Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Ваше ставлення до психологів - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Ваше ставлення до психологів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 квітень 2010 - 12:51

Дівчата ! Дуже цікавлять ваші думки,для складення загальної картини розвитку психології в нашому суспільстві!
Як ви вважаєте чи потрібні,чи корисні такі спеціалісти,як психологи,чи звертаєтесь ви до них чи в жодному разі не звернетесь...все,що думаєте,і можливо щось з власного досвіду... :angel: і яка галузь більш потрібна ?-шкільна,сімейна,дитяча,коррекційна...?
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 12:58

У початковій школі, де вчилися мої сини, працює чудовий психолог. Як на батьківських зборах так і в індивідуальних бесідах почула дуже багато корисного і про виховання взагалі і про своїх дітей зокрема. Рекомендувала її своїм знайомим - допомогла вирішити проблеми з сином. Так що кваліфікований і талановитий спеціаліст - це дуже добре.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 13:30

Вважаю що хороший кваліфікований обізнаний спеціаліст-це досить добре, особливо для дітей в школі, де часто відбуваються різні конфлікти і не завжди батьки можуть їх вирішити. Думаю проблема в тому, наскільки наші люди довіряють психологу, адже в нашому суспільстві якось не прийнято звертатись до психолога, хіба в крайньому випадку.
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 13:39

За кордоном більше людей звертаються до психологів і вирішують свої проблеми. У нас не прийнято звертатись до таких спеціалістів, люди бояться тай не зручно якось. Але деколи допомога потрібна, не все самій можна дати раду а особливо у ситуації з дітьми. У мене знайома зараз звернулась до психолога. Малий якщо йому щось не подобається то починав бушувати і злитися і все це тримав у собі. То вже за декілька сеансів було видно результат, він став меньш агресивним. Тобто треба знайти гарного спеціаліста, бо якщо людина немає практики і відповідної освіти може навпаки зашкодити.
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   okeania 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 29 квітень 2010 - 15:20

Так, так. За кордоном навіть психологи ходять зі своїми проблемами до психологів. Так що в нас ще все попереду. Дійсно, поради комусь легко давати, а в своїх важко розібратись.А професійний і об"єктивний погляд з боку інколи незавадить.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 15:25

нормально відношуся до психологів! вони потрібні у будь-якій сфері, як і в сімейній, так і в дитячій та інших!
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 16:14

Я вважаю, що дуже потрібна професія. Але оскільки психологи працюють, так би мовити, з душею людини, то напартачити дуже легко, якщо халатно ставитись до своєї роботи. Якщо людина хворіє і лікар погано лікує - це одразу видно (немає полегшення, або ще й гірше стає), то з психологом не одразу і зрозумієш, наскільки він допомагає.
Один знайомий психолог якось сказав: "до мене прийшла жінка, питає, чи розлучатись їй. А мені пофіг, що вона зробить, аби гроші платила за консультації".
Тому треба дуже обережно підходити до вибору фахівця у цій сфері.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Oks@n@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 19:00

У мене свекруха психолог за освітою, багато років працювала в дит. садочку, школі і навіть в психлікарні. Зараз по цій спеціальності не працює, але до неї звертаються часом люди, то коли вона проведе 1-2 год. спілкування виходить дуже змученою тому, що дійсно вникає в проблеми і допомагає.
Згідна з дівчатами, що треба обережно підходити до вибору фахівця, в принципі як у всьому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 20:01

Не можна говорити, що якийсь напрям є більш необхідним. Психолог, як спеціаліст, дуже потрібний у всіх перерахованих вище сферах. Питання в тому, що деякі напрями роботи геть не розроблені і попиту на послуги майже немає. В Україні лише в системі освіти активно впровадили цю спеціаліність, а решта поки в підвішеному стані.
Ще один аспект - це сприйняття психолога як спеціаліста. Одна частина людей вважає, що немає професіоналів і, відповідно, не звертається. Інша, ті що звертаються, вбачають у сеансах панацею і очікують негайний результат. А адекватних, розуміючих і готових працювати над собою людей зовсім невеликий відсоток. Головна проблема в нерозумінні ролі психолога і його функцій.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 квітень 2010 - 20:33

Я вважаю що психологи потрібні , і з різних напрямків.
Сама стикнулась з такою проблемою , що сама не могла її вирішити і мала таку необхідність звернутись до психолога.
Трошки мені психолог допоміг і я зробила перерву.
Тепер знову мушу звертатись за допомогою.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cherri 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 20:38

Всім привіт! Я до психологів ставлюся добре. Маю ( разом з батьками інших дітей, які ходять на катехизацію) зустрічі з психологом щонеділі. Для нас організував це отець, за що йому дуже вдячна. Можна багато про, що дізнатись, запитати, вона порушує багато питань, які цікавлять більшість. Але більше довіряю отцю. Він не зацікавлений ні в грошах , ні в обставинах, він дає поради згідно своєї совісті і Божих заповідей. А психологію вони вчать 6 симеситрів - це думаю не менше ніж просто світський психолог. Це особисто для мене......
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 22:02

вважаю, що добрий психолог - це скарбмені пощастило, бо маю подругу психолога, то в разі чого (у нас дитя в 2 роки саостверджуватись досить агресивно почало) є до кого звернутись. Але в містечку моїх батьків психологи такі, що не встигнеш їм про проблему розповісти, а вже все містечко знає, а люди ж до них з сокровенним приходять. Вважаю ще що робота психолога потребує відповідної нормативно-правової бази, щоб були якісь ліцензії чи контроль, щоб менше людей калічили, бо таких теж немало, колись була історія про психолога, до якої прийшла жінка після аборту, а психолог у своїх переконаннях була проти абортів, то так "нагрузила" ту і без того нещасну жінку (бо зробила аборт, а потім не могла з тим змиритись), що жінка намагалась накласти руки на себе. То що це за психолог? Не можеш допомогти через переконання, то скажи, що ти в цьому питання не спеціалізуєшся, а не таке робити.

Тому дуже добре, коли хтось може порадити дійсно доброго перевіреного психолога, бо в процесі виховання дитини не раз допомога психолога і педагога необхідні і незамінні.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 13:52

Психологи потрібні і дорослим і дітям.Важливо потрапити до хорошого спеціаліста.На колишній роботі працював дитячий психолог.Завдяки її порадам(навіть заочно,без дитини) ми побороли страх темноти і самотності,який в малої почався після операції.Кілька нескладних вправ ,які може зробити з дитиною будь-хто.І все.Проблема подолана.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Ліліанна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 12:50

Перегляд повідомленняКотя (29.4.2010, 21:01) писав:

Ще один аспект - це сприйняття психолога як спеціаліста. Одна частина людей вважає, що немає професіоналів і, відповідно, не звертається. Інша, ті що звертаються, вбачають у сеансах панацею і очікують негайний результат. А адекватних, розуміючих і готових працювати над собою людей зовсім невеликий відсоток. Головна проблема в нерозумінні ролі психолога і його функцій.

Дуже правильно підмічено! Хороший психолог ніколи не каже прямо і категорично, а тільки підводить тебе, щоб ти сам зробив правильний (для себе) висновок. Тільки тут потрібне бажання і мужність подивитись на себе обєктивно.
My Signature
Горда - тому що ображали....Сильна - тому що робили боляче.... Смiлива - тому що вже не боюсь.... Посмiхаюсь - тому що э заради кого жити!

.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lido4ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 13:36

Я за освітою психолог, тому моє ставлення до них є позитивним. І зараз коли зіштовхнулась з проблемами, які сама не можу вирішити, то звернулась дійсно до хрошого спеціаліста. В цьому немає нічого дивного, що психологи звертаються за допомогою до психологів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 14:25

До хороших психологів ставлюсь добре. Вони потрібні, особливо дитячі, сімейні. Скільки сімей можна було б вберегти,я кби люди порадилися з психологом перш ніж приймати рішенння. Та й дитячі проблеми часто вимагають вирішення.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панна Ганна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 16:06

У мене є знайома, яка працює шкільним психологом у місцевій гімназії і ще викладає курс психології учням факультативно. Класний спеціаліст! Людина, яка постійно росте у своїй професії. І ще мудра жінка, яка зуміла з своїх життєвих проблем зробити для себе корисні висновки, які дозволили їй стати тим, ким вона зараз є. Її допомога, як психолога, у колективі відчутна, а це головне. Людина на своєму місці робить те, що може, щоб світ довкола ставав трохи краще.
А от у школі, де вчиться моя старша, психологи змінюються ледь не щорічно. Перша прийшла, дала тест-малюнок і більше ми її так і не побачили і тепер тільки гадаємо, що той тест показав про наших дітей, нашу вчительку і наш клас. Друга взагалі жодного разу не займалася з нашими дітьми, і третя теж. Постає питання: навіщо такий психолог?
Отже, все залежить від людини, від спеціаліста, від його уміння і бажання працювати.
А чи потрібні психологи взагалі? Думаю, так. Інколи всі ми стикаємося з ситуаціями, коли нам потрібно, щоб хтось вислухав нас чи оцінив стан речей ззовні. А бувають же у людей і більш складні і хронічні проблеми, трагедії, втрати, я якими самотужки не вдається змиритися. Якщо людина потребує допомоги, вона має її отримати. :angel:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Matusyk Orestyka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 23:03

Чудова професія, важка, але все-таки чудова! Сама мріяла про таку! Психологів замало однозначно, особливо у школах. Дітиною у нашому суспільстві бути складно і добре, коли є хтось, хто викликає довіру і може надати кваліфіковану допомогу. Адже навіть найкращі батьки не можуть знати все про психологію своєї дитини.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2010 - 16:28

А знаєте чому в нас так не популярні психологи,як в Америці,напр?Бо там кожен сам по собі(вони більш закритіші в стосунках),тому їм потрібен хтось,щоб ,як мінімум, вилити душу.А в нас для того є друзі.Але одна справа просто,коли треба виговоритись,а інша,коли треба щось міняти,зробити,тоді потрібна порада фахівця.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2010 - 16:54

До добрих психологів маю чудове ставлення, але до психологів за освітою і просто записом в дипломі - вкрай негативно. Вважаю, що психологів у нас зараз готують не дость кваліфікованих, тому не пішла б до перешого ліпшого.Адже справжній знавець людських глибин повинен мати знання свого предмету, приємну зовнішність, голос і бути дуже терплячим. Маю одну знайому, яка через постійні хвороби погано вчилась у школі, згодом одружилась із сином ректора якогось вузу і стала психологом. Крім того голос у неї такий, що я почувши його зненацька поблизу могла б добряче перелякатись.
Скажете, що професіонали потрібні у всіх сферах. Звичайно, але, якщо поганий токар напартачить багато деталей, то його позбавлять премії, якщо ж помиляється психолог...
І ще одне, зі своїми запитаннями я б швидше звернулась до психолога, ніж до священика. Серед других профанів ще більше.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн