В продовження теми про книжкові рейтинги!
Як свідчить мій досвід до світових рейтингів не входять українські письменники, що дуже шкода! Тому пропоную в цій темі створити свій список найкращих українських книг, які варто обовязково прочитати! Прошу до обговорення!
Почну з себе, що я вважаю обовязковим для прочитання:
Іван Франко "Украдене щастя"
Іван Котляревський "Енеїда", "Наталка-Полтавка"
Леся Українка "Лісова пісня"
Михайло Коцюбинський "Intermezzo", "Тіні забутих предків"
Це те що поки згадала,що варте уваги - буду ще дописувати.. Допомагайте!
Оксана Забужко "Хроніки від Фортінбраса" (на мій смак, може, комусь щось інше більше подобається), Марина і Сергій Дяченки "Магам можна все" і "Варан".
Мамам дівчаток раджу "підсунути" своїм дочкам (і самим прочитати) трилогію Ірини Вільде "Метелики на шпильках", "Б'є восьма" і "Повнолітні діти". Такої точної передачі думок і почуттів дівчинки-підлітка ще треба пошукати.
Мамам дівчаток раджу "підсунути" своїм дочкам (і самим прочитати) трилогію Ірини Вільде "Метелики на шпильках", "Б'є восьма" і "Повнолітні діти". Такої точної передачі думок і почуттів дівчинки-підлітка ще треба пошукати.
А для мене Костенко-ВСЕ і романи у віршах, і поетичні збірки всі
Шевченко-не йде взагалі.Важко читаються його вірші.Проза трошки краще але все одно не моє(((
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Довженко "Зачарована Десна"
Загребельний "Диво"
Павло Наніїв "Тричі продана"
Не Григорій, а Григір Тютюнник (усе, особливо "Три плачі над Степаном" і "Три зозулі з поклоном"