Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Як ви ставитесь до книжкових рейтингів? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Як ви ставитесь до книжкових рейтингів? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Jullietta 

• Подих вогню, Стежинами книг
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 05 травень 2010 - 10:25

В інтернеті є безліч різних книжкових рейтингів, а також списків типу "100 найкращих..." або "Книги які потрібно обовязково прочитати" Ось декілька прикладів:

Прихований текст

Як ви ставитесь до таких рейтингів? Чи користуєтесь ви ними? Чи погоджуєтесь ви з ними? Чи хотіли б ви включити до них якісь книги??

Повідомлення відредаговано jane: 05 травень 2010 - 13:44

My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 05 травень 2010 - 10:40

Все залежить від того, хто і коли складає такі рейтинги. Зрозуміло, що рейтинг читачів "Дейлі телеграф" (десь я собі його скопіювала) дуже відрізнятиметься від рейтингу читачів журналу "Натали". Яка-небуть модна "одноденка" може потрапити до рейтингу разом із визнаними шедеврами. І потім, якщо книжка об'єктивно має значний вплив на розвиток літератури, то це не значить, що вона буде цікавою мені особисто. Так що я у рейтинги заглядаю, але маю власну думку.
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 10:50

Перегляд повідомленняясочка (5.5.2010, 11:40) писав:

Все залежить від того, хто і коли складає такі рейтинги. Зрозуміло, що рейтинг читачів "Дейлі телеграф" (десь я собі його скопіювала) дуже відрізнятиметься від рейтингу читачів журналу "Натали". Яка-небуть модна "одноденка" може потрапити до рейтингу разом із визнаними шедеврами. І потім, якщо книжка об'єктивно має значний вплив на розвиток літератури, то це не значить, що вона буде цікавою мені особисто. Так що я у рейтинги заглядаю, але маю власну думку.

Будь ласка поділіться рейтингом "Дейлі телеграф"!!!
А я з Вами згідна! Рейтинги це не така погана шгтука якщо мати власну думку! Мені самій досить цікаво до таких рейтингів зазирати! Але часто буває так, що я з ними не згідна! Особливо мене вразив рейтинг "BBC"! Там отаких одноденнок безліч!
А найкращим таким списком для мене став список літератури для філологічних факультетів! Там справді вибрана класика і така література, яка заставляє задуматись і справляє враження! Хоча звісно кожна книга сподобатись не може, але варта ознайомлення!
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 10:58

Я ніколи на рейтинги не зважаю і читаю переважно романи і детективи. Єдине що читали ніби по рейтингу то Код да Вiнчi. І на мене рейтенги не мають ніякого впливу...
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 11:03

Jullietta, скинула у приват.

Повідомлення відредаговано ясочка: 05 травень 2010 - 12:53

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 11:10

Не вважаю, що читати треба, слідуючи рейтингам - так можна взагалі відбити охоту читати. Комусь подобається фантастика, комусь історичні романи, ще іншому детективи чи пригодницькі романи. Кожен має право читати те, що подобається, а не те, що нав'язується. Звичайно, є книги світової чи української класики, з якими хоча б бути ознайомленим хрестоматійно, мала би кожна освітчена людина. Але є безліч людей, які поняття не мають про такі речі.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 11:11

Перегляд повідомленняясочка (5.5.2010, 12:03) писав:

Jullietta, скинула у приват.

Дякую)))

Користувач подумав і додав через [b]5
хв.:

Перегляд повідомленням@рійк@ (5.5.2010, 12:10) писав:

Не вважаю, що читати треба, слідуючи рейтингам - так можна взагалі відбити охоту читати. Комусь подобається фантастика, комусь історичні романи, ще іншому детективи чи пригодницькі романи. Кожен має право читати те, що подобається, а не те, що нав'язується. Звичайно, є книги світової чи української класики, з якими хоча б бути ознайомленим хрестоматійно, мала би кожна освітчена людина. Але є безліч людей, які поняття не мають про такі речі.

Я саме такі рейтинги і маю на увазі! Саме ті книги, які потрібно знати освіченій людині! На рейтинги сучасної літератури навіть ніколи і не дивилась))) Сучасні книги вибираю в жодному разі не по рейтингу, а за вподобанням!
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanilla Sky 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 13:29

Проглянула посилання на рейтинги - в принципі вибрані найкращі твори та автори світової літератури. Частина з них включена до шкільної програми з літератури, і про них слід знати або хоча би мати якесь уявлення. Не з усіма творами погоджуюся (наприклад, "Лоліту" Набокова просто не змогла прочитати, розумію, що це шедевр, ну не пішла вона мені, але це моя суб"єктивна думка), а додала б українські твори. Невже в нашій літературі немає творів, вартих уваги?
My Signature
Зображення
Вместе мы сделаем этот мир ярче!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 13:34

я ніколи не читаю тільки тому,що книга має якесь призове місце в рейтингу.
скоріш за все, самі видавництва ті рейтинги і проплачують, щоб забезпечити тираж.
а от хороші коментарі івідгуки -інша справа.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 13:37

я ніколи не читаю тільки тому,що книга має якесь призове місце в рейтингу.
скоріш за все, самі видавництва ті рейтинги і проплачують, щоб забезпечити тираж.
а от хороші коментарі івідгуки -інша справа.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Снігова Королева 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 червень 2010 - 02:11

Я, наприклад, погано орієнтуюсь в сучасній українській літературі, і щоб вибрати щось справді варте уваги, іноді переглядаю відповідні форуми, читаю рецензії. Буває, читаю книгу, яка наробила багато шуму (популярну, прорекламовану), щоб мати власну точку зору щодо неї, але якщо вона мені не подобається або бачу, що вона низькопробна, не витрачаю даремно час, читаю щось інше.
А взагалі, найкращим рейтингом для мене є думка або порада людей, близьких мені по духу, з якими співпадають не лише літературний смак, а й світогляд.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 07:02

А я останнім часом перечитую твори зарубіжної і української літератури зі шкільної програми. Зазвичай туди і вносять шедеври світової літератури перевірені часом. Проблема в тому що більша половина з них не для дітей 10-16 років, а от зараз я з задоволенням читаю! А на рейтинги всіляких журналів я якось ніколи і уваги не звертала, для мене це просто чиясь суб"єктивна думка.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 08:51

Про твори зі шкільної програми - цілком згідна, додам тільки, що над ними треба думати, їх слід обговорювати, аналізувати, співставляти різні підходи, а не пробігати за 2-3 уроки за принципом "біг пес через овес".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 09:17

я по рейтингу дивлюсь лише за цікавими назвами творів))))
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yul 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 09:56

Рейтинг - штука суб"єктивна в будь-якому випадку. Якщо рейтинг складають журналісти, наприклад, то в них одні критерії відбору, а якщо критики - то інші. Ще може бути рейтинг бестселерів, тоді взагалі все зрозуміло. Згідна, що може рейтинг складатися з метою реклами. Я не читаю, орієнтуючись на рейтинги, але якщо трапляється нагода почитати щось нове, то намагаюся її не втратити.
А що таке "найкраща" книжка?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 червень 2010 - 19:36

Перегляд повідомленняСнігова Королева (6.6.2010, 3:11) писав:

Буває, читаю книгу, яка наробила багато шуму (популярну, прорекламовану), щоб мати власну точку зору щодо неї, але якщо вона мені не подобається або бачу, що вона низькопробна, не витрачаю даремно час, читаю щось інше.

Ось в цьому я з Вами згідна - читати, щоб скласти власне враження та думку про книгу (хоча цей принцип може стосуватись не тільки книг)!

Користувач подумав і додав через 5 хв.:

Перегляд повідомленняпопелюшка (6.6.2010, 8:02) писав:

А я останнім часом перечитую твори зарубіжної і української літератури зі шкільної програми. Зазвичай туди і вносять шедеври світової літератури перевірені часом. Проблема в тому що більша половина з них не для дітей 10-16 років, а от зараз я з задоволенням читаю! А на рейтинги всіляких журналів я якось ніколи і уваги не звертала, для мене це просто чиясь суб"єктивна думка.

Стосовно шкільних програм - в тому віці, в якому їх пропонують читати, вони не так сприймаються як зараз... Зараз сприймається уся глибина твору.. Хоча в різному віці кожна книга і сприймається по іншому! Я теж зараз з привеликим задоволенням читаю ті твори, до яких руки не дійшли в школі, або які були на позакласне читання, а я їх просто не читала...

Користувач подумав і додав через 21 хв.:

Перегляд повідомленняясочка (6.6.2010, 9:51) писав:

Про твори зі шкільної програми - цілком згідна, додам тільки, що над ними треба думати, їх слід обговорювати, аналізувати, співставляти різні підходи, а не пробігати за 2-3 уроки за принципом "біг пес через овес".

А саме так багато творів і вивчається!!! Сама навчалась в класі хоча і поглибленим вивченням літератури та мови, але все одно часу на вивчення твору мало... А ще ж пропонується позакласне читання! Тому я вважаю і потрібні от такі книжкові гуртки як іноді в школах організовують! Я розумію що не кожна дитина буде так читати, буде мати нахили до літератури, але все таки такі діти є!
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Panenko 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 21 червень 2010 - 13:03

Серед книжкових рейтенгів серйозно відношусь тількі до рейтингу ВВС. Інші дуже упереджені та проангажовані. Наприклад, в журі "Книжки року" я бачила людей, чиї книжки були в цьому рейтингу і перемогли.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2010 - 08:20

Оголошено результати конкурсу "Найкраща українська книга 2010",найкраща книга :
-в жанрі документалістики-Олесь Ільченко "Місто з Химерами";
- в білетристиці Оксана Забужко "Музей покинутих секретів".
ЩО скажете книголюбчики??????хтось вже читав??
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   pazunika 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 липень 2010 - 07:52

Перегляд повідомленняJullietta (5.5.2010, 11:25) писав:

В інтернеті є безліч різних книжкових рейтингів, а також списків типу "100 найкращих..." або "Книги які потрібно обовязково прочитати" Ось декілька прикладів:

Як ви ставитесь до таких рейтингів? Чи користуєтесь ви ними? Чи погоджуєтесь ви з ними? Чи хотіли б ви включити до них якісь книги??

До рейтингів типу топ-100 ставлюсь дуже навіть позитивно - це допомагає мені зорієнтуватись у новинках Але, окрім цього, на вибір книжок до прочитання впливають улюблені автори новинки від яких пропустити/непрочитати просто не можливо (я б сказала "нєпозволітєльно" :)) + поради авторитених мені друзів-читачів.
My Signature
Зображення

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн