Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: "eBay для чайників" - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

"eBay для чайників" ділимось досвідом Оцінка: -----

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 квітень 2010 - 16:42

Дівчата-хлопці, на власному досвіді знайомі з цим видом купівлі товарів, допоможіть нам зрозуміти, що ж то за звір такий - еВау!!
Для початку, цікавлять такі питання:
Доставка в Україну. Наскільки я там роздивилась, продавець у себе в профілі пише, куди готовий доставляти. Але ж, окрім цього, є якісь посередники, які готові замовити собі, а потім вислати в Україну, ну і беруть за це комісію. Де таких можна знайти?
Яка приблизна (плюс-мінус трамвай) вартість доставки?
Є різні сайти - еВау.сом, еВау.co.uk тощо. Чи це все одна система, чи різні?
Та і взагалі, чи є якісь тонкощі, які варто знати?

Заздалегідь дякую за всі відповіді!!! :unknw:
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Графиня Уварова 

• Своя людина
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Комерсант

Відправлено 15 квітень 2010 - 17:01

Ми користуємося і тим і тим, це різні. Один американський, інший англійський. Відповідно ціни в доларах і фунтах.
Щодо доставки, то можна написати лист (англійською) людині яка продає і запитати чи вона доставить в Україну і за скільки...

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Щодо тонкощів, то не знаю як зараз, а колись так просто зареєструватись на цих сайтах не можна було, бо в певній мірі сайт гарантує порядність продавців і покупців, тому в мене питання до вас, а ви змогли зареєструватися???
My Signature
Зображення Зображення
підпис відредаговано. дозволяється не більше 2 лінієчок
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 17:39

Dominika, ще не пробувала, не знала, що це важко...
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маркіза Каприза 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 квітень 2010 - 17:54

я часто обираю опцію-"доставка безкоштовна" ( тобто в ціні:). Окрім цього, зареєструвавшись з України, розрахунок доставки дає до UKRAINE. Нічого складного. Тіко довго чекати, хай йому...
для перевіреного покупця-продавця, та й взагалі, щоб щось купувати має бути перевірена палка (PAYPAL), тобто-ваша дебетова карточка з банку. палка привязується до ебея. Гарантують страховку, в разі визначених політикою випадків. В мене вже був випадок повернення коштів за недоставлений товар, все ОК.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 17:56

Маркіза Каприза, о, як раз хотіла запитати про доставку - коли пишуть "безкоштовно", то це що, куди завгодно безкоштовна? чи коли дають вартість доставки - так само, в будь-яку країну ця вартість діє?
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:11

Перегляд повідомленняjane (15.4.2010, 18:56) писав:

Маркіза Каприза, о, як раз хотіла запитати про доставку - коли пишуть "безкоштовно", то це що, куди завгодно безкоштовна? чи коли дають вартість доставки - так само, в будь-яку країну ця вартість діє?

jane, Free Shipping-то має бути по всьому світу worldwide. зазвичай таке практикує Азія. Вартість доставки зазвичай не вказана стабільна, при переході на файл товару, буде список країн ( внизу, в закладці "ДОСТАВКА і oплата" Shipping and Payments), куди продавець доставляє, автоматично мінятимуться і тарифи доставки. Можна часто обирати звичайну пересилку, або експрес ( дорого), з курєром ( і часто з митницею, яка не ваіддасть поки не заплатиш мито! :acute: ). Оправдовує себе тільки при покупці того, чого в нас не знайдеш ( запастини, оптика, бренд)....Я часто беру звичайну пересилку, мені пишуть як подарунок, мито не сплачую, геморів не маю... :yahoo:
Ще б радила не на аукціоні брати ( там свої нюанси. і можна переплатити), а в магазинах ебеєвських селерів, або best offer, або buy it now. АЛЕ- Обовязково звертати увагу, чи висилають у нашу країну ( можна листа написати продавцеві, запитати, якщо дуже тра), і скіко то коштує, тому що хитрі люди пишуть "сукня"-5 баксів, а доставка звичайна worldwide ( по світу, наприклад)- 60$!!ще- ретельно шукати той самий товар ( на жаль, тільки по фото, тому що по-різному називають)- різниця буває в 50% між селерами!!!

Повідомлення відредаговано Маркіза Каприза: 15 квітень 2010 - 18:13

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:12

jane, , є не тільки ebay.com, а ще й і ebay.fr, ebay.de i т.д.
Якщо ти зареєстрована в Україні і заходиш на якийсь товар і там буде вказано, що доставка безкоштовна, то це означає, що для тебе вона є безкоштовною також. Сторінка автоматично розпізнає в якій ти країні і відповідно показує, скільки для тебе коштуватиме та чи інша доставка. Хоча ніби і досить серйозний сайт, але і там є свої приколи. Можу порадити глянути на кількість хороших відгуків про продався і якщо має негативні- то чому. Також добре перечитати опис, часто маленькими буквами вказоно дуже важливі речі, які спеціально не пишуть великими буквами. В принципі, ти все можеш розпитати продавця. І ще раз уточнити за пересилку.
Є ще опція "купити відразу" або "запропонувати свою ціну". Тут ти можеш пропонувати ціну, яка прийнятна тобі, а продавець уже погодиться або ж і ні.
Не всі товари, які виставлені на загальному ebay можна побачити на ebay.com.
Ebay - один, але кожна країна має свою сторінку. Тому можна купляти товар і в Європі. Товар з Польщі, Німеччини, Франції, наприклад, дійде звичайно ж швидше чим з Америки.
На головній сторінці ти можеш вибрати країну, яка тебе цікавить найбільше.

Повідомлення відредаговано Зайка*: 15 квітень 2010 - 18:13

My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:18

ооо, дівчата, дякую, потрошки картина прояснюється :)
а сторіночки інших країн не дублюються англійською мовою? бо щось я знайти не можу...
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:21

Зайка*, пишеш вірно за репутацію, ОБОВЯЗКОВО тре дивитись у продавця.
АЛЕ: з США деколи швидше доходить, аніж з ЄС, тому що вони відсилають спец. поштою.
Вартість доставки не завжди автоматично відображається на твоїй сторінці,тра зайти під своїм логіном, і дуже ретельно звертати увагу , що все-таки у віконці країни доставки- Юкрайна.
Що ти замовляєш і як якість, і звідки?
Ще цікаво було б дізнатися, про посередників ( скільки беруть, і яка якість послуг, гарантії) для інших нет-шопів, коли неможливо замовити з США до нас, а дуже хочеться...
я он з Вікторія Сікрет купальник і топи збираюсь замовляти- тільки мені доставка ну дуже "пече"...:(

Повідомлення відредаговано Маркіза Каприза: 15 квітень 2010 - 18:23

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:29

я ще не зареєстрована, але всеодно вилазить віконце і питає країну, і тоді вже в деяких товарах доставка вказана.
хочу діроколи (не тільки я хочу, як раз на форумі тут дівчата почали :))
My Signature

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:29

Цитата

Вартість доставки не завжди автоматично відображається на твоїй сторінці,тра зайти під своїм логіном

Маркіза Каприза, Сонце, та я й мала на увазі, що показує тоді, коли заходити під своїм логіном ;)

Цитата

Що ти замовляєш і як якість, і звідки?

...в більшості замовляє чоловік по роботі. Замовляє в Азії, Америці, Канаді. А я дещо з одягу замовляла, але тільки в ЄС. Одягом була задоволена. Чоловік замовляє різне. Не завжди задоволений. Але з часом навчився бачити всі їхні "приховані в описі приколи".

Цитата

Ще цікаво було б дізнатися, про посередників

Щодо посередників- не знаюсь...

Повідомлення відредаговано Зайка*: 15 квітень 2010 - 18:30

My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2010 - 18:38

Зайка*, я замовляла з Азії ( Китай, тайвань, Сингапур і т.п)----....фе...( одна тільки футболка класна), з Япенії нормальні речі були ( і дорогі), чекала півтора місяця ( ах, как я зол!), З США- норма..
Зараз повзаю по ЄС, хочу щось...
jane, угу, виходить віконце на центр сторінки, питає країну..точно..
(А ти на ETSY не дивилась дироколи,и там тыльки кінцеві арт-продукти? бо я ніяк не можу ще туди дорватись, все переглянути, хо зареєстрована з півроку вже)
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 квітень 2010 - 20:24

Ну як там ваші спільні закупки на ебеї?
Я продаю на етсі. ггг
кажу вам відразу. все, що на етсі можна знайти на ебеї. тільки дешевше :)

ну і хендмейду на етсі більше. відповідно й ціни на хендмейд.

але китайців там під табличкою хендмейд теж вистачає. які нормальним людям покупців переманюють :(
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ognelis 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 02 червень 2010 - 16:08

Перегляд повідомленняDominika (15.4.2010, 17:01) писав:

Ми користуємося і тим і тим, це різні. Один американський, інший англійський. Відповідно ціни в доларах і фунтах.
Щодо доставки, то можна написати лист (англійською) людині яка продає і запитати чи вона доставить в Україну і за скільки...

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Щодо тонкощів, то не знаю як зараз, а колись так просто зареєструватись на цих сайтах не можна було, бо в певній мірі сайт гарантує порядність продавців і покупців, тому в мене питання до вас, а ви змогли зареєструватися???

Вітаю! Підкажіть будь ласка, зареєструвався на ебей.ком, тепер у мене стоїть питання про доставку, яким поштовим сервісом мені перешлють товар, навряд по укрпошті, у мене в місті лише укрпошта, а до сусіднього міста 100 км. Буду дуже вдячний якщо відповісте, чи можна приєднати мою кредитку від "Приватбанка" к "пейпол" або потрібна карта валютна?
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 16:14

Перегляд повідомленняognelis (2.6.2010, 17:08) писав:

Вітаю! Підкажіть будь ласка, зареєструвався на ебей.ком, тепер у мене стоїть питання про доставку, яким поштовим сервісом мені перешлють товар, навряд по укрпошті, у мене в місті лише укрпошта, а до сусіднього міста 100 км. Буду дуже вдячний якщо відповісте, чи можна приєднати мою кредитку від "Приватбанка" к "пейпол" або потрібна карта валютна?

Кредитка не підійде, не підійде, потрібна картка для інтернет-розрахунків (у Приваті, здається, Віза-Інтернет), у нас віртуальна доларова картка. Товар завжди одержую на пошті (і з Китаю, і з Штатів, і з Канади), точніше поштарка приносить прямо додому, а коли лінується по сходах іти, то повідомлення залишає.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ognelis 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 08 червень 2010 - 18:56

Перегляд повідомленняLara! (2.6.2010, 16:14) писав:

Кредитка не підійде, не підійде, потрібна картка для інтернет-розрахунків (у Приваті, здається, Віза-Інтернет), у нас віртуальна доларова картка. Товар завжди одержую на пошті (і з Китаю, і з Штатів, і з Канади), точніше поштарка приносить прямо додому, а коли лінується по сходах іти, то повідомлення залишає.

Дуже дякую за відповідь, тоді днями замовлю об'єктив!
З.І. Я дізнався, у приваті карта інтернет-розрахунків коштує 50 грн.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   SweetN 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 серпень 2010 - 20:03

Lara!, вибачайте, але ви дезоієнтували людину!
на пейпел можна підв'язати практично будь-яку картку віза або маестро. якщо ви дивитеся на зворот картки і бачите 3-х, 4-х, 7- значні коди, а інколи номер картки (16 цифр) і ще 3-х значний код - цією карткою однозначно можна розплачуватися в інтернеті, і її можна підв'язати на пейпел. для підтвердження роботи знімає 1,5 долари... таке вже є, нічого не поробиш...
але! є банки, які з ціллю безпеки просто блокують можливість розраховувати карткою дистанційно. наприклад, зараз таке є в Укрсибі. вирішується це питання дуже легко - телефонуєте на безкоштовну лінію підтримки (зазвичай телефон є також на звороті картки) і ставите ліміт розрахунків дистанційно, наприклад 20 доларів. ліміт є щоденним, тобто в рамках однієї доби ви не зможете витратити більше вказаного ліміту. про це треба пам'ятати, якщо раптом надумаєте купити щось дороге.
якщо відкриваєте картку спеціально під покупки в інтернеті - є порада. беріть картку з безкоштовним поповненням і платним зняття коштів. зазвичай навіть для таких карток сплата через термінали у торгівельній мережі (в тому числі і через інтернет) - безкоштовна. таким чином, за картку нічого не платите (є такі картки, у багатьох банках), за поповнення не платите - банк сподівається на вас заробити свій 1%, коли зніматимете гроші. а ви їх не знімаєте, ви карткою розплачуєтеся! ще не чула ні про один банк (окрім специфічних кредиток - то ж не ваші гроші, то кредитні..), щоб за розплачування карткою в торгівельній мережі (повторюся, інтернет і пейпел до неї відносяться) щось брали.

ми з чоловіком на ебей замовляємо зазвичай якусь техніку: зарядний пристрій до фотоапарату, перехідник з лпт на юсб...
дуже вигідно купувати у китайців (пишуть місце знаходження товару - гонконг). наприклад те ж зарядне у нас у сервісному центрі панасоніка нам пропонували за 460 грн., та ще й сказали чекати більше 2-х місяців. на ебеї купили за 10,99 фунтів з доставкою (десь біля 140 грн. вийшло), прийшло зарядне через 3 тижні, та ще й додатково до нього був акамулятор і перехідник для заряджання у машині)))))
інколи у тих китайців і такі акції бувають як фрішипінг для товару у пару доларів. аж смішно, платиш за товар 25 грн., а вони ще й безкоштовно аж з гонконгу присилають))) правда їде довго - більше місяця(((
ще хотіла попередити про митницю. я особисто не стикалася, але від знайомих, які так купують, читала попередження, що якщо товар коштує більше 200 євро, то доведеться ще заплатити податки (до 30% від вартості). як це реалізує наша пошта і митниця - точно не знаю. зазвичай продавець на конверті ставить занижену оголошену цінність.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2010 - 07:52

чомусь недоступна правка мого попереднього повідомлення...
отут я помилилася:

Перегляд повідомленняSweetN (7.8.2010, 21:03) писав:

на пейпел можна підв'язати практично будь-яку картку віза або маестро.

будь яку Візу або Мастеркард. з Маестро як раз можуть бути проблеми.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kacirinka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2010 - 08:15

А напишіть будь-ласка силку на цей сайт.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 серпень 2010 - 15:32