Продукти,які сприяють для збільшення кількості грудного молока підкажіть,які продукти харчування або напої збільшують кількість грудн
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:14
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:24
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:27
Напої можуть покращувати його смак (кріп, фенхель, аніс...) і впливати на збільшення окситоцину - гормону, що відповідає за виділення молока з грудей.
Тому пити більше рідини (теплої) і частіше давати груди дитині. Тоді і молочка буде достатньо.
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:37
Мясо варене, печене, риба такаж, молочне, сири домашні, тверді, різні горіхи- найкраще грецькі, але я полюбляла мигдаль . Смачного малятку!
Центр підтримки лактації та грудного вигодовування - вул. Дж. Вашингтона,6, ЛДОПЦ, 3 поверх - 244-21-24. Це якщо буде така потреба звертайся. Маю знайомих консультантів з грудного вигодовування (сама користала з таких послуг) мені це потрібно було, а надто після першої дитини, коли всі довкола почали пропонувати підгодівлю - цього не слухай. Пиши якщо ще щось цікавить з радістю підтримаю і допоможу чим зможу.
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:38
Колись чула, що допомагають:
чай з молоком
білий шоколад(один шматочок в день)
згущене молоко(якщо дитинка не має алергії)
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:44
І ще. Я вже колись писала, але повторю:
1.Прийшовши з пологового, спіть тоді, коли спить дитинка. Повірте всю роботу не переробиш, кому не подобається, нехай допомагають вам.
2.Вночі кладіть дитинку поруч. За статистикою ночні удушення дітей мамами зустрічалися рідко і мами були або п'яні або душевнохворі.
3.Годуйте, коли хоче дитина, а не коли написано в книзі. Книга для середньостатистичної дитини, а ВАША - ОСОБЛИВА
4. Приймайте поради тільки від мам, які годували більше року.
Цмокайте і ростіть здорові.
Відправлено 30 квітень 2010 - 10:50
Як висновок можу сказати мами бувають різні - одні МОЛОЧНІ ,а інші МЯСНІ.
Відправлено 30 квітень 2010 - 11:41
Прикладайте часто, насолоджуйтесь своєю дитинкою і все буде добре. Я відмовилась лише від кави, чорного, зеленого і МЯТНОГО чаїв.
Коли потріскали в мене сосочки, я гріла червоною лампою (помогло після першого разу), коли було в мене забагато молока, мені заборонили сціджуватися, молока має бути стільки, скільки потрібно дитині, і перед годуванням я розігрівала груди (душ, та же червона лампа), а після - охолоджувала (листками капусти)
Відправлено 28 травень 2010 - 21:10
Відправлено 28 травень 2010 - 21:38
kuzіra (30.4.2010, 11:50) писав:
От через такий міф моя мама змогла мене прогодувати груддю тільки до 3 місяців, я дуже плакала і погано набирала вагу і моїй мамі лікар та рідня винесли вердикт "немолочної корови". А пізніше виявилося що в мене була коротка вуздечка язика і тому я неправильно прикладалася до грудей... Аж сумно подумати скількох дітей позбавляють маминого молочка через цей розповсюджений міф, замість того щоб шукати справжню причину проблеми.
До речі, в мене теж ніяк не получалось сцідити молоко більше пару крапель, хоч коли дитина ссала то аж захлиналась так його було багато :)
А щодо продуктів, що сприяють лактації - в мене багато молока прибувало від вуглеводів (особливо макарон).
Повідомлення відредаговано Cherika: 28 травень 2010 - 21:43
Відправлено 28 травень 2010 - 21:40
Відправлено 28 травень 2010 - 21:41
Відправлено 28 травень 2010 - 22:04
Люлюка (28.5.2010, 20:48) писав:
Повністю згідна!!!! Головне налаштуватися і нікого не слухати! В мене разів 5 було так, що груди переповнені, температура під сорк - і всі кричать не годуй, зціджуйся, а я стояла вперто і казала - ні, має пройти час для адаптації. І стало все ок!!! А молока в мене більшало коли пила чай з імбиру та свіжовижатий морквяний сік. Тож бажаю всім вдалого ГВ!!!!
Відправлено 28 травень 2010 - 22:07
Відправлено 28 травень 2010 - 22:16
Вітусік-квіточка (30.4.2010, 11:14) писав:
Вітусік-квіточка, пийте більше води простої, також дуже добре на ніч пити кефір , знежирений, я брала Баланс 0%, також добре допомагає теплий чай із згущонкою, тільки відразу вам хочу сказати, що коров"яче молоко ні в якому разі не збільшує кількість лактації, тільки будете мати проблемо з животиком. Я кормила свою доньку 1рік і 4 місяці, в перші місяці я дуже багато пила, чай з лимоном, березовий сік, кефір і звичайнісіньку воду, молока було дуже бугато і я після кожного кормління зціжувала по стакану, що б воно не застоювалось, і прибувало. Також є від Хіпа і Мілупи та Нутріциї чай для лактації, я також десь біля в з місяці пила, так як є такі періоди коли саме пособі молоко зменшується і мені допомогло. Саме головне не нервувати, правильно сціжувати і хотіти кормити! Бажаю успіхів!
Відправлено 28 травень 2010 - 22:18
Найчастіше причина недостачі молока, криється в організації або в техніці годування.....
Для мене особисто...
це-
правильне прикладання дитини до грудей, і то часте на перших порах...і то по вимозі дитини...
хороше дієтичне харчування та тепле часте пиття...
сон, відпочинок...
і все... присвятіть перші місяці повністю дитині, і грудне годування буде в нормі...
P.S.
А оця писанина... м"ясна, молочна, рослинна (до речі читати таке смішно)... то скоріше слова бабусь.... це ваша дитина і як ви зробите так і буде... включайте свій здоровий глузд!
Відправлено 28 травень 2010 - 22:23
Julianka (30.4.2010, 12:41) писав:
Прикладайте часто, насолоджуйтесь своєю дитинкою і все буде добре. Я відмовилась лише від кави, чорного, зеленого і МЯТНОГО чаїв.
Коли потріскали в мене сосочки, я гріла червоною лампою (помогло після першого разу), коли було в мене забагато молока, мені заборонили сціджуватися, молока має бути стільки, скільки потрібно дитині, і перед годуванням я розігрівала груди (душ, та же червона лампа), а після - охолоджувала (листками капусти)
Я з вами не згідна, мені навпаки лікарь-гінеколог сказав зціджуватися, оскільки в мене з 2 розміру грудей зробився 6,то як ви думаєте дитина може все виссати, якщо вона в мене не ссала,а лигала (молоко рівно 5 хв.) бо воно текло рікою, а під іншою груддю було махрове полотенце, яке після кормлінні було мокре, і після цього як не зціджувати якщо дитина навіть половину не з"їдала, я до 8 місяців зціджувала, бо інколи на груди лягти не могла, бо крім того що багато молока то і при малєйшому надавленні текло.
Відправлено 28 травень 2010 - 22:33
При порушенні лактації у післяпологовий період можуть призначити апілак.

Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!

Допомога