Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Продукти,які сприяють для збільшення кількості грудного молока - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Продукти,які сприяють для збільшення кількості грудного молока підкажіть,які продукти харчування або напої збільшують кількість грудн Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Вітусік-квіточка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:14

підкажіть,які продукти харчування або напої збільшують кількість грудного молока
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Катрусик 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:24

Вітусік-квіточка, є спеціальні чаї, які покращують лактацію, на жаль зараз не маю з собою рецептів, хіба пізніше. Але то думаю може порадити консультант з грудного годування, пошукайте серед темок. А взагалі найкраще збільшує кількість молока часте прикладання дитини до грудей, без допоювання і догодовування.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:27

Взагалі то, міф що певні продукти впливають на кількість грудного молока. Так, колись вважалося, що наприклад халва збільшує кількість молока. Однак, його кількість прямопропорційна кількості виссаного дитиною молочка. Існує правило попиту-пропозиції: скільки дитя виссало, стільки його знову прибуло. Частіше прикладати дитя до грудей - буде більше молочка. Коли дитя смокче, виробляється гормон пролактин, який відповідає за вироблення молока.
Напої можуть покращувати його смак (кріп, фенхель, аніс...) і впливати на збільшення окситоцину - гормону, що відповідає за виділення молока з грудей.
Тому пити більше рідини (теплої) і частіше давати груди дитині. Тоді і молочка буде достатньо.
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cherri 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:37

З першою дитиною радили пити чай з молоком або з згущеним молоком. З другим я такого не пила не смакувало. Другу дитину годувала до недавна до 2 років 8 міс. Перші місяці чоловік на ніч купляв мені питні йогурти( до кількості молока це не має нічого, але я була завжди голодна, а це дозволяє підкріпитись одночасно з малям) . Горіхи - дають жирність молока. А взагалі їж те, що смакуєв розумних межах. Не слухай нікого стосовно недостатньо, неситно , чи ще щось . Найкраще, що можеш дати свєму малятку - це грудне вигодовування!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мясо варене, печене, риба такаж, молочне, сири домашні, тверді, різні горіхи- найкраще грецькі, але я полюбляла мигдаль . Смачного малятку!
Центр підтримки лактації та грудного вигодовування - вул. Дж. Вашингтона,6, ЛДОПЦ, 3 поверх - 244-21-24. Це якщо буде така потреба звертайся. Маю знайомих консультантів з грудного вигодовування (сама користала з таких послуг) мені це потрібно було, а надто після першої дитини, коли всі довкола почали пропонувати підгодівлю - цього не слухай. Пиши якщо ще щось цікавить з радістю підтримаю і допоможу чим зможу.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:38

Дійсно, чим частіше прикладаєш дитину до грудей, тим більше молочка з*являється. Але то справа кількох днів-тижня, так що не переживай. Найголовніше, не догодовуй. Потерпи трошки, зато потім буде класно :blush: .
Колись чула, що допомагають:
чай з молоком
білий шоколад(один шматочок в день)
згущене молоко(якщо дитинка не має алергії)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:44

Я в перші дні після пологів не могла пити чай зі згущеним молоком і їсти грецькі горіхи, бо груди просто розпирало від молока,малюк не встигав висмоктувати. За другою дитиною була більш обережна.
І ще. Я вже колись писала, але повторю:
1.Прийшовши з пологового, спіть тоді, коли спить дитинка. Повірте всю роботу не переробиш, кому не подобається, нехай допомагають вам.
2.Вночі кладіть дитинку поруч. За статистикою ночні удушення дітей мамами зустрічалися рідко і мами були або п'яні або душевнохворі.
3.Годуйте, коли хоче дитина, а не коли написано в книзі. Книга для середньостатистичної дитини, а ВАША - ОСОБЛИВА
4. Приймайте поради тільки від мам, які годували більше року.
Цмокайте і ростіть здорові.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 5
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kuzіra 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:50

Важко сказати, які продукти збільшують к-ть грудного молоко. Народивши доцю, що тільки не робила щоб було молоко. Пила які тільки можна чаї, їла що тільки казали, робила парові ванночки для грудей, а про те що дитина була біля грудей 24 години в добу я вже навіть мовчу. Мала кричала і вдень і вночі, брала груди і тут же випльовувала, била руками і ногами. Прийшла педіат і сказала, що чомусь дитина у мене дуже ослаблена. Коли я сцідила те що мала запропонувати дитині напрями результат був 30 гр з двох грудей ( при тому що норма на один раз для цього віку становила 100 гр.). Коли дала дитині суміш перший раз, то думала що вона її з'їсть разом з пляшечкою. Налагодити грудне годування пробувала ще деякий час і результат один і той самий, а потім вирішила не мордувати ні себе, ні дитину.
Як висновок можу сказати мами бувають різні - одні МОЛОЧНІ ,а інші МЯСНІ.
My Signature
Зображення

Homo sum, et humani nihil a me alienum puto
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julianka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 11:41

Багато відпочивайте, треба добре їсти, багато спати і в жодному разі не хвилюватися. Як появляється малюк, роботи дуже багато і мама втомлена після пологів. Але робота не вовк :), а от молочко дитинці потрібне.
Прикладайте часто, насолоджуйтесь своєю дитинкою і все буде добре. Я відмовилась лише від кави, чорного, зеленого і МЯТНОГО чаїв.
Коли потріскали в мене сосочки, я гріла червоною лампою (помогло після першого разу), коли було в мене забагато молока, мені заборонили сціджуватися, молока має бути стільки, скільки потрібно дитині, і перед годуванням я розігрівала груди (душ, та же червона лампа), а після - охолоджувала (листками капусти)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Гемзяка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 травень 2010 - 21:10

kuzіra, на мою думку ви не праві. Звичайно я не знаю всіх подробиць, але з власного досвіду знаю що на початку годування без практики і розмасажованих грудей зцідити 100грам молока нереально!!! Мені теж свекруха пропонувала зціджувати, а потім годувати тим молочком, але я могла витиснути хіба пару крапель. Якби я мала слабший характер, т вже б взяла це в голову і теж почала догодовувати сумішшю. Але я була настроєна тільки на ГВ незважаючи ні на що. Рзмір грудей в мене теж не як на молочну маму. Головне прикладати - прикладати частіше і не слухати нікого. Годувала я 1 рік і 7 місяців і припинила, бо була на 4-му місяці вагітності. А пила я для підвищення лактації зелений чай з молоком і з цукром. А згущене молоко казали не їсти і горіхи теж обережно, щоб не було колік в малечі.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 21:38

Перегляд повідомленняkuzіra (30.4.2010, 11:50) писав:

От через такий міф моя мама змогла мене прогодувати груддю тільки до 3 місяців, я дуже плакала і погано набирала вагу і моїй мамі лікар та рідня винесли вердикт "немолочної корови". А пізніше виявилося що в мене була коротка вуздечка язика і тому я неправильно прикладалася до грудей... Аж сумно подумати скількох дітей позбавляють маминого молочка через цей розповсюджений міф, замість того щоб шукати справжню причину проблеми.
До речі, в мене теж ніяк не получалось сцідити молоко більше пару крапель, хоч коли дитина ссала то аж захлиналась так його було багато :)
А щодо продуктів, що сприяють лактації - в мене багато молока прибувало від вуглеводів (особливо макарон).

Повідомлення відредаговано Cherika: 28 травень 2010 - 21:43

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 21:40

Я нічого особливого не їла. Просто намагалася збалансовано харчуватися, отримувати необхідні білки, жири і вуглеводи. А ще дуже важливо відпочивати і поменше нервувати.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 21:41

Найголовніше для нормальної достатньої кількості молока для малечі-це СПОКІЙНИЙ СТАН МАМИ!!!!!!!!
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленочка Сидор 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 28 травень 2010 - 21:46

Перегляд повідомленняВітусік-квіточка (30.4.2010, 11:14) писав:

підкажіть,які продукти харчування або напої збільшують кількість грудного молока

треба пити чай з ромашки, кмину. а ще їсти згущонне молоко. :36_1_66:
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 21:48

Перегляд повідомленняkuzіra (30.4.2010, 11:50) писав:

Не хочу нікого образити, але з точки зору здорової логіки не думаю що природа могла створити таких жінок як МЯСНІ, що не здатні вигодувати своє потомство :)
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 7
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 22:04

Перегляд повідомленняЛюлюка (28.5.2010, 20:48) писав:

Не хочу нікого образити, але з точки зору здорової логіки не думаю що природа могла створити таких жінок як МЯСНІ, що не здатні вигодувати своє потомство :)

Повністю згідна!!!! Головне налаштуватися і нікого не слухати! В мене разів 5 було так, що груди переповнені, температура під сорк - і всі кричать не годуй, зціджуйся, а я стояла вперто і казала - ні, має пройти час для адаптації. І стало все ок!!! А молока в мене більшало коли пила чай з імбиру та свіжовижатий морквяний сік. Тож бажаю всім вдалого ГВ!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 22:07

Мені радили пити чай з фенхелю як для лактації так і для процесів травлення і найголовніше багато відпочивати не звертати увагу на хатню роботу і не нервуватись.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gredaska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 22:16

Перегляд повідомленняВітусік-квіточка (30.4.2010, 11:14) писав:

Вітусік-квіточка, пийте більше води простої, також дуже добре на ніч пити кефір , знежирений, я брала Баланс 0%, також добре допомагає теплий чай із згущонкою, тільки відразу вам хочу сказати, що коров"яче молоко ні в якому разі не збільшує кількість лактації, тільки будете мати проблемо з животиком. Я кормила свою доньку 1рік і 4 місяці, в перші місяці я дуже багато пила, чай з лимоном, березовий сік, кефір і звичайнісіньку воду, молока було дуже бугато і я після кожного кормління зціжувала по стакану, що б воно не застоювалось, і прибувало. Також є від Хіпа і Мілупи та Нутріциї чай для лактації, я також десь біля в з місяці пила, так як є такі періоди коли саме пособі молоко зменшується і мені допомогло. Саме головне не нервувати, правильно сціжувати і хотіти кормити! Бажаю успіхів! :mocking:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 22:18

Немає мам, які б не мали молока.... просто потрібно чимало прикласти зусиль, щоб воно з"явилося.... і було молочко... тобто налагодити грудне вигодовування...
Найчастіше причина недостачі молока, криється в організації або в техніці годування.....
Для мене особисто...
це-
правильне прикладання дитини до грудей, і то часте на перших порах...і то по вимозі дитини...
хороше дієтичне харчування та тепле часте пиття...
сон, відпочинок...
і все... присвятіть перші місяці повністю дитині, і грудне годування буде в нормі...

P.S.
А оця писанина... м"ясна, молочна, рослинна (до речі читати таке смішно)... то скоріше слова бабусь.... це ваша дитина і як ви зробите так і буде... включайте свій здоровий глузд!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Gredaska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 травень 2010 - 22:23

Перегляд повідомленняJulianka (30.4.2010, 12:41) писав:

Багато відпочивайте, треба добре їсти, багато спати і в жодному разі не хвилюватися. Як появляється малюк, роботи дуже багато і мама втомлена після пологів. Але робота не вовк :), а от молочко дитинці потрібне.
Прикладайте часто, насолоджуйтесь своєю дитинкою і все буде добре. Я відмовилась лише від кави, чорного, зеленого і МЯТНОГО чаїв.
Коли потріскали в мене сосочки, я гріла червоною лампою (помогло після першого разу), коли було в мене забагато молока, мені заборонили сціджуватися, молока має бути стільки, скільки потрібно дитині, і перед годуванням я розігрівала груди (душ, та же червона лампа), а після - охолоджувала (листками капусти)

Я з вами не згідна, мені навпаки лікарь-гінеколог сказав зціджуватися, оскільки в мене з 2 розміру грудей зробився 6,то як ви думаєте дитина може все виссати, якщо вона в мене не ссала,а лигала (молоко рівно 5 хв.) бо воно текло рікою, а під іншою груддю було махрове полотенце, яке після кормлінні було мокре, і після цього як не зціджувати якщо дитина навіть половину не з"їдала, я до 8 місяців зціджувала, бо інколи на груди лягти не могла, бо крім того що багато молока то і при малєйшому надавленні текло.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 травень 2010 - 22:33

Всі дівчата - молодці, вже все гарно розписали. Кожна порада - цінна. Зціджувати чи ні - особиста справа. Основне - слухати себе і свою дитинку. Два споріднених тіла і душі завжди підкажуть як правильно поступити.
При порушенні лактації у післяпологовий період можуть призначити апілак.
My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів