Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пієлонефрит під час вагітності - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пієлонефрит під час вагітності Оцінка: -----

Користувач поза мережею   бестия 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 квітень 2010 - 13:43

Привіт :wacko3: ! Маю проблеми з нирками під час вагітності, пієлонефрит, лежала в лікарні з загостренням, пролікувалась трішки стало легше, але постійно (кожні 1,5 тижні) здаю аналіз сечі на лейкоцити. Вчора здала аналіз сечі на бактеріологічний посів (направили в ЖК), і висіяли в моїй сечі кишкову бактерію E. coli, в баклабораторії сказали, що обов'язково потрібно лікуватись, приймати антибіотики, та коли я пішла до свого лікаря В ЖК та уролога, то вони сказали що ця бактерія не така вже й страшна, що поки що потрібно стежити за її кількістю, бо вона може викликати гостре запалення нирок. Я вже розгубилася і незнаю що робити, і приймати антибіотики не хочу, щоб не шкодити дитинці, та й переживаю що б і бактерія не була шкідлива для плоду. Можливо хтось з таким стикався, поділіться будь-ласка!!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 21 квітень 2010 - 16:47

бестия, сама таку неприємність мала ппід час вагітності, але думаю краще Вам пролікуватись гомеопатією, а якщо загострення є то краще раз пролікуватись антибіотиками і мати чистий спокій чим потім при ГВ при загостренні дитину мурдувати тими самими антибіотиками
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 11:05

Біла Троянда мені лікар призначив для лікування антибіотик "Амоксиклав", а яким препаратом Ви лікувались, і які є дієві від такого роду бактерій гомеопатичні препарати?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Біла Троянда 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 квітень 2010 - 11:10

бестия, я лікувалась аналогічним препаратом, а гомеопатія бактерій не вбиває а лише лікує ті наслідки які спричинили бактерії, маю досвід лікування при вагітності і ГВ цим препаратом, то повірте, якщо під час вагітності пролікувавшись ним виник лише дискомфорт в шлунку у мене, то при ГВ ми з дитиною вже обоє мучились, цей препарат є досить безпечним, але я вживала його будучи на 28 тиждні вагітності.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 11:20

Перегляд повідомленнябестия (21.4.2010, 13:43) писав:

Привіт :bye: ! Маю проблеми з нирками під час вагітності, пієлонефрит, лежала в лікарні з загостренням, пролікувалась трішки стало легше, але постійно (кожні 1,5 тижні) здаю аналіз сечі на лейкоцити. Вчора здала аналіз сечі на бактеріологічний посів (направили в ЖК), і висіяли в моїй сечі кишкову бактерію E. coli, в баклабораторії сказали, що обов'язково потрібно лікуватись, приймати антибіотики, та коли я пішла до свого лікаря В ЖК та уролога, то вони сказали що ця бактерія не така вже й страшна, що поки що потрібно стежити за її кількістю, бо вона може викликати гостре запалення нирок. Я вже розгубилася і незнаю що робити, і приймати антибіотики не хочу, щоб не шкодити дитинці, та й переживаю що б і бактерія не була шкідлива для плоду. Можливо хтось з таким стикався, поділіться будь-ласка!!!!!

я вже кілька років періодично лікую нирки, і при вагітності не обминуло, амоксиклав також пила, але я для профілактики та й для лікування всю вагітність пила Канефрон в краплях,я вже його собі сама призначаю :36_17_1: бо не раз рятував, ще пила варене квасолиння, суничник, і чаї від хвороб нирок, і тоді не треба ніяких антибіотиків, просто все має бути комплексно, ну і звичайно ні тобі огірочків, ні селедочки, весь час тільки варене печене недосолене, я весь час дотримуюсь певної дієти, бо кусочок селедочки наравляє мене в лікарню :cray:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 11:29

Біла Троянда щиро дякую за пораду, Ви мене заспокоїли щодо негативності антибіотиків на плід, напевне зараз пролікуюсь антибіотиками, та надіюсь забуду про цю проблему, і я з Вами згідна, що краще зараз потравити себе, ніж потім мучити антибіотиками дитинку. Ще раз дякую :36_17_1:

Користувач подумав і додав через 15 хв.:

Перегляд повідомленняВанька (22.4.2010, 12:20) писав:

я вже кілька років періодично лікую нирки, і при вагітності не обминуло, амоксиклав також пила, але я для профілактики та й для лікування всю вагітність пила Канефрон в краплях,я вже його собі сама призначаю :cray: бо не раз рятував, ще пила варене квасолиння, суничник, і чаї від хвороб нирок, і тоді не треба ніяких антибіотиків, просто все має бути комплексно, ну і звичайно ні тобі огірочків, ні селедочки, весь час тільки варене печене недосолене, я весь час дотримуюсь певної дієти, бо кусочок селедочки наравляє мене в лікарню :bye:

'Ванька' я також з початку вагітності п'ю Канефрон в краплях, так він дійсно допомагає, а щодо селедочки, огірочків, копченого, солоного і взагалі їжі в такому роді, у моєму меню її просто не існує, спочатку було важко відмовитись, а потім звикла і зараз взагалі навіть не тягне.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 17:04

Перегляд повідомленнябестия (22.4.2010, 11:29) писав:

Біла Троянда щиро дякую за пораду, Ви мене заспокоїли щодо негативності антибіотиків на плід, напевне зараз пролікуюсь антибіотиками, та надіюсь забуду про цю проблему, і я з Вами згідна, що краще зараз потравити себе, ніж потім мучити антибіотиками дитинку. Ще раз дякую :18_1_36:

Користувач подумав і додав через 15 хв.:
'Ванька' я також з початку вагітності п'ю Канефрон в краплях, так він дійсно допомагає, а щодо селедочки, огірочків, копченого, солоного і взагалі їжі в такому роді, у моєму меню її просто не існує, спочатку було важко відмовитись, а потім звикла і зараз взагалі навіть не тягне.

може Ви десь промерзли що загострення? можна в ноги трохи змерзнути і все є, нирки просто так не бушують, я то люблю гостреньке, от і маю завжди фокуси нирок, а ще вони в меене опущені і якась там є вроджена ненормальність, але стараюсь берегтись,
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 21:57

У мене теж пієлонефрит був, є і він завжди зі мною, а тобто і під час вагітності...
хоча аналізи були в нормі... практично завжди... всеодно як для профілактики час від часу попивала Канефрон в краплях...
його призначають при вагітності, нічого поганого і він не впливає на плід...
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2010 - 22:01

в мене аналогічна ситуація з MoonRise,
пієлонефрит зі мною з 5 років
Канефрон, ниркові чаї...
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лукерія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2010 - 14:40

От і у мене знайшли білок...Лікар поставила діагноз пієлонефрит :wacko3: .Так само прописала Канефрон.Тільки от звідки у мене це взялось,ніби за харчуванням слідкувала,страви недосолювала.Правда лікар заборонила ревінь,а я його останнім часом дуже уплітала.А шо зараз істи?Яблук нема,нічого нема,клубніку ще страшно купляти,а вітамінок погризти ж хочеться.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yuli4ka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 червень 2010 - 20:26

Перегляд повідомленняЛукерія (1.6.2010, 14:40) писав:

От і у мене знайшли білок...Лікар поставила діагноз пієлонефрит :smile: .Так само прописала Канефрон.Тільки от звідки у мене це взялось,ніби за харчуванням слідкувала,страви недосолювала.Правда лікар заборонила ревінь,а я його останнім часом дуже уплітала.А шо зараз істи?Яблук нема,нічого нема,клубніку ще страшно купляти,а вітамінок погризти ж хочеться.

Ну, білок у вагітних не таке вже й рідкісне явище, та й не завжди він вказує на наявність пієлонефриту. Якщо сумніваєтесь, здайте аналіз ще раз. У мене теж хронічний пієлонефрит останні 5 років (правда зараз в ремісії), то я з початку вагітності п"ю канефрон в драже (кажуть, краплі краще, але мені не зручні у використанні). Випиваю упаковку -потім місяць перерва. Аналізи хороші (ТТТ), ніякого білка чи його слідів.
З приводу, що їсти. Ви краще закцентуйте увагу на питті, при пієлонефриті треба багато пити, щоб бактерії вимивались (компоти з сушки, морси з заморожених ягід, а там і "справжні" фрукти і ягоди підуть.

Veronika_S, а які ниркові чаї п"єш і який від них ефект, бо хоч і все з аналізами добре, але останнім часом стали ноги набрякати до кінця дня (та й до вагітності таке траплялось). Напевно рідина затримується.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 13:35

Перегляд повідомленняYuli4ka (1.6.2010, 21:26) писав:

Ну, білок у вагітних не таке вже й рідкісне явище, та й не завжди він вказує на наявність пієлонефриту. Якщо сумніваєтесь, здайте аналіз ще раз. У мене теж хронічний пієлонефрит останні 5 років (правда зараз в ремісії), то я з початку вагітності п"ю канефрон в драже (кажуть, краплі краще, але мені не зручні у використанні). Випиваю упаковку -потім місяць перерва. Аналізи хороші (ТТТ), ніякого білка чи його слідів.
З приводу, що їсти. Ви краще закцентуйте увагу на питті, при пієлонефриті треба багато пити, щоб бактерії вимивались (компоти з сушки, морси з заморожених ягід, а там і "справжні" фрукти і ягоди підуть.

А чого ж мені лікар сказала,що в мене пієлонефрит вагітних :hang1: ,я так налякалась.Як взагалі визначають цей діагноз?В мене всі аналізи добрі,лиш останній на сечу виявив білок і багато епітелію.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 19:04

Перегляд повідомленняЛукерія (2.6.2010, 13:35) писав:

А чого ж мені лікар сказала,що в мене пієлонефрит вагітних :18_1_36: ,я так налякалась.Як взагалі визначають цей діагноз?В мене всі аналізи добрі,лиш останній на сечу виявив білок і багато епітелію.

'Лукерія' , я, чесно кажучи, не знаю, що це за діагноз - пієлонефрит вагітних. При звичайному пієлонефриті (ну в мене хронічний), то аналізи виявляли білок та бактерії (обов"язково!), тому він і лікується антибіотиками. Якщо бактерій немає, а лише білок, то це може бути і цистит (лікував мене нефролог з солідним стажем, тому думаю, щось таки розумів у цьому :18_1_36: ). Здавала тоді посів наявних бактерій на чутливість до антибіотиків і лікували тільки тими, що підходять. Про епітелій не підкажу :cray:. Перед тим як щось лікувати я б про всяк випадок здала аналіз ще раз (не дуже довіряю якості проведення аналізів у наших ЖК, та й не лише там - ІМХО)
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2010 - 10:21

Перегляд повідомленняYuli4ka (2.6.2010, 20:04) писав:

'Лукерія' , я, чесно кажучи, не знаю, що це за діагноз - пієлонефрит вагітних. При звичайному пієлонефриті (ну в мене хронічний), то аналізи виявляли білок та бактерії (обов"язково!), тому він і лікується антибіотиками. Якщо бактерій немає, а лише білок, то це може бути і цистит (лікував мене нефролог з солідним стажем, тому думаю, щось таки розумів у цьому :18_1_36: ). Здавала тоді посів наявних бактерій на чутливість до антибіотиків і лікували тільки тими, що підходять. Про епітелій не підкажу :18_1_36:. Перед тим як щось лікувати я б про всяк випадок здала аналіз ще раз (не дуже довіряю якості проведення аналізів у наших ЖК, та й не лише там - ІМХО)

Я також не довіряю якості проведення аналізів у наших ЖК,але на власні очі бачила(перепрошую за подробиці) хлоп"я в своїй сечі,тому було б дивно,якби вони нічого не знайшли.А лікуюсь тільки Канефроном,добре ,що хоч антибіотиків не виписала.

Повідомлення відредаговано Лукерія: 03 червень 2010 - 10:22

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 червень 2010 - 10:27

Перегляд повідомленняYuli4ka (1.6.2010, 20:26) писав:

Veronika_S, а які ниркові чаї п"єш і який від них ефект, бо хоч і все з аналізами добре, але останнім часом стали ноги набрякати до кінця дня (та й до вагітності таке траплялось). Напевно рідина затримується.

я непам"ятаю вже, вроді такі називається нирковий чай, о згадала Нефрофіт
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Шоколадка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 03 червень 2010 - 10:34

я також частенько хворіла на нирки.
але перед вагітністю (планована вагітність) я за місяць пройшла курс лікування, бо всі страхали ой якщо завагітнієш - то відразу нирки вхоплять. я дуже боялась би це сталось у 1 триместрі. але тьфу-тьфу все обійшлось, тепер молюсь про другий триместр :18_1_36:
нічого ще не приймала,сиджу на дієті ((( але думаю, що все ж таки попю потім курс канефрону на всяк випадок.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Шоколадка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 червень 2010 - 11:55

Дочекалась я свого курсу канефрону, щось мене турбуэ моя моча, два дні, але тиждень тому здавала аналіз - все в нормі. попю декілька днів і здам знов аналіз. як ви відчуваєте що нирки барахлять?
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 20:49

Перегляд повідомленняШоколадка (29.6.2010, 11:55) писав:

Дочекалась я свого курсу канефрону, щось мене турбуэ моя моча, два дні, але тиждень тому здавала аналіз - все в нормі. попю декілька днів і здам знов аналіз. як ви відчуваєте що нирки барахлять?

'Шоколадка', в мене відразу починається відчуття печії при сечовипусканні, та й по кольору і запаху видно (вибачай за натуралізм, але ти сама спитала :36_3_27: ). А "канефрон" штука хороша :good: , сама пропила недавно курс для профілактики. Так що пий і не хворій!
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lvivna 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 червень 2010 - 23:51

У мене хронічний цистит, і періодично нирки поболюють, бо колись мала двохстороннє запалення, то я перед аналізами пропила Цистон, він є аналогом Канефрону, тільки от знаю, що Канефрон на нирки призначають, а Цистон має в показаннях і пієлонефрит, і цистит. Як результат - ідеальний аналіз, і прозора світла моча, якої я вже не бачила роками.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тусечка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 липень 2010 - 11:02

Мені лікарка теж поставила діагноз Пієлонефрит вагітних, але як таких змін у сечі не бачила, принаймі хлоп'я не бачу. І взагалі мене дуже злить оті лікування, а може це просто плід давить на нирки, у мене таке було ще на початку другого триместру, коли дитина лежала поперек, потім повернулась поздовж і аналізи стали на своє місце. Після того лікар відмінила мені всякі лікування, а тепер кричить що такого не було. :36_1_47: Це так мене злить що просто....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему