психологія дитини 6 років
Відправлено 30 березень 2010 - 20:20
Відправлено 31 березень 2010 - 10:40
Але як з тим всім правильно давати раду не знаю.
Відправлено 31 березень 2010 - 10:48
Mas'ka (31.3.2010, 11:40) писав:
Але як з тим всім правильно давати раду не знаю.
От читаю і бачу вою малу...чи вони в більшості своїй в 6 років такі нитіки....багато знайомих жаліються на ниття з приводучи без.Свою малу я теж зупинити і пояснити щось в цей момент не можу
Відправлено 02 квітень 2010 - 15:08
Ви згадайте Тома Соєра, він теж мріяв померти і думав як всі тоді пошкодують і всі будуть за ним плакати
Дитина в такому віці починає ставати самостійною, вона вивчає Ваше ставлення до світу, що Ви скажете на ту чи іншу подію. Та причини таких висловів можуть бути різні від демонстративності та маніпулювання до тривожності та браку уваги.
Відправлено 02 квітень 2010 - 15:23
Mas'ka (31.3.2010, 11:40) писав:
аналогічно усе й про нас. За вийнятком того,що не діють ніякі переконання.Може просто розвернутися,хлопнути дверима і піти в іншу кімнату .у мене інколи вже просто "руки опускаються"

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 02 квітень 2010 - 19:02
http://www.malecha.o...showtopic=10068
МАМИ ТРИМАЙТЕСЯ
Відправлено 02 квітень 2010 - 19:07
Відправлено 02 квітень 2010 - 19:15
Відправлено 03 квітень 2010 - 21:01
Відправлено 04 квітень 2010 - 11:22
Masza (2.4.2010, 20:15) писав:
Знаєте, про те скільки горя приносить смерть близької людини мій хлопчик знає, тому що нещодавно півтора року тому поховали його рідного братика та нашого другого синочка. Для нього це була теж велика втрата хоча від народження він братика не бачив, тому що Сашко пролежав в реанімації усі свої 5 місяців, ми старалися приховати свої ємоції та він переживав разом з нами. А нещодавно (3 місяці тому) у нас народився Захарчик усю вагітність Андрій дуже чекав братика , а тепер дуже любить його та нікого з родичів не підпускає до нього( ревнує).
Відправлено 04 квітень 2010 - 14:19
До цього допису я вважала,що ваша ситуація з малим є типовим прикладом кризу 6 років.
Адже,мій син також через це пройшов.Зараз йому,майже 9.Рік чи півтора роки ми мали дитину-істерика.Він плакав,нервувався,казав про самогубство,ішов з дому вночі,всупереч нашим вмовлянням заспокоїтись.Всяке було!
Це все криз цього віку,однозначно.Важко пережити це і батькам і дитині.Мужайтеся!!!Вірно тут вже привели як приклад,Тома Соєра. Підтримую,гарний приклад.
Можливо його суіцідальні думки ще й повязані з смертю братика?Маю знайомого психолога.Можу дати телефон в Пп.Шкода,що я з нею не познайомилась раніше.Дуже важливо,щоб професіонал міг оцінити із сторони вас,вашу дитину і стосунки між вами,чи виховання дитини іде в належному напрямку...
Порада?Нічого конкретного не можу порадити.Ми постійно розмовляємо з дітьми.Про все!не допускаємо,щоб його емоції залишались без уваги.Ігнорувати не можна!
Бажаю вам успіхів в такій відповідальній і приємній справі.Наша міссія ,мені здається,полягає в тому,щоб показати нашим діткам світ,завести в нього їх за руцю і допомогти зробити перші кроки в ньому.Тому,тримайтесь і радійте цій можливості!!!
Відправлено 09 квітень 2010 - 15:35
Але він так спокійно після того каже, тьотю закопають зараз і все?
Дітям це ще поки що на гру якусь схоже. Головне не загострювати його увагу(мені так здається) на цьому, бо вріжеться в голову і посилиться думка. Тим більше вони одразу помічають навіть по погляду, яка фраза зацікавила маму. То іншим разом знов цим скористаються.

Синочок -1994
Донечка -1997
Донечка -1999
Синочок -2005
Донечка -1 січня 2010
Відправлено 12 травень 2010 - 10:28
Амбеліна (2.4.2010, 20:07) писав:
Попробуйте звернутися до психолога, тут на Малечі.
Поради психолога, Консультант Такая
Відправлено 14 травень 2010 - 01:58

Допомога