Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Екологічна побутова хімія - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Екологічна побутова хімія безпечно для нас та навколишнього середовища Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 березень 2010 - 12:41

Народ прочитала снова про Эмвей и вспомнила про свое откритие вчерашнее. Я начиталась про экологическую бытовую химию, поехала в новую линию и купила кое-что на пробу. Для начала взяла универсальное образивное средство и средство для посуды - немецкая фирма Фрош(сейчас к ним еще и тряпочки фирменные в подарок). Сегодня драила,можно сказать,с удовольствием!нет вони совершенно, отмывает очень хорошо, меня очень порадовала продукция. Я всякие фейри и прочее терпеть не могу, посуда воняет ими, смывается долго пена и остается само моющее, смывается до конца только пищей, а потом в организм...сковородку сколько не споласкивай, все равно на огонь ставишь и воняет...а теперь прямо сердце радуется:)
Еще планирую прикупить средства наши,украинские фирмы Дакос, особенно порошок хочу купить, чтоб уйти полностью от ПАВов этих. Кто еще знает что полезное, давайте делиться. Могу подкинуть несколько ссылок полезных.
Еще может кто знает народные так сказать методы чистки, мытья, давайте делиться. Я,например, сегодня налила уксус в бутылку с брызгалкой от Эмвея, набрызгала в унитаз, отмылось не хуже,чем доместосом...конечно запах уксуса...но хлор ведь еще хуже воняет, а для здоровья ужасно вреден, тем более с чистой совестью могу сказать,что окружающую среду по мере сил не загрязняю...тот же самый Фрош разлагается в природе на 98%.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvito4ka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 12:48

Я користуюсь пральними порошками і миючими засобами "Дакос"-задоволена,і совість спокійна,що моє дитя не дихає цією хімією.Дитячий посуд мию содою,коли витираю пил в квартирі,до води додаю трохи оцету.Всі освіжувачі,розпилювачі для меблів повикидала.

Ще якби хто підказав чим можна електродуховку відчистити...пробувала содою-чистить,але це треба цілий день на це потратити.

Повідомлення відредаговано kvito4ka: 15 березень 2010 - 12:51

My Signature
Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:10

kvito4ka, я думаю,что если намазать этим образивным Фрошем, то оно отчистится,только дать постоять немного. Еще забыла сказатьчто купила пасту чистящую за 7 грн! называется ЕМІ, тоже экологическая химия, может и её подраить можно.
My Signature
мои тортики
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:13

А розкажіть, де можна знайти інформацію про цю фірму Дакос? Чи дійсно воно все таке хороше?
kvito4ka, а навіщо оцет у воду додається? Може, й сама буду.Освіжувачі й сама не люблю. Це ж що треба робити в хаті, щоб неприємно пахло? Як на мене, краще відкрити вікно і провітрити.
Сеструлька, Емвей відноситься до екологічної побутової хімії?

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
У мене ще запитання. Як відрізнити в магазині екологічну побутову хімію від усього іншого?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:18

Продукцією Дакос користуюсь вже другий рік.Дуже задоволена.У мене мала дуже схильна до алергій,як і я.А тут все супер!
А духовку добре відчистить "Кухня" фірми Дакос.Для ванни,туалету,посуду,різні порошки-там усе найвищої якості.(Вибачайте,це не реклама,це тільки моя думка).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:22

мамаПашіЖеніБогдана, эмвей экологическая но может не вся...но мне мало что в ней нравится вообще, да и цена...
Вот ссылками делюсь:
Прихований текст

Прихований текст

Прихований текст

Еще забыла написать,что мыла сегодня кафель и краны в ванной просто уксусом, отмылось отлично, блестит так,как никогда:)

И еще меня интересует антипреспиранты солевые...я о них читала,но где брать и сколько стоят не знаю...(не совсем в эту тему,но не начинать же еще одну о косметике и прочем...)

Повідомлення відредаговано Сеструлька: 15 березень 2010 - 13:25

My Signature
мои тортики
  • 3
  • Back To Top

Користувач у мережі   LiG 

• Сонечко семикрапкове
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:40

У Львові продукцію Дакосу, на жаль, не можна купити в звичайних супермаркетах чи на базарі. Є лише 2 чи 3 спеціалізованих магазини, в тому числі інтернет-магазин, ціни у них відрізняються дуже суттєво на одні й ті ж самі товари, тому треба походити/подивитися де дешевше. Але якість просто супер! І якщо порівнювати з аналогічними пропозиціями, то ціна більш ніж прийнятна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   оксаna 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 13:53

І я вже давненько користуюся еко продукцією. Як на мене то просто супер. Але порошок беру не Дакос, а Наш (той самий виробник) чомусь він мені більше подобається. Ще маю їх плин для миття посуди і теж задоволена. Фрош ще не пробувала, але хочу попробувати, бо багато хто хвалить.

А ще посуд можна мити гірчичним порошком, розвести у воді, а далі як плином (я ще не пробувала, то зі мною поділилися таким методом)

І це вже не в цю тему, але дуже близько, шампуні я теж беру в "екотоварах" вони теж без всякої фігні (принаймні так кажуть продавці) Так от купувала "Авіцену" (мені не підійшла) Тепер беру серію Шампав або Кримську розу (треба знайти "свій" шампунь) і вони нічим не відрізняються від професійних лореалівських. Принаймні для мене. Тільки ціною. За один треба заплатити 100 грн, а за інший 20. (спочатку сестра з мене сміялася, що я перейшла на "фуфло", а як сама попробувала, то купує тепер тільки їх.) Зубна паста теж звідти. Спочатку брала "Веледу", але там ціна...та й ще майже не піниться, а я люблю щоб була піна, а тепер натрапита на дніпропетровську (клубная система Новая жизнь). Правда і ця дорогувата ((( , та поки її купую.
У тих магазинах взагалі багато всякої продукції. От я потрохи і скуповую. (мило, гель для душу, гель для вмивання і т. д.) Хочу по можливості максимально викинути всяку бяку з хати )))
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   krasotisha 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 березень 2010 - 14:01

Я теж купила продукцію Дакос, дитячий і дорослий порошок, але ПАви там є, хоч і в малих кількостях(тільки що дивилась на етикетку). В принципі порошок непоганий, але треба змиритись, що якість прання трошки нижча, ніж наприклад у Персілу. Але зате не смердить так і в малого не висипає. Посуд мию содою. А більшість поверхонь звичайним милом, теж нормально відмиває. Ще пробувала раз прати "мильними горіхами". Ну про них пишуть що вони 100% натуральні, але перуть ще гірше ніж Дакос. Там з них можна робити мильний розчин, яким і волосся, і посуд і все решта можна помити, але я сама не пробувала. Але хто хоче зовсім натуральне, то спробуйте.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kotusik 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 березень 2010 - 14:02

Дівчата, підкажіть де у Львові знаходяться ці магазини. Будь ласка. Дякую
My Signature
Зображення

Зображення

Мені наплювати на те, що Ви про мене думаєте, тому що я про Вас не думаю взагалі. Коко Шанель.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   ЮляЛя 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 15 березень 2010 - 14:07

Перегляд повідомленняKotusik (15.3.2010, 14:02) писав:

Я вже писала в темі про порошки,тому дам тільки ссилку на магазини у Львові
Прихований текст

My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   оксаna 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 14:08

Перегляд повідомленняСеструлька (15.3.2010, 13:22) писав:

И еще меня интересует антипреспиранты солевые...я о них читала,но где брать и сколько стоят не знаю...(не совсем в эту тему,но не начинать же еще одну о косметике и прочем...)

Не знаю чи це сольовий, та знайшла таке, правда це у Львові, але і у вашому місті, напевно,є.
Прихований текст
або можна замовити по інтернету.

Користувач подумав і додав через 9 хв.:

Перегляд повідомленняKotusik (15.3.2010, 14:02) писав:

У Львові я знаю три магазини
Прихований текст

і вул Франка, 42 (біля весільного салону Людмила, напроти рибацького магазину). Цей мій улюблений ))). Зараз там з*явилася нава серія німецьких шампунів і піни для ванни (ще не пробувала)

Як на мене, то найбільший асортимент на Південному, але в кожному магазині є щось чого немає в іншому.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irk@shkirka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 14:32

Дякую дівчатка за корисні поради. Я тільки чула про таку побутову хімію, але так як скуповуюся в великих супермаркетах, то ніколи там такого не бачила. Може і собі спробую.
В МЕТРО, правда, є Фрош, але я не знала що це еко-товар.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 14:50

Перегляд повідомленняоксаna (15.3.2010, 14:08) писав:

і вул Франка, 42 (біля весільного салону Людмила, напроти рибацького магазину). Цей мій улюблений ))). Зараз там з*явилася нава серія німецьких шампунів і піни для ванни (ще не пробувала)

А хіба на Франка не закрили? Я ходила мимо часто восені,то там висіло оголошення що закривають той магазин
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 16:12

Перегляд повідомленняkrasotisha (15.3.2010, 14:01) писав:

Я теж купила продукцію Дакос, дитячий і дорослий порошок, але ПАви там є, хоч і в малих кількостях(тільки що дивилась на етикетку).

отличие в том,что в них содержатся растительные ПАВ, они биологически разлогаются на 98%. И еще есть разные ПАВ, в том же средстве для мытья посуды обычном содержится анионные пав,которые смываются только едой, в эко-химии их нет вообще.

оксаna спасибо за инфо! Эти шампуни продают в тех же магазинах?
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 16:15

в єтом же магазине купила такой шампунь
Прихований текст

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 16:29

ЮляЛя, где же в Запорожье найти это...я помню была аптека у нас, я там покупала когда-то Фиторицид, не подошел он мне, но все же....а теперь и птеки той нет:(
My Signature
мои тортики
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   попелюшка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 16:49

Мене питання побутової хімії також бентежить! Був у мене поліроль для меблів Пронто, то від нього квартиру провітрювати треба півдня, тому також перейшла на просто теплу воду. На жаль продукцію фірми Дакос я у Рівному не бачила, а от Фрош треба подивитися. Нещодавно купила порошок для чищення Юка(український виробник) - не знаю на скільки він екологічний(це має зазначатися на етикетці??) але хлору чи ще чогось з різким запахом немає точно! Я аж здивувалася!!
Посуд з пригорілим жиром чи нагаром можна прокип"ятити у відрі з содою - також добре все відходить!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   schmetterling 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 16:59

Читаю тему і прозріваю, де раніше були мої очі. Признаюся чесно, в мене купа всякої побутової хімії, далекої від еко. Мию посуд галою, в кімнатах і поліролі використовую, і ше всякі миючі засоби, про душ і туалет взагалі мовчу... Навіть соромно стало, що за стільки часу мого господарювання лише зараз дізналася про екологічну побутову хімію. Щойно подивилася ціни в інтернет-магазині і приємно здивувалась - вони теж "екологічні". Цього ж тижня, мабуть, поїдемо з чоловіком купувати.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   liya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 17:10

Гелі для душу,креми беру тільки "Кримську Розу",як і шампуні,зараз пробую шампунь"Шампав",задоволена.Моло-тільки "Яка"-ручної роботи.Думаю цю продукцію ,як і Дакос,можна знайти в будь-якому місті,просто зусиль для пошуків потратиться більше
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 11 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему