- 800 грам взагальному різного м"яса, можна комбінувати взалежності, хто яке м"ясо любить
- 2-3 великі цибулини
- гриби (я беру любі домашні закручені гриби (звичайно можна і магазинні) або шампіньйони)
- 200 грам солодкої сметанки
- 1 стл.л. томатного соусу (можна й без)
- сіль, перець, зелень
Ріжу цибульку мілко і піджарюю на олії. Беру різне м"ясо: філейки курячого, свинного, телячого, качки (можна звичайно і з якось одного чи двох видів м"яса) ріжу на кубики. І кидаю до цибульки. Все це разом трохи тушиться. Так що б м"ясо з усіх сторін трохи обжарилось.
Гриби відціжую, трохи відваруюю, проціджую і кидаю їх до цибулі з м"ясом. Доводжу до кипіння. Все це пару хвилин так тушиться. Якщо м"ясо не жирне, можна дати ложку смальцю чи олії. 5-10 хвилин це все тушиться і я заливаю дуже рідкою але жирною сметанкою (слівками), даю трохи води і збільшую вогонь (вірніше у мене світло ;)), що б це все закипіло. Потім скручую на малий вогонь, солю, перчу, даю всякої різної зелені, ще якихось приправ які є під рукою, що підходять до м"яса (тюмянь, наприклад) і залишаю це все на маленькому вогні до повної готовності м"яса. Деколи даю ще ложку томатного соусу. Чим довше тушити на малому вогні- тим краще! Я чекаю поки м"ясо не тане в роті.
Оце фото м"яса з грибами, що готувала десь пару місяців тому:

А це я готувала сьогодні:

Смачного!!!! ;)

Допомога