Чи боїтеся Ви старості?
Відправлено 30 квітень 2008 - 06:16
Відправлено 30 квітень 2008 - 07:04
Чайка (30.4.2008, 6:16) писав:
Відчуття старості ситуативне! В такі моменти людина схильна порівнювати свій вік і свої досягнення в роботі і сімї. Деколи це не дуже тішить, в залежності від потреб і планів. Але вже наступного дня це відчуття проходить само-собою. І ми знову продовжуємо жити. Я не думаю, що варто вам щось роботи, чи казати чоловікові в даній ситуації. Хоча жартома в певних ситуаціях можна ненавязливо щось про оооогого якого молодого щось і сказати, зробити йому компліментик! Бо тридцять, то ще далеко не старість.

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 30 квітень 2008 - 10:57
Чайка (30.4.2008, 7:16) писав:
Тоді мені залишається тільки плакати
Я жартувала на роботі,що треба було на пенсію йти,а пішла в декрет.
Відправлено 30 квітень 2008 - 11:03
Тетянка (30.4.2008, 10:57) писав:
Я жартувала на роботі,що треба було на пенсію йти,а пішла в декрет.
а я думаю, що то все єрунда. Кожен почувається так як почувається. і ви Тетянка тому приклад. і не тільки ви, а і багато інших. У мене свекруха працює в пологовому будинку то каже що останнім часом побільшало пологів від 30 до 45 років. народжеють навіть такі хто має 20 річних діто живе в першому шлюбі..
Я не боюсь старості, нехай вона буде довгою і безтурбоною. Хочу багато онучат і правнучків, будинок в селі, вишневий сад, як в дитинстві у мене, і хочу бути такою бабулькою як моя збирати у тому саду всіх за столом
Відправлено 30 квітень 2008 - 11:18
Відправлено 30 квітень 2008 - 11:24
татіка (30.4.2008, 12:03) писав:
Я не боюсь старості, нехай вона буде довгою і безтурбоною. Хочу багато онучат і правнучків, будинок в селі, вишневий сад, як в дитинстві у мене, і хочу бути такою бабулькою як моя збирати у тому саду всіх за столом
Старість-це не вік! З тим я згодна.Можна бути старим у 20 і молодим у 50-все залежить від внутрішнього стану. Давним-давно я й уявити собі не могла,як це мені виповниться 25. Але прийшов той день-і світ не перевернувся,небо на землю не впало...А зараз мені дуже важко співвіднести свій вік паспортний з віком ,на який себе почуваю.
mania4ka (30.4.2008, 12:18) писав:
А я собі колись "подарувала" татуювання.Але місце вибрала таке,що бабульки не показують
Відправлено 30 квітень 2008 - 11:33
Тетянка (30.4.2008, 11:24) писав:
не ловіть той паспортний вік, так буде краще. І взагалфі забудьте скільки вам років. Я взагалі не розумію навіщо створене це мірило років Без нього так класно
Відправлено 30 квітень 2008 - 11:35

Майстер улюблених іграшок :)
Відправлено 30 квітень 2008 - 14:23
Час - це єдине, мабуть, що нам не підвладне і від нас не залежить...
Але не варто засмучуватись... треба цінувати кожен прожитий день життя
Відправлено 30 квітень 2008 - 19:28
Я вважаю, що щось в цьому є, і страшна старість беззмістовна, коли людина не має куди себе подіти і чим зайняти, а коли вона відчуває свою потрібність (найчастіше для дітей-онуків, але може бути і для учнів, чи для друзів чи творчості, зрештою), то чого ж боятися? Вона просто працює чи спілкується на іншому рівні, не такому активному.
Відправлено 13 грудень 2008 - 22:59
Моєму чоловікові 32, він теж каже, що старий, але встиг багато(троє синів, дерев насаджав, дім побудував і кар`єра суперово просувається), тому нема про що шкодувати...
Відправлено 13 грудень 2008 - 23:31
Тетянка (30.4.2008, 11:24) писав:
От, прямо в точку
А взагалі старості зовсім не боюся. Все має йти своєю чергою. Та й бійся не бійся, а до молодості таки не йде. Просто на старості хочеться бути поруч з чоловіком і тішитися дітьми, внуками і , дай Боже, правнуками
Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Ой, ще собі нагадала. Сестра чоловіка (14 р.) каже до нього: "Скільки тобі буде? 25? Ого, який ти вже старий". А якось приїхала моя сестра (теж 14 р.): "Я тільки туда і назад". Я питаю: "Та куда так спішиш? Зайди на хвилинку". А вона мені: ""Не можу. Молодість, розумієш???". Їм то ще здається, що до 25-ти так далеко...
Відправлено 13 грудень 2008 - 23:42
Відправлено 13 грудень 2008 - 23:47
mania4ka (30.4.2008, 11:18) писав:
Супер і такі ж внучата ......
Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Тетянка правду каже - можна бути старим в 20 і молодим душею в 70 . Єдине, що трохи тривожить це ті болячки старечі..... Моя бабуся покійна колись казала - отак оглянуся в минуле - ніби сторінку перегорнув, таке життя швидкоплинне.... Але з Богом і старість щаслива увінчана внуками, повагою, здобутками...
Відправлено 14 грудень 2008 - 00:18
Відправлено 14 грудень 2008 - 01:06
Якщо чесно, то ще з 18 р захоплювалася жінками, яким 30. Такі вони виглядали впевнені, доглянуті( тепер я знаю чому, бо вже мусиш за собою дивитися більше) такі розумні і все у них так ладненько виходило....
Жила я колись на кв в однієї жіночки,, їй було60 р, в Одесі. Вона в молодості була дуже гарна, то почуття власної гідності залишилося, хоча ваг у набрала більше 100 кг, важко пересувалася по кв. От дітей не мала, шкода.
З кв виходила вона рідко, жила вже багато років без чоловіка. Так от, їй 60 років і вона мене в 18 просила трубку піднімати, бо їй бувший чоловік надзвонював і в коханні признавався, я тільки й чула, что передай тете Жене. чтоя ее люблю ( у нього була 35 річна дружина). То двері не відкривала, бо сусід спокою не давав і теж мені казав, передай Жене, что я ее люблю. Кавалерів у неї було хоч відбавляй. І тоді я подумала, що вік не збережеш, а от свою ізюминку і індивідуальність ми зберегти зможемо завжди!
Відправлено 14 грудень 2008 - 01:12
А щодо страху залишитись одинокою і нікому не потрібною - багато в моїх руках саме зараз. Багато залежить від того, скільки я народжу дітей, якими я їх виховаю, чим буде наповнене моє життя, які у мене цінності. Розумію, що все може несподівано змінитись в один момент, але на цьому світі, де навколо стільки різних людей і стільки різних занять, важко залишатися одиноким - хіба тільки сам цього хочеш.
Прочитала попередній пост і згадала, як колись жила на квартирі у жіночки, якій було 82 роки. Вона майже не виходила з квартири, але її життя було таким повним! Вона постійно робила манікюр, масажі, цікавилась всіма новинками - і в моді, в техніці, і в косметиці. Могла мене запитати, чого я не зміню свою зачіску. Ми купували для неї жіночі журнали і вона їх із задоволенням читала. Її ровесників вже не було в живих, єдина донька жила в іншій державі. Але моя Ольга Іванівна згадувала своє прожите життя, молоді і зрілі роки, розповідала нам, своїм квартиранткам, і при цьому вся світилась. Думаю, в її роках і становищі хтось інший був би страшенно пригнічений, а може й в депресії, але вона насолоджувалася прожитими днями...так що багато залежить від нашого ставлення до подій і ситуацій.

Відправлено 14 грудень 2008 - 01:17
Відправлено 14 грудень 2008 - 11:20
Відправлено 14 грудень 2008 - 11:45

Допомога