як про це говорять наші діти... відповіді дітей на "дорослі" питання
Відправлено 08 квітень 2010 - 16:07
Відправлено 23 травень 2010 - 15:15
На запитання про Бога я їй пояснюю що він є на небі. Недавно померла прабабця яка разом з нами жила довелось пояснити куди вона пішла. На мою відповідь що вона пішла до Бога дитина відповіла "це не правда бо в неї боліли ноги, вона не могла піти". Говорила що всі старенькі люди йдуть до Бога бо тут вони вже все знають, а назад вже не повертаються там їх чекає нове життя, але туди спішити не варто бо можна багато всього втратити тут.
Звідки беруться дітки це просто показала тьотю з животиком. Деталі її ще не цікавили і це добре, бо що відповідати чому у животику і т.д. поки що не знаю. Надіюсь прийде час і якось виплутають, бо психологи радять щоб діти інтимного характеру інформацію дізнавались від батьків.
Відправлено 22 лютий 2011 - 21:51
А племінниця моєї свекрухи (їй тоді було 5 рочків) запитала (та тоді вагітна була) : "А як дитинка потрапила до вашого животика?" - свекруха розгубилася, а малеча сама їй підказала: "Ви що? Пігулочку з"їли?" :D
Відправлено 30 березень 2011 - 15:28
Я сказала що це нас творитель,той хто все створив,і якби його не було,То б не було нічого. і ще багато чого_)))Якось спрацювало....
В нас було багато таких питаннячок на яких було важко знайти відповідь,але якось викручувались!
Відправлено 30 березень 2011 - 16:14
Я розгубилася, не знала, що відповісти...
Відправлено 31 березень 2011 - 11:26
Або ще таке -"Мамуся,а де мій чоловік?"
Кажу -"Він ще маленький,такий як ти..."
-"Я не хочу такого маленького..хочу такого великого як наш тато чи хресний"
Відправлено 04 квітень 2011 - 19:05
А стосовно народження дитини, то доцька колись, ще їй і 2-х рочків не було, номер видала: ми в парку гуляли, і сиділа вагітна жінка, то мала до неї підійшла, на живіт і сказала: "Там ляля?" Вона просто мої фото, де я нею вагітна була, бачила, і ми пояснювали, що вона до народження жила в мами в животику. От дитина висновки і зробила.
Ще прикол був, як доцьку бабуся спитала, чи просила вона маму, щоб братика чи сестричку купили. А доця й каже: "Нащо купувати, гроші тратити, мама й сама народити може"
Відправлено 29 квітень 2011 - 11:57
Відправлено 29 травень 2011 - 18:38
І ще... коли їй було 2,5 рочки вона ходила дивитися у селі на родину свиней: тато-кабан, мама-свинка і маленькі поросятка. За зиму тата-кабана з"їли і, коли наступного року вона приїхала, сказали, що він побіг у ліс. на що вона відповіла: "Мабуть, він там знайшов іншу маму-свинку і вона народила йому інших поросяток..." (хоч у нас ніхто з бизьких не розлучався).
І ще: хтось намагався пояснити дитині що таке пам"ятник? Ідемо ми з малою (4,5 років) повз пам"ятник Щорсу (вершник) і вона, досі не бачивши такого дива (живемо у спальному районі). питає: "А що це?" - "Пам"ятник" - "А нащо?" Не бажаючи заглиблюватися у складні сторінки нашої історії, кажу: "Поставили, щоб люди пам"ятали про дядю". Вона (з інтонацією вагомості сказаного): "Так, поставили, щоб пам"ятали про дядю, у якого був коник..."
Відправлено 29 травень 2011 - 19:26
Відправлено 29 травень 2011 - 23:56
А ще, що займалась карате в маминому животі

Я ніколи не залишав тебе... просто в найважчі моменти твого життя я ніс тебе на руках...
я- Мумуся, саме так називає мене моя донечка
Відправлено 09 червень 2011 - 14:06
Пригадую мого молодшого брата, коли він був маленьким, говорив що дівчатка родяться у мами, а хлопчики, то мабуть у тата
А старший брат якось запитав маму, чого у неї такий великий живіт (йому тоді біля 3 було) і мама сказала, що багато наїлася. То брат став боятися багато їсти, щоб не був великий живіт, прийшлось мамі щось інше вигадувати (уже не пам"ятаю, що).
Як на мене, навіть таким малим дітям треба говорити правду (принаймні часткову)
Відправлено 16 червень 2011 - 13:09
Відправлено 16 липень 2011 - 23:38
Запитала раз матуся малого:
-Синочку, ким ти станеш,як виростеш?
А малий з пiсочку:
-Iнженером я не буду-там мала зарплата,
Буде мене жiнка гризти, як ти мого тата.
-Лiкарем менi не стати - я боюся кровi, А ще треба купу грошей, щоб вчитись у Львовi.
-Вчитель, мамо, не заробить зараз i на лiки, або будуть вiдмiнники, або всi калiки.
-Космонавтом - я не хочу, мене крепко нудить,
Уночi, коли я сплю, мене й муха будить.
Посидiв малий з годинку на вiдрi в пiсочку.
Встав, насупив свої брови, поправив сорочку:
-Хочу їздити на джипi, їсти в ресторанi,
Телевiзора дивитись на шкiрянiм диванi, На Гаваях вiдпочити..., - задумавсь синочок.
Мама встала iз лавочки, вийняла платочок
I не вiрить своїм вухам, що сказав синочок.
Затремтiла у руках баночка з кефiром:
-Ким же ти, синочку, будеш?!
- Мамочко, БАНКIРОМ !!!
От такі розумні діти. Їх не обдуриш і не обкрутиш. Думаю, що мене ці всі розумні запитання ще чекають попереду!

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках