Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: зачаття в піст - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

зачаття в піст Оцінка: -----

Користувач поза мережею   gordenka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 00:17

Привіт усім планувальницям!Пропоную обговорити таку тему,як зачаття в піст.Чула,що не можна ,щоб уникнути усіляких можливих негативних наслідків для дитини у майбутньому...Наприклад,що діти,зачаті в Страсну п'ятницю народжуються з розладами психіки...Можливо хтось чув чи знає про це щось детальніше ,пишіть,що ви думаєте про це?
My Signature
ЗображенняЗображення
У меня одна мечта – к концу жизни заслужить звание православного христианина...
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 00:25

... хочу дописатись, та не знаю з чого почати... Думаю, що коханням мало хто займається в Страсну п"ятницю. Взагалі послідній тиждень посту часто сім"ї відмовляються від планування. Щодо постів взагальному на протязі року- то не бачу нічого поганого, якщо сім"я планує малюка. На протязі посту можна відвести якісь дні, де сім"я утримується від сексу...
ІМХО
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 00:31

Дякую за думку,просто я знаю сім'ю, де "цим" не займаються в жодну середу,п'ятницю,по великих святах,не говорячи і про піст...Просто цікаво хто строго дотримується правил утримання, і чи це насправді реально в наш час?Секс-так,зачаття-ні...
My Signature
ЗображенняЗображення
Детство - это та счастливая пора, когда бежишь ночью из туалета и радуешься что тебя не съели...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 00:38

Я підтримую відмову від сексу в окремі дні під час посту. Тих людей, які повністю утримуються від сексу під час посту- поважаю. Звичайно, що секс не основне в нашому житті. Але думаю, що не кожній сім"ї легко повністю від нього відмовитись. Особливо, якщо сім"я в плануванні.
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 00:57

Так і мій гінеколог каже,що так до кінця життя можна не доплануватися...Сварить мене,а ми з чоловіком ні-ні :36_1_30: .Чекаємо закінчення посту, і будем починати з Божим благословенням планувати...А моя знайома планує вагітність утриманням вже приблизно 7 років...а може пов'язано з чимось іншим...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 08:24

Я думаю, що діти, зачаті в піст, такі ж самі, як і інші. В свій час, коли панівною на більшій частині України була релігія під назвою Атеїзм, ніхто цим не переймався. Але утримання в піст від статевих відносин має скоріше духовний підтекст, ніж якесь фізіологічне підгрунтя.
Я би теж утрималася не від зачаття, а від самого процесу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 08:49

Вважаю, що діти мають бути зачаті в любові, а в піст чи не в піст - то вже діло другорядне..чимало б діток не народилося якби всі дотримувалися утримання у піст!
Але це особиста справа кожної сім"ї, як вважаєте за правильне - так і чиніть! Але якщо є якійсь проблеми з зачаттям - я б не радила, все ж таки потрібно використовувати кожен шанс!
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Riki_tiki_tavi 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 березень 2010 - 09:20

нашу доню ми зачали саме в піст. Так сталось, так вирішив Бог, я сподіваюсь, що наша донечка буде мати гарну долю і вважаю, що кожне дитя родиться (зачинається) в той час, коли Господь БОг вирішує, що вже пора :)
My Signature
Зображення
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 17 березень 2010 - 09:31

мені це важко зрозуміти, але як вже треба хотіти ту дитинку, щоб у Страсну П"яницю її планувати зачати?????? Я це звісно не про весь піст-вважаю, що багатьом парам практично нереальне утримання напротязі такого тривалого часу, але як на мене, саме в той день є чим зайнятись, окрім цієї, можливо і найважливішої справи в житті... :unknw:
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 09:50

Перегляд повідомленнямамаПашіЖеніБогдана (17.3.2010, 8:24) писав:

Я думаю, що діти, зачаті в піст, такі ж самі, як і інші. В свій час, коли панівною на більшій частині України була релігія під назвою Атеїзм, ніхто цим не переймався. Але утримання в піст від статевих відносин має скоріше духовний підтекст, ніж якесь фізіологічне підгрунтя.
Я би теж утрималася не від зачаття, а від самого процесу.

Цілком, підтримую. Влучніше не скажеш, а то таке враження, що ви gordenka путаєте горох з капустою, або (як хочете) грішне і праведним
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 09:53

Це ми віруючі тут розуміємо,що це гріх в Страсну п'ятницю.А як на рахунок молоді,яка відвідує в таке свято,чи інші не менш важливі для посту дні наприклад, дискотеку ,як вважаєте стримає їх заборона на секс і можливу вагітність у майбутньому через піст,я вважаю,що ні.Вимирають традиції і вірування наших предків,шкода...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vitalinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 09:55

якщо діти зачаті в піст, значить Бог так захотів щоб саме в цей час було зачаття) :unknw:
ми , наприклад, на час посту займаємося класичним коханням (тобто плануємо), тобто без орального чи всяких там супер поз.
My Signature
я вірю в дива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lud0k 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 09:56

На все воля Божа)) Якщо Бог пошле дитину в піст значить так має бути.
Звичайно теж треба мати голову на плечах і в страсну п"ятниці можна утриматися.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Перегляд повідомленняgordenka (17.3.2010, 9:53) писав:

Це ми віруючі тут розуміємо,що це гріх в Страсну п'ятницю.А як на рахунок молоді,яка відвідує в таке свято,чи інші не менш важливі для посту дні наприклад, дискотеку ,як вважаєте стримає їх заборона на секс і можливу вагітність у майбутньому через піст,я вважаю,що ні.Вимирають традиції і вірування наших предків,шкода...

Ну тут можна посперечатися. Все залежить від батьків , а саме виховання. Коли правильно вихована дитина то вона буде вести себе відповідно.

Треба традицій предків дитину привчати з малку. Тоді незрозумілі вчинки молодь робити не буде.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 10:08

Дівчата,я нікого не звинувачую і не переконую,просто за даними обстеження дітей з різними вадами розладу,дітей,які знаходятьсчя у спец інтернатах-близько 80 %були зачаті в піст,а решта 20%- нормальні ,здорові діти!Вчені припускають,що це може бути якось пов'язано.Дослідження робляться для перестраховки для батьків-почуйте,можливо це допоможе вам уникнути проблем із вашим малюком!А щодо атеїзму,відомий факт,що це штучне винищування релігії,-згадайте,як садили священників,плавили дзвіниці,палили святі книги,-все для того,щоб винищити підгрунття для духовного розвитку нас і наших дітей! А те ,що збереглось,багатьма осміюється...
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 10:12

gordenka, якщо чесно, то перший раз чую про подібні обстеження. Хто їх робить?? Які саме вчені??
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 10:25

зараз не скажу тобі точно,знаю,що у Польші Римокатолицька Церква,вони ще час від часу проводять різні семінари,по природному плануванні. Я запропонувала тему,щоб самій більше про це дізнатись,ваші думки,можливу інфу, а ви на мене накинулись,що я усіх закликаю займатись коханням в Страсну п'ятницю,це індивідуально.Я поділилась як у мене,хотіла знати як у вас,а не переконувати,робіть так чи інакше....
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 17 березень 2010 - 10:29

Полная чушь!
Если уж вы верующая такая, то должны понимать, что ребенка дает Бог, а не вы с мужем "делаете". А Он когда даст, тогда даст.
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady in ReD 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 10:30

Ось стаття для роздум1в, хоча мова йдеться про секс, але ж у б1льшост1 випадк1в без нього неможливе зачаття. Вибачайте, що на рос1йськ1й мов1.
Текст, що розкривається
Можно ли заниматься сексом в пост?

Для христиан время поста — это время, когда человек освобождает тело и душу от влияния телесных потребностей и удовольствий, которые порабощают дух и ставят нас на одну ступень с животными. Поэтому издавна христиане, у которых были семьи, старались проводить пост не только в молитве и воздержании от мясной и молочной пищи, но и ограничивали себя в супружеских отношениях, принося тем самым добрую жертву Богу.

Возникает закономерный вопрос: почему Церковь так высоко ставит супружеское воздержание и какую пользу оно может принести семье?

Безусловно, сама по себе половая потребность не более нравственна или безнравственна, чем, скажем, потребность в пище. Другое дело — поведение людей при удовлетворении потребности. Если интимные отношения не противоречат заповедям Евангелия, то благодать Божия освящает их. В противном случае в супружеских отношениях возникают аномалии: извращения, неверность, приходят болезни душевные и телесные.

Есть в Библии такие слова: «От пресыщения многие умерли, а воздержный прибавит себе жизни». И относится это не к одной только пище, но и ко всему, что наполняет жизнь человека, в том числе и к брачным отношениям.

Пресыщение неизбежно толкает человека на тропу поисков новых ощущений, эмоций, лишает интимные отношения их первоначальной свежести, нежности и проч. На помощь приходит знаменитая поговорка: «Во всем нужна мера». Действительно, если супруги некоторое «поскучают» друг по другу по взаимному согласию, то их отношения только укрепятся.

С древних времен Церковь призывала прихожан положить себе правилом и нормой воздержание во дни всех четырех постов, накануне великих праздников, перед участием в таинстве Евхаристии (то есть покаяния и причастия), а так же накануне среды, пятницы и воскресенья в течение всего года. Апостол Павел так писал об этом: «Не уклоняйтесь друг от друга, разве по согласию, на время, для упражнения в посте и молитве, а потом опять будьте вместе, чтобы не искушал вас сатана невоздержанием вашим». Такое воздержание — настоящий подвиг, который люди брали на себя ради Бога по обоюдному согласию, и от которого получали великую пользу.

Кроме воздержания в сексуальной сфере можно обратиться к области различного рода зависимостей. Пост — самое благоприятное время для освобождения от страстей, и поэтому нужно попытаться во время поста избавиться от своих вредных привычек: курения, выпивки, наркотиков. Употребление этих веществ ставит крест на всех ваших усилиях отказаться от мясных и молочных продуктов. Нельзя забывать, что все эти зависимости— болезни души, и время поста нужно посвятить тому, чтобы избавиться от них, стать свободными.

Священные тексты, однако, не указывают напрямую на регламентацию супружеских отношений. Запрет на венчание в дни постов, праздников и кануна их связан с запретом не на плотское общение, а на брачное пиршество. Издревле брак противопоставлялся посту, как радость скорби. С браком обычно соединяется радость (Песнь Песней. 3;11), а с постом – плач. «Могут ли печалиться сыны чертога брачного, пока с ними жених» (Мф. 9;15)? – вопрошает как об очевидном Спаситель. Пост наступает только тогда, когда заканчивается брак как празднование, которое совершается всегда весело (Тов. 11;18). Почему и запрещается «в четыредесятницу совершати браки», и не только браки, но и дни рождения праздновать и даже праздничные богослужения совершать.

Думается, что неуместность частного празднования и в период празднеств общественных так же очевидна. По этой причине и отменялись венчания не только в дни общих церковных торжеств, но и во дни торжеств светских. Но вряд ли кто-то будет спорить с тем, что супружеское общение во дни Коронации царских особ не является греховным, хотя Церковь в такие дни также отменяла венчания. (Источник: издание «Русская неделя»)

Отже кожна с1м*я соб1 окрем вир1шуэ чи варто у тримуватися в п1ст, я вважаю, що якщо с1м*я дуже хоче дитинку особливо1 р1зниц1 немаэ коли це станеться
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   romaschka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 березень 2010 - 10:33

А ми з чоловіком теж плануємо дитинку (другу, одна у нас вже є, але ми хочемо з маленькою різницею у віці). Я кілька місяців тому прорахувала, що овуляція в мене буде якраз на Великдень, я втішилася - нашій дівчинці вже буде рік і майже два місяці, вже величенька, надворі вже потепліє, грипи всякі відійдуть, і день такий чудовий - можна якраз попробувати. Так настроїлася, так чекала, а тут в мене цикл збився на 1-2 дні - і моя овуляція, підозрюю, припаде якраз на страстну п'ятницю. Я вже вирахувала, - і передумала. Ще зачекаємо. Може то для дитини і нема різниці, але ми, як свідомі батьки, у Великодну п'ятницю можемо і утриматися... Днів у році багато...
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Олеченька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 березень 2010 - 10:43

Перегляд повідомленняgordenka (17.3.2010, 0:17) писав:

Привіт усім планувальницям!Пропоную обговорити таку тему,як зачаття в піст.Чула,що не можна ,щоб уникнути усіляких можливих негативних наслідків для дитини у майбутньому...Наприклад,що діти,зачаті в Страсну п'ятницю народжуються з розладами психіки...Можливо хтось чув чи знає про це щось детальніше ,пишіть,що ви думаєте про це?

Мені колись священик православної віри(сама я грекокатолицької віри,хоча для мене це немає якогось суттєвого значення)сказав,що діти,які зачаті у середу та особливо у п*ятницю народжуються каліками.Я не дуже погоджуюсь з цим твердженням
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему