Борщ зі щавелю Підкажіть рецепти борщу зі щавелю
Відправлено 27 квітень 2010 - 16:53
Відправлено 27 квітень 2010 - 16:59
1.Варю кістку десь годину можна і менше з лав. листком і сілю.
2.Кидаю картоплю і цибулю.
3.Кищаю щавель дезь за 10 хв. до кінця варки.
4.Зажарюю цибулею морквою і сметаною.
Спеції на свій смак.
Відправлено 27 квітень 2010 - 17:06
Варю кісточку допоки не звариться.
Далі кидаю кортоплю з морквою і трошки рису.
Тоді додаю щавель різаний зелену цибульку і варене яїчко подрібнене ( можна два взалежності скільки варите).
довожу до кипіння і виключаю.
Коли трохи остине щоб не було гаряче то вливаю туди сметану з яйцем( 3-4 ложки сметани і одне сире яйце розмішати)
Відправлено 27 квітень 2010 - 17:11
А ще можна кинути за 5-10хв до того, як виключати газ, плавлений сирок. Він розтопиться повністю, і буде консистенція класна, і смак супер!
Відправлено 27 квітень 2010 - 17:14
А ще можна кинути за 5-10хв до того, як виключати газ, плавлений сирок. Він розтопиться повністю, і буде консистенція класна, і смак супер!
А можна детальніше про сирок? Його треба терти і на якій тертці? І який берете твердий чи мякий?
Відправлено 27 квітень 2010 - 17:19
poiu (27.4.2010, 18:14) писав:
Будь-який. Можна терти на терточці, або кидати цілий, але тоді, перш ніж знімати з газу, треба перевірити чи він розтопився. Я сирок плавлений в зупках просто обожнюю, навіть до звичайної овочевої додаю. Спробуйте. Для першого разу краще потріть, а потім вже будете орієнтуватися, як ліпше.
Відправлено 27 квітень 2010 - 20:46
Я якраз готувала борщ зі щавелем,та додала за вашим рецептом сирок плавлений,моїм всім дуже сподобалось!Дякую!
Відправлено 27 квітень 2010 - 23:29
Бабуня варила інакше:щавель притушувала на маслі і протирала через сито до готового борщу.
Відправлено 28 квітень 2010 - 08:20
Відправлено 28 квітень 2010 - 08:46
це листочки чи все треба кидати?
Відправлено 28 квітень 2010 - 08:50
Відправлено 28 квітень 2010 - 09:10
Відправлено 28 квітень 2010 - 09:28
Кропива дуже корисна:
Цитата
Подивіться, яке зелене листя кропиви. Це означає, що в ньому багато хлорофілу, це гемоглобін рослини, який мало чим відрізняється від людського гемоглобіну. Тож кропива збільшує кількість еритроцитів. Клінічно доведено, що як засіб лікування недокрів'я ця рослина не поступається препаратам заліза. Мабуть тому, що сама його багато має і щедро віддає людині. За вмістом вітаміну С (до 200 мг %) кропива залишає далеко позаду всі овочі, до того ж провітаміну А у ній більше, як у моркві. З огляду на комплексну дію цих складників можна пояснити цілющу дію кропиви як загальнозміцнювального (допомагає боротися із запальними та застудними хворобами), кровотворного та кровоочисного (відбувається епітелізація ран, пролежнів, опіків, варикозних виразок, зникають екзематозні та вугрові висипання), стимулювального (посилює виділення травних соків, регулює склад і кількість корисної мікрофлори). Препарати кропиви активізують обмінні процеси (запобігають подагрі, суглобовому ревматизму, повноті, каменеутворенню).
У кропиви є унікальний вітамін К, без якого кров не згортається. Тож кропива - рятувальник людей, які страждають від носових, кишкових, маткових, легеневих, гемороїдальних кровотеч. Окрім того, вона "рідна матінка" для жінок: нормалізує менструальний цикл, ліквідовує запальні процеси, сприяє скоротливості матки після пологів і збільшує кількість молока у годувальниць. Речовина b-ситостерин, якою теж не обділена ця рослина, пригнічує ріст ракових клітин, загальмовує розвиток атеросклерозу, тож кропиву можна брати в союзники у боротьбі проти раку та інфаркту. Кремній, марганець, інші корисні речовини зумовлюють інсуліноподібні властивості: кропива активізує діяльність підшлункової залози, знижує рівень цукру в сечі та крові.

Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
Відправлено 28 квітень 2010 - 09:36
Лільчик (28.4.2010, 9:46) писав:
це листочки чи все треба кидати?
Я рву молоду кропиву, ну десь сантиметрів до 10. збираю у нас вдома - живемо в приватному секторі) потім мию, щоб порізати її - спочатку ошпарюю окропом і кидаю в борщ разом із щавлем. Також кидаю до червоного борщу) смак прикольний виходить і кориті більше, бо кропива ДУУУЖЕ корисна.
Відправлено 01 травень 2010 - 21:42

Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
Відправлено 01 травень 2010 - 21:52
Вариться м"ясо, чи кістка, чи ребра, кому що до вподоби, далі кидаю картоплю, зварилася, і щавель кидаю, за 3-5 хвилин, збиваю яєчко виливаю, і окремо зажарка... цибуля, сметана, селера, розмарин (чуточку)...
далі кидаю ще зеленої цибулі, кропу та петрушки...
моїй сім"ї смакує
спеції на ваш смак...
Відправлено 02 травень 2010 - 09:32
Варю м'ясний бульйон
потім кидаю картоплю
коли зварилася картопля кидаю цибульку, порізану соломкою, але не зажарену(требе свіжу)
через хвилину додаю 2 варених і порізаних кубикими яйця
щавель
і ще - те що відрізняє мій борщик- в тарілочку натираю 2 зубки часнику і сала (свіжого, не копченого) приблизно як 1/3 плавленого сирка. Це розтираю гарячою ложкою (можна занурити в кастрюлю з борщем) і додаю цю сумій до борщу. Тільки закипить, тоді відразу виключати, щоб запах часничку не виварювався.
Сіль, перець за смаком.
Не знаю чи зрозуміло написала, але бажаю вам смачного.
Моїй см'ї смакує дуже
Відправлено 02 травень 2010 - 19:04
Шпинат дійсно класно,тільки щось ніде його не бачу,щоб купити

Ісус Христос дарує спасіння кожному, хто увірує у Нього і прийме Його своїм Господом і Спасителем!
Відправлено 02 травень 2010 - 19:46
Я борщик готую так:
Кісточку заливаю водичкою і варю.
Кидаю туди морквочку, картоплю, коли картопля вже доварюється, кидаю щавель, зелену цибульку, кропиву, кріп, петрушку, шпинат.
Пізніше додаю варені яйця, сметану. Кидаю лавровий лист. Піджарюю на олії цибульку, перець і сіль до смаку. І борщик готовий. СМАЧНОГО!!!
P.S. А тепер буду давати у борщик пшоно і плавлений сирок. Все це додає тільки смаку!!!

Допомога