Глузування, кепкування, приколювання як реагуєте на таке?
Відправлено 28 квітень 2010 - 19:04
Іноді бувають ситуації, коли з нас кепкують, але "прямих доказів" немає, тобто людина наче і всерйоз говорить і водночас розумієш, що це жарт
Цікавить мене таке питання, як ви реагуєте, коли раптом помічаєте, що з вас кепкують або глузують або просто собі приколюються?
А як вчите або вчитимете поводитись ваших дітей в таких випадках?
Відправлено 28 квітень 2010 - 19:14
Відправлено 28 квітень 2010 - 19:20
Відправлено 28 квітень 2010 - 19:43
Але ще все залежить, який в мене в той момент настрій. Під гарячу руку краще мені не попадатися
Якщо глузують з моєї дитини і я бачу, що вона цього не розуміє (чи ще маленька, чи того не почула), то відводжу її з того місця від тих дітей.
Якщо бачу, що вона це зрозуміла, звичайно заступлюся і так, щоб дитина це чула. Звичайно матюкатися і битися я не буду, але сказати щось типу "як вам не соромно?..." чи "не хочете з нею гратися, то не зачіпайте її, і взагалі не підходьте!" Ще залежить від віку цих дітей і тд. Тут стільки ньюансів...
Відправлено 28 квітень 2010 - 20:00
коли ще з чоловіком зустрічались, то його друзі іноді жартували, я спочатку починала ображатись, а потім звикла до їх манери (це ж без зла), і стала сама відшучуватись.
але чоловікові натякнула, що краще, щоб він в такі жарти не підключався - його задача мене захищати, а не кепкувати з мене :)
Відправлено 28 квітень 2010 - 20:04
Дитину теж буду привчати, що на жарти треба жартами відповідати, не ображатися, не злитися. Мій чоловік наприклад дуже дратується, раз вдома мені каже, що він як той вовчик з капітошки хоче, щоб його усі боялись і не насміхались. Як йому не вистарчає смикалки відповісти жартом на глузування він просто людину посилає і все. Друзі вже звикли, а от чужі люди ображаються.
Відправлено 28 квітень 2010 - 20:18
Відправлено 28 квітень 2010 - 20:26
Відправлено 28 квітень 2010 - 22:06
Відправлено 28 квітень 2010 - 22:11
як віртуально, як і в повсякденному житті...
не голосувала....
Краще кепкувати, насміхатися... дивлячись, виходячи із певної ситуації.... як на мене...
Ніж ображатися, плакати, хоча у мене в думках так, на ділі може бути по іншому!
Відправлено 28 квітень 2010 - 22:18

Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
Відправлено 28 квітень 2010 - 22:34
Відправлено 28 квітень 2010 - 23:35
Riki_tiki_tavi (28.4.2010, 20:04) писав:
Іноді бувають ситуації, коли з нас кепкують, але "прямих доказів" немає, тобто людина наче і всерйоз говорить і водночас розумієш, що це жарт
Цікавить мене таке питання, як ви реагуєте, коли раптом помічаєте, що з вас кепкують або глузують або просто собі приколюються?
А як вчите або вчитимете поводитись ваших дітей в таких випадках?
Мені теж не подобається, коли над кимось (чи наді мною) приколюються. Це дуже неприємно, тим більше, коли людина робить це свідомо, тим самим хоче показати, що вона розумніша за когось, чи що. В реальному житті я б дала відсіч, а у віртуальному краще або не звертати увагу, або відповісти тим самим. Але одне точно - ця людина втратить мою довіру чи повагу, не знаю навіть, як висловитися.
Дітей своїх буду вчити робити так само.
Відправлено 28 квітень 2010 - 23:45
Відправлено 29 квітень 2010 - 01:00
А ще маю правило ніколи першою не глузувати, бо часом буває така дрібниця, а для тієї людини світ на цьому клином сходиться. Якось над моєю коліжанкою так невдало попідкалювались про відсутність дітей, такі нетактовні люди!!! а вони з чоловіком бідолахи, самі вже не знають, що робити, для них то болюче питання, бо дітей вони хочуть, а не вдається. Тоді мало не нагрубила "дотепникам". Ще дуже не люблю дотепів (в тому числі анекдотів), які в своїй суті мають порівняння зі старими, хворими чи особливими людьми, бо мабуть, люди які їх вживають не думають, яке це горе зіткнутись з такою хворобою чи станом. Це показує не лише невихованість і нетакт, а відсутність елементарного понятійного апарату і мислення у такого "дотепника".
а ще маю такого друга, котрий на всякі дотепи має одну відповідь - з посмішкою каже : "Як ти такий мудрий, чому такий бідний". Більшість людей така відповідь знеохочує до подальших дотепів.
Свою дитину вчу неглузувати і неприколюватись, хай ліпше не буде дотепним, ніж має когось образити.
Відправлено 29 квітень 2010 - 07:52
Відправлено 29 квітень 2010 - 08:03
Відправлено 29 квітень 2010 - 08:53
але коли це набуває постійного характеру, чи людина захоплюється тим, можна ненароком і образити мене!
Відправлено 29 квітень 2010 - 08:55
Myrra (29.4.2010, 9:03) писав:
Повністю погоджуюсь. Без гумору сумно жити і жартувати потрібно, але милими і дотепними жартами, які піднімуть настрій і викличуть посмішку, а не образу.

Допомога