Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Зелені води - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Зелені води колір околоплідних вод Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Алуся 777 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 квітень 2010 - 12:53

Зелені води в родах!!
Причина їх виникнення :
інфіковані води,
води із вмістом меконія при переношеній вагітності .
Які повинні бути дії лікарів при зених, чи жовтих водах ?

Большое значение имеет цвет околоплодных вод. В норме они бесцветные. Изменение их цвета на зеленоватый или коричневатый означает, что по какой-то причине у ребенка возникло кислородное голодание и его испражнения - меконий - попали в околоплодные воды. Меконий - это первое испражнение ребенка, оно - черно-зеленого цвета. При зеленоватой или коричневатой окраске околоплодных вод нужно немедленно поставить в известность врача, даже если ты обнаружила это в три часа ночи. Дожидаться самостоятельного начала схваток в этом случае более чем неразумно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 11 квітень 2010 - 12:59

Якщо нема нормального розкриття матки, хоч і йдуть перейми, а води зелені - лікарі кесарять і негайно...
Мами повинні пам"ятати, кожна хвилина перебування дитини в таких водах дуже болісна для дитинки, залишає потім гіпоксію, з якою потім дитинці дуже нелегко, переважно дітки одужують і все добре, потім залишається при них діагноз на все життя-"гіперактивна дитина", а буває, що порушення ЦНС після такого надзвичайно складні...тому кожна хвилина в такій ситуації справді на вагу золота.
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   martynka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 13:06

В мене води не відходили. Пробивали пузир вже під час переймів. Води зелені були. Як потім виявилось, був природній вузол на пуповині, через що гіпоксія плоду (кисневе голодування). При кисневій недостатності активніше працює ШКТ от і відбувається передчасний викид меконію. Інтоксикація ними плоду в більшості випадків призводить до неврологічних проблем.
Це було однією з причин чому роди прийшлось стимулювати. А далі справді неврологія - гіпоксія, гіпертонус мязів, синдром неврологічної збудливості.
My Signature
Зображення

Думки матеріалізуються! Мрії збуваються!

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 13:39

В мене пологи закінчилитсь- трагічно. Також були зелені води , але дитинку незмогли реанімувати . Пологи були на 41тижні і 3 дні .
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 13:47

Перегляд повідомленняАлуся 777 (11.4.2010, 14:39) писав:

В мене пологи закінчилитсь- трагічно. Також були зелені води , але дитинку незмогли реанімувати . Пологи були на 41тижні і 3 дні .

Співчуваю, пережити таке горе. Дуже шкода. Але слів співчуття буде замало, має пройти час.
А Ви підозрюєте вину лікарів? Чи справді врятувати було неможливо?
Вибачте, що запитую.
Якщо Вам важко, можете не відповідати.
My Signature
Зображення

Світ не зігрієш, світ не одягнеш, світ не нагодуєш, але не відпускай голодною дитину.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 14:18

Щодо підозри , то в мне є своя думка . Справа в тім , що пологи були вже на 41 тижні і 3 дні, відповідно вагітність була переношена і тому можливо дитинка почала виділяти меконій - це перший такий аспект . А друге , те, що мої пологи в безводному періоді , та ще й з зеленими водами тривали 36 годин, що також вплинуло негативно .
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 14:23

а чи робили вам УЗД після терміну (в період переношеності)? бо на УЗД видно мутність вод.
а щодо 36 годин. Що робили лікарі коли води відійшли? Якщо бачили, що води з меконієм, то чому не стимулювали, чи не кесарили? Дитя в таких водах явно страждало, то мали негайно провокувати роди.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 14:54

Узд, робила я на 38 тижні , мені написали і сказали, що у мене все добре :shok: :shok: Що води норомальні і з плацентою порядок
На рахунок 36 годин, то лікар діяла по протоколах ( так вона мені пояснювала ), які в нас затвердженні . І дуже переконувала мене , що все нормально і що дитинці нічого незагрожує, а в ітозі такий результат :cray: В пологах в мене була слабка родова діяльність , кололи фолікулін, але це нічого недопомогло , і тому вони вирішили мене тримати далі, на рахунок кесарського - це було неможливо , тільки в крайньому випадку . Як вона мені пояснила , що води інфіковані і , щоб не було зараження крові і усього організму ,мене неможна було кесарити.
але наскільки я вже пізніше взнала , що роблять всеж таки кесарське при таких випадках

Повідомлення відредаговано Алуся 777: 11 квітень 2010 - 14:56

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 квітень 2010 - 18:43

прикрий випадок.
по протоколаж може і так, але якщо вона бачила води з меконієм, це вже явна ознака що дитя страждало ще внутріутробно. мала приймати негайні заходи. не хочеться вас засмучувати, але здається ви натрапили на не зовсім кваліфікованих лікарів. хоча не мені судити. може справді других варіантів не було.
а ви мужайтеся! все ще налагодиться і у вас будуть ще дітки обовязково

Шановні модератори! Вибачте за той весь оффтоп, але темка справді актуальна.
думаю доцільно тут ділитися власним досвідом тих, у кого були подібні ситуації і як при цьому поводились лікарі, які заходи були вжиті.
My Signature
Зображення

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 11 квітень 2010 - 20:29

з власних пологів: після амніотомії моя лікар в першу чергу дивилася на води, про що відразу ж і повідомила мені.Сказала,що води чистенькі,значить у нас достатньо часу.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 09:28

Алуся 777, дуже прикро, що таке сталось з вами...
У мене було так, дитинку явно переношувала, але за вказівкою мого лікаря ми чекали природніх родів-на той момент у Медінституті була мода на природні... Я лежала в патології вже 3 тижні, а про роди ніщо не віщувало, потім моя лікар зарухалась-може на їх допотопному екрані побачила, що води не зовсім чисті-незнаю...Пила я 2 рази касторку, скакала по сходах, але моя дитинка і не думала виходити...В п"ятницю перед родами(роди були в неділю) я падаю в коридорі лікарні на живіт(прибиральниця як завжди обливала коридор ну так побільше, щоб було чисто.. :drinks: ), можливо і це зробило води темними, а може і ні, але в неділю нарешті почались перейми, моя лікар не захотіла подивитись на мене, бо тільки-но вийшла після кесарського, а я зайшла на кафедру і кажу, що здається пробка вийшла, вона добре, будем чекати переймів і поїхала до дому. А переймів довго не прийшлось чекати...Оглядає мене молодий хлопчина, все добре розкриття нема, чекаємо. Через 2 годинки, коли присіла(бо казали, що в переймах не можна сідати, щоб голівку дитині не тиснути, то я ходила і стояла) для того, щоб медсестричка поміряла тиск, встала і ми обоє побачили, що води то зелені-терміново на крісло, але вже до іншого чергового лікаря-вона з криком як він тут дивився, чому нічого не побачив, терміново операційну, серцебиття дуже слабеньке...Що казати, йду реву-кричать не реви тиск і так 180, пробую заспокоїтись, але вже слабо розумію що відбувається, палата...дівчата налякані, моляться за мене, операційна...вже є моя лікар, теж дещо збентежена впевненості мені це не додає, але що робити, далі байки анестезіолога і все...А коли почала прокидатись, то 20 раз перепитува чоловіка чи бачив маленьку і чи голосно кричала, засипала і просипаючись питала знову...
Так, мабуть, мало бути того дня і моя дитинка вижила, але:
-Чому лікарі, знаючи про такі ситуації, тримають вагітних до позеленіння вод, чекаючи на природні пологи? чи розриви в родах є складнішими речами, аніж можлива летальність для малятка?
-Чому, як у випадку Алуся 777, чекають до останнього, а не кесарять терміново?
-Чому така недбалість з ціною в життя???? через те, що у них мала зарплата чи через те, що совість зашкарлубла від досвіду роботи?????
На це відповісти дуже складно, а відповідь для тої мами є надважлива, бо їй усе життя треба буде пояснювати собі, що ж таки тоді сталось...
My Signature
  • 3
  • Back To Top

Користувач у мережі   Cherika 

• Розумниця року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 09:39

А мене почали стимулювати після 12 годин безводного періоду, хоч води були чистими (але було багатовіддя) - лікар сказав що це є по протоколу тому більше 12 годин без води - велика загроза інфікування плоду.
Алуся 777, прийміть мої співчуття! Бог забрав на небо вашого ангелочка, але обов"язково подарує вам ще дітей!

Повідомлення відредаговано Cherika: 12 квітень 2010 - 09:40

My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zOzyLKa 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 10:00

Справді цікава темка, бо таких фактів про "зелені" води не знала. Це внесло ясність в перебіг моїх пологів. В мене води були теж з меконієм, і хоч покази до КР були з перших тижнів вагітності (аномалія р-ку матки), все ж лікар залишала шанс на природні пологи. Народила шляхом КР, і коли мене згодом запитували, чому ж кесарили, толком не могла відповісти, не знала. А лікарку якось не випитала, не до того було. Добре, що лікар вчасно зорієнтувалась і не стала зі мною "експериментувати".
Думала доцю викладуть таткові на живіт, а її одразу поклали в кювез (здається так ця штука називається). І з неврологією справді маємо проблемку ...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Солошка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 10:02

olia14, зараз з тим стимулюванням простіше.. карка каже хоч з 37 тижня лягайте простимулюєм, бо чого будете мучитися... а як приходить ПДП, то хоч втікай від них, ніхто і чути не хоче що то ще 1-2 тижні можна поносити....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   FreeFlyer 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 10:16

У мене були зелені води... на щастя все закінчилося добре, і родила я сама. Але переляку мого було... води відійшли вдома і коли я побачила, що вони, власне, мутно-зелені...... Мною повністю почало трусити (мало того що почався процес родів, що само собою вже хвилювання, а тут ще й зелені води). СКажу,Ю що перед тим в неті я звичайно багато читала про пологи і про води і плаценту, тому знала, чим загрожує власне цей колір вод. Приїхала до лікарні, де мене оглянув черговий лікар і підтвердила моє хвилювання, що води зелені і терміново потрібен лікар. Води відійшли в 6 вечора, поки добралися до лікарні - була 8, лікар мій лікарз зміг під"їхати до мене на 9. Подивися, послухав сердечко і сказав стимулювати. Власне тоді почався стрімкий процес, перейми дико збільшилися у тривалості, а час між ними катастрофічно зменшився, в 2.30 ночі народилася наша доця. Тьху-тьху ніяких сильних проблем у нас не було, лише мармурова шкірка (шкіра виглядала так, ніби в плямках, коли тобі холодно, сині-червоні пляки), яка через 2 місяці зникла і не потребувала ніякого лікування і трошки був гіпертонус, який теж сам пройшов, просто робила кожен вечір фізкультуру з малечею, навіть без масажиста.

Прочитавши два попередні дописи, справді дуже вдячна своєму лікарю, до речі, народжувала я також в медінституті.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
До речі, на останьому узд в 37 тижнів - все було добре, мутності не було видно, єдине дитинка була перемотана 1 раз пуповинкою і зустрічалися поодинокі кальцеміни, що на такому терміні є цілком нормально для старіючої плаценти.
Але я так і досі не можу зрозуміти чому це сталося, звідки взялися такі води, адже вагітність проходила майже ідеально.
My Signature
A smile from you can bring happiness to anyone,even if they do not like you[color=#FF6600][size=5]

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 10:32

Перегляд повідомленняFreeFlyer (12.4.2010, 11:16) писав:

Але я так і досі не можу зрозуміти чому це сталося, звідки взялися такі води, адже вагітність проходила майже ідеально.

Вагітність може проходити ідеально, справді. А викид меконію може статися вже в самісінюкому кінці.
В мене останнє УЗД було в 32 тижні. Все було чікі-пікі:) А при родах виявилось, що і туге обвиття пуповиною навколо шиї, і вузол на пуповині, і води з меконієм.
Не знаю чи міг зявитись за цей період вузол, швидше всього його просто на УЗД не побачили. Не знаю чи так само не побачили обвиття, чи малюк вже після того обвився (хоча лікар уздист сказав, що мале вже не повернеться так щоб обвитись). А от води могли позеленіти навіть в останні дні. Це факт. В нормі меконій має виділятись на першу добу після народження. А так виходить дитя какає ще в утробі.
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NatalkaPo 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 11:11

Я свою старшу доцю доносила до 42 тижня, все було в нас добре з вагітністю. Але прийшов термін, а переймами навіть і не пахло. Я пішла в лікарню з торбами сама. В той же день, коли лікар мене оглянув на кріслі, в мене вийшла пробка і почались легенькі схватки. І так майже 2 дні. І толку ніякого. Мені пробили пузир вранці, вийшли передні води - чисті. Все ніби нормально. Але матка як відкрилась на два пальці, так і заглохла, і так до ранку. Лікарі мене тоді підключили до капельниці, так як схватки почали зникати, але серцебиття в дитини було добре, хоча слухали мене через кожні 15хв, і бігали до мене так часто, що це мене трохи дратувало. Але лікарі молодці. А от коли після стимулювання почались потуги і я народила, то виявилось, що задні води зелені, і дитина вже встигла їх наковтатись.

Добре, що я під час вагітності про все дізналась і начиталсь, ОКРІМ зелених вод, тому не знала чим це для дитини може загрожувати, і тому тоді не переживала, і була спокійна. Бо я така панікерка, що ще і мене прийшлось би до тями приводити :unknw:

Коли лікарі побачили, що все в зелених водах (не скажу, що вони були в паніці, але так ніби їх облили холодною водою, швидко але спокійно почали говорити, рухатись), давай прочищати легені, маску кисневу їй наділи, щоб подихала. І вже через декілька хвилин мені її віддали. Але все так спокійно робили, що я навіть нічого не запідозрила, що щось негаразд.
Коли віддавали її, то лише сказали і наголосили, щоб я спостерігала за її диханням, і чи навколо губ не буде синіти. Тільки тоді я трохи налякалась, що все-таки не все гаразд було.
Але з дитиною, слава Богу все було добре, окрім того, що протягом 2-х місяців вона була трохи збуджена і погано спала, тобто важко засинала і мало спала. Але потім все прийшло в норму.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ЮЮЛЛЯЯ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 11:54

Я народжувала в 42 тижня і 2 дні, мені також пробивали пузир, але води були прозорі.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 12:26

Після таких пологів, я вже задумалась, можливо краще буде родити в Луцьку ? Але на скільки я знаю лікарі там також за природні пологи, і в мене виникає знову думка : Якщо я знов буду переношувати ,.. чи будуть вони мене стимулювати на 40 тижні ? Чи скажуть чекати поки самі пологи почнуться ? Я вже просто боюсь 2 такого подібного випадку ..... :36_15_38: :36_1_33: і незнаю де і куди краще їхати родити ? :36_1_44:
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 12:36

Алуся 777, і нічого дивного, що ви за це переживаєте. Мій досвід показує. що і вдруге не збирався організм ніяк рухатись, вже був 40 тиждень, планове кесарське, розкриття нема, схваток нема, лікар і не думає чекає, бо операційна занята, от були б схватки каже, знайшлось би місце :36_15_38: , тут нарешті знайшли день, коли можна, підготували, а потім передумали-сказали завтра(!!!), завтра була знов клізма і нарешті операційна-а води знову буди темні...і чого питається? цього разу ні тиску не було, вагітність нормальна, а обвиття було знову...може дівчата праві, що в цьому основна проблемка, не знаю. Правда друга дитинка була краща в плані ураження ЦНС, трошки тягнула спинку, але за 2 місяці ми це виправили, не було тих бесконечних плачів, може через те, що наполягла-ріжте вже, може не будемо чекати тих перейм, щоб чергу вивільнити. От і не дивно, що ви задумались про лікарів і місце де родити, дуже б хотіла вам щось порадити, але не можу, для мене і далі хороший лікар-це щось фантастичне і не на нашій планеті. Та все ж бажаю знайти нормальну фахову людину, а ще, нехай Господь оберігає вас, нехай цього разу пощастить!
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн