я місяць назад родила і мені дуже буде цікаво почути вас, дорогі користувачі!!!
епізіотомія
Відправлено 17 березень 2010 - 20:07
я місяць назад родила і мені дуже буде цікаво почути вас, дорогі користувачі!!!
Відправлено 17 березень 2010 - 21:20
Не переживайте, все заживе так, що і сліду не залишиться. Прислухайтеся до своїх почуттів - якщо боляче, то варто трошки зачекати. А ще краще - використовувати для початку лубрікант.
А сидіти лікарі дозволяють через два тижні.
Відправлено 18 березень 2010 - 11:56
Відправлено 18 березень 2010 - 12:06
Відправлено 18 березень 2010 - 12:08
Відправлено 18 березень 2010 - 19:56
Відправлено 18 березень 2010 - 20:19
Відправлено 18 березень 2010 - 20:46

Відправлено 18 березень 2010 - 21:08
Відправлено 18 березень 2010 - 21:42
Відправлено 18 березень 2010 - 22:10
Готувалася я до пологів відповідально: робила спеціальні вправи для розтягнення м"язів промежини і внутрішніх стегон (так звані "метелики" та ін.), останній місяць перед пологами робила масаж промежини - детально про це можна знайти в неті багато інформації - вважаю, що все це потрібно робити.
Але на пологах мені розрізали добряче, а потім той розріз розірвався до самого анального виходу. Причиною епізіотомії був не ризик розриву, а тому, що лікарі накололи мені спазмольгетиків, чим послабили родову діяльність. Головка показувалася, але так як потуг не було, то розрізали, щоб витягнути дитину.
Свій післяпологовий період я згадую зі сльозами на очах - місяць страшенно боліло, а рубець від шову, я відчуваю ще й досі.
До речі, мене 1,5 год зашивали без будь-якого наркозу - побризкали лідокаїном.
Я не хочу налякати дівчат, які мають народжувати. Просто раджу дійсно до цього готуватися і попередити акушерку і лікаря, що ви готувалися і попросити робити епізіо в дуже крайніх випадках...
Повідомлення відредаговано sonio: 18 березень 2010 - 22:18
Відправлено 18 березень 2010 - 22:15
Наталюсик (18.3.2010, 21:15) писав:
від акушера залежить мало не усе. Просто не усім хочеться по міліметру бавитися з розтягненням промежини, притримуючи аж допоки будуть терпнути руки. На Мечнікова, акушер Леся Крупка до епізоо вдається, коли дійсно є потреба і до останнього допомагає уникнути. Особисто я не тренувала м язи, не втирала олійки, не робила масажі. Але щиро дякую акушерці, яка зробила усе, щоб не різати.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 20 березень 2010 - 21:36
KatrysuK (18.3.2010, 21:08) писав:
не бійтеся так KatrysuK, нічого страшного в тому немає. Підрізають під час потуги, тому взагалі не болить (можете й не знати що підрізали). зашивають під місцевим наркозом. Памятаю, що коли мені вже виклали дитинку на живіт, я була така щаслива !, а лікарка сиділа і " вишивала" у мене між ногами. Жодних дискомфортних відчуттів це не викликало. звичайно після цього 1-2 тижні акуратно сідала на півпопи, ретельно доглядала шов,а на статеве життя це жодним чином не вплинуло! Так що не треба боятись це найменша проблема, яка може нас чекати!
Відправлено 10 квітень 2010 - 13:17
Відправлено 10 квітень 2010 - 14:17
А було все так: по ходу пологів чомусь не могла нормально потужитися, хоч всю теорію пройшла на курсах. Останні секунди потуги чомусь були направлені в лице, а не в низ живота. Одним словом, тужуся я тужуся, а голівка ніяк не виходить. Бачу, лікарка з акушеркою вже там якесь причандалля готують.
Я питаю: "Що, будете різати?"
Акушерка: "А що хочеш ше годину тужитися?"
Я кажу: "Нє, краще ріжте"
То вони при наступній потузі і розрізали. Нічого не відчула і зразу народила. Потім вкололи якесь місцеве знеболювальне, акушерка займалася дитиною, а лікарка прийняла плаценту і взялася зашивати. От ця процедура мені не дуже сподобалася. Нічого не відчувала, але після пологів мене чомусь дуже морозило і трусило. Напевно від перевтоми. Тому я хотіла, щоб мене швидше залишили в спокої і дали нарешті відпочити.
Процес загоєння також був для мене не дуже приємним. Гоїлося швидко, але чомусь дуже боліло, ледве по хаті ходила. Ще один мінус - не можна сідати, навіть в туалет по-людськи не сходиш. Але з часом все погане забувається.
Щодо догляду за швом, то я використовувала лише зеленку і крем-мазь Траумель (його моя лікарка порадила). Ну і, звичайно, підмивання з милом по кілька раз на день.
Ну от ніби і все. Тільки мені літом знов родити. Надіюсь, може цього разу пощастить і різати більше не будуть.
Відправлено 10 квітень 2010 - 14:25
мені теж робили, я навіть рада була,бо розрізали і я більше не мучилась.
а шви ніби гарно зажили, я сідала вже через тиждень.
якраз за тиждень три шви зняли і я сіла.
щодо зручності-то спочатку заважали, а через 3-4 місяці пробем вже не було.

Допомога