Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Прибудова - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Прибудова мешканці перших поверхів Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Guchushka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 31 березень 2010 - 09:59

Живём в хрущёвке на первом этаже,балкона нету,вещи сушить негде,да и кухню хотелось бы сделать побольше.Район очень нравится и переезжать совсем не хочется.Подскажите, пожалуйста, сколько сейчас стоит увеличить своё жилище за счёт пристройки,какие документы нужно собрать?А ещё мне говорили,что если сделать пристройку незаконно и заплатить штраф,то это выходит дешевле,чем делать всё официально. :cray:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   avamneodnakovo 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 квітень 2010 - 15:42

Перегляд повідомленняGuchushka (31.3.2010, 10:59) писав:

Живём в хрущёвке на первом этаже,балкона нету,вещи сушить негде,да и кухню хотелось бы сделать побольше.Район очень нравится и переезжать совсем не хочется.Подскажите, пожалуйста, сколько сейчас стоит увеличить своё жилище за счёт пристройки,какие документы нужно собрать?А ещё мне говорили,что если сделать пристройку незаконно и заплатить штраф,то это выходит дешевле,чем делать всё официально. :give_rose:

питання в сусідах. і навіть не в жеці. якщо ніхто з сусідів нічого не цвиркне - все буде гут. і обійдесться взагалі безплатно.
я добудував балкон. ніхто ніслова. прийшли з жеку - а мол хто дозволив - у відповідь - а мол хто забороняв і взагалі якого чорта ви прийшли? як часто миють сходову клітку і тд. питання закрилось і більше їх не було. з оплатами за квартплату - аналогічно. (правда це до того часу поки вам від жеку нічого не треба)

так що прозондуйте сусідів - мол ми б хотіли а чви не проти? можна побілку зробити в підїзді (1 поверх) і сказати що то подарунок за їхню мовчанку....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 квітень 2010 - 16:16

Ми тоже збираємось добудовуватись, з балкона робити кімнату. Нам тоже казали, спочатку питати сусідів, якщо ніц не мають проти то все файно. А документація потім, заднім числом.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 квітень 2010 - 18:56

у нас, кто был бы против так это соседка сверху (бабка),так она пару дней назад заявила,как мы смотрим на то,что она балкон собралась вперед удлинять,вот я и думаю поставить ей ультиматум мы разрешение на балкон, а она нам на пристройку,потому что если она его удлинит, то у нас дома совсем,как в бункере будит.Тем более,что у соседки справа уже есть пристройка,много лет (без разрешения)пока проблем не было.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 04 квітень 2010 - 19:01

беріть письмові дозволи в сусідів. бо чоловіка родичі спочатку зібрали підписи, що всі не проти, потім подовжили - і почалося "ааа, оце ви так подовжили, а як же ... " (від сусідів). а все, папірець маєш, які претензії?

а ми самі маємо великий балкон прибудований (1 поверх). будувалось давно, ніяких проблем не було, ЖЕК робив ремонт в під"їзді (після численних діставань) - нічого ніби не казали. АЛЕ квартира не приватизована, і зараз з усіма тими узаконюваннями - то дешевше все розламати ніби нічого і не було, приватизувати собі спокійно та побудувати заново :(
і то, здається, дізнавалися, що навіть якщо приватизувати з цією пристройкою, то це буде приватизація без права продажу, чи можна буде продати тільки родичам, чи що - одним словом, фігня якась....
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 04 квітень 2010 - 20:26

Guchushka, якщо ви звідти не збираєтесь переїздити у найближчі 10 років, то це будівництво оправдано, якщо ж вам би прийшлось продавати таку квартиру, то це як пише jane легше розвалити, аніж узаконити...Мала таку ситуацію при продажу попередньої квартири, мали невелику прибудову у коридорі, чесна наївна(тут краще дурна пасує) розказала при телефонному обдзвоні працівниками БТІ, що маємо таку штуку, то потім прийшлось би все розбирати, бо цього нема у проекті, обійшлось 100 дол. хабару тому ж працівникові, могло бути і гірше, а могла б і помовчати і пронесло б, але то таке. Якщо суіди не проти (хоча в це мало віриться, нема нічого гіршого, аніж коли сусід будується, якже це все мозолить очі-важко передати :36_15_39: ), то ця будова може роками стояти і ніхто вам нічого не скаже, але планові перевірки по районах працівниками БТІ все-таки проходять, можуть і запримітити, але тоді легше цьому працівничку дати на лапу і він далі буде сидіти тихенько. Основне таки сусіди, бо як їх будуть боліти зуби, тоді добра від тої споруди вам не буде..Але у вас така ситуація, що може і домовитесь нормально-"по обоюдному согласию". Успіхів у вирішенні проблемки!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 квітень 2010 - 17:19

вот на счёт переезда я не знаю,мне эта квартира совсем не нравится, но приходится пока с этим мириться т.к. другого варианта пока нету,хорошо хоть не снимаем и живём без родителей.Девочки спасибо всем огромное за советы :shok: ,в нашей стране вообще что-то сделать очень тяжело,без взяток. :shok:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 квітень 2010 - 17:25

Перше поговоріть з сусідами чи вони дозволять і потім беріть дозвіл. Та письмова згода діє 3 місяці, якщо не почнеться будівництво, то потім ще раз прийдеться брати. Дозвіл вроді береться у сусідів збоку, зверху і знизу - і якщо 1 з них буде проти, то будівництву-.....
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн