Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: епізіотомія - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

епізіотомія Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Helga25 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 20:07

Привіт всім!!! Хто пережив епізіотомію, поділіться про це ,а також про наслідки , коли можна починати статеве життя і чи не пропала чутливість, нормально сидіти???
я місяць назад родила і мені дуже буде цікаво почути вас, дорогі користувачі!!! :unknw:
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Малінка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 21:20

Я два рази народжувала з епізіотомією, один раз без, але був в тому місці розривчик. Статеве життя рекомендують починати через 2 місяці, але у нас щось і місяць почекати не виходило)))) Перші пару разів було дещо дискомфортно.
Не переживайте, все заживе так, що і сліду не залишиться. Прислухайтеся до своїх почуттів - якщо боляче, то варто трошки зачекати. А ще краще - використовувати для початку лубрікант.
А сидіти лікарі дозволяють через два тижні.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся Катруся 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 11:56

Мені робили епізіотомію. Зажило досить швидко і безболісно. За рекомендацією врача, не сідала 1 місяць. Статеве життя розпочали за 2 місяці. Перші рази був дискомфорт, та ще й страшнувато було, а зараз усе нормально.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Алінка25 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 березень 2010 - 11:59

Просвітить недосвідчену. А що то таке та епізіотомія?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   аннетка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 12:06

То надріз при пологах щоб не було розривів
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мавпусик 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 12:06

Алінка25 це розрыз промежини пыд час пологыв. У мене теж був розріз. Сідати почала через два тижні. Неприємна штука, але пережити можна.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лелечка 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 18 березень 2010 - 12:08

Це розріз, який роблять під час власне пологів аби не допустити розриви шкіри. Бо після розриву значно довше і проблемніше заживає шкіра, а після епізіотомії ні. До того ж, це зовсім не страшно і в моєму випадку я навіть не знала, що мені надріз зробили.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Алінка25 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 березень 2010 - 12:08

аннетка, Мавпусик, дякую. Да, неприємна процедура
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Helga25 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 19:56

мене не болить ,але до тепер якийсь дискомфорт і боюсь сідати так вільно ,здається шо розійдеться ...
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марфа 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 20:19

привет всем!Мне делали епизиотомию.потихоньку садится пробывала уже через неделю, нопмально села через две.Когда делали при родах даже не услышала-так как выделяется много адреналина при потугах, а вот когда "штопали" было очень неприятно, причем делали под местным наркозом.Еще одно хочу поделится неприятным опытом чтоб будущие мамочки знали и не получилось такого как у меня.При наложении швов на промежность у меня пошел сильный отек, и я туда так сказать боялась прикоснутся и посмотреть, подмывалась хозяйственным мылом очень осторожно сильно не трогая.А вот когда захотели мужем начать половую жизнь через месяц обнаружила сильную боль, когда глянула туда то обомлела-от отека склеился ка как бы вход во влагалище.Вот теперь поеду к врачу что б делал что-то.Хотя врач говорил что ето у половины так, и поетому так болезненный первый половой акт при родах, вот почему многие женщины рассказывают что было как в первый раз!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Melpomenh 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 20:46

Текст, що розкривається
Эпизиотоми́я — хирургическое рассечение промежности женщины во избежание произвольных разрывов и родовых черепно-мозговых травм ребенка во время сложных родов (обычно в случаях, когда размер головки плода значительно превышает размер входа влагалища). Эпизиотомия целесообразна потому, что хирургический разрез оставляет менее заметные шрамы по сравнению с разрывами, заживает быстрее и вызывает меньшую кровопотерю. Существуют три основных типа эпизиотомии: При перинеотомии (греч. perineos промежность + tomē разрез, рассечение) промежность рассекается по срединной линии (от задней спайки больших половых губ в направлении ануса, но не доходя до него). Врачи, производящие рассечение, предпочитают именно этот тип, благодаря более быстрому заживлению шва. Однако при перинеотомии иногда случаются осложнения, когда в дальнейшем разрез рвётся до прямой кишки. При срединно-латеральной эпизиотомии разрез проводят под углом 45°. Он может быть при необходимости продлён, так как нет опасности задеть анус. Третий тип — латеральная эпизиотомия, рассечение производят так же под углом 45°, но на 2 см выше, чем при срединно-латеральной эпизиотомии. Так как шов после такого разреза плохо и долго заживает, этот тип сейчас почти не используется.
Зображення

My Signature
Зображення

Слінгоконсультую http://www.malecha.o...нгоносіння.html
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   KatrysuK 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 21:08

а можна якось уникнути цієї процедури? А зашивають під наркозом?
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 21:15

Перегляд повідомленняKatrysuK (18.3.2010, 20:08) писав:

можна уникнути, готуючи м"язи до пологів і маючи доброго акушера (бо від нього теж багато залежить).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мосік82 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 21:42

Перегляд повідомленняKatrysuK (18.3.2010, 21:08) писав:

Мене зашивали під місцевим наркозом. Але наскільки мені відомо деякі лікарі (наприклад Іванойко з Мечнікова) зашиває без наркозу :unknw: . Він вважає, що так шви виходять рівні і акуратні.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sonio 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 22:10

Прочитала я таку до болі близьку мені темку і подумала, що певно мені повезло менше всіх, хто тут писав. Хоч я добре була ознайомлена і що це таке, і як цього можна уникнути.
Готувалася я до пологів відповідально: робила спеціальні вправи для розтягнення м"язів промежини і внутрішніх стегон (так звані "метелики" та ін.), останній місяць перед пологами робила масаж промежини - детально про це можна знайти в неті багато інформації - вважаю, що все це потрібно робити.
Але на пологах мені розрізали добряче, а потім той розріз розірвався до самого анального виходу. Причиною епізіотомії був не ризик розриву, а тому, що лікарі накололи мені спазмольгетиків, чим послабили родову діяльність. Головка показувалася, але так як потуг не було, то розрізали, щоб витягнути дитину.
Свій післяпологовий період я згадую зі сльозами на очах - місяць страшенно боліло, а рубець від шову, я відчуваю ще й досі. :unknw:
До речі, мене 1,5 год зашивали без будь-якого наркозу - побризкали лідокаїном.
Я не хочу налякати дівчат, які мають народжувати. Просто раджу дійсно до цього готуватися і попередити акушерку і лікаря, що ви готувалися і попросити робити епізіо в дуже крайніх випадках...

Повідомлення відредаговано sonio: 18 березень 2010 - 22:18

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 22:15

Перегляд повідомленняНаталюсик (18.3.2010, 21:15) писав:

можна уникнути, готуючи м"язи до пологів і маючи доброго акушера (бо від нього теж багато залежить).

від акушера залежить мало не усе. Просто не усім хочеться по міліметру бавитися з розтягненням промежини, притримуючи аж допоки будуть терпнути руки. На Мечнікова, акушер Леся Крупка до епізоо вдається, коли дійсно є потреба і до останнього допомагає уникнути. Особисто я не тренувала м язи, не втирала олійки, не робила масажі. Але щиро дякую акушерці, яка зробила усе, щоб не різати.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   колобок-2000 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 21:36

Перегляд повідомленняKatrysuK (18.3.2010, 21:08) писав:

не бійтеся так KatrysuK, нічого страшного в тому немає. Підрізають під час потуги, тому взагалі не болить (можете й не знати що підрізали). зашивають під місцевим наркозом. Памятаю, що коли мені вже виклали дитинку на живіт, я була така щаслива !, а лікарка сиділа і " вишивала" у мене між ногами. Жодних дискомфортних відчуттів це не викликало. звичайно після цього 1-2 тижні акуратно сідала на півпопи, ретельно доглядала шов,а на статеве життя це жодним чином не вплинуло! Так що не треба боятись це найменша проблема, яка може нас чекати!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люда-мама Віталіка 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2010 - 13:17

А я маю неприємний досвід:при епізіотомії наклали 4 шви- 3 зажили нормально і достатньо швидко,а середній вже понад 6 місяців кровить і гноїться.Зверталась до дільничного лікаря,порадили мазь Вишнєвського і Лівоміколь-нічого не допомагає.Різати повторно не наважуються,кажуть:- повинна нитка там сама перегнити і саме зажити.Можливо можете ще щось порадите...будь ласка
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irk@shkirka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2010 - 14:17

Мені робили епізіотомію так як показано там вище на малюнку - під кутом 45 град. в бік правої ноги. Чесно кажучи, перед родами була майже впевнена, що будуть різати, так як шкіра в мене навколо входу в піхву не дуже еластична (навіть деколи боліло, коли з чоловіком коханням займалися). Так що морально була готова до цієї процедури.
А було все так: по ходу пологів чомусь не могла нормально потужитися, хоч всю теорію пройшла на курсах. Останні секунди потуги чомусь були направлені в лице, а не в низ живота. Одним словом, тужуся я тужуся, а голівка ніяк не виходить. Бачу, лікарка з акушеркою вже там якесь причандалля готують.
Я питаю: "Що, будете різати?"
Акушерка: "А що хочеш ше годину тужитися?"
Я кажу: "Нє, краще ріжте"
То вони при наступній потузі і розрізали. Нічого не відчула і зразу народила. Потім вкололи якесь місцеве знеболювальне, акушерка займалася дитиною, а лікарка прийняла плаценту і взялася зашивати. От ця процедура мені не дуже сподобалася. Нічого не відчувала, але після пологів мене чомусь дуже морозило і трусило. Напевно від перевтоми. Тому я хотіла, щоб мене швидше залишили в спокої і дали нарешті відпочити.
Процес загоєння також був для мене не дуже приємним. Гоїлося швидко, але чомусь дуже боліло, ледве по хаті ходила. Ще один мінус - не можна сідати, навіть в туалет по-людськи не сходиш. Але з часом все погане забувається.

Щодо догляду за швом, то я використовувала лише зеленку і крем-мазь Траумель (його моя лікарка порадила). Ну і, звичайно, підмивання з милом по кілька раз на день.

Ну от ніби і все. Тільки мені літом знов родити. Надіюсь, може цього разу пощастить і різати більше не будуть. :child_ 04:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 10 квітень 2010 - 14:25

я й не знала що вона так називається :)
мені теж робили, я навіть рада була,бо розрізали і я більше не мучилась.
а шви ніби гарно зажили, я сідала вже через тиждень.
якраз за тиждень три шви зняли і я сіла.

щодо зручності-то спочатку заважали, а через 3-4 місяці пробем вже не було.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему