Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Суд відмінив наказ Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Суд відмінив наказ Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України Оцінка: -----

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 03 квітень 2010 - 09:30

Суд отменил указ Ющенко о присвоении Степану Бандере звания Героя Украины

Окружной административный суд Донецка признал противоправным и подлежащим отмене указ бывшего президента Виктора Ющенко о присвоении Степану Бандере звания Героя Украины.

Коллегия судей посчитала, что «лица, которые умерли до 1991 года, не могут являться гражданами Украины, и решила указ президента о присвоении звания Героя Украины Степану Бандере признать незаконным и отменить его».

Решение суда может быть обжаловано в апелляционном суде Донецкой области в течение 10 дней, передает «Интерфакс».

бывший президент Виктор Ющенко 22 января присвоил Бандере звание Герой Украины. Это решение вызвало возмущение жителей восточных и южных областей страны, а также иностранных государств. О своем несогласии с награждением Бандеры объявили Россия, Польша, Евросоюз и международные еврейские организации.

В свою очередь ранее, Степан Бандера — внук одноименного Героя Украины — предложил сделку президенту страны Виктору Януковичу. Бандера-младший согласился отказаться от звания Героя, присвоенного его деду, если Янукович откажется от своей резиденции «Межгорье». «Я думаю, что подарки, которые мы получили от Ющенко, стоят приблизительно одинаково. Если я возвращаю награду, Украина получит низкие цены на газ из России и соглашение о зоне свободной торговли с Евросоюзом, что принесет десятки миллионов евро. В свою очередь ваш особняк также стоит десятки миллионов евро», — выразил уверенность Бандера.

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 14 липень 2010 - 19:07

My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 квітень 2010 - 09:44

Ні для кого не секрет, що у нас будь-який суд може приймати будь-яке рішення, законне воно чи ні. Думаю, заслуги Степана Бандери ніякий суд відмінити не може, і без звання Героя України він дійсно справжній герой. Тим більше якщо подивитися на нраших так званих "Героїв України", єдиною заслугою яких є те, що вони живуть після 1991 року в Україні. Наші ипрезиденти вже настільки дискредитували саму ідею присвоєння цього звання, що жодна нормально мисляча людина не сприймає нагородження як визнання своїх заслуг перед державою. Достатньо прислужитися чинному на певний час президентові чи людям близьким до нього.
Я ні хвилини не сумнівалася, що буде спроба забрати у Бандери звання. Цікаво, наскільки це вплине на вихід України з кризи? Не думаю, що ціни на газ прив"язані до наших звань.
Коротше, ми знову показали усій планеті своє ім"я, яке чомцусь все більше якидається на ж...пу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 11:27

Ой, як же деяких людей пекло то звання Героя України Степані Бандері. Ну як так можна, дали звання, забрали. Ото Росія обрадувалась, напевне. І незалежні ми, і всерівно коримся і гнемося під думкою і впливом російських, та й деяких наших рідних і таких чужих політиків. Для мене він був і залишається Героєм України.
Слава Україні- Героям Слава :18_1_36:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 5
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tanya1 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 11:44

Мені, чесно кажучи, якось все-рівно. Тобто з тієї сторони, що самому Бандері з цього легше не стало...

Але, блін !!!, за державу "обідно"... Вимахуються всі і кожен, тільки щоб показати і доказати, що саме "його" думка найкраща... І взагалі, яке відношеня до історії України і заслуг перед Україною мають Польща і та довбана Росія ??? Та хай Гітлера признають героєм Німеччини, то мені буде якось все-рівно ! Може він для тої Німеччини щось тай зробив. Чому інші держави пхаються у НАШІ справи ?

Було б дуже цікаво, якби Україна вказувала Росії кому присвоювати звання героя , а кому ні... Хоча такого ніколи не буде... А як буде, то через років 20...
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 11:45

А ще як цікаво,що саме Донецький окружний суд :diablo:
Не має д.....лам,що робити.Євробачення по -новому,екзамени з українськоїмови,підручники з історії.......
Класно нова мітла почала мести,а далі ще "краще"буде.
А еконоиіка сама по собі буде розвиватись, тут важливіші питанняє :18_1_36:
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 03 квітень 2010 - 12:55

То коли таке рішення прийнято було?
Я думаю, то подарунок до Великодня Західній Україні та прибічникам Бандери , щоб розсварити, як завжди...

Повідомлення відредаговано Riki_tiki_tavi: 03 квітень 2010 - 12:56

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 13:13

Перегляд повідомленняRiki_tiki_tavi (3.4.2010, 13:55) писав:

То коли таке рішення прийнято було?
...

2 квітня 2010р.
Скоро столицю України перенесемо в Донецьк. Дамо Ахметову героя України. Знову станемо Малоросією. Зображення
Не маємо ми тієї України, про яку мріяли і за яку боролись!
Наш народ не зробив жодних висновків з уроків історії. Тому і дано нам владу, що цинічно зневажає народ, що її обрав.
Тож давайте, нарешті, згадаємо історію, щоб вона вдруге не покарала нас за коротку пам'ять.
І не хотіла б я бути героєм такої держави і при такій владі!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Смугастий Равлик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 03 квітень 2010 - 13:34

А як щодо запорізьких комуністів і їхнього пам"ятника Сталінові, чи той сраний суд "города Донецка" і їх "покарає" так само, як даний указ Ющенка? Ба ні, Яник їх ще й нагородить званням героїв України, аякже, живуть в Україні з 91 року і таку "благодать" нам усім роблять, пам"ятник нелюдові, який пів України знищив, хочуть поставити!!! Це ще квіточки, а ось почне Азаров хайзянувати з новим бютжетом, тоді так повтягуємо животи, що вже буде не до Бандери. Ех, коли більшість України таки позбудеться того комплексу меншовартості?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 14:40

Дівчата, я в шоці.. Хоча звісно цього слід було чекати. Вже давно розмови велися..
Але почитайте уважно -

Цитата

признал противоправным и подлежащим отмене

Нічого ще не прийнято.
Поки не прийнято..
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 14:54

Рижуля, в Донецьку всьо прийнято Зображення

Цитата

Слід зазначити, що колегія суддів погодилася з думкою позивача і підтвердила, що "особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України і вирішила позов до Президента України про присвоєння звання Героя України Бандері задовольнити, указ визнати незаконним і відмінити його".

Цікаво, що рішення суду може бути оскаржене в апеляційному суді Донецької області протягом 10 днів.

My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 18:58

Більше місяця назад мала суперечку про постать Бандери з одною форумчанкою...
Моя позиція-держава і громадяни мають пам"ятати своїх героїв, на цьому і базується патріотизм і національна свідомість.
Мені ж у відповідь кинули, що Бандера під кінець свого життя відпочивав у Швейцарії і катався на лижах, за що йому героя?...це від людини, яка дуже добре орієнтується в історії, ну це так моя субєктивна думка, через інтернет спілкування всього не побачиш, то що говорити про тих трутнів у мантіях суддів, що протирають їх в Донецькому суді? А чому європейська спільнота теж проти Бандери? це за газ переживають, чи, може, їм теж відвідування Бандерою їх курортів не сподобалось???
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 2
  • Back To Top

Користувач у мережі   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 03 квітень 2010 - 19:08

мдя.. ось, хочете почитати список тих героїв?
Прихований текст

переглядаю, читаю "Шевченко Тарас Григорович" - думаю ну нічого собі, він точно раніше 1991 року помер.... а ні, відкриваю, а виявляється це

Цитата

"Герой України, генеральний директор акціонерного товариства «Алчевський металургійний комбінат».

і Литвин у нас герой, і інші - ну героїзм так і пре....

чесно, про постать Бандери та значення його діяльності для України судити не можу - забагато вже протилежних точок зору....... але обурює те, що, по-перше, взялися одразу за це - ото дійсно, невже нема чим зайнятись важливішим, той Бандера як кістка в горлі їм.... а по-друге, що так абсурдно це обгрунтували - помер він раніше... називали б вже речі своїми іменами..
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 03 квітень 2010 - 19:17

Правильно сделали. По закону Украины не имели права ему давать звание Героя Украины.
Кстати кроме России возмущалась еще Европа....
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач у мережі   sun* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 19:51

Повністю пооджуюсь з jane- ну дісно не мають чим зайнятись !!! історія суперечлива наука і у кожного своя правда . і чому ми маємо радитись з кимось кого маємо нагородити ????Ще також читала що Табачник хоче створити комісію яка буде переглядати істрою України і що буде далі як в СССР будуть подавати усі факти історії як це їм пободаеться !ніхто не знае точно як тоді було потрібно це все залишити і думати про сьгоднішній день !
My Signature
Зображення

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 19:59

Я страшенно обурена таким рішенням :36_15_38:
І то де прийняли, і хто, Господи прости...
Ну як в такій державі виховувати дітей??? Якою мовою ми скоро будемо змушені говорити? Яку історію вони вчитимуть?
А деяким форумчанам, скажу, ви краще ніяких коментарів не лишайте, аніж такі... бо шляк тр...фе
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 4
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 20:09

Думала - промовчу заради свята, бо знову тема стає провокативною завдяки людям з проімперськими настроями. Але подивилась той список, кому там героя давали - то мама дарагая. Може, й краще, що скасували той указ щодо призначення Бандері героя - бо такій славній людині, справжньому патріотові України не місце серед отих "героїв". А обурення Рассєї цілком зрозуміле - шовіністи, які нею керують, ніколи не залишать у спокої свої колишні колонії, обурення ж У Європі зумовлене банальним страхом перед державою-агресором, яким є Росія.
My Signature
Зображення Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 20:12

Так-с, народ, я вас прошу, для чого було сьогодні піднімати таку тему? Щоб зараз всі пересварились, висловлюючи і доносячи до форумівських мас свою думку?
Давайте це обговорення перенесемо на післявеликодній час?
Мир вам і нам :)
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 20:19

Riki_tiki_tavi, та я тільки за, просто не втрималась. Сьогодні мовчу, обіцяю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 22:02

Вибачте, що відкрила тему сьогодні, але побачила в новинах... і дуже обурилась таким ставленням влади до власної історії
тому вибачте ще раз. Миру і злагоди всім.

Повідомлення відредаговано oka: 03 квітень 2010 - 22:05

My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 23:04

Перегляд повідомленняKaterinka (3.4.2010, 19:17) писав:

Правильно сделали. По закону Украины не имели права ему давать звание Героя Украины.
Кстати кроме России возмущалась еще Европа....

Katerinka, не підкажете по якому закону не мали права дати йому Героя? :acute:
Не хочеться сперечатися, адже кожен з нас має право на свою думку, просто хочеться почути по якому закону?
Те що суд ухвалив щодо забрати звання, тому що

Цитата

вони погодились з думкою позивача і підтвердили, що "особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України і вирішила позов до Президента України про присвоєння звання Героя України Бандері задовольнити, указ визнати незаконним і відмінити його"
- не свідчить про те, що є якийсь там закон...
Можливо я помиляюсь, тому запитую про який закон йдеться ;)
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему