Коли руйнується сімейне вогнище...
Відправлено 12 березень 2010 - 17:03
Поэтому лишать ребенка общения с одним из родителей неразумно: у каждого своя роль в воспитании и развитии маленького человека. И если развод все-таки неизбежен, долг обоих родителей – совместными усилиями создать здоровую благожелательную атмосферу для дальнейшего существования ребенка, несмотря на взаимные обиды и разочарования. Ведь детство – это время, когда малыши растут, узнают новое, постигают окружающий мир и совсем не время для глубоких переживаний и стрессов.
К сожалению, мы часто забываем об этом и в переломные моменты нашей жизни, когда рушится семейный очаг, действуем по принципу «своя рубашка ближе к телу». И что хорошо для меня, то должно быть хорошо и для других.
А если произвести самооценку ценностей и, наконец, понять, что каждая критическая ситуация дается нам для того, чтобы мы смогли «приподняться» над своей эгоистической природой и попытаться преобразовать ее в любовь. И с высоты ее полета строить отношения с другими, в том числе со своими близкими и детьми.
Відправлено 12 березень 2010 - 19:19
Відправлено 14 березень 2010 - 23:38
Відправлено 15 березень 2010 - 00:22
Відправлено 15 березень 2010 - 02:13
Відправлено 20 березень 2010 - 22:03
Відправлено 20 березень 2010 - 23:54
Про те, що дитину змалечку слід навчити любити ближнього свого, бо саме це допоможе їй адаптуватись в ситуаціїї, коли руйнується домашнє вогнище?

Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.
Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
Відправлено 27 березень 2010 - 17:21
Ахава (20.3.2010, 22:03) писав:
Для того чтобы изменить ситуацию к лучшему, мы должны перестать уделять внимание только внешнему и начать развивать свой внутренний мир. Нам всем, будь то мальчик или девочка, пятидесяти или пяти лет от роду, необходимо найти в себе ту часть, которая относится к уровню Человек. И понять, что мешает нам в этом наш собственный эгоизм. Только это поднимет нас на качественно иной уровень существования.
Користувач подумав і додав через 16 хв.:
Сонячна (20.3.2010, 23:54) писав:
Про те, що дитину змалечку слід навчити любити ближнього свого, бо саме це допоможе їй адаптуватись в ситуаціїї, коли руйнується домашнє вогнище?
Речь идет о том, как создать для ребенка правильную среду, основанную на принципах любви, где нет места негативным явлениям, поэтому и адаптироваться к ним не прийдется...
Відправлено 27 березень 2010 - 18:36
Люди всі є різними і бувають деколи моменти, коли так стається, що подружня пара не може більше жити разом і діти тут не винні. А жити разом для дитини також не вихід. Тому що у квартирі стають напружені відносини і це все відчуває дитина, і на мою думку, так буде на багато гірше для неї. І дитина має право спілкуватись у рівних як з мамою, так і з татом
Відправлено 27 березень 2010 - 18:53
Відправлено 12 квітень 2010 - 12:14
Доброго дня. Ego, прочитавши пару Ваших повідомлень, мене зацікавило а в чому, на Вашу думку, зміст життя?
Це питання я обдумую вже багато часу
Я прийшла, для себе, до певних висновків, та дуже цікавить думка інших.
Відправлено 15 травень 2010 - 05:51
Masza (12.4.2010, 12:14) писав:
Це питання я обдумую вже багато часу
Я прийшла, для себе, до певних висновків, та дуже цікавить думка інших.
И Вам, добрый день!
По мнению некоторых ученых, человек приходит в этот мир со стандартным набором желаний: пища, кров, семья, секс, богатство,власть, почести, знания. И проходя по этой лестнице, в нем все время эти желания возрастают в разных комбинациях и пропорциях. Пока не развивается в нем духовное желание узнать истинную цель своего существования. У человека появляется точка в сердце, которая тянет его наверх, приподняться над этим миром, раскрыть законы мироздания, вечность, совершенство...
Відправлено 15 травень 2010 - 07:28
Відправлено 30 травень 2010 - 19:20
Відправлено 06 квітень 2011 - 12:04
Єрих Фром - він є гуманіст, розумієте...А ось Фрейд в цьому питанні був більш скептичний :) На його думку, доросла сформована особистість - це та, яка високу самооцінку, емпатична, поважно ставиться до іншої особистості, позитивно відноситься до свого тіла і перш за все, не ломиться під грузом конфліктів та травм із дитинства.
Просто, є люди в яких все зрозуміло - я роблю добре іншим, то і їм добре і мені. А є дуже складні - чи то робити мені іншим добре чи ні, чи підпускати батька до дитини після розлучення чи ні, чи продовжувати відносини, від яких вже нікому ні холодно, ні жарко......

Життя - це не проблема, яку треба вирішити, але реальність, яка повинна бути прожита. (Будда)
Людина-психотерапевт
Відправлено 08 квітень 2011 - 15:22
Я з тих людей, які вважають, що треба зробити усе можливе і неможливе щоб таки зберегти те сімейне вогнище. Тобто вкладати і розвивати треба відносини в сім"ї, щоб було комфортно жити РАЗОМ, а не вчити чи виховувати когось маленького так, щоб він змирився з тим що воно руйнується. Розлучення батьків це завжди травма, в більшій чи меншій мірі, але таки травма.
Відправлено 06 жовтень 2011 - 13:09
Відправлено 06 жовтень 2011 - 13:21
Відправлено 06 жовтень 2011 - 15:17

Допомога