Зелені води колір околоплідних вод
Відправлено 11 квітень 2010 - 12:53
Причина їх виникнення :
інфіковані води,
води із вмістом меконія при переношеній вагітності .
Які повинні бути дії лікарів при зених, чи жовтих водах ?
Большое значение имеет цвет околоплодных вод. В норме они бесцветные. Изменение их цвета на зеленоватый или коричневатый означает, что по какой-то причине у ребенка возникло кислородное голодание и его испражнения - меконий - попали в околоплодные воды. Меконий - это первое испражнение ребенка, оно - черно-зеленого цвета. При зеленоватой или коричневатой окраске околоплодных вод нужно немедленно поставить в известность врача, даже если ты обнаружила это в три часа ночи. Дожидаться самостоятельного начала схваток в этом случае более чем неразумно.
Відправлено 11 квітень 2010 - 12:59
Мами повинні пам"ятати, кожна хвилина перебування дитини в таких водах дуже болісна для дитинки, залишає потім гіпоксію, з якою потім дитинці дуже нелегко, переважно дітки одужують і все добре, потім залишається при них діагноз на все життя-"гіперактивна дитина", а буває, що порушення ЦНС після такого надзвичайно складні...тому кожна хвилина в такій ситуації справді на вагу золота.

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 11 квітень 2010 - 13:06
Це було однією з причин чому роди прийшлось стимулювати. А далі справді неврологія - гіпоксія, гіпертонус мязів, синдром неврологічної збудливості.
Відправлено 11 квітень 2010 - 13:39
Відправлено 11 квітень 2010 - 13:47
Алуся 777 (11.4.2010, 14:39) писав:
Співчуваю, пережити таке горе. Дуже шкода. Але слів співчуття буде замало, має пройти час.
А Ви підозрюєте вину лікарів? Чи справді врятувати було неможливо?
Вибачте, що запитую.
Якщо Вам важко, можете не відповідати.
Відправлено 11 квітень 2010 - 14:18
Відправлено 11 квітень 2010 - 14:23
а щодо 36 годин. Що робили лікарі коли води відійшли? Якщо бачили, що води з меконієм, то чому не стимулювали, чи не кесарили? Дитя в таких водах явно страждало, то мали негайно провокувати роди.
Відправлено 11 квітень 2010 - 14:54
На рахунок 36 годин, то лікар діяла по протоколах ( так вона мені пояснювала ), які в нас затвердженні . І дуже переконувала мене , що все нормально і що дитинці нічого незагрожує, а в ітозі такий результат
але наскільки я вже пізніше взнала , що роблять всеж таки кесарське при таких випадках
Повідомлення відредаговано Алуся 777: 11 квітень 2010 - 14:56
Відправлено 11 квітень 2010 - 18:43
по протоколаж може і так, але якщо вона бачила води з меконієм, це вже явна ознака що дитя страждало ще внутріутробно. мала приймати негайні заходи. не хочеться вас засмучувати, але здається ви натрапили на не зовсім кваліфікованих лікарів. хоча не мені судити. може справді других варіантів не було.
а ви мужайтеся! все ще налагодиться і у вас будуть ще дітки обовязково
Шановні модератори! Вибачте за той весь оффтоп, але темка справді актуальна.
думаю доцільно тут ділитися власним досвідом тих, у кого були подібні ситуації і як при цьому поводились лікарі, які заходи були вжиті.
Відправлено 11 квітень 2010 - 20:29

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 12 квітень 2010 - 09:28
У мене було так, дитинку явно переношувала, але за вказівкою мого лікаря ми чекали природніх родів-на той момент у Медінституті була мода на природні... Я лежала в патології вже 3 тижні, а про роди ніщо не віщувало, потім моя лікар зарухалась-може на їх допотопному екрані побачила, що води не зовсім чисті-незнаю...Пила я 2 рази касторку, скакала по сходах, але моя дитинка і не думала виходити...В п"ятницю перед родами(роди були в неділю) я падаю в коридорі лікарні на живіт(прибиральниця як завжди обливала коридор ну так побільше, щоб було чисто..
Так, мабуть, мало бути того дня і моя дитинка вижила, але:
-Чому лікарі, знаючи про такі ситуації, тримають вагітних до позеленіння вод, чекаючи на природні пологи? чи розриви в родах є складнішими речами, аніж можлива летальність для малятка?
-Чому, як у випадку Алуся 777, чекають до останнього, а не кесарять терміново?
-Чому така недбалість з ціною в життя???? через те, що у них мала зарплата чи через те, що совість зашкарлубла від досвіду роботи?????
На це відповісти дуже складно, а відповідь для тої мами є надважлива, бо їй усе життя треба буде пояснювати собі, що ж таки тоді сталось...

Відправлено 12 квітень 2010 - 09:39
Алуся 777, прийміть мої співчуття! Бог забрав на небо вашого ангелочка, але обов"язково подарує вам ще дітей!
Повідомлення відредаговано Cherika: 12 квітень 2010 - 09:40
Відправлено 12 квітень 2010 - 10:00
Думала доцю викладуть таткові на живіт, а її одразу поклали в кювез (здається так ця штука називається). І з неврологією справді маємо проблемку ...
Відправлено 12 квітень 2010 - 10:02
Відправлено 12 квітень 2010 - 10:16
Прочитавши два попередні дописи, справді дуже вдячна своєму лікарю, до речі, народжувала я також в медінституті.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:
До речі, на останьому узд в 37 тижнів - все було добре, мутності не було видно, єдине дитинка була перемотана 1 раз пуповинкою і зустрічалися поодинокі кальцеміни, що на такому терміні є цілком нормально для старіючої плаценти.
Але я так і досі не можу зрозуміти чому це сталося, звідки взялися такі води, адже вагітність проходила майже ідеально.
Відправлено 12 квітень 2010 - 10:32
FreeFlyer (12.4.2010, 11:16) писав:
Вагітність може проходити ідеально, справді. А викид меконію може статися вже в самісінюкому кінці.
В мене останнє УЗД було в 32 тижні. Все було чікі-пікі:) А при родах виявилось, що і туге обвиття пуповиною навколо шиї, і вузол на пуповині, і води з меконієм.
Не знаю чи міг зявитись за цей період вузол, швидше всього його просто на УЗД не побачили. Не знаю чи так само не побачили обвиття, чи малюк вже після того обвився (хоча лікар уздист сказав, що мале вже не повернеться так щоб обвитись). А от води могли позеленіти навіть в останні дні. Це факт. В нормі меконій має виділятись на першу добу після народження. А так виходить дитя какає ще в утробі.
Відправлено 12 квітень 2010 - 11:11
Добре, що я під час вагітності про все дізналась і начиталсь, ОКРІМ зелених вод, тому не знала чим це для дитини може загрожувати, і тому тоді не переживала, і була спокійна. Бо я така панікерка, що ще і мене прийшлось би до тями приводити
Коли лікарі побачили, що все в зелених водах (не скажу, що вони були в паніці, але так ніби їх облили холодною водою, швидко але спокійно почали говорити, рухатись), давай прочищати легені, маску кисневу їй наділи, щоб подихала. І вже через декілька хвилин мені її віддали. Але все так спокійно робили, що я навіть нічого не запідозрила, що щось негаразд.
Коли віддавали її, то лише сказали і наголосили, щоб я спостерігала за її диханням, і чи навколо губ не буде синіти. Тільки тоді я трохи налякалась, що все-таки не все гаразд було.
Але з дитиною, слава Богу все було добре, окрім того, що протягом 2-х місяців вона була трохи збуджена і погано спала, тобто важко засинала і мало спала. Але потім все прийшло в норму.
Відправлено 12 квітень 2010 - 11:54
Відправлено 12 квітень 2010 - 12:26
Відправлено 12 квітень 2010 - 12:36

Допомога