Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Коли руйнується сімейне вогнище... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Коли руйнується сімейне вогнище... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ego 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 березень 2010 - 17:03

Известный психоаналитик Эрих Фромм пишет об отцовском и материнском влиянии на ребенка следующее: "Мать - это дом, из которого мы уходим, это природа, океан; отец же не олицетворяет никакого такого природного дома. Он имеет слабый контакт с ребенком в первые годы его жизни, не идущий ни в какое сравнение с материнским. Но зато отец представляет собой другой полюс человеческого существования, где - мысли, вещи, созданные человеческими руками, закон и порядок, дисциплина, путешествия и приключения. Отец - это тот, кто учит ребенка, как узнавать дорогу в большой мир".

Поэтому лишать ребенка общения с одним из родителей неразумно: у каждого своя роль в воспитании и развитии маленького человека. И если развод все-таки неизбежен, долг обоих родителей – совместными усилиями создать здоровую благожелательную атмосферу для дальнейшего существования ребенка, несмотря на взаимные обиды и разочарования. Ведь детство – это время, когда малыши растут, узнают новое, постигают окружающий мир и совсем не время для глубоких переживаний и стрессов.

К сожалению, мы часто забываем об этом и в переломные моменты нашей жизни, когда рушится семейный очаг, действуем по принципу «своя рубашка ближе к телу». И что хорошо для меня, то должно быть хорошо и для других.

А если произвести самооценку ценностей и, наконец, понять, что каждая критическая ситуация дается нам для того, чтобы мы смогли «приподняться» над своей эгоистической природой и попытаться преобразовать ее в любовь. И с высоты ее полета строить отношения с другими, в том числе со своими близкими и детьми.
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 19:19

Каждый из нас желает счастливой, безопасной и мирной жизни для своих детей, семьи, страны и даже для всего человечества! Для этого стоит постараться самим и прислушаться к тем, кто предлагает обучать детей принципу "возлюби ближнего, как себя" с самого раннего возраста. Поняв этот принцип, по которому работает все в природе, они будут наилучшим образом подготовлены к будущей жизни.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   papik 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 14 березень 2010 - 23:38

Как же совершить такую переоценку ценностей? За волосы себя из болота тащить как мюнхаузен? И это еще если ты понимаешь что проблема в тебе, а если нет? Все говорят "возлюби ближнего как самого себя", все стремяться к добру и счастью, а в итоге имеем то что имеем.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Barbarris Vulgais 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 березень 2010 - 00:22

Ego, підозрюю ваші дописи проплачені...занадто глобально, загально, високо...третя тема і, йомайо, одне і теж: вчені довели, загальновідомий факт, встановлено і тирипири-тралівалі...Ви "відсебятину" писати вмієте чи фантазія на нулю?
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 02:13

Не хотелось бы пускаться в выяснения, о том как подан материал. Так сказать - дело вкуса;) Но, если затронутая мною тема Вам интересна, можем подискутировать...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ахава 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 22:03

Детство действительно самая прекрасная пора в жизни, но не стоит забывать что и самая сложная! Дети должны видеть в своих родителях пример как вести себя в будущем, они должны находится в здоровом окружении! И если родители не могут договорится и погружаются в свои передряги забывая о детях, это наносит им огромную травму! И если родителям важны их дети они должны задуматься и найти решение!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 20 березень 2010 - 23:54

Якщо чесно, то я не зрозуміла про що пропонується подискутувати...
Про те, що дитину змалечку слід навчити любити ближнього свого, бо саме це допоможе їй адаптуватись в ситуаціїї, коли руйнується домашнє вогнище?
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2010 - 17:21

Перегляд повідомленняАхава (20.3.2010, 22:03) писав:

Детство действительно самая прекрасная пора в жизни, но не стоит забывать что и самая сложная! Дети должны видеть в своих родителях пример как вести себя в будущем, они должны находится в здоровом окружении! И если родители не могут договорится и погружаются в свои передряги забывая о детях, это наносит им огромную травму! И если родителям важны их дети они должны задуматься и найти решение!

Для того чтобы изменить ситуацию к лучшему, мы должны перестать уделять внимание только внешнему и начать развивать свой внутренний мир. Нам всем, будь то мальчик или девочка, пятидесяти или пяти лет от роду, необходимо найти в себе ту часть, которая относится к уровню Человек. И понять, что мешает нам в этом наш собственный эгоизм. Только это поднимет нас на качественно иной уровень существования.

Користувач подумав і додав через 16 хв.:

Перегляд повідомленняСонячна (20.3.2010, 23:54) писав:

Якщо чесно, то я не зрозуміла про що пропонується подискутувати...
Про те, що дитину змалечку слід навчити любити ближнього свого, бо саме це допоможе їй адаптуватись в ситуаціїї, коли руйнується домашнє вогнище?

Речь идет о том, как создать для ребенка правильную среду, основанную на принципах любви, где нет места негативным явлениям, поэтому и адаптироваться к ним не прийдется...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2010 - 18:36

Я зі всього прочитаного не зрозуміла в чому проблема і питання, тому відповідаю про що зрозуміла.
Люди всі є різними і бувають деколи моменти, коли так стається, що подружня пара не може більше жити разом і діти тут не винні. А жити разом для дитини також не вихід. Тому що у квартирі стають напружені відносини і це все відчуває дитина, і на мою думку, так буде на багато гірше для неї. І дитина має право спілкуватись у рівних як з мамою, так і з татом
My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mickey 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 березень 2010 - 18:53

я також так і не зрозуміла - що нам пропонується обговорити? Перепрошую за грубість, соплі пожувати ні про що, і прорікати важливість вічних цінностей? :( сорі....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 квітень 2010 - 12:14

Перегляд повідомленняEgo (12.3.2010, 20:19) писав:

Каждый из нас желает счастливой, безопасной и мирной жизни для своих детей, семьи, страны и даже для всего человечества! Для этого стоит постараться самим и прислушаться к тем, кто предлагает обучать детей принципу "возлюби ближнего, как себя" с самого раннего возраста. Поняв этот принцип, по которому работает все в природе, они будут наилучшим образом подготовлены к будущей жизни.

Доброго дня. Ego, прочитавши пару Ваших повідомлень, мене зацікавило а в чому, на Вашу думку, зміст життя?
Це питання я обдумую вже багато часу :36_15_38:
Я прийшла, для себе, до певних висновків, та дуже цікавить думка інших.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 травень 2010 - 05:51

Перегляд повідомленняMasza (12.4.2010, 12:14) писав:

Доброго дня. Ego, прочитавши пару Ваших повідомлень, мене зацікавило а в чому, на Вашу думку, зміст життя?
Це питання я обдумую вже багато часу :unknw:
Я прийшла, для себе, до певних висновків, та дуже цікавить думка інших.

И Вам, добрый день!
По мнению некоторых ученых, человек приходит в этот мир со стандартным набором желаний: пища, кров, семья, секс, богатство,власть, почести, знания. И проходя по этой лестнице, в нем все время эти желания возрастают в разных комбинациях и пропорциях. Пока не развивается в нем духовное желание узнать истинную цель своего существования. У человека появляется точка в сердце, которая тянет его наверх, приподняться над этим миром, раскрыть законы мироздания, вечность, совершенство...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Pradis 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 травень 2010 - 07:28

Даруйте, Ego, але ви запропонували тему, дівчата пропонують вам поспілкуватися, а ви натомість переписуєте фрази з підручника. Це моя осбиста думка :unknw:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   marijanka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 травень 2010 - 19:20

Коли я була маленька то для мене щастя було коли в домі спокій.коли батьки не сварились.коли ми кудась ходили.І ніяк не могла зрозуміти невже батьки цього не відчувають.І які там в ж....вчені.Просто мир і злагода в сімї.І здорові всі .ось воно і є щастя.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Helene 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 квітень 2011 - 12:04

marijanka, +мільйон!
Єрих Фром - він є гуманіст, розумієте...А ось Фрейд в цьому питанні був більш скептичний :) На його думку, доросла сформована особистість - це та, яка високу самооцінку, емпатична, поважно ставиться до іншої особистості, позитивно відноситься до свого тіла і перш за все, не ломиться під грузом конфліктів та травм із дитинства.
Просто, є люди в яких все зрозуміло - я роблю добре іншим, то і їм добре і мені. А є дуже складні - чи то робити мені іншим добре чи ні, чи підпускати батька до дитини після розлучення чи ні, чи продовжувати відносини, від яких вже нікому ні холодно, ні жарко......
My Signature
Життя - це не проблема, яку треба вирішити, але реальність, яка повинна бути прожита. (Будда)

Людина-психотерапевт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2011 - 15:22

Цікава тема:)
Я з тих людей, які вважають, що треба зробити усе можливе і неможливе щоб таки зберегти те сімейне вогнище. Тобто вкладати і розвивати треба відносини в сім"ї, щоб було комфортно жити РАЗОМ, а не вчити чи виховувати когось маленького так, щоб він змирився з тим що воно руйнується. Розлучення батьків це завжди травма, в більшій чи меншій мірі, але таки травма.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Girshak 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 квітень 2011 - 12:47

Отец тоже может олицетворять ДОМ. Мне так кажется...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   маргаритка82 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2011 - 13:09

моє сімейне вогнище зруйнували п'янки і його коханка, а також якщо чоловіка батьки не сприймають тебе за рідну це також руйнує сімейне вогнище!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   FANTASY 

• Перчинка року, Воїн слова. Відкриття року
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2011 - 13:21

маргаритка82, а вы уже уверены ,что есть любовница?В другой теме вы ещё неуверены,разница написания сообщений несколько минут.И ещё,всегда легче винить кого-то в чём-то.Может в вашей ситуации так и есть,а может и нет,т.к. вы пишите только свою точку зрения в пару фраз.Пересмотрите и своё поведение,отношение к нему.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   маргаритка82 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2011 - 15:17

я нікого не звинувачую! вона була тому що я з нею розмовляла і вона мені усе розповіла , спочатку я це писати не хотіла а пізніше всеж таки написала у темі подружня зрада. я свого чоловіка пробачила і живу з ним але стосунки вже не такі. немає вже того яскравого вогниеа в сім'ї немає вже такої довіри і деякі обставини чомусь завжди кардинально змінюють життя!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн