Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: поділ прибудинкової території - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

поділ прибудинкової території що робити з наглими сусідами? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 травень 2010 - 13:44

Схожої теми не знайшла, тому відкриваю нову)))
Проблема ось в чому. Ми живемо в 8-квартирному будинку з прибудинковою територією. Кожен сусід має свою невеличку ділянку - хтось квіти -овочі вирощує, хтось просто траву косить час від часу. Ми купили квартиру 5 років тому. До того років 10-15 в цій квартирі ніхто не жив. Звісно, ділянка, яка умовно закріплена за нами, прийшла в занепад. На частині її сусід побудував сарай та пташник. Інша частина ділянки тепер повністю в тіні, не росте навіть трава. Ми пропонували сусідам виділити нам взамін забудованої частини частку своєї ділянки, пропонували розбирати сарай та ще багато чого. Вони не погоджуються, кажуть всі ті роки так жили і далі так буде. Мало того - відділили свою ділянку парканчиком, поки нас не було дома, при цьому захапали (інакше не скажеш) ще пару метрів нашої землі. Я вже не кажу про курей, від яких в сиру погоду такі аромати...
Може хтось стикався з такими сусідами або обізнаний у цій сфері відносин, дайте, будь-ласка, пораду - як поділити прибудинкову територію, яка знаходиться у користуванні, не приватизована. Куда звертатись? Хочеться вирішити це питання без бійок, як це іноді трапляється...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 травень 2010 - 20:49

Малінка, а земля у вас в спільному користуванні? бо мусить бути папір який підтверджує що певний кусок закріплений за кимось.
якщо такого паперу нема, то тоді можна і в суд на них падати,

тобто якщо вона в користуванні цих людей-то є межі які її позначають і коли ви купували вашу квартиру то теж мали б мати такий папір.

якщо ні, то вони загарбали, ще й незаконну будову зробили, такшо в суд подати і все то знесуть разом з парканом.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataly_diz 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 травень 2010 - 21:09

В свій час мала нагоду працювати в установі,яка саме займається такими питаннями.Раджу вам звернутись до них і проконсультуватись.Ця установа називається "Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз"лаболаторія"Судових товарознавчих,автотоварознавчих та будівельно-технічних досліджень"м.Львів,вул.Соборна,7,колись був телефон такий 72-66-60.Можливо,зараз змінилось щось.Принамні,пару років тому було так.Успіхів вам.З власного досвіду.....мало кому вдається домовитись по мирному.Люди до таких "маразмів2опускаються,що важко собі уявити...
My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 07:44

Ірина І, , так, земля в спільному користуванні і може бути поділена між квартирами по-рівну, якщо всі сусіди цього хочуть або залишатись без поділу та використовуватись всіма по всій площі - для прогулянок, відпочинку і т.д.
Так що сусідські сараї та паркани однозначно незаконні.
Nataly^,, дякую за корисну адресу, з*їздимо туда, взнаємо - що і як. В тому то і справа, що я собі уявляю, до яких маразмів такі справи доходять і страшенно цього не хочу. Начиталась в газетах як за межу вбивають один одного...
Іноді хочеться плюнути та лишити так як є, але приходить весна, літо, все кругом росте, цвіте, а я обожнюю в землі покопатись - посадити квіти, зелень, помідорчики)))) Тоді починаю біситись - чому я маю подарувати половину ділянки, яка по закону мені належить, а друга половина стала непридатною для садівництва? Раніше ті сусіди ще і моїх дітей з двору виганяли, бо вони їм кур лякають! Мої діти лякали їм кур на моїй ділянці - цирк! Хоча ще і не такі цирки були... Тепер вони відгородились. Так зроби це по-людськи - став паркан по межі - ні, треба по-свинськи - відхапати ще хоч кусочок.
Так що Земельний Кодекс на цю тему я вже почитала, закон повністю на нашій стороні, але чи можливо добитися тут справедливості чесним шляхом - без хабарів и т.п.? Ще і знайомих в цій сфері нема...
Для початку підемо в розвідку в установу, яку згадувала Наталі, там побачимо)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 12 травень 2010 - 09:00

Малінка, недавно читала статтю, що на прибудинковій території можна садити виключно квіти, траву і все. Навіть овочі виключались(я того не розумію, бо гарненькі грядочки з зеленню у мене викликають такий же захват, як і клумби з квітами, але адміністрації видніше..), я вже не буду говорити про ваш сарай :diablo: , це взагалі недопустимо. Вам можна звернутись і в БТІ до людини, яка займається вашим районом, вона має в силу своїх обов"язків раз в пів року(чи частіше) переглядати свій район і будинки в ньому на факт незаконного будівництва і штафувати таких суб"єктів, а також заставити розібрати ту "споруду".
В мене ситуація трохи інша, ми теж переїхали 3 роки назад в будинок, на перший поверх, попередньо перед вікнами був ліс...і нікому нічого не треба було, коли мій чоловік викорчував ті дички, скопав грядочки у нас перед вікнами і тільки, вияснилось, що у нас є власники на той клаптик з верхніх поверхів, було висловлено страшне незадоволення нашою діяльністю, сказано, що багато років вони носили нормальню землю з лісу, щоб там було добре садити, сказали, що я перекопала їх квіти, а вони бачили то з балкону(коли сказала, чому не кричали, коли бачили, а кажуть про це тільки зараз, відповіді не було :8_3_19: ), а коли я спитала, якщо у них усе поділено по клаптику на всі поверхи, то де мій клаптик, мені вказали на метрик під балконами, куди всі плюють і кидають недопалки, більше моєї ноги там не було, зараз усе знову заростає, але принаймі травою, завдяки тому, що чоловік повикорчовував дикі сливки, то є хоч світло, але переконалась вкотре, що людська природа незмінна: "і сам не гам і іншому не дам". Ну і висновок для мене, коли ще кудись переїду, спершу треба сходити по всіх поверхах і поперепитувати чи випадково не на його ділянці я планую садити квіти, навіть якщо там справжній ліс...може там хтось гриби збирається збирати :diablo:
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 10:21

olia14, , власне і у нас почалося з проблеми старожилів-новоселів. Нам взагалі заявляли, що вони тут 50 років живуть, а ми тут квартиранти. Да хоч 100 років - але є закон - територія ділиться порівну або, якщо квартири різної площі, пропорційно розмірам житла. Мені не потрібно чужого, хочу лише свій клаптик землі, на який маю право.
Доречі, Оля, а у вас як - на рівні частини поділено?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Костина мама 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 10:37

Малінка, если по хорошему не соглашаются, скажите что пожалуетесь на них, и что их сарай сравняют с землей, он у них не оформлен и земля не приватизирована это 100%, а на все постройки должны быть тех.паспорт и договор аренды или выкупа земли

у нас двух-этажка и у каждого есть не большой участок люди там зелень задят, кто цветочки, а у нас нет ни земли ни сарая, я этим и не страдаю - зато они весной каждый гребет свой участок убирают, белят бардюры возле него, а у меня ничего нет :) я только смотрю как они работают :) а был не большой участочек в тени я там песочницу для детей сделала :)
My Signature
Зображення
Зображення

Великие умы обсуждают идеи, средние - обсуждают поступки, а малые - людей
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 11:13

Костина мама, , так, ми вже вирішили на днях з ними поговорити-полякати, а не подіє, так підем на наступному тижні у вищезгадані інстанції.
Доречі, про пісочницю - була і така ідея. Все ж таки маю трьох діток - пісочниця та качельки пішли би на ура))))Думали - якщо вже в тій тіні нічого не росте, то поставимо хоч якісь пеньочки, столик, щоб діти бавились, пісочницю, качельки. Взялась я той клаптик землі розрівняти, почистити, бо там одного скла битого два відра було і цегли. Так там від кур така вонь! А коли я побачила які щури бігають з того курятника - не набагато меньші за котів, жах! Так ще і схил даху того сараю в нашу сторону і після дощу довго болото стоїть... І яка тут пісочниця? Одних тих щурів реально боюсь.
Отакі справи. Моя мама мені радить плюнути на це все і не тріпати собі нерви. Каже - уяви, що ти квартиру без ділянки купила. Я так не можу - дивлюсь кожен раз у вікно і дратуюсь - маю землю і не можу навіть кропу якогось посіяти або дітям зробити майданчик, тому що у сусідів кури, щури і вони тут 50 років живуть. Я таки буду свого добиватись! У всякому випадку - спробую.
Ех, мати хоч би когось знайомого, хто таку ситуацію вирулив.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Мусік 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 14:32

Можливо, ще варто звернутись у міський відділ земельних ресурсів (я так зрозуміла що ви зміста).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 14:38

Малінка, а этих соседей где участок? я так понимаю они на вашем участке построили курятник? пусть они часть своего участка вам отдадут
My Signature
Зображення
Зображення

• 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 15:51

Мусік, , ага, і туда можна, дякую.
Костина мама, , сусіди наші на першому поверсі, наша квартира над ними. Та ділянка, що у нас перед вікнами, ділиться між нами порівну(повинна би) Курятник вони почали будувати на своїй ділянці, а потім розширили, прибудували сарай, тепер більша частина тої жахливого вигляду споруди на нашій ділянці. Там ще примикає гараж-самобуд, але хай вже з тим гаражем, хоч він також притіняє нам добре, але ми вже не такі принципові.А такий варіант, як ви пропонуєте, ми також обговорювали. Де там! Кажуть - навіть мови такої не буде. Нічого, подивимось ще, яка мова буде))) Єдине, дуже хочу взяти їх за шкварку по закону, без концертів на весь район)))
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 15:53

если идти уже на принцип, то конечно обращайтесь в органы, пусть им хвост прикрутят
My Signature
Зображення
Зображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksano4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 17:35

Малінка, а у ЖЕК ви пробували звертатись? На вашому місці я почала б саме з них. Пишете заяву на ім"я директора (у 2 примірниках), у якій викладаєте суть проблеми і просите розібратися з сусідами. Завіряєте 2 примірника і 1 залишаєте собі. Прибирання прибудинкової території і дератизаційні послуги - їх прямі обов"язки, за які ви платите гроші, а у ваших сусідів антисанітарія. :unknw:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 18:02

ksano4ka,, дякую за пораду, антисанітарія там ще та((( Але я сумніваюсь, що проводитимуть дератизацію в незаконно побудованому сараї(((( Але піднапрягти сусідів таким чином можна.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 травень 2010 - 18:44

ох ті старожили!! я б їх граблями товкла! жарт звичайно.

ми як переселилисьу нашу поперєдню квартиру то сусіди ставили лавочку на загальнобу балконі під нашими вікнами- бо вони так 30 років робили !!!!

і ще хідники перед моїм вікном тріпали-бо теж так 30 років робили.
як ми з ними воювали!
лавка там і залишилась, але хідники вони тріпали лише за нашої згоди і збоку а не перед нашим вікном.
тобто любих наглих людей можна поставити на місце, хіба це дуже блатні(тут має бути слово багаті) то їх нічим точно не залякаєш.

а тепер переселилась в будинок, земля приватизована і всеодно якісь стовпці сусід постійно суває, то сітку знімає, то якісь загорожі ставить.
я ще і до нього доберуся, просто зараз ремонт там і ще не скоро будемо там жити.
він ще незнає з ким буде мати справу.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 19:51

Ірина І, , я вже зрозуміла, щоб не мати проблем із сусідами, треба жити на безлюдному острові)))) Де б такий взяти?)))))
Наші сусіди не блатні, але наглоти в них не менше. Хоча, можливо, в них є якісь знайомі в потрібних інстанціях, інакше вже зовсім зухвало з їхньої сторони зводити стільки самобудів, ще і підвали під собою під житлові приміщення переробили. В процесі дізнаємось))))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataly_diz 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 20:00

Цитата

Малінка, а у ЖЕК ви пробували звертатись? На вашому місці я почала б саме з них. Пишете заяву на ім"я директора (у 2 примірниках), у якій викладаєте суть проблеми і просите розібратися з сусідами. Завіряєте 2 примірника і 1 залишаєте собі. Прибирання прибудинкової території і дератизаційні послуги - їх прямі обов"язки, за які ви платите гроші, а у ваших сусідів антисанітарія.
спершу дійсно зроіть,як радить ksano4ka,безакту і заяви,зареєстрованої в ЖЕКу нема чого десь йти.
My Signature
Зображення
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 травень 2010 - 21:03

Малінка, ви при покупці квартири обговорювали питання тої землі? Якщо так, то проблем з тим немало б бути, якщо ні, то думаю, що вам нічого з того не вийде. Жалітись і скарги писати ви можете, але сумніваюсь чи чогось доб'єтесь (в нашій державі то малоімовірне), хіба ворогів наживете.Постарайтесь по-любовному ту справу випрішити, криками ніц не зробите. Така моя думка.
В нащому під'їзді була подібна ситуація, тільки з сушілкою (це типу кімната велика між поверхами). Їх на 5 поверхів є тільки 4. Молоді сусіди поселились, воювали, але так і нічого не вийшло з того.

Повідомлення відредаговано chemna: 12 травень 2010 - 21:04

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 травень 2010 - 10:35

Малінка, та темка "старі-нові", то взагалі щось! Ми теж ніхто і квартиранти, ми теж не маємо права голосу у кооперативі, бо ми не є членами кооперативу!!! Ну коли членами ставали, то ми тілько родились, а от вони приводили все в порядок, носили землю з лісу, ми ж нічого тут не робили, от і все. А те, що їм держава за копійки видала ті квартири, а ми купували за тисячі і зелених, нікого необходить, нам вона певно так сама впала, в порядку черги, тому нема права ні на що. Чому люди такі, я не збагну дотепер, цікаво яка я буду, коли мені стукне за 50 і буду далі жити в тому ж курятнику, хоч би не стала такою ж прикрою, а то противно від таких людей...
І ще ті кусочки ніби і порівну, але ж поділені між тими людьми, які 20 років назад бажали порпатись в землі, якісь певні зміни напротязі 20 років у цей устрій ніхто не вносив, та і не було потреби їм, членам кооперативу... :rofl: :diablo: :36_1_11:

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
chemna, я вам зі свого досвіду скажу, що коли купуєш квартиру найменшу думаєш про ту землю біля хати, тим більше вона ж не ваша а спільна з мешканцями будинку, то я тепер вже знаю, а коли купували, то продавець розказував, що на тих клаптиках(поділних між сусідами, це я теж вже тепер знаю, що вони не мої) він планував собі гараж будувати(чим не хороша реклама), а те, що це неможливо ні теоретично ні практично, ніхто не казав. Тепер, коли я така "досвідчена" в питаннях "землі" біля будинку звісно, що буду питати усе і виведу на чисту воду таких балакучих співрозмовників, а тоді мене це не здивувало, бо в попередньому будинку, що жили і теж на першому поверсі, мої починання з клумбою тільки вітали, а тут на тобі!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 травень 2010 - 12:05

olia14, , я все ж таки спробую прищемити трохи тих *старих*.Зрештою є закон. Я вот повивчала вчора Земельний кодекс України та побачила, що я-таки права, а сусіди порушують закон. Не має значення хто коли купив або отримав квартиру. Є прибудинкова територія, вона не приватизована, тому нею у повному обсязі користуються всі мешканці будинку. Лише за згодою всіх мешканців можна поділити цю територію на ділянки , пропорційні розмірам квартир. А далі вже діють статті про добросусідство. Ось кусочок:
Стаття 103. Зміст добросусідства
1. Власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо).
2. Власники та землекористувачі земельних ділянок зобов'язані не використовувати земельні ділянки способами, які не дозволяють власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок використовувати їх за цільовим призначенням (неприпустимий вплив).
Там ще багато цікавого є. Зараз вивчаю всі ті кодекси перед *діловою* розмовою, навіть роздрукую статті, які порушують сусіди - нехай почитають)))

Користувач подумав і додав через 7 хв.:
chemna, , так, обговорювали. Господарі показали де наша ділянка, але т.я. тут багато років ніхто не жив, сусіди заграбастали цю землю. Нас відразу попередили, що треба буде відграбастати назад. Я розуміла, що це не так просто. Зрештою цю квартиру я і без ділянки би купила, але якщо вона є, дарувати я її не планую. Але одне діло, що було до нас, а тут ще і при нас поставили паркан, відхапавши наші метри. Дивує іноді - наскільки наглими можуть бути люди.Доречі, по закону, вони не мали права ставити будь-який паркан без нашої згоди. Отаке...
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн