М*ясо в дитячому харчуванні
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:09
Якщо ж вимого педіатра називаєте некомпетентною (а знає її наша сім"я не один рік) з якого ж тоді ви віку почали давати своїм діткам мяско????
Порилася у своїй домашній бібліотеці ... От що знайшла.
А.В. Яловчук: "Здоровое питание для вашего малыша от 0 до 3 лет" 2008 р. (Кого цікавить може вести це ім"я в пошук в гугл, пошук я не зголови це все взяла)
"Блюда из мяса: На 7-м месяце в рацион ребенка вводятся отварное мясо. В детском питании рекомендуется использование нежирные сорта телятины и говядины. Отварное мясо дважды пропускают через мясорубку, после чего постепенно добавляют к овощному пюре.
Пюре из мяса
Мясо (30 г) нарезать кусочками, положить в кастрюлю с кипящим быльоном (50 мл) и на слабом огне тушить до гоовности . Свареное мясо пропустить дважды через мясорубку, добавить соль, 25 мл бульйона и довести до кипения затем зорошо взбить. Если мясо окажется недостаточном мягки, нужно добавить еще бульйона и еще раз взбить.
Детям, страдающим аллергическими заболеваниями, мясное пюре рекомендуется готовить только на воде.
В первые две недели введения хорошо гомогенизированное мясное пюре постепенно добавляют к овощному пюре (5-40 г в день на одно кормление). В дальнейшем на мясном бульйоне варят первый суп, который можно предлагать ребенку ежедневно"
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:17
По друге, утримуйтесь від образ!!
Тут є правила введення прикорму згідно норм і рекомендацій ВОО, схвалених МОЗ України: http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...hl=%EC%FF%F1%EE
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:22
martka (20.4.2010, 14:17) писав:
По друге, утримуйтесь від образ!!
Якщо я не точно чи некоректно назвала тему, прошу виправити....
Якщо когось образила, прошу вибачити, я немала цього на меті.... Просто це питання мене дійсно зацепило, і я хочу почути інших мам хто коли давав дитині мяско, або якщо мені кажуть що це ще зарано, то чому... Бо пости типу це брєд, не зовсім та аргументована відповідь, яку хочеться почути
Повідомлення відредаговано An_ya: 20 квітень 2010 - 13:29
чого ж тоді ображаєтеся, коли вам кажуть, що в 5.5 за рекомендаціями супер-пупер педіатра - зарано?
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:28
Цитата
Продуктів які містять харчові добавки (стабілізатори, емульгатори і т.п.); консервів м'ясних і рибних, які не призначені для дитячого харчування; сосисок і вареної ковбаси; копчених м'ясних виробів; копченої риби; оселедця; рибних і м'ясних бульйонів; грибів; екзотичних фруктів (ананаси, ківі, цитрусові і т.л.); маринованих, квашених і солених овочів; соків, які не пристосовані для дитячого харчування; меду; шоколаду і інших солодощів; жирних продуктів (свинини, сала); смажених страв; кисломолочних продуктів (йогуртів, кефірів, сиркових мас) придбаних в магазині.
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:28
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:31
Synjooka (20.4.2010, 14:09) писав:
Пюре из мяса
Мясо (30 г) нарезать кусочками, положить в кастрюлю с кипящим быльоном (50 мл) и на слабом огне тушить до гоовности . Свареное мясо пропустить дважды через мясорубку, добавить соль, 25 мл бульйона и довести до кипения затем зорошо взбить. Если мясо окажется недостаточном мягки, нужно добавить еще бульйона и еще раз взбить.
Детям, страдающим аллергическими заболеваниями, мясное пюре рекомендуется готовить только на воде.
В первые две недели введения хорошо гомогенизированное мясное пюре постепенно добавляют к овощному пюре (5-40 г в день на одно кормление). В дальнейшем на мясном бульйоне варят первый суп, который можно предлагать ребенку ежедневно"
Якщо ви погоджуєтеся зі статтею, то самі собі суперечите
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:31
Якщо ж вимого педіатра називаєте некомпетентною (а знає її наша сім"я не один рік) з якого ж тоді ви віку почали давати своїм діткам мяско????
Круглими очима і думкою про вашого педіатра я не хотіла вас образити, я справді здивована з такої інформації, бо коли вводила прикорм старшій донечці перерила купу інфи і вислухала не одного лікаря, дійсно думки фахівців (і вже тим більше мамусь) в тому питанні дуже розбігаються. Але переважна більшість радить вводити мясо в сім-вісім місяців, я так і робила, та воно швидше і не могло б у мене получитись, бо починала з пюрешок овочевих, потім фруктових і кашок, поки повводила їх то вже дитині було більше семи місяців, бо кожен новий продукт (один! тобто в цей час інших нових не добавляєм, а тільки вже перевірені дитячим організмом) вводиться, потроху збільшуючи напротязі тижня принаймні. Десь в вісім місяців пішов і жовточок (зварений пезперечно, спочатку четвертинка перепелиного, поступово збільшуючи але не більше одного курячого яйця до двох років). В девять місяців додала рибку і кисломолочку.
Щоб основним продуктом залишалось мамине молоко, слід частіше прикладати дитину до грудей, тод кількість молока збільшиться, з ваших дописів я зрозуміла що була така ситуація коли ви не могли годувати грудьми часто, але ж тепер можете хоча б раз на день, а не тільки вночі, можна не повноцінне годування а запити прикорм наприклад.
Не сприйміть за навязування, то просто мій досвід і поради, а чи прислухатись то звісно ваша справа.
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:32
гра з вогнем (20.4.2010, 14:22) писав:
чого ж тоді ображаєтеся, коли вам кажуть, що в 5.5 за рекомендаціями супер-пупер педіатра - зарано?
Прошу читати уважно, в 5,5 місяців ми вперше попробували прикорм варену пюрешку.... а зараз нам менше чем через два тижні буде 7 місяців, тож ми якраз зараз на 7 місяці і якраз після півроку ми мяско потрошки вводимо, все я і рекомендується, по чайній ложитці дивились яка реакція в малої і т.д.
І я вказала джерело з якого як ви виразилась я це вирила....Можете поцікавитись....
Користувач подумав і додав через 6 хв.:
Leda (20.4.2010, 14:31) писав:
Не сприйміть за навязування, то просто мій досвід і поради, а чи прислухатись то звісно ваша справа.
Так у мене майже місяць я бачила дитину лише в 6 ранку коли їхала на навчання і в 8 вечора коли верталась, але ми цей етап подолали, молочко не пропало.... але ось їмо ми його лише з боєм коли дуже голодні або коли соні, але для мене головне що таки їмо хоч так... тому що той місяць був дуже напружений... і для нас це і так досягнення.....
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:40
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:40
Порилася у своїй домашній бібліотеці ... От що знайшла.
Нам педіатр радила вводити м"ясо з 7 місяців, але ми по моєму ввели його майже у 8 місяців. Ось ссилка на затверджений МОЗ протокол медичного догляду за дитиною до 3 років
Там починаючи з 11 сторінки йдеться про те, що зобов"язані радити педіатри батьками 6-місячної дитини, а на 53 сторінці є приблизна схема введення продуктів прикорму, вона аналочна рекомендаціям ВООЗ, а саме: починати прикорм потрібно з овочів або каш, і тільки потім вводити м"ясо, а вже потім - жовток. Форумчанки так закритикували вашого педіатра тому що судячи з його порад ви ввели забагато продуктів прикорму як на ваш вік, а це неоправдане навантаженні на КШТ дитини, адже на кожен новий продукт потрібно відводити не менше 5 днів, а у вас получається що дитині ще і 7 місяців немає, а ви вже їй ввели і м"яско, і жовточок - а коли ж ви встигли ввести овочі/фрукти або каші?
Не сприймате критику як образу, я бачу що ви хороша мама і піклуєтесь про здоров"я дитини, але ваш педіатр по-моєму або некоректно висловився щодо того що дитині вже можна все пробувати давати у 6 місяців, або він не слідкує за науковим прогресом в медицині.
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:44
в темі про прикорм ви писали
Цитата
Цитата
тобто ваша лікарка рекомендувала давати м'ясо дитині, якій менше 6 місяців, а ви почали давати м'ясо з 6.
дівчата вам зауважили, що це не відповідає правилам та нормам введення прикорму.
вас це настільки зачепило (за вашими словами), що ви створили окрему тему, де самі ж написали, що рекомендовано вводити м'ясо після 7 місяців.
я вас не розумію. що і кому ви хочете довести.
з одного боку ви погоджуєтеся з статею, яку найшли самі і де наведені норми введення прикорму і особливості приготування м'ясних страв.
а з іншого боку все робите "як лікар написав" - абсолютно наперекір вами ж наведеним рекомендаціям.
___
коли ми вводили м'ясо я не пригадую. може в 8, може в 9 чи в 10
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:51
Synjooka (20.4.2010, 14:32) писав:
не хочу прискіпуватись, але в темі "введення прикорму" ви писали, що не вводили прикорм до 6 місяців, та навіть якщо і з 5,5....то чому так зразу накинулися на м"ясо, якщо ви почали з овочів, і на кожний піде десь по 1-2 тижні, то порахуйте - капуста цвітна, кабачок, брокколі, морква, картопля ....4-5 овочів, потім пюре овочеве чи супчик з цих овочів, то піде більше місяця, навіть до двох, потім вводять каші, а їх теж кільки - гречка, рис, кукурудзяна, вівсяна, а там уже і до м"яса доберетеся
Повідомлення відредаговано uliarv: 20 квітень 2010 - 13:52
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:55
Тепер про статті і публікації:
http://www.kid.ru/pr...y/index159.php3
http://www.u-mama.ru...cle.php?id=3834 - тут частково, таблиця більше
http://www.u-mama.ru...cle.php?id=1587
http://www.manipusya.ru/load/okh_uzh_ehti_...enka/35-1-0-229
http://www.moi-roditeli.ru/baby/health-and...ebar&page=2
http://ru.wikipedia.org/wiki/Прикорм
http://www.2mm.ru/pitanie/335
Матму час ще пошукаю
Відправлено 20 квітень 2010 - 13:58

Відправлено 20 квітень 2010 - 14:00
Відправлено 20 квітень 2010 - 14:02
Відправлено 20 квітень 2010 - 14:07
такщо зараз ми їмо картопельку, морквочку (варену і сік, правда трошки з водичкой розбавлений), яблучко, банан, один раз давали ківі, мяско говяіже по ложечці через день, кашку в основному манку, гречану давали раз (каш дитина не дуже хоче) до картоплі додаю трошки домашнього маселка, давала ложечку раз сиру домашнього гарненько дитина зїла, ніяких негативних реакцій небуло..
А мяско я так і залишаюсь при своїй думці що потрібно вводити одним із перших блюд, після першого пюре і кашки.....
Відправлено 20 квітень 2010 - 14:21
Synjooka (20.4.2010, 14:32) писав:
Можна спробувати підсовувати дитині груди навколо денного сну. Бо, мені здається, що проблема якраз в цьому, получається що дитина цілий день на дорослй їжі, бо від грудей і суміші відмовляється, тому ви так багато всього встигли повводити, спробуйте всеж розгодувати їй груди до і після кожного сну а не тільки нічного

Допомога