Сидіти чи не сидіти Висловлюємо думки про те, чи варто мамі сидіти ззаді в автомобілі з ма
Відправлено 23 квітень 2010 - 14:46
Ось уже пройшло декілька годин, а я все сижу і ламаю собі голову "Так сидіти заді чи не сидіти". Можливо в цьому немає нічого поганого, адже кроха спить, а тебе є час побути на самоті з чоловіком, або просто насолоджуватися дорогою. Але щодо мене, то Я ніколи би не пробачила собі того, якби з дитиною щось сталося (впаду в крайність і зроблю припущення, що у випадку аварії мама на переді може загинути, а у випадку заднього-бокового удару може постраждати дитинка. А відчуття самозбереження і материнського чуття можуть спрацювати у плані, що "кістьми прикрила би власне чадо").
Можливо тему цю і зачіпали, але хочу спитати хто і що думаю на цю тему. Може це я така завернута?
Відправлено 23 квітень 2010 - 14:49

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:03
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:08
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:12
Повідомлення відредаговано Zhuravlyk: 23 квітень 2010 - 15:12
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:14
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:32
А если мама сама ведет машину? А если у вас не 1 ребенок то что?
Cherika, +1, мамины кости только мешать будут.
Я лично пока сижу сзади, но только потому,что младший не пускает меня вперед, а старший наоборот люит, чтоб я туда села.
Да и вообще по-правилам можно ребенка в кресле сажать на переднее сидение, это тоже предательство?
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Zhuravlyk, а с какого возраста вы возите ребенка в кресле? и что бы делали, если бы новорожденный орал не своим голосом при попадении в кресло?
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:38
Сеструлька (23.4.2010, 16:32) писав:
А если мама сама ведет машину? А если у вас не 1 ребенок то что?
Cherika, +1, мамины кости только мешать будут.
Я лично пока сижу сзади, но только потому,что младший не пускает меня вперед, а старший наоборот люит, чтоб я туда села.
Да и вообще по-правилам можно ребенка в кресле сажать на переднее сидение, это тоже предательство?
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Zhuravlyk, а с какого возраста вы возите ребенка в кресле? и что бы делали, если бы новорожденный орал не своим голосом при попадении в кресло?
Ми відносно недавно купили машину-3 роки тому,ну і мала приблизно стільки же їздить в дитячому кріслі.Якби я мала другу дитину,то думаю,що з немовлям я сиділа би ззаду,хоча то залежить від дитини-так як моя мала-то вона в машині-відразу засинала,куми мала,їй рочок з народження їздить в люльці сама ззаду і нормально. Так що не скажу однозначно,як би робила я -ну якби репетувала дитина,то я була би біля неї,тільки навряд чи брала би її до себе на руки під час їзди.
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:41
Не сприйміть це грубо, але наприклад дитину разом з кошиком можна просто викинути з машини (прошу без фантазій "а якщо дитину викинути і вона теж може постраждати) в умовах пожежі, ваших затиснутих між сидіннями ніг і ще безлічі варіантів.
Факт в тому, що ви поряд і кроха під вашим контролем.
Про їзду мами за кермом, нічого не буду казати, бо хоча сама маю права і трохи їздила, але зара не сідаю і з дитиною напевно би ніколи не сіла. Щодо питання "за кермом", то тут слідую позиції - якщо не ти, то тебе. В житті всяке буває.
А спати окремо це взагалі інша тема, яка більше залежить не від вашого бажання, а від вашої матеріальної спроможності. Хоч як це не шкода визнавати.
А ще, ми говоримо про який вік дитини? Для мене це 3-4роки, можливо навіть 5 (просто не можу згадати дітей й такому віці)
Відправлено 23 квітень 2010 - 15:50
проблеми в цьому не бачу :)
не можете дитину задишити саму, їздіть разом. в чому проблема?
я взагалі-то чи не єдина мама на форумі, яка свою дитину досі ні з ким не залишала, бо не можу, а також не розумію, як дитину можна залишити батькам, сусідам і т.п., а самій піти розважатися.
як бачите у кожного свої бзіки.
головне, щоб ті бзіки шкоди не приносили, щоб було комфортно вам, вашій дитині, вашій сім'ї.
а так, кожен сходить з розуму по свому :)
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:11
як бачите у кожного свої бзіки.
У мен схожі бзіки і , наздоганяю тебе, по тому, щоб сидіти самій з дітьми і ні на кого не лишати. Правда, за 5 років кілька винятків (вимушених) було.
Щодо автокрісла і сидіння з дитиною. Старша у нас любить своє кріселко, а от молодший сидить у ньому тільки, якщо я поряд. Інакше репетує несвоїм голосом. То ж заради спокою я сиджу позаду. Хоча дуже люблю сидіти поряд з чоловіком. А такі важкі і непотрібні думки про ДТП приходять в голову теж. Жену їх в три шиї. Бо добра від них ніякого.
Повідомлення відредаговано Флоріана: 23 квітень 2010 - 16:13
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:17
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:34
Дитина має бути в кріслі , однозначно.
Крісло має бути ззаді, це теж , правило.
А де в цей момент мама, це неважливо.
Марішка, тому, що переживши страшне ДТП, знаю , на своїй шкурі пережила, ви не будете нічого в той момент соображати. Це такі долі секунди , що не встигнете подумати хто ви і для чого ви тут. А тим більше думати встигнете ви щось там зробити чи ні. Як гадання на ромашці "любить не любить...."
Все відбувається моментально, шок і не спрацьовує інстинкт самозбереження.
Вибачте що так грубо але просто дико це все.
Є правила безпеки і все...як кажуть дівчата, все решта в руках божих і абсолютно не в ваших.
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:46
Пропоную поглянути на це питання з точки зору моральності і допустимості залишити дитину ззаді без зорового контролю та, якщо вже ви самі торкнулися, можливості їзди мами за кермом з маленькою(!) дитиною!
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:55
що ви хочите прояснити
чи допустимо возити дитину саму в автокріслі на задньому сидінні? - допустимо.
мама. яка їздить на передньоми сидінні погана? -
не думаю, що хорошість/поганість мами визначається тим, чи вона поряд з дитиною в автокріслі, чи на кілька сантиметрів навпроти.
чи можливий зоровий контакт? -
можливий. є спеціальні зеркала, які дозволяють слідкувати за самопочуттям дитини з водійського місця.
я особисто не розумію для чого дитині у автокріслі потрібна мама поруч?
в русі не можна пити, їсти, бавитися руками іграшками. в русі не можна годувати грудьми. якщо дитина плаче так чи інак доведеться зупинитися.
говорити з дитиною можна і з переднього сидіння. більшість часу в машині маля спатиме.
що саме вас турбує в тому, що дитина спокійненько їде собі сама в автокріслі, а мати на передньому пасажирському чи за кермом?
Відправлено 23 квітень 2010 - 16:56
Цитата
Я хочу сказати що дитина має бути в кріслі, а де буде мама рядом чи спереді залежить від вас.
Якщо ви настільки боїтесь її залишати то сидіть поруч , ззаду і вам буде спокійніше.
А ще мама може сидіти спереді і просто повертатись час від часу до дитини.
Є діти які спокійно сидять самі і не хочуть компанії, а є діти які без мами нікуди.
Це все індивідуально.
Є дітки які спокійно їздять в кріслах а є такі , які категорично не будуть там сидіти і будуть звідти вибиратись.
Я їздила за кермом а малого садила так щоб бачити його в зеркало заднього обзору.
Ось і все...
Відправлено 23 квітень 2010 - 18:05
Відправлено 26 квітень 2010 - 10:50
Відправлено 20 червень 2010 - 12:50
бо дитина зви кає,що з нею хтось сидить, і коли ми їдему удвох, вона вимагає щоб хтось з нею сидів.
тому звикати до такого непотрібно.
а на рахунок аварії і т.д, то ніколи ви не будете знати з якої сторони удар буде на машину, тому спрогнозувати це неможливо.
Повідомлення відредаговано Ірина І: 20 червень 2010 - 12:56
Відправлено 20 червень 2010 - 13:11

Допомога

-