Сенполія
Відправлено 05 квітень 2010 - 11:16
Відправлено 06 квітень 2010 - 09:00
Ще як варіант, якщо фіалочка у вас знову таки одна, зірвати з неї листочки, обробити розчином марганцовкі, навіть дати листочкам поплавати в ній і посадити заново, стару ж хвору рослину ліквідувати. В даному варіанті ймовірність позбавитись від мучнистої роси дуже висока.
Якщо хворих рослин багато, то тільки хімія, хоча можливо я чогось і не знаю.
Відправлено 06 квітень 2010 - 09:08
Відправлено 06 квітень 2010 - 15:19
Відправлено 06 квітень 2010 - 16:01
Відправлено 21 вересень 2010 - 08:51

А ще ось тут як лікувати
Я теж великий любитель фіалок, якось пофоткаю свої. Вони у мене цвітуть цілий рік.
Ось декілька, більшість зараз у періоді спокою, а деякі доцвітають.

Викладайте ще свої фото. Може якось мінятися досвідом і сортами будемо

Сонце завжди встає у вікні дитячої спальні

Щастя схоже на метелика. Чим більше його ловиш, тим більше воно вислизає. Але якщо ви перенесете свою увагу на інші речі, воно прийде і тихенько сяде вам на плече.
В. Франкл
Відправлено 30 вересень 2010 - 16:59
snigana (17.9.2010, 18:30) писав:
Привіт! Я також люблю сенполії. Милують моє око і серце вони вже п'ятий рік. За цей час я про них дізналась дуже багато! Є сорти з білими плямами на листях і такі рослини люблять освітлені вікна, а рослини з темним кольором знизу листка - полюбляють вікна, які виходять на схід. Принаймні, мої фіалочки мене до цього вже привчили. Головним ворогом сенполій є часте поливання, яке і приводить до грибкових захворювань на кштал борошнистої роси. Як і виразка у людей, так і БР - захворювання сезонне. Коли вимикають централізоване опалення і підввіконня стають холодними, ця гидота не спить. Цієї весни я втратила 18 з 27 рослин. Спробувала всі рекомендовані препарати у квіткових магазинах і не одноразово, а допоміг (з першого разу) "Топаз". Ви запитуєте, на що схожа БР - це, ніби, з квітки струсили пилок, чи посипали мукою. На іншу рослину передається спорами. Тому хворі квіти, навіть після оброблення, я відставляла від здорових.
Відправлено 03 жовтень 2010 - 08:59
За цей час я навіть спробувала себе в селекції - дуже захопливо!
Як буде вільний час виставлю фото.
Ulena, я хотіла б вас трошки доповнити: усі фіалки люблять гарне освітлення, але не прямі сонячні промені. І головне: чим світліше листя, тим більше воно боїться прямих променів, чим темніше - тим витриваліше.
Відправлено 23 листопад 2010 - 01:11
Тільки в мене ще гірша стадія була - листочки молоді закручені, ніби скам"янілі, а квіточки недорозвинені, так і засихали бутончиками. Я все думала, що їм чогось не вистачає
Може хто знає, що можна з тим зробити? Лишилось дві, які так хотілося б врятувати...
Я фіалочками почала хворіти десь років шість назад, ще до заміжжя. За той час багато сортів мала. Але тепер живу у чоловіка, а тут умови не дозволяють стільки розводити. Та й вікна виходять на схід - квіточкам замало світла. Наразі маю лише такі

А от дома тепер в мами що робиться!

Можу поділитись секретом, як так зробити, щоб всі разом цвіли
Відправлено 23 листопад 2010 - 01:26

Відправлено 23 листопад 2010 - 10:23
діна (23.11.2010, 1:26) писав:
От і в мене тут, де я тепер живу, те саме. Світла мало, заволого постійно їм, і все якась зараза чіпляється...
А це моя мама минулого року десь вичитала, що щоб фіалки гарно цвіли, їм в зимній період треба дати відпочити - всі пуп"яночки, якщо захочуть цвісти, треба обривати. От лише не пам"ятаю, які місяці - сьогодні спитаюсь.
Вона так минулого року зробила, і от з весни всі вони як почали "буять" :D
Відправлено 28 січень 2011 - 11:35
Відправлено 28 січень 2011 - 12:09
Відправлено 28 січень 2011 - 12:10
У мене теж є одна фіалочка - дуже розрослался, доведеться десь через місяць розділяти. Моя навесні і влітку фіолетовим цвіте. Дуже хочеться інші сорти придбати, але нема де. У нас в квіткових магазинах фіалок чомусь не продають.
[/quote]
В мене знайома замовляє в газеті " Сільський Вісник " , вона є і в інтернеті. В останньому номері бачила є багато видів фіалок.

Допомога