Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: І в якій же школі вчать добре? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

І в якій же школі вчать добре? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ego 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 квітень 2010 - 16:49

Зображення

Мнения о том, что нам надо делать с
Прихований текст
, заметно вибрируют. Амплитуда колебаний широка - от "улучшить" до "спасти". Стоит все же попробовать разобраться, что это за "система", в утробе которой варятся живые души наших детей, масса взрослых людей и само будущее нашего народа. И даже не в плане - что она проделывает с нами сейчас, а в смысле - как она должна работать на цели общества.
Социология показывает: большинство украинцев (52%) хотели бы дать образование своим детям в Украине. При этом, более половины украинцев (55%) считают, что
Прихований текст
возможно получить хорошее образование. Наиболее высоко возможность получения качественного отечественного образования оценивают жители центрального региона: 62% респондентов считают, что в Украине можно получить
Прихований текст
и лишь 8% – придерживаются противоположной точки зрения.
А что мы хотим в общем-то хотим от системы образования?

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 27 квітень 2010 - 17:20

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 27 квітень 2010 - 16:51

Ego, приховайте, БУДЬ ЛАСКА, всі посилання!
Так, щоб вони були в рамочці з написом "Прихований текст"'!

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
І ще, ви б не могли, створюючи тему, не просто вставляти звідкись шматок тексту? Хоча б натякніть, в якому напрямку ви б хотіли, щоб в цій темі дописували ;)
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ахава 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 11:17

Ви думаєте, що проблема з освітою лише в Україні?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ego 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 13:33

Дякую, Jane, буду намагатися усе робити згiдно з правилами форуму та Вашими зауваженнями:))

А у рамках теми менi б хотIлося ознайомитись з думками читачiв форуму:

Чи задоволенi вони системою дитячоi освiти в Украiнi?

Як що - нi, то як можливо покращети цю ситуацiю?

Дякую всiм за вiдповiдi :angel:

Користувач подумав і додав через 21 хв.:

Перегляд повідомленняАхава (29.4.2010, 11:17) писав:

Думаю, що проблема набула глобального масштабу!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natusia2009 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 14:26

Перегляд повідомленняАхава (29.4.2010, 12:17) писав:

Принаймі за кордном діти ходять в школу з-задоволенням. А у нас вчителі не мають бажання вчити дітей (це їм чомусь тепер нецікаво) і у дітей немає бажання вчитися. Як на мене, тут палка з двох кінців і з цим обов"язково потрібно щось робити. А от, що невідомо!!???
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 квітень 2010 - 14:35

Natusia2009, чому ви узагальнюєте всіх вчителів? Є такі що і люблять свою справу, і таких я думаю більшість. Особисто я дуже задоволена коли учні на уроці спорять над розв'язком задачки, доводять один одному як можна розв'язати те чи інше завдання.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 14:56

оооо, люди! якби можна було ліквідувати хоч через одну школу- я б була "за"-)) це я так зі злості говорю...відівчила дочку старшу вже в школі, меньшому буде в жовтні 6, але я його в школу не потягну- дам дитині ще рік дитинства. Зараз водили меньшого на підготовку рік (думали що підем) і я знову окунулася в той шкільний жах. Нема вчителів.....НУ НЕМА! чуть шо, скиглять про фінансування...а от ця підготовка була в нас платна, але то все до дупи...нічого путнього не навчили. А вчили ж вчителі з молодших класів тієї школи в яку ми лижі милимо-(((( Чи вчили ті вчителі педагогіку, як предмет ,чи хоч чули шось про це- нам сіє невідомо-(( ГОловне пишуть записочки, що вже час прийшов платить за наступний місяць-((( Їх пофігізм дуже добре переймають діти і нак як сніжка з гори все котиться-((
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Natusia2009 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 15:03

Перегляд повідомленняnatalia220 (29.4.2010, 15:35) писав:

Natusia2009, чому ви узагальнюєте всіх вчителів? Є такі що і люблять свою справу, і таких я думаю більшість. Особисто я дуже задоволена коли учні на уроці спорять над розв'язком задачки, доводять один одному як можна розв'язати те чи інше завдання.

Перепрошую, нікого не хотіла образити. Є хороші педагоги, незаперечую.Але, як тільки у нас в школі збори, то тільки і чуєш: діти не хочуть вчитись, не виконують домашнє, невиносимо поводять себе на уроках. Та невже проблема тільки в дітях? Надто часто чую, що вчителі себе неадеквато поводять на уроках, а при батьках -"хоч до рани прикладай", як це пояснити? Моя донька навчається в 28 школі, рівнем навчання я зовсім не задоволена. Школа з поглибленим вивченням німецької мови, з першого класу наймаю репетитора, пробувала без-нічого не виходить. А ще крім того репетитор з метематики та фізики. Здалося б ще по хімії, там теж не все ок, та поки з часом проблема. Дитина лише в 8 класі, а що буде далі???? Чому діти не отримують в школі належних знань??? Чому вчителі не переймаються успіхами учнів???? Чому їм це не цікаво?????

Повідомлення відредаговано Natusia2009: 29 квітень 2010 - 15:15

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Atem des Lebens 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 15:29

Так виходить, що нам не потрібні школи, а всього навсього репетитори, для кожної дитини і тут усі б були, розумні.
А ще коли дитина ходить до репетитора то мусить трохи вчитися, бо мама плать за щось ті гроші, а школа, що... але тепер і школи в нас...
Вибачте, що когось може обідила, ще немаю школяра, але вчилась і знайомі вчать дітей - це щось страшне у школі..
розкажу про себе, відмінниця, бо гризла граніт науки дуже, але постійно від вчительки укр. мови та нім. мови - чула "ти дурна", "ти тупа" і інше, просто не охота було ходити на урок не через предмет, а через вчителів, тому вони тоже повинні прагнути вчити , є хороші, але є...і....
а тепер трохи ми самі балуємо дітей і вони трохи теж дошкуляють
My Signature
Зображення
Зображення
Ознака доброти - радість за інших...
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 квітень 2010 - 15:55

Natusia2009, як зрозуміти - діти в школі не отримують належних знань? Наприклад якщо в мене в класі 20 учнів то всі мають знати математику на відмінно, в іншому випадку я не дала належних знань? Та зрозумійте ви, що не всі здатні вивчити все, таких одиниці! А решту дітей сприймають те що можуть! Мені в школі тяжко давалась фізика, я її просто зубрила, але ні слова поганого не скажу про свою фізичку, бо ЦЕ Я НЕ СПРИЙМАЛА ДАНИЙ ПРЕДМЕТ. От і все.
My Signature
Зображення

• 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cherri 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 10:17

Вчителі хороші може і є та де вони? В мого сина вчителька ділить дітей на слабих і сильних, а працює тільки з сильними, не приховує цього. Я не кажу, що потрібно орієнтуватись на слабих, так погоджусь, що далеко не зайдеш, якщо так робити, але якщо на них не звертати уваги, їм стає байдуже. Розумію, що не всі діти одинаково сприймають, але шукати десь середину. Моя дитина в дома розв"язує задачі і пише краще ніж у школі( каже, що вчителька диктує швидко, це не тільки він так каже, в нас дітей вже кілька забрали з класу через вчительку, зокрема через те, що швидко диктує, а не всі встигають, і за багато, що інше). В школі вчителька каже, що слабкий, що з ним треба займатись, так наче я цього не роблю. Ну почала вона займатись, після першого тижня відразу почала хвалити, а за каліграфію - тепер поблажка бо ти ж лівша! От і виходить, що в цьому світі, якщо не все то майже все можна купити!!!!!!!!!!!!!!! А знання, які були, такі й залишились, бо за 30-40хв занять з 3 -ма дітьми виконуються завдання з математики і мови. То деж ті вчителі?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2010 - 12:13

Усім привіт
На мою думку - вчителі приймають всі доплати через недостатнього розміру заробітну плату. Будь-хто з нас хоче отримати додатковий заробіток. В наш час щоб просто працювати вчителем -і за цю ЗП вижити, а не то що жити, дуже важко. Якби ЗП українців відповідали європейськім ЗП (Німеччини, Австрії і ін.) то хабарі не були б "на рівному місці". А що до освіти - я не розумію для чого 12 класів?
Чому в дітей нема бажання до навчання? - тому, що в нас в Україні незнати хто випускає підручники, навчальні програми, і незнати хто перевіряє їх стандарти і вимоги, щодо них. Матеріал повинен бути чітким і ясним. А додаткові завдання можуть діти розвязувати за власним бажанням (хто хімію, хто математику - у вигляді рефератів і т.д.). Наші підручники задуже розумні, тому що не всім доступні всі предмети (як писала вище пані natalia220) в них багато зайвої інформації.
Потрібно провести реформу в освіті. Але спочатку потрібно припинити бардак в державі. Можливо, для нової влади стануть корисні зміни, які покращать життя бідних українців.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tanuha 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 08:50

Перегляд повідомленняcherri (30.4.2010, 11:17) писав:

Вчителі хороші може і є та де вони? В мого сина вчителька ділить дітей на слабих і сильних, а працює тільки з сильними, не приховує цього. Я не кажу, що потрібно орієнтуватись на слабих, так погоджусь, що далеко не зайдеш, якщо так робити, але якщо на них не звертати уваги, їм стає байдуже. Розумію, що не всі діти одинаково сприймають, але шукати десь середину. Моя дитина в дома розв"язує задачі і пише краще ніж у школі

У нас та сама ситуація, у сина пропало бажання ходити до школи, а він же ще тільки першокласник. Зустрічаються і гарні вчителі, але нам мабуть просто не пощастило...
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sjana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 08:53

Перегляд повідомленняMasza (30.4.2010, 13:13) писав:

Усім привіт
На мою думку - вчителі приймають всі доплати через недостатнього розміру заробітну плату. Будь-хто з нас хоче отримати додатковий заробіток. В наш час щоб просто працювати вчителем -і за цю ЗП вижити, а не то що жити, дуже важко. Якби ЗП українців відповідали європейськім ЗП (Німеччини, Австрії і ін.) то хабарі не були б "на рівному місці". А що до освіти - я не розумію для чого 12 класів?

Не можна виправдовувати хабарництво і здирання грошей малими зарплатами. Скільки вже можна слухати, що у вчителів, вихователів лікарів і т. д. малі зарплати. в багатьох людей вони малі, але кожен сам обирає свою спеціальність, роботу і не лише за гроші працює. Є ж люьлов до професії, бажання щось зробити, репутація і багато інших стимулів. Якщо вчителів не влаштовує зарплата - нехай міняють роботу, займаються репетиторством. але не потрібно примусово навязувати свої послуги репетитора, розповідаючи батькам, що дитина не встигає в школі і їй конче потрібно займатись додатково, причому саме з тим вчителем, який веде уроки в школі. А таке зараз практикують в дуже багатьох школах. в результаті діти мають і по 5-6 репетиторів, причому не для знань, а щоб просто отримувати нормальні оцінки.

Перегляд повідомленняMasza (30.4.2010, 13:13) писав:

Чому в дітей нема бажання до навчання? - тому, що в нас в Україні незнати хто випускає підручники, навчальні програми, і незнати хто перевіряє їх стандарти і вимоги, щодо них. Матеріал повинен бути чітким і ясним. А додаткові завдання можуть діти розвязувати за власним бажанням (хто хімію, хто математику - у вигляді рефератів і т.д.). Наші підручники задуже розумні, тому що не всім доступні всі предмети (як писала вище пані natalia220) в них багато зайвої інформації.

Як на мене - один з основних недоліків нашої освітньої системи - це перевантаженість непотрібною інформацією, яка потім не пригодиться в житті. Причому цю інф. просто пхають в учнів, їх НЕ ВЧАТЬ ВЧИТИСЯ, самим шукати знання, вміти їх систематизувати, аналізувати і критично оцінювати інформацію - тобто тому, що в житті потім потрібно набагато більше, ніж енциклопедичний набір знань.

Повідомлення відредаговано Sjana: 01 травень 2010 - 08:54

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 10:16

Стоп, дівчата! Ви так критикуєте вчителів, так розбираєтесь і орієнтуєтесь в освіті, то чому не йшли працювати вчителями, щоб зробити досконалими підручники і гарно навчати дітей? Ніхто ж не критикує ваші професії! На рахунок зайвої інформації в підручниках - зрозумійте що всю ту зайву інформацію ВИМАГАЮТЬ ПРИ ПОСТУПЛЕННІ В УНІВЕРСИТЕТИ!!! І я даю 100% що до викладача ВУЗу ви ніколи не підете з претензіями, і слова кривого не скажете, бо будете боятись щоб вашу дитину "випадково" не "завалили", хоч всі чудово знають яка там корупція. Ну а вчителі хто такі...на них можна бочку гнати...
My Signature
Зображення

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 10:33

На мою думку перш за все треба реформувати шкільну освіту. Зняти навантаження, відсіяти непотріб, про старші класи взагалі окрема тема І зарплата звичайно. Колись за рад. часів в селі, наприклад, вчителю давали житло, зарплату, хоч і не велику. Вчителя не обходили городи і господарка, як тепер. Як може вчитель підготуватися належно до уроку, якщо корова, свиня, городи засадити, посапати, зібрати.
Кожна робота має гідно оплачуватися, а за ті гроші, що зараз отримує вчитель, особливо молодий, без стажу і надбавок, прожити просто немжливо. Я не виправдовую вчителів, бо за освітою я теж викладач математики, але через низьку зарплату не працювала за професією ні одного дня.
Ну і виховання дітей не на останньому місці. Ми самі бачимо, що діти зараз аж ніяк не такі, якими ми були свій час. І винні тут в більшості батьки. В моїх знайомих дочка має 5 р, батько їй дозволяє все абсолютно, навіть свариться з жінкою, коли вона наказує дочку. Батько каже, що до 6 р їй можна все. А в 6 р вона піде в школу і буде вчитель мати з нею добрий клопіт, бо вона не навчена слухатися старших. І таких батьків багато, які приділяють більш, ніж достатньо уваги тому, що дитина їсть, у що одягається, чим бавиться, а виховувати не спішать, думають дитина переросте, як каже моя сестра.
А все взяти докупи, от і вийде, що ні вчителям не треба тої науки, ні тим більше, учням.
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kayla 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 11:54

я думала ви тут конкретні школи обговорюєте, а ви вдалися в глобальні проблеми...
можливо комусь буде корисною ця інформація

«Леополіс» склав рейтинг кращих шкіл Львова

Якщо батьки випускників зараз тримають кулаки за успішний вступ їхніх чад до вузу, то мами та тати майбутніх першачків мають іншу дилему: в яку школу віддати дитину. Не менше ці думки хвилюють тих, що вирішили цього року змінити місце навчання. Звісно, кожен хоче найкращого. Ми спробували дізнатися, які школи в освітянських колах міста вважаються такими.

Рейтингування навчальних закладів виявилося справою нелегкою. Стрункого переліку створити так і не вдалося. А все тому, що немає вироблених на державному рівні критеріїв, за якими можна було б визначити: це – краще, а це – гірше. Фахівці, до яких зверталася, радили класифікувати за таким принципом: спеціалізована з англійської краще готує з англійської, “німецька школа” – з німецької… Останнім часом поширення набули рейтинги за результатами ЗНО.

Освітяни застерігають – рівнятися лише на тестування не можна. Його результати залежать не лише від роботи навчального закладу. Репетиторство – масове явище. З іншого боку, неозброєним оком видно: школи, що є беззаперечними лідерами із ЗНО, успішні практично в усіх предметах і двієчників на тестуванні “не давали”.
Отже, ми склали приблизний рейтинг. В його основі – результати тестування, олімпіад різних рівнів (результати 2008/2009 років) та думки фахівців від освіти. Відразу застерігаємо – ми не хочемо образити жодну зі шкіл Львова, і те, що якогось навчального закладу у цьому переліку немає, не означає, що він – гірший. Просто йому є до чого прагнути!

Заступник начальника управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна повідомила, що єдиний район, який уже багато років поспіль рейтингує школи, – це Залізничний. «Ми намагаємося зважати на багато показників, не лише на успішність, а й на роботу з обдарованими дітьми, методичну роботу тощо. Результатів ЗНО тут не враховували. Що стосується Львівського фізико-математичного ліцею при ЛНУ імені Івана Франка, то він до нашого району належить лише три роки, тому його також ще не встигли ретельно проаналізувати згідно з усіма критеріями нашого рейтингу», – каже заступник завідувача відділу освіти Залізничної райадміністрації Леся Піх.

Отже, п’ятірка:

Навчально-виховний комплекс «Гроно»;

Спеціалізована загальноосвітня школа № 75 імені Лесі Українки з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу;

Середня загальноосвітня школа № 60;

Середня загальноосвітня школа № 67;

Львівська загальноосвітня школа № 74 I-III ступенів Львівської міської ради.

За результатами ЗНО виявилася стійка четвірка лідерів (ті, що набрали від 190 до 200 балів):

Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ ім. І. Франка;

Гімназія «Євшан»;

Львівська українська гуманітарна гімназія з поглибленим вивченням українознавства та англійської мови;

Львівська спеціалізована школа I-III ступенів № 15 з поглибленим вивченням французької мови.

До речі, у 2009 році в Україні було 70 учасників ЗНО, які отримали по 200 балів з кількох предметів. З них 11 – львів’яни. Серед випускників фізико-математичного ліцею таких двоє. Щодо фізико-математичного ліцею та гімназії «Євшан», то вони у рейтингу, який оприлюднив журнал «Тестування та моніторинг в освіті», потрапили до сотні кращих навчальних закладів України. Фізико-математичний ліцей – на другій сходинці.

«Олімпіадний» критерій:

Лідирує по району і по місту загалом все той же фізико-математичний ліцей. У 2009 році саме його учні ставали переможцями IV етапу всеукраїнських олімпіад з хімії та фізики (а на нижчих рівнях ще й з географії, економіки, біології, математики, інформатики, англійської мови). Також серед призерів учні НВК «Гроно», шкіл №№ 15, 18, 68.

Галицький район

Визначаючи кращі школи інших районів міста, ми вже не мали рейтингу відділу освіти. Керувалися лише ЗНО (від 190 до 200 балів) та олімпіадами. Ми не визначали місць – перше, друге, третє, а просто вибрали чотири кращі школи.

Львівська академічна гімназія при НУ «Львівська політехніка». Серед 87 її випускників 33 відсотки набрали від 190 до 200 балів з української мови та літератури. Із 22 учнів, що тестувалися з історії, 32 відсотки набрали такий бал. Із 73 учнів, що складали тест з математики, 22,66 відсотка отримала сертифікати із такими балами. І, що важливо, жодного відсотка двієчників.

Львівська лінгвістична гімназія (українська мова та література, взяли участь 112 учнів, найвищий бал – 22,33 відсотка; історія – 37 учнів, 32 відсотка; математика – 57 учнів, 10,52 відсотка). Двоє учнів гімназії отримали по 400 балів на ЗНО.

Львівська українська приватна гімназія (українська мова та література – 24 учні - 16,67 відсотка; 16 учнів – 31,25 відсотка; математика – 9 учнів – 22,22 відсотка);

Львівська спеціалізована школа № 28 з поглибленим вивченням німецької мови (українська мова та література – 75 учнів – 16 відсотків; історія – 23 учні – 8,7 відсотка; математика – 40 учнів, 5 відсотків).

Львівська лінгвістична гімназія та Академічна гімназія при НУ «Львівська політехніка» також потрапили у «золоту сотню» навчальних закладів України. У переліку переможців III етапу олімпіад фігурують Львівська лінгвістична гімназія, Львівська академічна гімназія, СШ № 3 та СШ № 28. До речі, тут чітко простежується спеціалізація школи. Школа з німецьким ухилом № 28 набирає найбільше призів на олімпіаді з німецької. Але на IV рівні перемогу з цього предмета виборов представник Академічної гімназії.

Личаківський район

Спеціалізована середня загальноосвітня школа № 8 з поглибленим вивченням німецької мови (українська мова та література – 40 учнів – 37,50%; історія – 11 учнів – 9%; математика – 27 учнів – 14,81%).

Навчально-виховний комплекс школа I cтупеня-гімназія (українська мова та література – 41 учень, 190-200 балів набрали – 29, 27%; історія – 23% з 8 учнів; математика – 22 учні – 18,18%).

Спеціалізована середня загальноосвітня школа
№ 37 з поглибленим вивченням французької мови – 31 учень – 25,81; історія – 14 учнів – 14,28%.

Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені Соломії Крушельницької (українська мова та література – 36 учнів – 8,34 відсотка; історія – 36 учнів – 11,1 відсотка).

Серед випускників СШ № 8 двоє набрали 400 балів на ЗНО, серед випускників СШ № 37 – 1.

До речі, школи № 8 та № 37 підтверджують свої звання спеціалізованих перемогами з цих предметів на обласних олімпіадах. А на рахунку СШ № 8 ще перемога на Всеукраїнській олімпіаді з історії.

Франківський район

за результатами ЗНО:

Класична гімназія при ЛНУ імені Івана Франка – (з української мови та літератури – 62 учні, 41,93% набрали від 190 до 200), з історії України – участь у тестуванні взяли 25 учнів, 28 відсотків набрали від 190 до 200 балів, з математики – 30 учнів – 10 відсотків).

Львівський навчально-виховний комплекс ім. В. Симоненка з поглибленим вивченням німецької мови (з української мови та літератури – 74 – 25,67%; з історії України – 19 – 10,54%; математика – 44 учні -13,64%).

НВК імені В. Стуса «Спеціалізована школа I cтупеня Гімназія міжнародних відносин» (у тестуванні з української мови та літератури взяли участь 72 учні – 22,23% набрали від 190 до 200 балів; історія України – 30 учнів – 26,66%, математика – 35 учнів – 14,28%).

Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа № 45 з поглибленим вивченням англійської мови (українська мова та література – 67 учнів – 16,42%; історія – 17 учнів – 5, 88%; математика – 43 учні – 16,28%).

До речі, Львівська класична гімназія також потрапила до сотні кращих шкіл України за результатами ЗНО. А одна з учнів НВК ім. Симоненка набрала під час минулорічного тестування 400 балів.

Щодо олімпіад, то учень СШ № 50 району став переможцем IV рівня олімпіад з хімії.

Сихівський район

За результатами ЗНО:

Навчально-виховний комплекс гімназія «Сихівська» (українська мова
та література – взяли участь 79 учнів, 190-200 балів отримали 14%, історія України – 28 учнів – 14,28%; математика – 46 учнів – 13,05%).

Середня спеціалізована школа № 93 з поглибленим вивченням англійської мови (українська мова та література – 94 – 22,34%; історія – 32 учні – 6,25%; математика – 55 – 3,64%).

Приватний заклад Гімназія Блаженного Климентія Шептицького (українська мова та література – 28 учнів – 25%; історія – 20 учнів – 10%).

Навчально-виховний комплекс «Школа-садок «Софія» (українська мова та література – 37 учнів –
13,51%; історія – 8 учнів – 23%; математика – 20 учнів – 5%).

Високі результати отримала «Школа-ліцей «Оріяна». Серед випускників гімназії Блаженного Климентія Шептицького та НВК «Школа-садок «Софія» є по одному учню, що набрали 400 балів на ЗНО.

Серед переможців Олімпіад III етапу лідирують «Школа-садок «Софія», гімназія «Сихівська» та школа-ліцей «Оріяна». Учні із першого навчального закладу цього року перемагали у всеукраїнських олімпіадах. Найбільше нагород ця школа збирає з іспанської мови. Гімназія «Сихівська» на обласному рівні має перемоги з різних предметів – фізики, англійської, німецької, іспанської мов, основ правознавства).

Шевченківський район

За результатами ЗНО:

Гімназія «Престиж» з поглибленим вивченням іноземних мов (з української мови взяли участь 118 учнів, 190-200 балів набрали 19,49%; з історії – 38 учнів, 13,16%; математика – 58 учнів – 5,16%).

Львівська правнича гімназія (українська мова та література – 68 учнів – 8,82%; історія – 38 учнів – 5,26%; математика – 30 учнів, 3,33%).

Львівська спеціалізована середня загальноосвітня школа I-III ступенів № 81 імені Петра Сагайдачного із поглибленим вивченням англійської мови (з української мови та літератури – 59 учнів – 11,86%, з історії України – 17 – 17,64%, з математики – 42 – 4,76%);

Середня загальноосвітня школа № 100 (з української мови та літератури – 51 учень – 19,6%, з математики – 33 учні – 18,18%).

Шкіл цього району багато серед переможців обласних олімпіад. А на всеукраїнському рівні фігурує гімназія «Престиж» (з географії). Як розповіла Галина Слічна, ця тенденція стабільна вже протягом багатьох років, хоча школа спеціалізується на вивченні англійської мови.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sjana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 15:50

Перегляд повідомленняnatalia220 (1.5.2010, 11:16) писав:

Стоп, дівчата! Ви так критикуєте вчителів, так розбираєтесь і орієнтуєтесь в освіті, то чому не йшли працювати вчителями, щоб зробити досконалими підручники і гарно навчати дітей? Ніхто ж не критикує ваші професії! На рахунок зайвої інформації в підручниках - зрозумійте що всю ту зайву інформацію ВИМАГАЮТЬ ПРИ ПОСТУПЛЕННІ В УНІВЕРСИТЕТИ!!! І я даю 100% що до викладача ВУЗу ви ніколи не підете з претензіями, і слова кривого не скажете, бо будете боятись щоб вашу дитину "випадково" не "завалили", хоч всі чудово знають яка там корупція. Ну а вчителі хто такі...на них можна бочку гнати...

Особисто я не критикую вчителів загалом, можу говорити лише про те, з чим особисто стикалась. Моя дитина вчиться в гімназії і я бачу, які там вчителі, як вони себе поводять з учнями. Не всі, звичайно, є дуже хороші - педагоги від Бога. але дуже багато є таких, які просто відбивають бажання в дітей вчитись, які не реально відпрацьовують навіть ту свою невелику зарплату. До речі, окрім офіційної зарплати, багато з них займаються репетиторством "по примусу", тобто дитина не буде мати доброї оцінки, якщо вчитель не буде її репетитором. І багато вчителів одягаються так, що я собі цього дозводити не можу. На подарунки ми збираємо під сотню гривень з учня.... Мені це все дивно і дуже неприємно. Зараз дуже хочу знайти для дитини не так школу, як хорошу вчительку, яка була б зацікавлена в тому, що вона робить ...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   cherri 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 17:48

А чому потрібно говорити про важку ситуацію вчителів і як їм бракує грошей. А кому їх не бракує? Мені на роботі не доплачують за виконану роботу, і не має надбавок, і відпустка в мене 24 дні, а не 56. Я все розумію, але як можна постійно говорити про гроші. Наприклад на свята наша вчителька не хоче цукерок каже, що нелюбить, і що вона з багатого роду і може сама бідному купити ящик цукерок ( я цитую недавню розмову вчительки), квіти - вянуть, тому це даремно витрачені кошти, книги - сама куплю і в нашому класі все зводиться до грошей. Коли ми даруємо гроші, вона дуже рада і тоді ходить задоволена. Бо було так, що подарували хорошу книгу і цукерки, так вона була дуже зла і недовольна. Або говорить батькам, що в неї в селі є стара шопа, яку потрібно розібрати( і це маючи чоловіка і дорослого сина). То скажіть будь-ласка чи має так бути? А стосовно вибору професії, то не вчитель я з тої причини, що це абсолютно не для мене. Вважаю, що це має бути покликання і любов до дітей!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 травень 2010 - 18:17

Ну тоді не треба жалітись що у вас відпустка не 56 днів :smile: , були б вчителем, то мали б таку. На рахунок квітів, книг, грошей - ну самі ж вчите! Не подобається, йдете в районо, кажете що вчитель бере взятки і все, вчителю дадуть раду. Наприклад в нашій школі будь-які подарунки заборонено брати, та й вчителі самі не хочуть, бо потім позаочі батьки витикають тими подарунками.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему