Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Заливний язик - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Заливний язик діліться рецептами Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 квітень 2010 - 16:13

Дівчата наперед прошу пробачення і налаштуйте мене, по пошуку незнайшла
хочу на ДН малого заливний язик приготувати
щось незнайшла тут рецепту? :unknw:
може підкажете власні рецепти, бо ніколи того язичка неготували:)
розкажіть всі нюянси, якщо такі є
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 квітень 2010 - 19:07

Недавно теж святкували ДН і мені, теж вперше, захотілося зробити той язик , бо в ресторані або гостях люблю дуже :blush: . РОбила без якогось особливого рецепту - відварювала години зо дві із перцем горошком, коренеплодами (морква, петрушка, селера..). Потім швидко під холодну воду, зняти шкірку.Бульйон процідити, освітлити, як треба, додати желатину, залити порізаний язик.

Получилось пристойно, але більше я , мабуть, за цю справу не візьмуся... Бо не дуже впевнена, що затрати часу та коштів були того варті :search: По-перше, варити треба щонайменше 2 години, інакше шкірка добре не відходить. Потім, здається, важливо відразу його нарізати та заливати бульйоном- в мене вийшло не дуже відразу, тож "шкірочка" на язику встигла трохи затвердіти :blush: І ще в мене чомусь вийшло дуже багато відходів - того, що мало неестетичний вигляд :unknw: Можливо, їх теж можна було кудись пристроїти, але я не знала ...
Вам успіхів у "язиковій справі" :blum1:

Повідомлення відредаговано Nattik: 20 квітень 2010 - 19:08

My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   м@рійк@ 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 квітень 2010 - 23:27

Я робила по такому рецепту.
Язик чистимо, промиваємо, заливаємо холодною водою і швидко доводимо до кипіння. Потім нагрів зменшуємо, додаємо сіль, перець горошком, моркву, петрушку і цибулю. Варимо до готовності, так щоб при проколі вилка вільно входила в язик, а витікаючий при цьому сік був прозорим. Язик гарячим заливаємо холодною водою і знімаємо шкіру, знову опускаємо в бульйон, кип'ятимо і охолоджуємо в бульйоні.
Желатин (30 г) замочуємо в холодній воді (180 мл) і залишаємо для набухання.
Коли желатин стане прозорим, його відкидаємо на сито, сполучаючи з теплим бульйоном, добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Проціджуємо.
У блюдо наливаємо желе шаром в 0,3–0,5 см, даємо застигнути. Язик нарізуємо тонкими скибочками і укладаємо на застигле желе. Оформляємо шматочками солодкого перцю, чи вареної моркви, або огірка, чи вареним яйцем, зеленню. Зверху наливаємо невелику кількість желе і знов охолоджуємо.
Коли желе захолоне, язик заливаємо желе, що залишилосяся, шаром не менше 0,5 см і охолоджуємо.
Я не мала багато часу, тому клала на дно язик, оформляла і заливала желе. Але воно тоді трошки пливе. Якщо є час, то краще зробити, як в рецепті.
Смачного!

Користувач подумав і додав через 13 хв.:
оформлення заливного язика
Зображення

Користувач подумав і додав через 16 хв.:
Зображення
My Signature
Зображення
Найдорожчий скарб у нас - це життя... А найщасливіші ті люди, які можуть його з насолодою прожити!
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 травень 2010 - 12:25

Дякую дівчата за поради.Мене ви теж надихнули на язичок, тільки я не заливний роблю, а з майонезом і часничком- ням-ням.
My Signature
Зображення
ДВОЄ ДІТОК - ПОДВІЙНЕ ЩАСТЯ ...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martelita 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 13 листопад 2010 - 17:47

ИнгредиентыГовяжий язык ... 1 кг
Желатин ... 15 г
Лук репчатый ... 1 шт.
Морковь ... 1 шт.
Апельсиновый сок ... 2 ст.л.
Лавровый лист ... 1-2 шт.
Черный перец горошком ... по вкусу
Язык тщательно вымойте и залейте холодной водой. Доведите до кипения и снимите пену. Посолите, добавьте очищенные лук, морковь и варите около 3 часов. За 20 минут до окончания варки положите в бульон специи. Готовый язык выньте из бульона, очистите от кожи и срежьте подъязычную мускульную ткань. Бульон процедите. Подготовленный язык положите обратно в бульон и еще раз доведите до кипения. Желатин залейте холодным апельсиновым соком, дайте слегка набухнуть и разведите в 250 мл бульона. Поставьте на огонь и, постоянно помешивая, доведите до кипения, но не кипятите, чтобы желатин не потерял свои свойства. Язык выньте из бульона, порежьте небольшими кусочками и быстро залейте желе. Украсьте зеленью и морковью, поставьте в холодильник для застывания.
Как и с чем подавать

Подавайте в холодном виде.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   @Іріша@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 19 листопад 2010 - 16:03

бачу, що всі дівчата пишуть про желатин, і одразу згадую маму, яка завжди каже, що холодець чи заливний язик мають обходитись без цього складника....
для цього сам бульон повинен містити свинячу ногу, тушку півня, і свинячі шкіри, ЯЗИК, морква, цибуля, ... і все вариться не менше 6 год. на слабесенькому вогні... тільки так щоб іноді побулькувало...... потім бульон проціджується (через марлю), тому ніякого жиру на поверхні ніколи немає..
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Myrra 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 листопад 2010 - 16:09

Я теж роблю язик без желатину.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн