Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Бронхіт у дорослих - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Бронхіт у дорослих ваші дієві рецепти від кашлю Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 12:17

В мене перед новим роком був бронхіт,сиділа на лікарняному, ніби вилікувалась.Пішла на роботу і знову тижні за 2 те саме.Я вже і пила медикаменти,і народними методами-нічого не допомагає.Зараз почала вже приймати бронхо мунал .Робила флюорографію-бронхіт. Як ви лікуєте кашель? :child_ 00:

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 17 березень 2010 - 15:09

My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Asta la vista 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 14:51

Цей бронхіт така зараза...
Я особисто користуюсь наступними рецептами для відходження мокротиння:
1. Тепле молоко з содою.
2. Сік чорної редьки з медом (перевірено на всіх домочадцях,включаючи дитину).
3. 1 ч.л.масла,1 сирий жовток,0,5 десертної ложки борошна,1 дес. ложка теплого меду змішати і вживати впродовж дня кілька разів по 0,5 ч.л. (роблю щоденно нову суміш і їм 3-4 дні).Взагалі для зміцнення легень вчені радять щоранку їсти вершкове масло.

З "батареї" медпрепаратів у шафі для себе визнала дієвим один:Пектолван фіто.
ПЕКТОЛВАН ФІТО
ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПЕКТОЛВАН ФІТО

Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 мл препарату містить спиртовий екстракт кореню оману (1: (6-7)) 0,27 г, спиртовий екстракт цетрарії ісландської (1:20) 0,18 г, настойку кореню мильнянки (1:5) 0,09 г, настойку трави гісопу (1:5) 0,18 г, настойку трави тим’яну (1:5) 0,18 г;

допоміжна речовина: гліцерин.

Лікарська форма. Екстракт рідкий.

Прозора рідина коричнево-жовтого кольору зі специфічним запахом. При зберіганні допускається утворення пластівчастого осаду або каламуті.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Комбінації. Код АТС R05CA10.

Фармакологічні властивості.

Фармакологічна активність препарату обумовлена сукупним ефектом фізіологічно активних речовин, що входять до складу окремих компонентів рослинної сировини. Екстракти з кореню оману, трави гісопу, трави тим’яну містять ефірні масла, які стимулюють рухову активність війок миготливого епітелію дихальних шляхів, чинять відхаркувальну дію, а також мають протизапальні та антимікробні властивості. Крім того, екстракт трави тим’яну чинить спазмолітичну дію на гладенькі м’язи бронхів. Екстракт із цетрарії ісландської чинить обволікаючу, розріджувальну, протизапальну та антимікробну дії. Екстракт кореню мильнянки містить сапоніни, які чинять відхаркувальну дію.

Після прийому внутрішньо ефірні масла, що входять до складу препарату, практично повністю всмоктуються у тонкому кишечнику та з током крові потрапляють у легені, обумовлюючи фармакологічну дію. Виведення ефірних масел здійснюється переважно легенями шляхом перспірації.

Показання для застосування. У складі комплексного лікування гострих респіраторних захворювань, бронхітів та захворюваннь легень, що супроводжуються утрудненим відходженням мокротиння, кашлем, у тому числі, сухим, болісним.

Протипоказання. Запальні захворювання шлунку і кишечнику, шлунково-кишкові кровотечі, стан після операцій на органах шлунково-кишкового тракту, в тому числі на печінці та сечовивідних шляхах, підвищена чутливість до компонентів препарату, дитячий вік до 12 років.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Застосування препарату в період вагітності та годування груддю можливе лише в тому випадку, якщо очікуваний терапевтичний ефект для матері переважає потенційний ризик для плода або дитини.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

При застосуванні у терапевтичних дозах не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом чи роботі з іншими механізмами. Необхідно враховувати, що доза препарату для дорослих (0,86 мл) містить 0,48 г етилового спирту.

Діти.

Безпека та ефективність застосування препарату у дітей не встановлені, тому дітям віком до 12 років його призначати не рекомендується.

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо, після їди, попередньо розчинивши його у 20 - 50 мл води, 3 рази на добу.

Діти віком 12 - 13 років – 10 - 15 крапель на один прийом.

Діти віком 14 - 16 років – 15 - 20 крапель на один прийом.

Дорослі – 20 - 30 крапель на один прийом.

Тривалість лікування залежить від форми та тяжкості захворювання, супутньої комплексної терапії, досягнутого ефекту і становить у середньому 10 – 15 днів.

Передозування. При передозуванні можливе посилення побічної дії препарату.

Лікування: симптоматична терапія.

Побічні ефекти. Диспептичні розлади, пов’язані з подразненням травного тракту; серцево-судинні порушення.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не описані.

Термін придатності. 2 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.

Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 15:58

Мені допомагає сироп від кашлю гербіон (подорожник або первоцвіт), залежно від того сухий кашель чи вологий. А ще інгаляції над вареною картоплею з содою.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ~~~Nata~~~ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 березень 2010 - 14:47

Мені хресна порадила такий рецепт: 1 лимон варити 1 год., вистудити, мякоть вибрати, додати 1 ст. ложку без верху меду і 1 банку гліцерину. Перевіряла на дитині - допомагає. Пити дорослим по 1 ст. л. тричі на день. за 30 хв. перед їжею. Малій давала я після їжі 3- дні. Можна приймати препарати з ісландським мохом, він добре допомагає.
Моя знайома вагітною вилікувала бронхіт з хрипами інгаляціями з вареної картоплі з содою, а потім клала з цієї кртоплі копмрес на груди - досить теплий. лікування зайняло 2 тижні, але обійшлася буз антибіотиків.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 березень 2010 - 13:09

Дякую вам всім за поради!
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lybimaja 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 квітень 2010 - 16:10

Zhuravlyk я Вас прекрасно розумію, ця проблема з"являється, як мінімум, двіччі на рік, у перехідні періоди: із зими на весну, із осені на зиму. З дитинства ще хворію бронхітом, і пам"ятаю, як лікар порадив мені гуляти частенько по соснову лісі. Зараз мені допомагають такі засоби:
- чай Бронхофіт (суміш трав);
- молоко з медом, маслом і содою
- інгаляції над водою і содою
- настоянка цвіту соснового (наприкінці весни починає цвісти сосна, появляються такі бруньочки, засипаєте їх цукром і сік, який в результаті отримуємо вживаємо як сироп)
Сама правда не пробувала, проте планую, попити навар із чебрецю, чула, що дієво.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dnepro 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2010 - 08:56

Привіт!!! рекомендую попробувати гаряче пиво з медом, (мені особисто воно дуже помагає) запах дуже неприємний, я пю з закритим носом, всі інші методи мені не помагають!!!!!!!
:greeting: :unknown: :sorry:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nifertiti-m 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 листопад 2010 - 09:37

Хороші ліки від бронхіту,у моєї мами постійно був бронхіт,знайома порадила такі народні методи- рано на тощак жувати звичайну олію або оливкову 10 хв. потім її виплюнути-вона буде білою ,як молоко,це ознака,що вбиває бактерії.А ще взяти пів склянки води Боржомі і стількиж молока загріти і пити .Дуже допомагає,мама про бронхіт забула.Удачі і не хворійте!!!
My Signature
Зображення
Перед розумом треба схиляти голову, а перед добрим серцем – стати на коліна
- Життя - театр. Тільки актори на землі, а глядачі на небесах ...
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   світлалань 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 листопад 2010 - 11:39

Особисто мені допомагає Амброксол таблетки відчизняний виробник,дешево та ефективно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   краса 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2011 - 01:07

Наскільки я знаю бронхіт потрібно вигрівати, щоб його вилікувти, а не перевести в хроніку
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sonkaks 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2011 - 08:49

мені от передали знайомі настойку прополісу на спирту,казали на цукор капати і пити на ніч,що вигріває добре)Але я не встигла випробувати,тому не знаю чи помагає...
My Signature
Зображення
Очі дівчини ніколи не брешуть, а от язик викрутиться з будь-якої ситуації...:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ВОГНИК 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2011 - 08:55

Додано:
Ох і вимучив мене той бронхіт. По вечорам часом вже думала, що задихнусь від приступів кашлю. Лікуватись не люблю, але вже мусила. Головне, як я зрозуміла, то це регулярність, систематичність лікування. Бо коли я то пила пару днів одні таблетки, потім не пила,то два дні тепле молоко, то ставало тільки гірше. Восени взялась за той бронхіт конкретно, то досить швидко його подолала. По-перше, треба піти не просто до терапевта, а до хорошого пульмонолога. Зробити знімки, здати аналізи, зробити спірограму. Мені призначили досить серйозне лікування, бо бронхіт вже був не вперше і дуже сильний, з астматичними приступами. Два тижні внутрішньовенно вливали два препарати (тівортін і інший забула), робили інгаляції, массаж , електропроцедури(ходила на денний стаціонар), відкашлюючі препарати, антибіотики(не хотіла, але пульмонолог наполягла, бо аналізи були погані), кишеньковий інгалятор(вентолін) . По вечорам перші дні допомагали від надокучливого кашлю таблетки кодесану, дуже раджу їх, якщо кашель вимучує, не дає ні дихнути, ні заснути. Потім ще перед сном робила інгаляції небулайзером(маю дома) з еуфіліном, вентоліном і фізрозчином(змішувала три ампули). Ще допомагав озокерит на грудну клітку. Ніби всього багато, але коли робила це все, то швидко стало допомагати(до того місяць кашляла). Крім того, коли оце недавно захворіла і почала кашляти, то кашель вже пройшов швидко, не перейшовши в бронхіт, як звичайно. Тому раджу все-таки пролдікуватись ретельно, особливо тим, хто має бронхіт не вперше.

Повідомлення відредаговано ВОГНИК: 04 березень 2011 - 09:11

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lionelka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2011 - 09:16

У мене ГРЗ часто закінчується бронхітом. Приймаю Амброксол (краще сироп, швидше починає діяти, ніж таблетки) перші дні, потім переходжу на рослинні сиропи (Гербіон, Бронхіпрет) або трав'яні збори. Також добре пити молоко з маслом какао, вигрівати груди.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Наталюська Н 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 14:09

В мене перший раз відколи живу бронхіт, лікуюсь, читаю ,що треба вигрівати, може хтось знає як саме??Дякую!

Повідомлення відредаговано Наталюська Н: 05 липень 2011 - 14:17

My Signature
Зображення Зображення
Прокинулась і заблагала... "Господи, дай мені..." І зупинилась... Про що Його просити?..Сім"я в мене є... Друзі є.. Я бачу і чую... Я їм і п"ю... Я люблю і мене люблять... А що мені потрібно?.. Ось що... " Боже, дякую, не забирай у мене всього цього!" ​
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 14:26

Наталюська Н, це робиться у фізіотерапевтичному кабінеті поліклініки- УВЧ, тубусом. Для цього маєте підійти до терапевта і вона випише вам направлення.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 14:28

юля77, дякую,а самому не можна?
My Signature
Зображення Зображення
Прокинулась і заблагала... "Господи, дай мені..." І зупинилась... Про що Його просити?..Сім"я в мене є... Друзі є.. Я бачу і чую... Я їм і п"ю... Я люблю і мене люблять... А що мені потрібно?.. Ось що... " Боже, дякую, не забирай у мене всього цього!" ​
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 14:36

Наталюська Н, самому підійти у кабінет? чи самому вигріватися? Домашнє вигрівання і поліклінічне- не тотожні. Тому що, для прикладу, УВЧ прогріваються глибокі "слої". Ось мій чоловік страждає багато років хронічним бронхітом. І саме зараз пішов на чергове УВЧ, бо загострення.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 14:38

Я мала на увазі дома, бо в мене початкова стадія бронхіту, кашляю тільки зранку, тобто приступи кашлю, лікарка мені про вигрівання нічого не сказала, може воно і не потрібне???
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гелена 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 17:02

А хто стикався з бронхоектатичною хворобою? :wacko:
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 липень 2011 - 21:50

Дівчатка, а в кого був бронхіт, то горло теж має боліти??Бо мене так болить, захрипла, і переживаю, чи лікарка поставила правильний діагноз??

Повідомлення відредаговано Наталюська Н: 05 липень 2011 - 21:56

My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн