Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: хочу вийти з декрету - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

хочу вийти з декрету для матусь, які ніде не працювали до народження дитини Оцінка: -----

Користувач поза мережею   schmetterling 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 квітень 2010 - 17:06

Усім привіт! Хочу почати темку, надіюсь знайти матусь зі схожою ситуацією: я вийшла заміж одразу після закінчення навчання і завагітніла, так що на роботу влаштуватися так і не встигла, тепер пора починати трудитися, але пошуки роботи після трьох років бездіяльності і з повною відсутністю досвіду трохи мене лякають. В мене вища економічна освіта, наразі розмістила своє резюме в інтернеті.
Матусі зі схожими проблемами, давайте ділитися досвідом у пошуках роботи!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 13:39

У мене така ж ситуація.Тільки я вже 8 років в декреті.Спочатку з старшим,тепер меншому 2,7 і ніби хочу на роботу,але страшно...Буду пробувати.(освіта теж економічна).
My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 16 квітень 2010 - 13:47

О, темка про мене, тільки я ще 2 роки в аспірантурі провчилась і треба туди ще на рік вернутись, але підсумки ті ж: досвіду нуль, вища економічна+ нагрузка двоє діток, і ніби все було по плану і в садок пів року відходили, все трохи втряслось і ніби робота легенька підвернулась, графік ніби такий як вийде, оплата відповідна..., а тут почалось.... і понеслось, графік вимагає хоч не часто, але в робочий час відлучатись, діти захворіли тиждень вірусяка, тоді п"ять вітрянка(бо 2 тижні перші тільки одна хворіла), чоловік вже плюється з тою роботою, бо має нормальну, а я його підставляю постійно, бо треба і вже, шеф на нього злий як чорт питає, коли то вже закінчиться, я б вже і сама хотіла, щоб закінчилось, та кинути вже неможна...От така ціна того досвіду...і все нашою, жіночою ціною, неможе жінка, що немає нікого на підстраховці(мама, сусідка, няня), робити кар"єру, зась нам.
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksu3 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 13:47

А я вийшла на роботу коли малій ще не було 3-х місяців, не було сенсу сидіти вдома, та й з другої сторони щоб не втратити роботу
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   dansegirl 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 квітень 2010 - 13:52

В мене такаж проблема народила доньку коли була на 4 курсі в 2008 році закінчила універ також вища економічна освіта, коли донці виповнилося 3 роки стала на облік в центр зайнятості,але ніяких пропозицій на рахунок роботи немає кому я потрібна без досвіду роботи, і постає дилема навіщо тоді взагалі вчитися коли на роботу неберуть, деж взяти той досвід роботи?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 13:55

dansegirl, тут один вихід-хапатись за що небудь, незгадувати навіть, що є вища економічна, а пробувати хоч щось, потім вже можна буде щось і комусь доводити, поки ми другий сорт..., нажаль...
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   skirochka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 квітень 2010 - 14:23

от-то вже точно за що не будь, але там або плятять мало, або треба сидіти без вихідних і т.д. в мене ніби ситуація інша, маю досвід, після універу пропрацювала 3 роки, але посаду мою скоротили...та й трохи хотіла змінити поле діяльності. почала шукати.... в мене таке враження, що ніде не пропхаєшся, якщо нема знайомих, і де їх стільки набереш?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 14:51

Я в пошуках роботи десь з початку року. Покищо варіантів не багато, але за що небудь хапатись думаю не варто. Люди, ми ж з вами вчилися не на прибиральників, дивлюся у всіх освіта вища. Ставте себе вище і більше поваги до власних знань! Може звучить банально, але я за те, щоб робота приносила не лише заробіток, але й задоволення.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:03

Перегляд повідомленняschmetterling (16.4.2010, 15:51) писав:

Ставте себе вище і більше поваги до власних знань! Може звучить банально, але я за те, щоб робота приносила не лише заробіток, але й задоволення.

я собі цілий день це повторюю, але у мене, може ще у когось ситуація інша...
1) ми мами без досвіду з малими дітками;
2) зараз криза і подекуди люди з досвідом залишаються ні з чим;
3) так, це не повід опускати руки...
4) але... може іншого шансу не буде??
5) та все ж...чи варто дозволяти, щоб тебе принижували, можливо це потім увійде в звичку??? бути приниженим... не бачила себе ніколи в числі ображених життям, маю руки-ноги, все ніби ок...
6) грошей бракує не критично(на їжу вистачає), але за 5 років хочеться вже хоч чимось помогти сім"ї, та і скільки вже можна так жити, хочеться хоч трохи краще???...та чи варті ті копійки того????
Відповідь певно дасть час, але знали б ви як воно мучить...
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:10

Ой, мучить конкретно! Таке враження, що за час сидіння вдома я зовсім отупіла. Але пару разів сходила на співбесіди і зрозуміла, що нікуди мої знання не ділися, а кілька минулих років ще й додали впевненості в собі. Правда з роботою так і не пощастило - пропонують як правило стати страховим агентом, фінансовим консультантом (з попереднім навчанням), тобто робота без ставки. А хочеться мати, як кажуть, "свой стол и стул".
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:10

і мені болюча темка-до декрету працювала в школі на декретному місці.Тепер ця дівчина вишла і я залишилась без роботи.
Перебиваюсь-то тут то там-і все нестабільно.Так хочеться займатись улюбленою справою,але таке враження що хороших спеціалістів які люблять свою роботу не потрібно нікому.Краще взяти "по блату",часто людину якій та робота непотрібна,бо батьки засунули де було місце(((
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:15

В мене схожа з вами проблема дівчатка, я теж маю вищу економічну освіту, хоч я і маю трудовий стаж 4 роки, але за півроку до того як я завагітніла мені довелося звільнитися з роботи для того щоб мати змогу їздити в Київ на лікування, тож наразі я не в декретній відпустці а просто безробітна... І от тепер сама не знаю що буду робити - добре зараз дитинка ще малесенька і потребує моєї уваги, а що далі? Я вже маю досвід праці як бухгалтера і як економіста, і знаю точно що це - не моє, але що тоді моє - і сама не можу розібратися, а тим більше у нас в місті не дуже то і легко "шукати себе" - і так ніхто не хоче брати на роботу мамочок щойно з декрету бо всі керівники знають що це будуть лікарняні для догляду за дитиною та інші проблеми... А чоловік каже щоб я не перймалась бо я більше потрібна родині, ніж ті копійки що зараз пропонують в якості зарплати...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мама хлоп`яток 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:25

Мені хоч і мама може допомогти з пошуком роботи(вона гол.бухг.),але я не знаю,що робити.Меншого тільки оформили в садок,старшого зі школи.А живемо самі.А як починають хворіти...Кому потрібні такі працівники,що часто на лікарняних.А з малими дітьми цього не уникнеш.Хіба наймати жінку,щоб годувала обідом старшого і забирала меншого.От дилема...А може знову декрет?(жарт) :unknw:
My Signature
Зображення
Перш ніж засуджувати когось, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що ти знаєш як правильно жити!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   indipes 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:25

Ой, яка болюча тема!!! Щойно пішла в декрет, числюсь в аспірантурі. Я гуманітарій, за три роки навчання роботу по спеціальності не знайшла і сумніваюсь, що знайду. Все що було це підробітки без офіційного стажу. Що буде далі, навіть не знаю. Намагаюсь про це не думати, але складно. як вийду з декрету матиму десь 27-28 років без досвіду роботи. Але так хочеться також реалізуватись в житті, не лише в сімейному плані.
My Signature
Зображення
Чем лучше мы поймём свою роль в процессе взросления, тем проще нам будет быть теми родителями, которые нужны нашим детям
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Флоріана 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:31

Перегляд повідомленняksu3 (16.4.2010, 14:47) писав:

А я вийшла на роботу коли малій ще не було 3-х місяців, не було сенсу сидіти вдома, та й з другої сторони щоб не втратити роботу

Цікаво, як це "не було сенсу"? А дитину куда, віддати на опіку бабусям?
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:31

indipes, ото і воно 28 років і нема досвіду роботи, не обов"язково паперового, бо дівчата розуміють, що ми про трудову, але я не тільки про неї, в універі мало що вчать для життя, вуз то класичний, а магістр, хай з червоний дипломом чого вартує??? і ніхто не хоче нічого підказати, все в штики, таке враження, що слово за $, і ніхто ніколи не починав нічого, всі прийшли і все відразу знали....
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksu3 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:33

schmetterling, , а в теперішній час люди з вишкою та досвідом не абияким, і кандидапти наук працюють і прибиральниками. і на базарі торгують, і т.д. Всяка робота є благородна і не треба цуратись, головне що не крадеш.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:38

Я не працювала до декрету. Почала вихід з цього стану вступом в універ на другу вищу освіту. Роботу знайшла не зовсім по спеціальності, платять мало, але й зайнятість мінімальна. Знайшла по об"яві. Не вірила, що візьмуть. Повірили на слово, що маю досвід. Почуваюся аферисткою... Вчусь день і ніч. Всі друзі мені радили брехати на співбесіді - і про досвід. і про знання. Спробувала. Вийшло.
Висновок мій такий: у Львові без знайомств роботу нормальну не знайти. Але всі, хто має владу, обов"язково пристроюють своїх родичів і друзів. Це якесь середньовіччя. Ось приклад. Мій чоловік класний інженер. Дуже добре знає свою справу. Встановлював раніше антени для моб. зв"язку. Інсталював програми, від нього залежала якість київстару для цілого міста. Отак запустить нову станцію,приїде аудитор - і каже:"ой, а ви паркан не помалювали!" - до чого тут паркан, питаємось.А аудитор - ніякого уявлення не має ні про роботу, ні про обов"язки, військовий запасу, якого пристроїли на цю посаду з високою зарплатою родичі. А мій чоловік тепер безробітній вже рік. І ми нічого не можемо вдіяти - нема зв"язків.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:45

Ой дівчатка, у мене схожа проблема, але я ще навіть не вагітна! Після навчання одразу почала працювати, минулого року фірму закрили, я вийшла заміж і тепер мене не беруть тому що я потенційна декретчиця! Я зараз трохи підпрацьовую але не офіційно, тому якщо завагітнію то також залишуся без роботи...Що буде далі - страшно думати, хоча також маю освіту хорошу і досвід роботи.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 квітень 2010 - 15:48

після допису Foxy хочеться пакати, та і попелюшки теж. Це, що жінки не товар знала давно, а щоб і чоловікам шарящим було складно...то я не знаю куди та держава котиться.

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
ksu3, повністю згідна!!!
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн