Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Горіхи в дит. меню - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Горіхи в дит. меню Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 квітень 2010 - 13:02

Ми хоча алергік, але інколи даю грецький горіх ( мала дуже любить), десь з 2-х років, рідко, але давала фінік і мигдаль. Про мигдаль читала, що має в складі амінокислоти, які покращують роботу мозку і ще багато чого, що не візьметься з інших продуктів. А вчора почула від одної мами, що горіхи не можна давати до 3-4-х років, що в організмі дитини недостатньо ферментів для їх перетравлення і робиться тільки шкода від них. А які горіхи і коли ви даєте своїм малятам?
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2010 - 13:04

Перегляд повідомленняОксанаа (21.4.2010, 14:02) писав:

Ми хоча алергік, але інколи даю грецький горіх ( мала дуже любить), десь з 2-х років, рідко, але давала фінік і мигдаль. Про мигдаль читала, що має в складі амінокислоти, які покращують роботу мозку і ще багато чого, що не візьметься з інших продуктів. А вчора почула від одної мами, що горіхи не можна давати до 3-4-х років, що в організмі дитини недостатньо ферментів для їх перетравлення і робиться тільки шкода від них. А які горіхи і коли ви даєте своїм малятам?

Я читала,що самий небезпечний в плані алергії-арахіс,от його треба уникати алергікам,а лісові,грецькі,бразильські,кедрові-прошу дуже,але в міру,бо горіхи жирні,і потім може бути проблема з животом.Моя мала їсть горішки грецькі,мигдаль не подобається їй,лісові теж любить.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 21 квітень 2010 - 13:07

десь з 2 років давали грецькі та кедрові горіхи, з 3 потроху почали давати ліщину, мигдаль, фысташки. Доня їх дуже полюбляє, а ось арахіс не подобається. Жодних проблем ніколи не було. А користь відома
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Солька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2010 - 13:13

Грецькі горіхи почала зрідка давати доні десь із місяць-півтора тому (зараз нам 1 рочок і 11,5 місяців). Інколи доня може з"їсти кілька арахісин із суміші сухофруктів.
Лікарі кажуть, що горіхи не варто вводити у раціон діток, схильних до алергій принаймі до 3-х років, а інколи довше.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2010 - 14:37

Ми горішки по пару штучок стали їсти після 2-х рочків....Настуні дуже подобаються як грецькі, так і фісташки, кешью, лісові....з фініками якось не дуже склалося
то дійсно велике навантаження в першу чергу на підшлункову, а для дитячого організму багато і не треба
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2010 - 22:37

Даю суміш, там є багато різновидів тих горіхів...
Моїй не шкодить.. почала давати після півтора року приблизно, як десерт після основної їжі... накидаю в тарілочку, суміш горішків, гранату зерна, пару дольок яблучка, печиво... а вона вибирає, що хоче... не щодня, а в тиждень зо три рази в раціоні є горіхи...

Цитата

Горіхи - це природний концентрат багатьох біологічно цінних харчових речовин. Так, 10 г горіхів (волоські, фундук, мигдаль) містять 1/10 частину добової норми таких мікроелементів, як залізо, мідь, фтор, нікотинова кислота, перидоксин, токоферол, лінолева кислота, більшість незамінних амінокислот, рослинний жир.

Таким чином, задоволення потреб дитячого організму в білках, жирах, вуглеводах, мінеральних сполуках, мікроелементах і вітамінах залежить не тільки від кількості, але і від якості використаних продуктів, їх різноманітності, поєднання і правильної технології приготування страв. Чим багатшим є набір продуктів та їх співвідношення, тим повноцінніше харчування дитини.

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Гарбузик 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2010 - 15:21

я давала малому пару раз розкушені горіхи, то малий не хотів їх їсти.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2010 - 16:41

ЗображенняГрецькі горіхи, цікаві факти

Ядра грецького горіха містять велику кількість білкових речовин і жирного масла, а також вітаміни групи А, В, С, Е, солі заліза, кобальту та інше.

Це хороший засіб профілактики і лікування гіпо- і авітамінозу, а також при простуді, безсонні, розладі шлунку. Корисний і як загальнозміцнюючий засіб при виснаженні організму хворобами або важкими умовами життя.

Живильні речовини, вітаміни, мікроелементи на 100 г:

Калорійність: 698 ккал;
Білки: 14.8 г;
Жири: 64 г;
Вуглеводи: 13.7 г;
Мінерали: 1.9 г;
Вітаміни: 2 міліграми;
Вітамін B1: 0.8 міліграм;
Вітамін B2: 0.5 міліграм;
Вітамін B6: 0.7 міліграм

Горіхи – це багате джерело вітамінів і мінералів, а також білка. Але поговоримо про користь саме грецьких горіхів.
Зображення
Текст, що розкривається
Грецькі горіхи містять вітаміни групи А, Е, В, Р, мінеральні речовини (калій, натрій, фосфор, залізо, магній, кальцій, йод). Грецькі горіхи перебувають на 60% з жирів, проте переважно це жири ненасичені, які практично не містять холестерину. Крім того, грецький горіх – це прекрасне джерело білка, який сповна може замінювати тваринні білки.
Грецькі горіхи – дуже калорійні. Так зрілі горіхи приблизно в 2 рази перевищують пшеничний хліб вищого сорту. У 100гр. грецького горіха міститься приблизно 650 ккал (більш ніж в плитці шоколаду!). З цієї причини не рекомендується з'їдати в день більше 2-3 ядер горіха.Грецький горіх активно застосовується в приготуванні різних фруктових і овочевих салатів, в десертах, використовуються дані горіхи і в начинках до випічки, зелені горіхи можна навіть маринувати і подавати до копченого м'яса. Грецький горіх містить цілий комплекс біологічно активних речовин, який позитивно впливає на судини головного мозку. Вважається, що дані горіхи здатні зняти сильну нервову напругу. Рекомендується споживати грецькі горіхи і людям, які зайняті розумовою працею або працею фізичною. Вважається також, що грецький горіх укріплює серце, печінку, мозок. Завдяки вмісту йоду, грецький горіх рекомендується при лікуванні захворювань щитовидної залози. З перегородок грецького горіха готується спеціальний відвар, який також застосовується при лікуванні щитовидної залози. Лікарі стверджують, що грецький горіх володіє ще й сильними бактерицидними, ранозагоювальними властивостями. Завдяки вмісту заліза і кобальту, грецький горіх використовується при лікуванні недокрів'я. Завдяки тому, що грецький горіх складається на 60% з ненасичених жирів і містить такі мінеральні речовини як магній, калій, він рекомендується для людей, страждаючих різними сердечними захворюваннями, а також при гіпертонії.
Грецький горіх також сприяє нормалізації діяльності кишечника.

Зображення
Несмотря на все положительные качества семечек и орехов, для их использования в детском рационе существуют некоторые ограничения:
Текст, що розкривається
1.Цельные орехи и семечки не рекомендуется давать детям раннего возраста (до 3 лет). С большой осторожностью следует вводить орехи в рацион питания детей старше 3 лет, так как орехи являются высокоаллергенными продуктами. Однако продукты детского питания с ореховыми добавками малышам без аллергических реакций на данный вид продукта разрешены. 2.Детям-аллергикам орехи, также как яйца, шоколад, рыбу, из рациона питания необходимо исключить.
3.Детям с избыточной массой тела рекомендуется резко ограничить прием орехов и семечек из-за их высокой калорийности, в частности, высокого содержания жиров.
4.Детям старше 3 лет можно предлагать орехи и семечки в виде «десерта» или в составе блюд в количестве 50 г 1-2 раза в неделю.
5.Детям старше 3 лет, с учетом хорошей переносимости, можно предлагать мюсли с орехами и семечками.
6.Не стоит вводить в рацион ребенка раннего возраста хлебобулочные изделия, содержащие семечки и орехи, так как калорийность таких продуктов значительно превышает возрастные нормативы, кроме того, они являются высокоалергенными продуктами. Детям старше 3 лет можно использовать в рационе питания такой хлеб 2-3 раза в неделю.

Несколько советов по выбору и хранению орехов и семечек:
Текст, що розкривається
1.Покупайте орехи и семечки целыми, а не порезанными, молотыми или очищенными, так как ореховые ядра становятся прогорклыми быстрее.
2.Благодаря высокому содержанию масел в орехах и семечках они быстро становятся прогорклыми при длительном хранении в теплых условиях. При покупке орехов и семечек обращайте внимание на их цвет, в том числе и в разрезе. Старые прогорклые плоды имеют обычно желтоватый оттенок.
3.Опасными и вредными бывают орехи заплесневелые: под воздействием плесневого грибка в ядрышках вырабатываются афлатоксины — вещества очень коварной природы: они не имеют ни вкуса, ни запаха, их невозможно «распробовать», но тем не менее, они способны провоцировать развитие раковых заболеваний. Поэтому если, расколов орех, вы заметите над ним облачко пыльцы, выкидывайте его без сожаления.
4.Для максимального сохранения пищевой ценности продукта орехи и семечки лучше хранить неочищенными в прохладном темном месте, тогда в течение нескольких месяцев плоды будут, как «новенькие». Очищенные орехи и семечки лучше хранить в плотно закрывающемся контейнере, в котором они могут пребывать до месяца, а в холодильнике — до двух месяцев. В случае неправильного и длительного хранения помимо снижения пищевой ценности особо жирные сорта орехов и семечек становятся прогорклыми (чтобы избежать такой неприятности, все производители обжаривают плоды, и это продлевает их «жизнь»).

Можно ли детям есть орехи?
Текст, що розкривається
На тему того, можно ли детям есть орехи, было проведено немало исследований. Собрав все данные, ученые решили подвести итог, в каких ситуациях орехи безопасны для детского организма, а в каких от этого продукта лучше отказаться.
Известно, что во многих случаях орехи становятся причиной аллергии у детей. Однако в этом противопоказании есть оговорка, касающаяся возраста ребенка. Так, медики категорически запрещают давать орехи детям младше 3 лет. В группу риска вошли и дети 4-5 лет - в результате аллергического отека у них может начаться удушье.
У ребенка может проявиться аллергия всего на один вид орехов - например, на арахис или миндаль. При этом совсем не обязательно, что подобная реакция будет наблюдаться после употребления грецких орехов.
По поводу того, можно ли беременным и кормящим мамам есть орехи, ученые пришли к единому выводу - лучше исключить этот продукт из рациона питания.
Но при всем при этом не следует забывать, что орехи являются ценным источником витаминов и минералов. Поэтому прежде, чем позволить своему чаду это лакомство, сдайте необходимые тесты на аллергию.

Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Хоча наша Яринка вже пробувала грецький горішок, свій домашній, жодних побічних ефектів, інших видів горіхів не давали.
Злата грецькі горіхи почала їсти з 2рочків, інші види спробувала в 3 роки.
Основне, не забувайте спершу давайте дитині спробувати новий продукт по трошки, щоб мати можливість прослідкувати наявність алергічної реакції і думаю, варто пам'ятати, що в усьому є міра ;)
My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marijanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 жовтень 2010 - 09:42

Пропоную цю тему обвести червоним шрифтом з написом КАТЕГОРИЧНО НЕ МОЖНАДАВАТИ ДІТЯМ ДО 5 РОКІВ ГОРІХИ.СЕМОЧКИ.....И.Т.П.ХІБА ЩО В ПЕРЕТЕРТОМУ ВИГЛЯДІ.Я давала свому всякі і грецькі і миндаль....аж поки грецький горіхне попав йому в бронху- результат дві операції.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Argentyna 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 23 жовтень 2010 - 15:10

Я почала давати насіння і різні горішки з 1,2 року, але трішечки, скільки влізе в жменьку. Алергії не було, думаю трішки можна, бо там багато корисного.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 23 жовтень 2010 - 21:44

Перегляд повідомленняmarijanka (16.10.2010, 10:42) писав:

Пропоную цю тему обвести червоним шрифтом з написом КАТЕГОРИЧНО НЕ МОЖНАДАВАТИ ДІТЯМ ДО 5 РОКІВ ГОРІХИ.СЕМОЧКИ.....И.Т.П.ХІБА ЩО В ПЕРЕТЕРТОМУ ВИГЛЯДІ.Я давала свому всякі і грецькі і миндаль....аж поки грецький горіхне попав йому в бронху- результат дві операції.

горіхи треба їсти з обережністю, але наша баба їла і теж їй в бронхи попав горіх, мусіли витягувати спціальним пристроєм.
Тому треба просто слідкувати за дитиною під час їжі.

моя любить всякі горішки, і грецькі і арахіс, і кеш''ю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маріам 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 жовтень 2010 - 00:06

нашій дитині ми почали давати в півтори роки. почали трошки з грецького, потім мигдаль, а потім фундук(лісовий) і кеш"ю. арахіс -як такий - я не даю! найбільш алергійний ... наразі доказів не надам((( читаючи статтю про виникнення алергії , запам"ятала, що продукти, які містять багато білка- найбільш алергійні! і ще мабуть тому, що арахіс відноситься до родини Бобових, і горіхом його дуже і не назвеш))))
з перелічених горіхів найбільш смакує їй кеш"ю.
орієнтувалась не на вік, а на кількість зубів. і на вміння жувати. на початку вона ще не дуже жувала, то просто прийшлось витрісати потім((( взяла за ноги і ... це не найкращий досвід .... і сиділа, дивилася, щоб часом не було нічого такого.
насіння соняшника дуже рідко. і стараюся по 3 зернини максимум, бо в більшій кількості, вона просто не дожовувала його... побачила вже то на другий день))))
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Halina 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 жовтень 2010 - 12:44

А моя доця просто обожнює соняшникове насіння.Перетирає його зубками все одно,як на блендері,і то в основному передніми,хоча решту їжі пережовує кутніми зубчиками.Був у нас теж випадок коли дитина подавилась,але н насінням а кусочком карамельки,який їй дала моя сестра,я б навіть і не взнала б про цей інцидент,бо була тоді вдома,а чоловік з малою ходили до сестри в гості,от та і "почастувала" дитину,добре,що хоч витрясли...
My Signature
ЗображенняЗображення
Будьте внимательны к своим мыслям,они-начало поступков
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Yul 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 жовтень 2010 - 15:01

Мій малий сьогодні вперше спробував горіх волоський - мама чистила на салат, а він попросив. Дали четвертинку - він дуже гарно пережував, попросив ще - дали ще четвертинку. Просив далі - не дали. :unknw:
Переглянула цю темку, почитала статті, які наводилися і вирішила, що певно не варто давати малому горіхи. Він не має алергії ні на що, але все одно рано поки.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
А от гарбузове насіння я малому давала - дуже йому подобалося. Знаю, що насіння це дають для профілактики глистів. :blush:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Manyunka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 28 жовтень 2010 - 22:53

дівчата, а коли ві вперше почали давати горіхи?
Мені пропонують давати іх разом з медом. Та я дуже хвилююсь, чи незарано нам?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Гарбузик 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2010 - 15:09

Ми вперше спробували горіхи десь в рік, так тоді не сподобалось, а от недавно малий сам попросив горіха бачучи як я їла , то їв і просив ще, навіть фісташку спробував.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lionelka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2010 - 21:57

І ми вже декілька разів давали малому грецькі горішки. Багато не з'їсть, декілька шматочків. Зубів має багато, тому гарно його жував. Насіння соняшника також трошки давали, але небагато.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   відчайдушна домогосподарка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 жовтень 2010 - 22:15

Мій малюк любить горіш9ки,і сємки чищені.Я думаю,що це добре і забороняти не збираюся.Грецькі горіхи справді корисні.Мені в дитинстві не давли,то я і зараз не люблю,навіть з кексів вибираю.Дмаю в міру можна і треба.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bila Chocolyadka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2010 - 23:45

Вже місяць як почала давати малому погризти горіхи:грецькі, мигдаль, кешью; щось він з'їдав, решта випльовував......

Але

Перегляд повідомленняmarijanka (16.10.2010, 9:42) писав:

:shok:
Але після того, як прочитала це повідомлення, страшно стало.
Тепер тільки в перетертому вигляді!

Повідомлення відредаговано ANATA: 14 листопад 2010 - 23:46

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталя-я 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 листопад 2010 - 14:08

Моя мала також дуже любить грецькі горіхи, прочитавши це попередження, я тепер задумуюсь чи варто їй їх давати
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему