Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Глузування, кепкування, приколювання - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Глузування, кепкування, приколювання як реагуєте на таке? Оцінка: -----

Опитування: Ваша реакція на те, коли з вас глузують? (122 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Ваша реакція на те, коли з вас глузують?

1. Вдаю, що не помічаю (12 голосів [10.26%])

Відсоток голосів: 10.26%

2. Відповідаю тим же (80 голосів [68.38%])

Відсоток голосів: 68.38%

3. Мене таке ображає (24 голосів [20.51%])

Відсоток голосів: 20.51%

4. Зі мною такого не траплялося і з моєю дитиною не трапиться))) (1 голосів [0.85%])

Відсоток голосів: 0.85%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 квітень 2010 - 19:04

Сподіваюсь, що створила темку у правильному розділі
Іноді бувають ситуації, коли з нас кепкують, але "прямих доказів" немає, тобто людина наче і всерйоз говорить і водночас розумієш, що це жарт
Цікавить мене таке питання, як ви реагуєте, коли раптом помічаєте, що з вас кепкують або глузують або просто собі приколюються?
А як вчите або вчитимете поводитись ваших дітей в таких випадках?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 квітень 2010 - 19:11

тему оновлено.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 28 квітень 2010 - 19:14

Деколи поглядом можна відповісти болючіше, аніж будь-якими словами...
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 19:20

Відповідаю тим самим, і то так, щоб більше не захотілося (це коли жарт злий або кепкування відверте). А іноді можу й щиро посміятися над собою.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 19:43

Думала, як відповісти... Я просто перестаю посміхатися, здивовано піднімаю брови і відходжу вбік. Якби таке трапилося при дитині, не вважаю розумним при ній виясняти стосунки, як би іноді не хотілося. Просто роблю висновок про цих людей і не спілкуюся. Ну а на повторні спроби поглузувати з мене відповіла б щось різко і категорично.
Але ще все залежить, який в мене в той момент настрій. Під гарячу руку краще мені не попадатися :drinks:
Якщо глузують з моєї дитини і я бачу, що вона цього не розуміє (чи ще маленька, чи того не почула), то відводжу її з того місця від тих дітей.
Якщо бачу, що вона це зрозуміла, звичайно заступлюся і так, щоб дитина це чула. Звичайно матюкатися і битися я не буду, але сказати щось типу "як вам не соромно?..." чи "не хочете з нею гратися, то не зачіпайте її, і взагалі не підходьте!" Ще залежить від віку цих дітей і тд. Тут стільки ньюансів...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 квітень 2010 - 20:00

якщо кепкують по-доброму, то не бачу причини робити з цього трагедію.. хоча, це я зараз така добра, бо з мене зараз не кепкують :dance2:
коли ще з чоловіком зустрічались, то його друзі іноді жартували, я спочатку починала ображатись, а потім звикла до їх манери (це ж без зла), і стала сама відшучуватись.
але чоловікові натякнула, що краще, щоб він в такі жарти не підключався - його задача мене захищати, а не кепкувати з мене :)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 20:04

Я спочатку гарненько посміюся за компанію з себе, а потім теж як приколюся, то вже людина сама не рада, що почала, бо я вмію добре привстидати жартом.
Дитину теж буду привчати, що на жарти треба жартами відповідати, не ображатися, не злитися. Мій чоловік наприклад дуже дратується, раз вдома мені каже, що він як той вовчик з капітошки хоче, щоб його усі боялись і не насміхались. Як йому не вистарчає смикалки відповісти жартом на глузування він просто людину посилає і все. Друзі вже звикли, а от чужі люди ображаються.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lSV 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 квітень 2010 - 20:18

Я помітила, якщо близькій людині постійно дозволяти з себе кепкувати (особливо злими жартами), то вона перестає тебе поважати і кепкування набирають хронічний характер (сама не люблю злих жартів). Тому мушу вчитись на помилках, щоб такого не терпіти і "відштовхувати" людину. Ще помілила, якщо з таких кепкувальників пожартувати, то вони ображаються.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 20:26

Я б вибрала усі три перші варіанти, але найчастіше відповідаю тим же. А взагалі не люблю коли наді мною жартують. І ще бувають випадки в яких треба вміти посміятися над собою.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 22:06

Почнемо з того, що жарти бувають різні. Ми з чоловіком мабуть відсотків 50, саме так і спулкуємось. Те саме з друзями. Інша справа, що тре мати природнє чуття і розуміти наж чим можна жартувати, а які теми не можна зачіпати. Ну і звичайно таке варто практикувати серед людей які добре одне одного знають, інакше справді починаються непорозуміння і образи.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 22:11

Якщо все в міру, то нормал...
як віртуально, як і в повсякденному житті...
не голосувала....
Краще кепкувати, насміхатися... дивлячись, виходячи із певної ситуації.... як на мене...
Ніж ображатися, плакати, хоча у мене в думках так, на ділі може бути по іншому!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 22:18

вибрала що ображає мене коли глузують і насміхаються.Якось в таких випадках нічого в голову дотепного не приходить тому найчастіше просто ображаюсь.Хоча і на язик гостра а не люблю страшно такого,
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Matusyk Orestyka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 22:34

Я обожнюю когось легенько підколоти і з себе посміятись. Раніше могла відверто переборщити з жартами (молодість-молодість) і когось образити, але знаю в себе цю рису і стараюсь контролювати. Помаленько життя вчить стримувати гострий язичок. До речі, підколюю тих, хто й сам любить з інших посміятись. От такий я Робін Гуд, відновлюю справедливість :unknw: .
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 23:35

Перегляд повідомленняRiki_tiki_tavi (28.4.2010, 20:04) писав:

Сподіваюсь, що створила темку у правильному розділі
Іноді бувають ситуації, коли з нас кепкують, але "прямих доказів" немає, тобто людина наче і всерйоз говорить і водночас розумієш, що це жарт
Цікавить мене таке питання, як ви реагуєте, коли раптом помічаєте, що з вас кепкують або глузують або просто собі приколюються?
А як вчите або вчитимете поводитись ваших дітей в таких випадках?

Мені теж не подобається, коли над кимось (чи наді мною) приколюються. Це дуже неприємно, тим більше, коли людина робить це свідомо, тим самим хоче показати, що вона розумніша за когось, чи що. В реальному житті я б дала відсіч, а у віртуальному краще або не звертати увагу, або відповісти тим самим. Але одне точно - ця людина втратить мою довіру чи повагу, не знаю навіть, як висловитися.

Дітей своїх буду вчити робити так само.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 23:45

Я вважаю,що люди не мають права глузувати над іншими чи засуджувати інших,а якщо людина глузує,то вона в першу чергу себе виставляє не з самої кращої сторони...А щоб легше сприймати такі непорозуміння,треба просто сприймати таких осіб, як морально не готових до сприйняття інших...Мені їх шкода... :smile:
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 01:00

погоджуюсь з попередньою дописувачкою, - глузування до добрих манер не належить. Колись я була дуже вразлива на глузування, плакала, але доросле життя навчило відповідати таким же, причому так як моє оточення все високоосвічене, то з часом ці підколювання мої стали дуже вишуканими і тоді як я осягнула в цьому майстернісь, мені стало нецікаво, бо в принципі, людина невиховано поводиться, то чому я маю до її рівня опускатись? Тому просто набрала дистанції до себе і спокійно "нереагую", але думаю погляд багато чого показує.

А ще маю правило ніколи першою не глузувати, бо часом буває така дрібниця, а для тієї людини світ на цьому клином сходиться. Якось над моєю коліжанкою так невдало попідкалювались про відсутність дітей, такі нетактовні люди!!! а вони з чоловіком бідолахи, самі вже не знають, що робити, для них то болюче питання, бо дітей вони хочуть, а не вдається. Тоді мало не нагрубила "дотепникам". Ще дуже не люблю дотепів (в тому числі анекдотів), які в своїй суті мають порівняння зі старими, хворими чи особливими людьми, бо мабуть, люди які їх вживають не думають, яке це горе зіткнутись з такою хворобою чи станом. Це показує не лише невихованість і нетакт, а відсутність елементарного понятійного апарату і мислення у такого "дотепника".

а ще маю такого друга, котрий на всякі дотепи має одну відповідь - з посмішкою каже : "Як ти такий мудрий, чому такий бідний". Більшість людей така відповідь знеохочує до подальших дотепів.

Свою дитину вчу неглузувати і неприколюватись, хай ліпше не буде дотепним, ніж має когось образити.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 07:52

Раніше могла і образитись, а тепер відповідаю тим же і роблю собі висновки.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 08:03

я проти глузувнь на тему фізичних вад,а взагалі люблю жартувати, просто треба знати з ким і як далеко заходити......гумор далеко не завжди "чорний".Смійтесь на здоров"я.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 08:53

залежно якого роду це глузування. кепкування! якщ це невинні підколи - то нехай, сама з радістю посміюсь! і сама добьре вмію гарно підколоти!
але коли це набуває постійного характеру, чи людина захоплюється тим, можна ненароком і образити мене!
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lSV 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 29 квітень 2010 - 08:55

Перегляд повідомленняMyrra (29.4.2010, 9:03) писав:

я проти глузувнь на тему фізичних вад,а взагалі люблю жартувати, просто треба знати з ким і як далеко заходити......гумор далеко не завжди "чорний".Смійтесь на здоров"я.

Повністю погоджуюсь. Без гумору сумно жити і жартувати потрібно, але милими і дотепними жартами, які піднімуть настрій і викличуть посмішку, а не образу.
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн