Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Сидіти чи не сидіти - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Сидіти чи не сидіти Висловлюємо думки про те, чи варто мамі сидіти ззаді в автомобілі з ма Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Марішка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 квітень 2010 - 14:46

Буквально декілька годин назад, у мене була розмова з колегою по-роботі, мамочкою зі стажем на тему автокрісел. Однозначно при власному автомобілі воно потрібне. Мова йде про так звані карсіли (кошики), автокрісла для старших діток. Але ця дівчина сказала ось яку річ, коли дитинка засипала при довгих поїздках, вона пересідала на перед до чоловіка. А ж сказала, що я так би ніколи не зробила, тому що не уявляю як можна залишити, як і прищіплену дитинку, саму на задньому сидінні. Вона дуже здивувалася, бо в цьому не вбачає нічого поганого, можна із чоловіком поговорити і музику послухати, при цьому не заважати спати "задньому пасажиру"
Ось уже пройшло декілька годин, а я все сижу і ламаю собі голову "Так сидіти заді чи не сидіти". Можливо в цьому немає нічого поганого, адже кроха спить, а тебе є час побути на самоті з чоловіком, або просто насолоджуватися дорогою. Але щодо мене, то Я ніколи би не пробачила собі того, якби з дитиною щось сталося (впаду в крайність і зроблю припущення, що у випадку аварії мама на переді може загинути, а у випадку заднього-бокового удару може постраждати дитинка. А відчуття самозбереження і материнського чуття можуть спрацювати у плані, що "кістьми прикрила би власне чадо").
Можливо тему цю і зачіпали, але хочу спитати хто і що думаю на цю тему. Може це я така завернута?
My Signature
Зображення

Повір мені - щастя тільки там, де люблять нас, де вірять нам!
(М. Лермонтов)
Вибачають, доки кохають.
(Франсуа де Ларошфуко)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 23 квітень 2010 - 14:49

Особисто я малюка тепер вожу у себе на руках і сидомо ззаду, так як крісла не купляли, а раніше возили в кошику, то як коли, якщо спав, то сам ззаді був, якщо ні то я була біля нього
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Malve 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:03

Раніше я сиділа завжди з малечею ззаду, тепер вона ззаду, я спереду.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:08

Марішка, якщо мама під час аварії вийме дитину з автокрісла - вона зробить тільки гірше дитині, бо автокрісло для того й було створено, щоб зафіксувати дитину в такому положенні, щоб при зіткненні у неї були максимальні шанси вижити, а от якщо мама ще й "кістьми" ліже на дитину в автокріслі - невідомо чи вона ще гірше їй не зробить, адже для дитини навпаки безпечніше щоб був максимальний простір між нею і переднім сидінням, а якщо в цьому просторі буде ще й мама, то вона сама своїм тілом може пошкодити дитину при ударі, навіть задушити її, і материнський інстинкт тут ні при чому, все залежить від силу удару при зіткненні, так що якщо дитина спить і не потребує мами в даний момент, то нічого поганого в тому що мама пересяде наперед я не бачу, а як же бути тим мамам, що самі водять автомобіль, розірватися:)? А передбачити все неможливо, де б мама не сиділа, все одно головний захист її - це автокрісло, а все інше - тільке в руках Божих...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:12

Для мене возити дитину в себе на руках-неприпустимо,для дитини є автокрісло і кошик спеціальний для немовлят,який кріплять на сидіння автомобіля. Беручи на руки дитину,ви в першу чергу під загрозу ставите її безпеку і життя під час аварії.Так що дитина в нас сиділа і сидить позаду,а ми з чоловіком спереду.

Повідомлення відредаговано Zhuravlyk: 23 квітень 2010 - 15:12

My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галюсінька 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:14

Ми теж дуже часто їздим в машині, але завжди ззаді (хоча маю права, але їздить чоловік). Думаю як мала виросте теж буде ззаді, але вже без мами.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:32

Марішка, для меня не понятна такая позиция... а спать в отдельной комнате вы тоже ребенка не сможете положить?
А если мама сама ведет машину? А если у вас не 1 ребенок то что?
Cherika, +1, мамины кости только мешать будут.
Я лично пока сижу сзади, но только потому,что младший не пускает меня вперед, а старший наоборот люит, чтоб я туда села.
Да и вообще по-правилам можно ребенка в кресле сажать на переднее сидение, это тоже предательство?

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Zhuravlyk, а с какого возраста вы возите ребенка в кресле? и что бы делали, если бы новорожденный орал не своим голосом при попадении в кресло?
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:38

Перегляд повідомленняСеструлька (23.4.2010, 16:32) писав:

Марішка, для меня не понятна такая позиция... а спать в отдельной комнате вы тоже ребенка не сможете положить?
А если мама сама ведет машину? А если у вас не 1 ребенок то что?
Cherika, +1, мамины кости только мешать будут.
Я лично пока сижу сзади, но только потому,что младший не пускает меня вперед, а старший наоборот люит, чтоб я туда села.
Да и вообще по-правилам можно ребенка в кресле сажать на переднее сидение, это тоже предательство?

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
Zhuravlyk, а с какого возраста вы возите ребенка в кресле? и что бы делали, если бы новорожденный орал не своим голосом при попадении в кресло?

Ми відносно недавно купили машину-3 роки тому,ну і мала приблизно стільки же їздить в дитячому кріслі.Якби я мала другу дитину,то думаю,що з немовлям я сиділа би ззаду,хоча то залежить від дитини-так як моя мала-то вона в машині-відразу засинала,куми мала,їй рочок з народження їздить в люльці сама ззаду і нормально. Так що не скажу однозначно,як би робила я -ну якби репетувала дитина,то я була би біля неї,тільки навряд чи брала би її до себе на руки під час їзди.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:41

Cherika, я не маю на увазі в прямому розумі лягти і прикрити дитину собою, або вийняти її з крісла. Я веду до того, що материнський інстинкт примуть тебе захистити дитину у любому випадку.
Не сприйміть це грубо, але наприклад дитину разом з кошиком можна просто викинути з машини (прошу без фантазій "а якщо дитину викинути і вона теж може постраждати) в умовах пожежі, ваших затиснутих між сидіннями ніг і ще безлічі варіантів.
Факт в тому, що ви поряд і кроха під вашим контролем.
Про їзду мами за кермом, нічого не буду казати, бо хоча сама маю права і трохи їздила, але зара не сідаю і з дитиною напевно би ніколи не сіла. Щодо питання "за кермом", то тут слідую позиції - якщо не ти, то тебе. В житті всяке буває.
А спати окремо це взагалі інша тема, яка більше залежить не від вашого бажання, а від вашої матеріальної спроможності. Хоч як це не шкода визнавати.
А ще, ми говоримо про який вік дитини? Для мене це 3-4роки, можливо навіть 5 (просто не можу згадати дітей й такому віці)
My Signature
Зображення

(М. Лермонтов)
Вибачають, доки кохають.
(Франсуа де Ларошфуко)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 23 квітень 2010 - 15:50

:) з народження дитина їздить сама, автокрісло на задньому сидінні посередині.

проблеми в цьому не бачу :)

не можете дитину задишити саму, їздіть разом. в чому проблема?

я взагалі-то чи не єдина мама на форумі, яка свою дитину досі ні з ким не залишала, бо не можу, а також не розумію, як дитину можна залишити батькам, сусідам і т.п., а самій піти розважатися.
як бачите у кожного свої бзіки.

головне, щоб ті бзіки шкоди не приносили, щоб було комфортно вам, вашій дитині, вашій сім'ї.
а так, кожен сходить з розуму по свому :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:11

[/b]гра з вогнем b]я взагалі-то чи не єдина мама на форумі, яка свою дитину досі ні з ким не залишала, бо не можу, а також не розумію, як дитину можна залишити батькам, сусідам і т.п., а самій піти розважатися.
як бачите у кожного свої бзіки.

У мен схожі бзіки і , наздоганяю тебе, по тому, щоб сидіти самій з дітьми і ні на кого не лишати. Правда, за 5 років кілька винятків (вимушених) було.
Щодо автокрісла і сидіння з дитиною. Старша у нас любить своє кріселко, а от молодший сидить у ньому тільки, якщо я поряд. Інакше репетує несвоїм голосом. То ж заради спокою я сиджу позаду. Хоча дуже люблю сидіти поряд з чоловіком. А такі важкі і непотрібні думки про ДТП приходять в голову теж. Жену їх в три шиї. Бо добра від них ніякого.

Повідомлення відредаговано Флоріана: 23 квітень 2010 - 16:13

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marinka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:17

Машина у нас трошки більше року.Малий в кріслі не їздить,а малу саджаю,сиджу поруч.
My Signature
ЗображенняЗображення
МРІЇ МАТЕРІАЛІЗУЮТЬСЯ-МРІЙТЕ ПРАВИЛЬНО)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:34

Знаєте, читаю...читаю.
Дитина має бути в кріслі , однозначно.
Крісло має бути ззаді, це теж , правило.
А де в цей момент мама, це неважливо.
Марішка, тому, що переживши страшне ДТП, знаю , на своїй шкурі пережила, ви не будете нічого в той момент соображати. Це такі долі секунди , що не встигнете подумати хто ви і для чого ви тут. А тим більше думати встигнете ви щось там зробити чи ні. Як гадання на ромашці "любить не любить...."
Все відбувається моментально, шок і не спрацьовує інстинкт самозбереження.
Вибачте що так грубо але просто дико це все.
Є правила безпеки і все...як кажуть дівчата, все решта в руках божих і абсолютно не в ваших.
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:46

Дівчата не сприймате це питання як особисту драму. Навела приклад себе, бо мала таку розмову і я хочу більш-менш прояснити це питання. Приклад з ДТП - це був просто приклад. А ще ДТП це не лише мить і все - повний летальний наслідок. Як варіант - пошкодження є, живі є, а що робити далі?
Пропоную поглянути на це питання з точки зору моральності і допустимості залишити дитину ззаді без зорового контролю та, якщо вже ви самі торкнулися, можливості їзди мами за кермом з маленькою(!) дитиною!
My Signature
Зображення

(М. Лермонтов)
Вибачають, доки кохають.
(Франсуа де Ларошфуко)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:55

Марішка, ніхто не сприймає як особисту драму. всі, хто дописував. розповідали вам з власного досвіду.

що ви хочите прояснити
чи допустимо возити дитину саму в автокріслі на задньому сидінні? - допустимо.

мама. яка їздить на передньоми сидінні погана? -
не думаю, що хорошість/поганість мами визначається тим, чи вона поряд з дитиною в автокріслі, чи на кілька сантиметрів навпроти.

чи можливий зоровий контакт? -
можливий. є спеціальні зеркала, які дозволяють слідкувати за самопочуттям дитини з водійського місця.

я особисто не розумію для чого дитині у автокріслі потрібна мама поруч?

в русі не можна пити, їсти, бавитися руками іграшками. в русі не можна годувати грудьми. якщо дитина плаче так чи інак доведеться зупинитися.
говорити з дитиною можна і з переднього сидіння. більшість часу в машині маля спатиме.

що саме вас турбує в тому, що дитина спокійненько їде собі сама в автокріслі, а мати на передньому пасажирському чи за кермом?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vesta* 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 16:56

Марішка, Я не сприймаю це як "особисту драму " і тим більше не кажу що ДТП

Цитата

А ще ДТП це не лише мить і все - повний летальний наслідок. Як варіант - пошкодження є, живі є, а що робити далі?

Я хочу сказати що дитина має бути в кріслі, а де буде мама рядом чи спереді залежить від вас.
Якщо ви настільки боїтесь її залишати то сидіть поруч , ззаду і вам буде спокійніше.
А ще мама може сидіти спереді і просто повертатись час від часу до дитини.
Є діти які спокійно сидять самі і не хочуть компанії, а є діти які без мами нікуди.
Це все індивідуально.
Є дітки які спокійно їздять в кріслах а є такі , які категорично не будуть там сидіти і будуть звідти вибиратись.
Я їздила за кермом а малого садила так щоб бачити його в зеркало заднього обзору.
Ось і все...
My Signature
Зображення

Гордая, потому что обижали… Сильная, потому что делали больно… Смелая, потому что уже не боюсь …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 квітень 2010 - 18:05

згідна з Гра з вогнем і більшістю дівчат - дитина без винятку має сидіти в кріслі. Наш "виріс" в автокріслі, був, правда, період, коли він кричав, що не їхатиме в автокріслі, на що ми спокійно казали, що машина не зможе рушити поки він не сяде тули і не защепиться. Я завжди сиджу спереду, то хоч з чоловіуом розмову підтримаю, бо дійсно ззаду з мене толку ніякого - ні їсти, ні пити не можна, до того більшість дороги він спить або розглядає все за вікном. НЕ почуваюсь через це гіршою мамою. І дійсно, не дай Бог щось - нічого зробити не встигнеться, особливо, якщо взяти під увагу, що спрацюють повітряні подушки і заблокуються ремені безпеки.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mas'ka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 квітень 2010 - 10:50

Моя думка - потрібно максимально намагатись привчити дитину до автокрісла, оскільки це безпека. З свого досвіду знаю, що коли я сідала поруч з малим ззаді, то він вилазив з кріселка до мене на руки, тому мені краще було сидіти спереду. Щодо мук совісті, що дитина там одна сумує чи щось може трапитись - то в мене такого не траплялось, завжди можна подивитись як він там, в дорогу ми беремо забавки. Словом, безпека дитини має явно вищий пріоритет ніж мої комплекси..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 червень 2010 - 12:50

ми як тільки посадили дитуну в автокрісо, зразу перестали сидіти з нею на задньому сидінні. і чоловіку чи мамі забороняю.
бо дитина зви кає,що з нею хтось сидить, і коли ми їдему удвох, вона вимагає щоб хтось з нею сидів.
тому звикати до такого непотрібно.
а на рахунок аварії і т.д, то ніколи ви не будете знати з якої сторони удар буде на машину, тому спрогнозувати це неможливо.

Повідомлення відредаговано Ірина І: 20 червень 2010 - 12:56

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 червень 2010 - 13:11

Ми постійно кудись їздими і це понад 200 в день,бо ми далеко від дому,але малий категорично не хотів(плакав,кричав і т.д.)автокрісла,ще змалку,того ми їздили разом заді,а вже десь пів року то я сідаю спереді.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн