Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Субфебрильна температура у дітей - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Субфебрильна температура у дітей Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Нічлава 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 03 травень 2010 - 14:58

Опишу нашу проблему. Десь більше місяція в дитини тримається температура на рівні 37.0-37.3, бувають дні що температура в нормі. Ми ходили на огляд до лікаря. Нічого не знайшли, здали аналізи сечі і загальний аналіз крові. За якийсь тиждень малий підхопив вірус. Соплі і горло. Температура вже була майже 38. Я її не збивала. І вже протягом тижня знову 37.2 хоч дитина вже здорова, активна, весела. Вже два лікарі мене запевнили, що в дітей так буває і перестань міряти дитині температуру. Та мені це не дає спокою. Що робити? Бити на сполох і оббивати пороги лікарень?

А ще в нас активно лізуть зубки. Може це дає таку температуру?
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lada777 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 травень 2010 - 15:04

Ну, на рахунок "перестати міряти температуру" я б цього не радила. Ви повинні відстежувати температуру дитини. Не хочу вас лякати, але це дуже нехороша температура, оскільки говорить про парисутність в організмі якогось вірусу (не обов"язково, але це не можна скидати з рахунків). Ясно одне: організм з чимось бореться (саме так пояснюється температура) і необхідно вияснити з чим. А зубок скільки ще лишилось?
My Signature
Зображення Зображення
Сильний - не той, хто не впав, а той, хто, впавши, зумів підвестися.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 15:06

Можете зробити УЗД, щоб впевнитися, що внутрішні органи в нормі, бо аналізи в поліклініках роблять самі знаєте як, хіба що перездати заг. ан. сечі ще десь.
Також можете проконсультуватися в імунолога.
І ще одне - а як ви міряєте температуру?
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 2
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 15:29

Температуру я вимірюю 3 рази на день ртутним термометром під пахою. Одразу після сну не міряю. Аналізи вже здавали двічі в різних лабораторіях. Показники майже однакові і крові і сечі.
Зубки останні лізуть.
Я цього тижня мабуть будемо робити УЗД і біохімічний аналіз крові і ще раз загальні аналізи.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 15:45

tanja_84 Субфебрильна температура у дітей до року не є якимось відхиленням і таке часто буває. А Вашій дитині минуло два роки і чекати, поки все мине, не варто. Не панікуйте - це перше. Зверніться до терепевта і разом з ним щось шукайте. Зробіть ще розгорнутий аналіз крові (грамотний спеціаліст багато чого може сказати по ньому), бакпосів сечі, кал на яйця глистів. Можливо, причина в інфекції. Нехай дитину огляне стоматолог і тоді ви будете певні, що це зуби.
Я б робила УЗД після всіх аналізів і консультацій.

І гляньте ще сюди.

Повідомлення відредаговано Елла: 03 травень 2010 - 15:53

My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 16:39

tanja_84,може Вас заспокою,субфебрилітет був у мене десь 3 міс.,виявила після ГРЗ.Температура то 37,то 37.2.Обходила купу лікарів,здала купу аналізів,висновок-здорова.Наш сімейний лікар(він інфекціоніст,якому я довіряю) казав,що це розповсюджене явище і у дітей також.А за кордоном таку т. не вважають підвищеною.Якщо УЗД і аналізи в нормі,у дитини не порушене самопочуття,то я думаю,що не треба міряти(хоча знаю по собі,що це важко).Про це говорить також Комаровський.Звичайно,що у дітей це по іншому,тому головне знайти хорошого лікаря який у всьому розбереться і заспокоїть.До речі я чула випадки цієї темп. і в більшості з них темп.зникала без втручань через 2,3 міс.Здоров"я Вам і синочку.

Повідомлення відредаговано мама хлопяток: 03 травень 2010 - 16:51

My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   juliab 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 19:56

Я теж хочу вас трохи заспокоїти. Я почала спостерігати таку температуру(37 - 37,2) в малого десь від року. При цьому, ніяких ознак хвороби не було. Возили по лікарях, робили всі можливі аналізи, узд - все в нормі , лікарі вже до мене казали "Що ви в нього хочете, викиньте термометрю . Дитина цілком здорова". Зараз в нас температура 36, 8 - 37. Так вже біля 3-ох років. Лікарі кажуть, що то норма і не варто панікувати і мучити дитину. Я десь тільки пів року тому з цим змирилася і малий перестав мені хворіти (до того хворів що місяця всякими грз і т.п.). Моя порада, аналізи здайте, але, якщо дитина нормально себе поводить, активна, нормально їсть і спить, то все ок.

Повідомлення відредаговано juliab: 03 травень 2010 - 19:57

My Signature
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюся 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 20:45

У нас також температура в межах 36,8 до 37,4, все в нормі. Тепер правда вже давненько не міряла, треба поміряти. Лікарка сказала також щоб не займалась дурнею і не мучила дитину.Для мене це почути було дуже дивно.Як можна таке казати не зробившиніяких аналізів.Тому я за своєю ініціативою поробила аналізи, щоб бути впевненою, що все добре.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 22:31

мама хлопяток, ми справді нещодавно перенесли ГРВ. Так і лікар сказав, що це залишкове явище після хвороби. Буду далі спостерігати.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yul 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2010 - 11:47

У мого синульки теж часто буває 37 чи й 37.2. Педіатр каже, що це нормально і до року,і далі. Маю знайому, яка розказувала, що в неї 37.2 була нормальною температурою аж до семи років. Я іноді хвилююся, але аналізи в нормі, поведінка нормальна, то може й не треба дуже "грузитися".
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Xrusti4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2010 - 19:19

В нас та сама історія що і у вас.Вже майже 2 місяці температура 37-37,3,рідше 36,9.Дитина поводить себе звичайно,аналізи в нормі.На днях темпер.була 36,6.І знову 37.Нам кажуть,що це через зубки.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Markiza 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2010 - 23:51

Мені лікар пояснювала, що т.зв. зубна температура висока - 38 і вище, може бути 1-3 дні, часто без будь-яких інших ознак захворювання.
З свого досвіду би порадила знайти лікаря, якому справді довіряєте і під його наглядом перездати аналізи і зробити УЗД, можливо вона вам підкаже де це краще зробити, щоб бути впевненому
І ще, якщо дитина нормально себе поводить, активна, нормально їсть і спить - це не завжди показник. Моїй дитині теж в цьому плані нічого не бракувало, але тривалий час 37.2-37.5 не давали мені спокою. І результати крові й сечі в поліклініці теж начебто нічого особливого не показали, але я знайшла чудового педіатра, яка є водночас завідуючою, під її наглядом аналізи зробили уважніше і ретельніше, наша тем-ра виявилася вірусного походження, згодом і УЗД підтвердили вірус Епштейн-Барра. Тому я не закликаю панікувати чи шукати дитині болячки, але причину треба знайти, це моя особиста думка. Здайте також аналіз на глисти
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 12:07

Я читала,що вірус Епштейн-Барра присутній у 85% людей(лікар також це казав) і лікувати його треба тільки в активному стані.А ще приватні(аналізи на такі віруси проводять переважно приватні) лабораторії такого нашукають...Мені розповідав авторитетний лікар,що у його вагітної дочки виявили цей вірус,він засумнівався і вони перездали вже у знайомих під пильним контролем завідуючої лабораторії і нічого не було(якийсь допустимий % є у кожного).То ,дійсно добре мати хорошого педіатра,який проконтролює ці аналізи в лабораторії.Markiza,а як на УЗД підтвердити вірус?
My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 13:28

мама хлопяток, наскільки я розумію УЗД дає загальну картину про печінку і селезінку. Отой вірус теж негативно впливає на ці органи. Тому вони можуть бути дещо збільшені.
My Signature
Зображення

• 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 13:33

Я не знаю, але ми здавали аналізи десь в 3-ох лабораторіях, здавали розгорнутий аналіз крові, сечі, посів з горла і носа на мікрофлору, здавали кал на я.глист неодноразово, робили узд всіх органів, ходили на обстеження до лора, алерголога і фтизіатра. Ніхто нічого не виявив. Ми навіть робили повторно манту, бо вже не знали що перевіряти. Тільки після цього я заспокоїлась і просто більше дитину не мучу походами до лікарів. Нам не один лікар казав, що якщо в дитини відсутні явні ознаки хвороби, то значить все добре.
А ще чоловікова сестра живе в Канаді, має 3-ох дітей. Каже, що в них лікарі таку температуру вважають нормальною.

Повідомлення відредаговано juliab: 07 травень 2010 - 13:35

My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 13:41

juliab, кожна мама хвилюється за свою дитину. І ви правильно зробили, що пройшли всі обстеження. Тепер ви знаєте, що ваша дитина здорова.
В малого вже ніби все внормувалося (ттт) Температура тримається на рівні 36.4-36.9. Дуже рідко до 37.

Повідомлення відредаговано tanja_84: 07 травень 2010 - 13:41

My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 13:49

Перегляд повідомленняtanja_84 (7.5.2010, 13:41) писав:

juliab, кожна мама хвилюється за свою дитину. І ви правильно зробили, що пройшли всі обстеження. Тепер ви знаєте, що ваша дитина здорова.
В малого вже ніби все внормувалося (ттт) Температура тримається на рівні 36.4-36.9. Дуже рідко до 37.

Дуже за вас рада. Ну, а 37 - це норма. У вас все ж таки напевно після грз так трималася.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tanuha 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 травень 2010 - 14:03

Перегляд повідомленнямама хлопяток (3.5.2010, 17:39) писав:

tanja_84,може Вас заспокою,субфебрилітет був у мене десь 3 міс.,виявила після ГРЗ.Температура то 37,то 37.2.Обходила купу лікарів,здала купу аналізів,висновок-здорова.Наш сімейний лікар(він інфекціоніст,якому я довіряю) казав,що це розповсюджене явище і у дітей також.А за кордоном таку т. не вважають підвищеною.Якщо УЗД і аналізи в нормі,у дитини не порушене самопочуття,то я думаю,що не треба міряти(хоча знаю по собі,що це важко).Про це говорить також Комаровський.Звичайно,що у дітей це по іншому,тому головне знайти хорошого лікаря який у всьому розбереться і заспокоїть.До речі я чула випадки цієї темп. і в більшості з них темп.зникала без втручань через 2,3 міс.Здоров"я Вам і синочку.

У мене майже така сама ситуація, і у мене і у сина, взимку після простуди довго зберігалася субфібральна температура, навіть після повторного курсу антибіотиків, одна лікарка нас добряче налякала, що ми тільки не досліджували... доки не потрапили до нормального педіатра, яка нас заспокоїла, що коли дитина добре себе почуває і така температура зовсім не відчувається, то це нормально, таке буває. Вона просто порадила, що не треба міряти температуру 10 разів на день, якщо дитина поводить себе нормально! А у нас температура 37 - 37,2 трималася в основному починаючи від 15.00, а на ніч навпаки спадала. Тобто температура була лише в моменти підвищеної активності дитини. Зараз здається уже все нормально, але я звичайно ж так само переживаю як і Ви. Головне не панікувати, бо паніка поганий товариш у таких справах!
Бажаю всім не хворіти! А радіти, що вже майже літо! :unknown:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Markiza 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 травень 2010 - 20:39

Перегляд повідомленнямама хлопяток (7.5.2010, 13:07) писав:

а як на УЗД підтвердити вірус?

Крім того, що на шиї безліч збільшених лімфовузлів, їх велика к-ть у внутрішній порожнині, також збільшена печінка і селезінка. Здається також спеціальний аналіз слини
  • 1
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 13:34

Ось і ми знайшли причину нашого субфебрелітету. Поставили одразу декілька діагнозів, що могли спровокувати таку температуру.

1) гострий аденоїдит; 2) цистит (хоч є підозра на нефрит)

Зараз лікуємо одне і друге. Саме аденоїди і ОРЗ дали ускладнення на нирки.

Робили УДЗ, показало зміни в нирках, аналізи сечі погані. Хоч ще 2 тижні тому були ідеальні. Тому аналізи добре здавати в кількох лабораторіях.

Зробила висновок для себе. Краще добре обстежити дитину, зробити всі можливі аналізи. Бо найчастіше така температура не може бити просто так. Мусить бути причина, яку потрібно шукати.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів