Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Новобудови - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Новобудови Ділимось досвідом та враженнями! Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Natali@ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 березень 2010 - 19:00

Доброго здоров"я всім!
Чи може хтось поділитися враженнями про теперішніх забудовників? Можливо хтось вже придбав або хоче придбати квартиру у новобудові? Було б цікаво почути поради від всіх хто вже робив або робить ремонт в таких квартирах. З якими труднощами стикались? Також цікаво, як проходить сама передача квартири власникові? І взагалі, з чого починати ремонт в новобуді?
Ось стільки запитань в мене назбиралось :sarcastic: То ж прошу до обговорення :hi:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 19:16

Natali@, ми зараз живемо в новобудові. Уже скоро 3 роки, так що це вже не зовсім "ново" будова :)
Наскільки мені відомо, проблема усіх чи практично всіх новобудов - це невчасна здача в експлуатацію. Тому до терміну, встановленому забудовником додайте де мінімум 6 місяців. Ну і ще деякий час поки ліфти запустять, почнуть сміття вивозити і т.д. (тобто ЖЕКи теж починають працювати із запізненням).
Однозначний плюс новобудов - це новизна будинку, ні тобі старих іржавих труб, ні обмальованих підїздів.
А мінус - це ремонт. Бо треба все і одразу (ну, хіба у вас уже є якісь меблі). Ми все робили своїми силами, трохи батьки допомогли. З майстрами не склалось, бо ми з чоловіком страшно не любимо безвідповідальності і непунктуальності. А таких майстрів повно. Тому ми з ними швидко прощались. Бо платити шалені гроші і постійно нервуватись не хотілось.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 19:47

6 місяців чекання, то ще добре))) А ми от вже рік минув чекаємо, але вже ніби після Паски все має вирішитися. Тому цікавить, як ви отримували квартиру, маю на увазі ордер, скільки то займає час?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ірина І 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 18 березень 2010 - 20:57

Natali@, це все залежить від самої фірми забудовника.
є такі,які до останнього відтягують час, бо з документами мають проблеми.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 21:37

Ірина І, зрозуміло. Та в нас ніби все має бути добре, то вже й так довго чекали через "кризу", сподіваюся на краще...
Цікаво чи є на форумі, хто теж квартиру чекає?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Фіалка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 22:43

Ми теж живемо в новобудові, вже більше року. Ремонт нам робили майстри, але фактично всі ідеї були моїми, :unknw: ну, або нашими))))) Дизайнера ми не брали - дороговато, всі ідеї я шукала в журналах по дизайну. Ремонтом я залишилась задоволена!
З якими проблемами ми стикнулися? Ну, звичайно це те, що прийшлося міняти всі батареї та вхідні залізні двері (а як завжди це підкреслюється в рекламі, мовляв, квартира з вхідними дверями та склопакетами), майстри міняли проводку, бо була слабенька((((, ще була страшенна нерівність підлоги - перед тим, як класти ламінат, прийшлося її вирівнювати..... Але це все забувається згодом і зараз майже не згадується! Зате, живемо в новому чистому будинку і вже тепер навіть з домофоном))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tanyusik 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 березень 2010 - 23:57

Ми теж чекаємо на квартиру. Термін здачі був кінець 2009, але тоже щось затягують. Обіцяли документи в лютому, тепер обіцяють в квітні. У двох наших знайомих аналогічна ситуація. А вже так хочеться пошвидше....
а от ремонт з чого починати...... думаю з розведення проводки, потім вода , ну а потім видно буде
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 01:29

Ми також вже рік як живемо в новобудові, квартирою задоволені-нове планування,ремонт робити легше(не треба вивозити сміття і зішкрабувати старі стіни),під'зд чистий світлий,а от з передачею в експлуатацію було трудновато, і ще не кінець.Коли нам нарешті передали у повну власність наші квартири,то ми власники , щоб не відноситись до жеку, вирішили створити товариство власників,але не все так просто ,як виглядало.Через затрату часу на бюрократію і не спроможність фірми вчасно розрахуватись як з теплоенерго,так з електроенерго мережами,ми мерзнули майже цілий листопад,зі світлом також ще не кінець ,до недавна платили по 75 коп. за квт.,ліфт ще досі не працює.Ще один мінус наші сусіди пізніше почали робити ремонти,вже тоді коли ми вселилися,стукіти і свердління слухаєм через цілий день,так що ,якщо є де пожити раджу не спішити вселятися.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 01:51

Ми теж чекаємо - вже більше року. Ремонт вже практично зробили, залишилось лише стіни поклеїти, двері вхідні... тощо. Чекаємо, коли підключать комунікації - бо ще ніц нема.
З чого робити ремонт? З початку! В нас були голі стіни (цегла і трохи щтукатурки), ледве залита підлога, вікна (причому в одному розбите скло вже рік їхніми робітниками, а нам його ніяк не замінять), простесенькі міжкімнатні двері і геть прості вхідні з ДСП. Вони ще мали зробити санітарну обробку стін (побілити вапном), та ми раніше ремонт почали. Бо те вапно ще потім здирати прийшлося б.
Наймали майстриню з тої бригади, що працювала в будинку. Чоловік поговорив з їхньою начальницею, вона сама прислала нам цю жіночку, за ціну і умови вже з нею напряму домовлялися. (думаю, та начальниця з них щось бере за рекомендацію). Зробила нам повністю стіни, стелі, відкоси, включаючи гіпсокартонні конструкції, які чоловік сам робив - штукатурила, шпаклювала, грунт, старт, фініш. Загалом, вивела все під нуль десь за 3 тижні (трикімнатна квартира). Паркет теж майстри вкладали, а плитку чоловік сам вміє.

Користувач подумав і додав через 7 хв.:
Natali@, а, ще що хотіла сказати: не варто в новобудові відразу робити супер ремонт - бо будинок ще рухається, всядається. Зробити просто косметичний, аби можна жити було, а за роки 3-5 можна робити щось серйозне, гарне й дороге.

Повідомлення відредаговано Світла: 19 березень 2010 - 01:53

My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 08:38

Світла, , а чому вхідні двері з ДСП, це вас забудовник такі поставив? Бо за законом вхідні двері до квартири мають бути металеві.
Плитку краще не класти в будинку,якому меньше 5 років. Бо дійсно може тріснути. Так само з паркетом, ламінатом. Краще недорогий лінолеум, що не шкода було його через 5 років замінити, або лінолеум не клеяти, а при необхідності підрізати.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:25

Фіалка, oksy, вітаю з гарними кватирами!!! Якщо можна, звертатимусь з питаннями :blush:
Tanyusik, Світла, будемо чекати разом, так веселіше!!!!
Світла, а ви починали ремонт в незданій квартирі?
І ще відносно ремонту, то я чула, що неварто ставити плитку, якщо будинку немає 2 роки... цікаво, а як то жити без плитки і коли будинок рухається))) :godinnik: А ми вже так мріємо про наше гніздечко :nea: , хочеться все зробити гуд! Нашому будинку вже 2 є.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:37

Щодо документів і чекання нічого сказати не можу, а от на рахунок майстрів і ремонту можу багато чого розказати, бо у самої чоловік займається ремонтами і дизайном. Можу сказати, що ремонт затягає дуже багато грошей і все дійсно залежить від майстрів і одночасно треба робити все. Але це набагато простіше ніж переробляти у старій квартирі як робили ми у себе. Бо окрім усього нам довелось змінювати вікна, проводку і усю мережу труб і + робити нове опалення + обдирати штукатурку і вапно. Тому у новобудові робити ремонт простіше. Якщо буде цікавити щось конкретне, звертайтесь. :godinnik:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:43

elena0709 дякую, думаю будемо звертатись)
Доречі, щодо опалення, вікон і вхідних дверей, яка у вас якість, бо в нас вікна ще нічого а от вхідні треба точно міняти, а опалення і батареї ще не бачили. Що порадите?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:44

Natali@, людина "руху будинку" не відчуває. Але є ньюанси. Так роблю зараз дизайн-проект для однієї квартири. Там будинку вже 3 роки, а цієї зими від того "руху" зламався ліфт і в подвалі порвало труби. Йде усадка грунту під будинком і навколо від того і з*являється той "рух". Без плитки (керамічної) можна легко обійтися, є багато інших оздоблювальних матеріалів
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 2
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:50

oka, які жахи!!! :shok: Добре, що в нас ліфту немає, будинок 5 поверховий. Що до "руху" то я розумію, що невідчувається, але сам факт :shok:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 09:56

Natali@ вхідні двері не варто міняти поки робиться ремонті майстри мають ключі, їх варто міняти перед закінченням ремонту. Щодо опалення, треба дивитись яке зроблене і які труби паяні чи безшовний металопластик відповідно від цього залежать і батареї. Вікна у нас Рехао але німецьке вхідні двері у на дуже дорогі, за то там дуже груба сталь і якісні замки.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Якщо ремонт зроблено якісно і всюди клеїться сітка то ніяких тріщин не буде, а от стелі все жкраще робити з гіпсокартону, нехай навіть рівні, це коштує не набагато дорожче ніж просто шпаклівка і покрака, але і з освітленням теж простіше + ніяких тріщин на стелі. Але знову ж таки гіпсокартон треба робити по технології і кожних 60 см. давати профіль. Тоді не трашно навіть затоплення сусідів, гіпсокартон не покрутить.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 10:08

elena0709, дякую за практичні поради! А що скажете про натяжні стелі?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 10:10

Перегляд повідомленняNatali@ (19.3.2010, 11:08) писав:

elena0709, дякую за практичні поради! А що скажете про натяжні стелі?

Дуже практично і при грамотному комбінуванні дуже гарно, але і дуже!!!!!!!!! дорого якщо використовувати якісну плівку.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 10:25

А ще цікавить такий момнет, якщо нема комунікацій, як у Світла, то як роблять ремонт, адже то й води нема і, вибачне, в туалет, як ті майстри ходять?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 10:38

Natali@, робочі повинні мати свій туалет на вулиці. Якщо бачили на будівництві завжди стоять такі тимчасові будиночки чи вагончики, там і туалет.
My Signature
Зображення Зображення

• 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів