння,такий слабенький і вразливий до всього чужерідного...
Найгірше,що цей випадок самий розголошений.А скільки діток !"виживають"і повільно калічаться руками батьків.
Це все індустрія.Де гроші і прибутки понад усе.А людські життя-всього маленький "недолік"в зароблянні.
Мій син штучник.Вважаю,що це посприяло тому,що він має аллергію невідомо на що.
Малютку дають мої знайомі своїй дитині від народження,бо "відішлі молоко пропало",а інша давала сину,бо "стафілококк в молоці знайшли".
Ну як?як так?
і мені доказують,що моє молоко немає ніякої користі,що дитина не доотримує чогось,що час вже переходити "на більш поживне харчування"!
Принаймні,я знаю,що моє молоко не шкідливе-ЦЕ точно!!!!

Наталь, зараз мова зовсім не про те.
Не у всіх "відішлі молоко пропало", і не у всіх стафілокок знайшли.
Я й не думала, що штучник - то так позорно :unknw:
І як мама може проконтролювати вміст суміші???
У кожного є свої причини переходу на суміш - в когось вагомі,в когось не дуже, але звинувачувати треба не маму, яка годувала сумішшю, а ВИРОБНИКА!
бо то не діло, контролю немає ніякого, якщо і є якийсь, то все вирішується з допомогою хабаря...
My Signature
Зображення
  • 11
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце Надії 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Боже,як же це страшно!Я і сама до пів року давала малому малютку,а тепер даю малиш того ж таки Хорольського молококонсервного комбінату.Щасливі і спокійні мамусі,які мають грудне молочко.А моє дитя від народження на сумішах... :acute:
Це дуже страшно,що навіть ДИТЯЧЕ харчування не є безпечним.Чи це у нашій країні все так роблять"як небудь",чи це якась програма,спрямована на винищення Украйни,наших малят? :unknw:
Я теж думаю,що тут як у випадках з прививками не покажуть дійсної причини,пов*язаної з годуванням дитини,а спихнуть вину на батьків,чи придумають якісь інші "хвороби",причини такого біди.
Нехай Бог милує від такого горя...
My Signature
ЗображенняЗображення[/url]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Думаю комусь з регіоналів сподобався " заводік", або просто сказали закрити, щоб всі їли нестле.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:43

ай справді, чи є факти, що причиною смерті є саме Малютка? чи то знайшли крайнього?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   romaschka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 09:47

А я свою малу з 4, 5 місяців догодовувала сумішшю "Малютка". Слава Богу, в нас ніяких проблем не було... Але то просто - жах! Я думаю, що суміші для дітей мали б ретельно перевірятися ЗАВЖДИ і бути бездоганними, але чи завжди це так? І чи можемо ми точно знати, що даємо своїм дітям???
А може то і справді, знайшли крайнього?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 10:02

Доречі нарахунок Нестле, то подібна з малюткою ситуація була в Німеччині, в мене знайома там працює доглядальницею за дітками (нянею тобто) так от у них там від суміші Нестле померла маленька дитинка, то вона мене тоді так залякала що я до тепер старшій нічого нестлеподібного не купую. Але враховуючи якість наших продуктів, і особливо дитячих цукерочок, сирків, тощо-то кожен продукт в тій чи іншій мірі має в собі барвники і консерванти, в мене особисто вже істеричний сміх починається, коли я беру до рук якийсь дитячий продукт і читаю таку "красиву" фразу: "ароматизатор ідентичний натуральному". По суті якщо розібратись то не вгадаєш, що дати дитині і бути впевненою що не викличе алергії чи отруєння, мене все це лякає, але я усвідомлюю що я особисто нічого не можу змінити, поки наша держава не візьме все це під свій контроль і опіку, причому опікуючи наших з вами дітей а не свої гаманці. Жахлива ситуація, і дана тема тому підтвердження.
До чого я веду? Завод, ясна річ виний в якості своєї продукції, але вина і держава що не перевіряла доцільно раніше, що могло не презвести до таких трагічних наслідків, а от мама яка дала своїй дитині дану суміш? Хіба вина вона в тому що дитина на ШВ і вона, можливо по пораді лікаря, дала дитинці малютку. Ви уявляєте стан цієї мами??????? Я боюсь навіть приблизно уявити що вона почуває, розуміючи що могла дати щось інше, але............Жахливо...........просто жах і біль, тому що розумію що державне керівництво швидше замне справу, або просто йому чимось заводик не догодив, ніхто насправді не думає про діток, всі плекають свій Піар. Шкода, правда, що у нас поки нічого серйозного не тсанеться, доти ніхто не рухається.
Не приведи Господи, комусь опинитись в такій історії!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   M@rtik 1+1 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 10:07

Перегляд повідомленнямамаПашіЖеніБогдана (13.5.2010, 10:37) писав:

Наскільки я пам"ятаю, то Малютку дають з народження, Малиш - для старшеньких.

Малиш від 3 і 6 місяців, причому той , що варився вже нема. Їхню "лінію виробництва" викупила Франція, тепер Малиш в жестяній банці,по 400 грам і на банці пише "Мalytka" причому він також не вариться...
... Чула, що є багато отруєнь від тих малишів і малюток "без варки" .Хотіла свого перевести на Малиш, а тепер боюся...
Можливо у дитини були проблеми зі здоров'ям, як зауважила Ксюшечка,- лікарі цього не помітили, а застосуваня малютки призвело до летальних наслідків....можливо вона взагалі не підходила дитині...
My Signature
ЗображенняЗображення
Мої сини,мої орли - це моя гордість материнська !!!
Кажуть люди я сама, наче квіточка,
Що пливуть мої слова, як та річечка,
Що душа моя співає, мов сопілочка.
А я просто українка, україночка
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 10:07

справжньої причини і так ніхто не скаже, понаписують Бог зна що.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему