Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Щоденник читача - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Щоденник читача Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач у мережі   Jullietta 

• Подих вогню, Стежинами книг
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 05 травень 2010 - 10:00

Обожнюю читати!! Одного разу трапилось зі мною таке - спитали мене за прочитану давно книгу і я зрозуміла, що памятаю тільки те, що вона мені сподобалась, а про що саме книга геть не памятаю!!! Тоді я згадала, що колись в школі нас заставляли вести щоденники читача! Мені ще подобалось, що у нашої вчительки був такий старий, списаний) Тому я вирішила завести собі такий, але адаптувати його до себе - виписую звісно назву, тавтора, коли почала читати, коли закінчила і чи закінчила, виписую цитати, про що книга і враження свої! Досить корисна штука в тому плані, що так краще запамятовується книга, не забуваєш як передавати свої думки на папір (хороший тренінг)))! А як подумаю як в майбутньому моя малеча буде гортати матусені записи))))

От як ви вважаєте чи корисною є така річ? Чи маєте ви свій Читацький щоденник? Чи хотіли б ви собі такий завести??))) Давайте обговоримо)) :dance2:
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 05 травень 2010 - 10:05

Шкодую, щл колись собі такого не завелі. Колись читала дуже багато, а зараз немає часу, та і літератури бракує - купити дорого, взяти де, не знаю. А то, що колись читала забувається, на жаль.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 10:11

Перегляд повідомленням@рійк@ (5.5.2010, 11:05) писав:

Шкодую, щл колись собі такого не завелі. Колись читала дуже багато, а зараз немає часу, та і літератури бракує - купити дорого, взяти де, не знаю. А то, що колись читала забувається, на жаль.

Стосовно того, де взяти - це бібліотека, старий, давній метод))) В іншій темі я писала,що це по своєму досить круто ходити до бібліотеки - там книги дихають історією і від них пахне життям))) Через те що забувається і завела цей щоденник)) Одного разу моя колега принесла показати свій дитячий щоденник! Враження супер! Свого роду реліквія))) Дитячі враження, дитяче бачення книги - це неймовірно! А стосовно часу це слушне зауваження - його справді не завжди вистачає! А читати книгу так, щоб дьоргали кожні 15 хвилин, це не читання, а марнування...
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 10:23

Пам'ятаю, як у школі заставляли вести такі щоденники, а мені шкода було на це часу: за той час, що я описувала одну книгу, можна було прочитати половину іншої. Завжди читала все, що потрапляло до рук, зараз уже змушена вибирати, бо всього не прочитаєш, а тратити час на книжковий мотлох шкода. Багато читаю в електронному вигляді, іноді потім купую ту книжку ще й на папері - перечитувати. Щоденника, мабуть, таки не заведу: якщо книжку прочитала і не тягне перечитати, значить, "не моя", а якщо перечитую - то все одно кожного разу з іншими думками і почуттями.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady_D 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 10:30

Ідея просто чудова. Пам"ятаю, в школі деякий час (зовсім недовго) вела такий щоденник, але він не зберігся і це було так давно, що не пам"ятаю які там в мене були розділи.
Мені здається, що навіть якщо книгу перечитуєш, цікаво порівняти свої нові враження з попередніми. Часто перечитуючи книгу знаходиш в ній щось нове, що минулого разу не роздивився. Іноді тобі "відкривається" її "таємна" філософія :)
Загалом, класна ідея.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Снігова Королева 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 травень 2010 - 01:04

Мені теж ідея подобається! Читала я багато (до народження донечки, зараз часу немає), іноді виникало бажання записати цитату або миттєві враження, робила я це то на папірцях, які потім губились..., то у блокнотах, але ніколи не впорядковувала свої записи у щось єдине ціле, організоване. Обов"язково заведу собі читацький щоденник.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   TESSA 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2010 - 06:54

Мені на думку таке не спадало, вести щоденник читача. Хоча прочитала дуууууууже багато.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Снігова Королева 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2010 - 21:18

До речі, подібний щоденник можна завести і для переглянутих фільмів. Звичайно, хороших фільмів небагато, але деякі з них варті уваги і вражають неймовірно. Такий щоденник - це ніби своєрідна колекція вражень, потрясінь, переживань. Власна збірка рецензій на фільми, які зачепили за живе.
Іноді мені дуже важко висловити думку про книгу або фільм не тому, що спогади стерлись, а тому що мене переповнюють емоції, і замість чіткої відповіді я видаю набір слів і жестів, ніяк не пов"язаних одне з одним. Думаю, кожному знайомий такий стан. А такий щоденник допоможе проаналізувати книгу, фільм і сформувати власну думку. Це якщо ви полюбляєте обговорювати і ділитись враженнями про побачене й прочитане.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 07:48

Перегляд повідомленняQuine (6.5.2010, 22:18) писав:

До речі, подібний щоденник можна завести і для переглянутих фільмів. Звичайно, хороших фільмів небагато, але деякі з них варті уваги і вражають неймовірно. Такий щоденник - це ніби своєрідна колекція вражень, потрясінь, переживань. Власна збірка рецензій на фільми, які зачепили за живе.
Іноді мені дуже важко висловити думку про книгу або фільм не тому, що спогади стерлись, а тому що мене переповнюють емоції, і замість чіткої відповіді я видаю набір слів і жестів, ніяк не пов"язаних одне з одним. Думаю, кожному знайомий такий стан. А такий щоденник допоможе проаналізувати книгу, фільм і сформувати власну думку. Це якщо ви полюбляєте обговорювати і ділитись враженнями про побачене й прочитане.

В одного чоловіка в інтернеті знайшла не тільки щоденник для книг та фільмів, а ще й для музики!!! Справді було цікаво почитати))) Хоча було написано по кілька фраз, але враження складалось)))
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oder.i 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 14:24

Переглядала якось свого шкільного зошита з літератури. В кінці десятого класу дали нам список творів на літо (ті, що вивчатимемо в наступному). Внизу списка, мною занотованого, помітка:"Завести читацький щоденник". Перечитала я практично все запропоноване і тільки тепер смутно пригадую, що якісь записи все ж вела. Та, мабуть, я ту затію закинула, тому й сліду від щоденника не лишилось.
Тепер же спробую знову - люблю критикувати... хлібом не годуй!
My Signature
Зображенняurl=http://www.malecha.org.ua]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Книжуся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 14:42

Ідея супер!!! Але таку річ я роблю в самій книжці. Завжди читаю книгу тримаючи в руках простий олівець. На першій або на останній сторінці записую коли читала цю книгу, а цікаві фрази та вислови спочатку підкреслювала, а десь рік назад почала записувати в окремому записнику.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 14:50

Перегляд повідомленняКниголюбка (2.6.2010, 15:42) писав:

Ідея супер!!! Але таку річ я роблю в самій книжці. Завжди читаю книгу тримаючи в руках простий олівець. На першій або на останній сторінці записую коли читала цю книгу, а цікаві фрази та вислови спочатку підкреслювала, а десь рік назад почала записувати в окремому записнику.

Спочатку і я так робила, але мені шкода книжок... Тим більше позичені книжки...
Але все одно свої враження там не запишеш... А книжкова анотація є досить скупою як на мене,тому сама передаю короткий зміст книги в щоденнику)))
Уявляю як через декілька років моя малеча буде гортати і читати мамин щоденник...
Жалію тільки, що не завела його раніше... а тільки 3 роки тому...
А Ви я бачу ще той книгоман!!!! Впізнаю себе))))
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Книжуся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 16:36

Jullietta, Хочете інформацію для роздумів?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 червень 2010 - 16:32

До речі кого цікавить! Знайшла в неті сайт на якому можна вести такий собі Читацький щоденник он-лайн))) Зручно для людей, які більше часу проводять за компом)))
Ось:
Прихований текст
www.livelib.ru

Додаєте книгу.. можете зразу писати таку собі рецензію, можете не писати...або потім її додати... Можна додавати цитати.. Дивитися цитати інших людей і читати їх рецензії.. Можна книгами обмінюватися))) Одним словом для книгоманів чудовий сайт)) :unknw:
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн