Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Терпнуть руки після пологів - що робити? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Терпнуть руки після пологів - що робити? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   filolog 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 квітень 2010 - 00:17

Христос воскрес! Перепрошую модераторів, якщо не знайшов потрібної теми. Звертаюся за порадою до "чинних" мам, які вже народжували. Питання таке. У дружини після пологів (дякувати Богу, природних і без особливих медичних втручань) дуже терпнуть руки, особливо середній палець. Почали трохи терпнути ще в останньому триместрі вагітності - ми думали, минеться. А малючку вже виповнилось два місяці, а воно не проходить. Може, хто знає, від чого це може бути і що з тим робити. А то навіть не знаємо, до якого фахівця йти з цією проблемою. Та й не так просто з таким мацьопством вистоювати черги в поліклініках. Можливо, хтось мав подібну проблему і поділиться досвідом її вирішення, а може, й контактами фахівців, які допомогли в цьому. Заздалегідь вдячні. Зичимо здоров"я всім майбутнім і теперішнім мамам і їхнім дітлашкам - як тим, які ще в животику, так і тим, що вже вилізли на світ Божий!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vittoria 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 квітень 2010 - 00:38

Воістину воскрес!
приємно, коли чоловік так турбується про свою дружину.
В мене була схожа ситуація.
Але ми не сильно били на сполох, бо я списувала це все на зайву вагу. Я дуже сильно поправилася як під час вагітності так і після пологів. Руки в мене затерпали переважно під час сну, коли я на них засинала. Жахливе відчуття. Хоча деколи терпли й вдень, особливо коли довго везла возик. Зараз це все проявляється якось менше і в легшій формі. До лікаря ми не звертались. Тому мені також цікаво буде почути різні думки і поради. Здоров"ячка всім вам!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   колобок-2000 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 квітень 2010 - 09:17

В мене така ж проблема! З першою вагітністю також терпли руки, але це відбувалось тільки під час сну. Тоді я дійсно поправилась на 15-17 кг, але після родів усе минулось само собою і я про це забула. З цією вагітністю знову терпнуть руки вже на 9-му місяці, але не лише під час сну а може бути і вдень, при чому також, як правило середній палець, а іноді навіть чую, що спина. Це не стерпно, бо ні лежати, ні сидіти, ні взагалі щось робити нормально не можна. Вже боюсь щоб на родах це не заважало!
спілкувалась з лікарем так заочно, то казав після вагітності поробити якісь вправи для спини, плавати, а к аще показатись нервопатологу....очевидно це затискаються нерви і це повязано із навантаженнями на хребет, зайвою вагою і т.д.....Може хтось ще напише щось мудре, буду вдячна.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 квітень 2010 - 09:23

Так, ці питання до невролога. А щоб до нього пробувати вирішити проблемку, то можна спробувати розрухати кінцівки-вправи для рук, які треба робити періодично-це корисно і так, а тим більше, коли є така проблемка. А ще потрібно дійсно трохи схуднути, навіть не те, щоб там дуже, а просто зайву рідину з організму вивести-шипшиновий чай і трошки дієти, хоч пару днів, побачите результат.
Дійсно чоловік молодець, приємно, коли так турбуються :wub:
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   amalgama 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 квітень 2010 - 22:38

а в мене схоже було на останньому місяці вагітності. терпла ліва долоня. спочатку списувала це на роботу за компом (тривалу). єдине, що могла б порадити - розпрацьовувати руку, зарядка для пальчиків, всяке-таке.... це ж очевидно, порушення кровообігу. а так більше нічого на думку не спадає..
My Signature
Зображення

Nothing to be sorry about
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nana2010 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2010 - 17:15

Я думаю, що це пов'язано з остеохондрозом, який міг виникнути під час вагітності внаслідок великої нагрузки (дуже надмірної ваги) на хребет.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NChern 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 травень 2010 - 18:00

ООО, це моя проблемка!!! але в мене крім рук ще терпнуть пальці лівої ноги і тепер почав затерпати м"яз біля лопатки, робила обстеження. спочатку думала на серце, не справдилося, тьфу-тьфу. це все-таки спина, а точніше херебет, лопатковий відділ щемить, хребет післЯ пологоів верта
ється на місце. треба робити вправи і масажі, розігнати солі в тому відділі. правда реально нема на це зара часу. то обмежуюсь поки тим що прошу чоловіка щоб тріщки вигнув мені спину, як хрусне, тоді попускає...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталя-я 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2010 - 18:07

спробуйте поменше носити важкі речі (особливо малявок)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   filolog 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 листопад 2010 - 23:50

Дівчата! Чи точніше, шановні пані (панянки сюди навряд чи заходять:))). Дякувати Богу, у нас уже не терпнуть ані руки, ані будь-що інше:) Саме минулося. Чого і Вам бажаєо!!! Здорових діточок і люблячих чоловіків! З ніжністю Філолог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nana2010 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2011 - 23:00

filolog, я вас вітаю!А от у мене почалось таке на 8 місяці вагітності і до невропатолога не йду,тому що ми на ГВ,мізинець на правій руці стриляє,а ліва рука зап'ясток терпне :dance2: незнаю,що робити?Можливо хтось підкаже?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Христик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 лютий 2011 - 23:28

І у мене таке ж було після пологів - терпла права рука (навіть не рука, а окремі пальці) - але я списувала то все на хребет (оскільки мала проблеми з ним і до вагітності). Походила до вертебролога і минулося. Проблеми з хребтом, звичайно, в такому віці не виправиш вже, але рука не терпне.
My Signature
Зображення Зображення
Магія ДИТИНСТВА - засинаєш на дивані, а прокидаєшся - в своєму ліжечку))))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2011 - 00:25

В мене теж таке було в останньому триместрі першої вагітності. Дуже набрякали руки, терпли, і я не відчувала кінчиків пальців, голку взяти не могла, таке було дивне відчуття, що то не мої пальці. Але вдень, то ще нічого - можна було терпіти, а от вночі прокидалася від різкого болю в руках. мене направили до фізіотерапевта. Так от,ця рідина лишня в руках передавлювала нерви, які є на запястях рук. Так що сказали, як народжу, то зникнуть набряки і всі неприємні відчуття. Так воно і було. А біль різкий вночі був тому, що під час сну розслабються м"язи, кисть руки знаходиться в трошки зігнутому положенні і значить давить на ті бідні нерви.
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nifertiti-m 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 жовтень 2011 - 21:50

В мене почали терпнути руки коли я почала годувати грудьми на лежачи.
My Signature
Зображення
Перед розумом треба схиляти голову, а перед добрим серцем – стати на коліна
- Життя - театр. Тільки актори на землі, а глядачі на небесах ...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sleepbeauty 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 листопад 2011 - 17:34

Вперше чую про затерпання рук, не дуже приємно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Счастливая мама 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 листопад 2011 - 10:41

Перегляд повідомленняfilolog (6.4.2010, 0:17) писав:

Христос воскрес! Перепрошую модераторів, якщо не знайшов потрібної теми. Звертаюся за порадою до "чинних" мам, які вже народжували. Питання таке. У дружини після пологів (дякувати Богу, природних і без особливих медичних втручань) дуже терпнуть руки, особливо середній палець. Почали трохи терпнути ще в останньому триместрі вагітності - ми думали, минеться. А малючку вже виповнилось два місяці, а воно не проходить. Може, хто знає, від чого це може бути і що з тим робити. А то навіть не знаємо, до якого фахівця йти з цією проблемою. Та й не так просто з таким мацьопством вистоювати черги в поліклініках. Можливо, хтось мав подібну проблему і поділиться досвідом її вирішення, а може, й контактами фахівців, які допомогли в цьому. Заздалегідь вдячні. Зичимо здоров"я всім майбутнім і теперішнім мамам і їхнім дітлашкам - як тим, які ще в животику, так і тим, що вже вилізли на світ Божий!!!

В мене було таке. Дуже терпли, аж до болю. І особливо середній та безіменний. Їх взагалі не відчувала. Коли ляліку виповнилося 2,5 міс, почала менше носити на руках і краще спати, майже пройшло. Але й зараз інколи відчуваю легке оніміння тих же пальців...
My Signature
Зображення

Зображення

Іноді хочеться взятися за розум, але поки руки тягнуться до голови вони встигають схопитися за мишу і клавіатуру …
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мамаСевы 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2011 - 11:29

мабуть не в тему але в мене руки дуже сухі стали ніяк крем не можу підібрати. може хтось щось порадить
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nilatanka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2011 - 11:41

мамаСевы, мене рятує крем для рук від ів роше, він досить жирний, ну і головне - почала мити посуд , підлогу в рукавицях, руки витирати добре після миття рук, і їсти вітаміни натуральні, тобто фруктики і овочі :) можна всякі там масик для поробити, оливкова олія на ніч гарно помагає :)
My Signature
Зображення
Щастя є... Воно так голосно регоче і агукає :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lampo4ka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 грудень 2011 - 16:32

в мене така проблема зявилася через три місяці після пологів-але вночі,коли сплю,просипаюся бо дуже болить.Що робити?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Счастливая мама 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2011 - 14:32

lampo4ka, це треба перетерпіти. Руки не звикли до навантаження, а малечу часто носити треба на руках, от вони й болять. В мене перші 2 місяці сильно, особливо ліва, боліли, і сустав що на зап"ясті, аж клацав, та все минулося.
My Signature
Зображення

Зображення

Іноді хочеться взятися за розум, але поки руки тягнуться до голови вони встигають схопитися за мишу і клавіатуру …
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн