Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пошкодження менікса коліна. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пошкодження менікса коліна. Хто знайомий з цією недугою... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Nadin 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 12 березень 2010 - 13:42

Мій чоловік кілька тижнів тому невдало присів, щось хруснило в коліні, і ось весь цей час воно болить. Був в двох лікарів, які однозначно стверджують що це пошкодження меніска, хоча вони це тільки припускають бо дослідити чи це так практично не можливо. Перший послав на УЗД, яке практично нічого не показало, бо як сказав другий лікар, що УЗД показує тільки 30 % проблеми. Відразу кажуть лягати на операцію, а там подивляться чи це меніск чи ні. Як завжди вражає легкість прийняття рішень наших лікарів. А операція під загальним наркозом і адаптація до 2 місяців на милицях.Хто стикався з такою проблемою, проконсультуйте будь ласка, і підкажіть де краще робити цю операцію. Дякую!!
My Signature
Зображення

Наша сила в нашій слабкості!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 березень 2010 - 13:49

Перегляд повідомленняNadin (12.3.2010, 13:42) писав:

Мій чоловік кілька тижнів тому невдало присів, щось хруснило в коліні, і ось весь цей час воно болить. Був в двох лікарів, які однозначно стверджують що це пошкодження меніска, хоча вони це тільки припускають бо дослідити чи це так практично не можливо. Перший послав на УЗД, яке практично нічого не показало, бо як сказав другий лікар, що УЗД показує тільки 30 % проблеми. Відразу кажуть лягати на операцію, а там подивляться чи це меніск чи ні. Як завжди вражає легкість прийняття рішень наших лікарів. А операція під загальним наркозом і адаптація до 2 місяців на милицях.Хто стикався з такою проблемою, проконсультуйте будь ласка, і підкажіть де краще робити цю операцію. Дякую!!

В мене троє подруг пошкодили меніск, двоє мали операцію. Найкращі лікарі, на їх думку, в Винниках. Всі оперувалися там. Можу дати координати тої, що оперувалася успішно. Вона охоче поділиться інформацією.

Повідомлення відредаговано Foxy: 12 березень 2010 - 13:53

My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zhuravlyk 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 13:57

Коліжанка мала минулого року проблему з коліном,оперувалась в госпіталі,але доктор був не звідти,вони викликали якогось спеціаліста для консультації.Якщо треба-звертайтесь,я її детальніше розпитаю
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   КМР 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:06

Мені в 2005 році зробили операцію по видаленню меніска. Сказали що з таким тянути не потрібно, щоб не збиралась вода в коліні. Зараз ніякого дискомфорту не відчуваю.
My Signature
Якщо падати, то тільки в чиїсь обійми!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:09

Перегляд повідомленняКМР (12.3.2010, 15:06) писав:

Мені в 2005 році зробили операцію по видаленню меніска. Сказали що з таким тянути не потрібно, щоб не збиралась вода в коліні. Зараз ніякого дискомфорту не відчуваю.

А де тебе оперували? І чи це дуже страшна операція?
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:14

Nadin, оперували у Винниках в госпіталі. Зробили 2 надрізи. На другий день виписали до дому. Реабілітація приблизно місяць.
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 12 березень 2010 - 14:18

На самом деле в Винниках хорошо занимаюся этой проблемой. Странно что по УЗИ сказали что 30%. Не знаю у кого вы делали, но перед тем как сделать операцию повторите УЗИ там же в Винниках у Лещишин Зоряны Васильевны. Она очень хорошо по коленам разбирается...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:19

Перегляд повідомленняКМР (12.3.2010, 15:14) писав:

Nadin, оперували у Винниках в госпіталі. Зробили 2 надрізи. На другий день виписали до дому. Реабілітація приблизно місяць.

Марянка дякую!!!А можеш ще порадити якогось лікаря?А які в тебе були симптоми?Хіба можна поставити такий діагноз через біль в коліні і біль при натисканні в ямочки під чашечкою?

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняKaterinka (12.3.2010, 15:18) писав:

На самом деле в Винниках хорошо занимаюся этой проблемой. Странно что по УЗИ сказали что 30%. Не знаю у кого вы делали, но перед тем как сделать операцию повторите УЗИ там же в Винниках у Лещишин Зоряны Васильевны. Она очень хорошо по коленам разбирается...

Кажуть що є зовнішній і внутрішній меніск...От зовнішній на УЗД видна а внутрішній під чашечкою і він найчастіше травмується....УЗД робили в приватній клініці яку порадив лікар :(
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:27

Nadin, я так вдарилась, що ходити не могла,тому мене зразу повезли на операцію. Коліно спухло, не згиналось. А оперував мене син Головного лікаря, чесно, навіть не пам'ятаю як його звати. Тільки пам"ятаю, що був дуже файний!!!!
My Signature
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:35

Мій брат рідний, пошкодив коліно (менікс) під час катання на лижах, але його неопували, наклали лтше гіпс повністю на всю ногу, на 2,5 тижні, це було в 2004 році.
Після того трошки важко трохи ходити, особливо швидко, коли переходиш світлофор.
Зараз все добре.
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lesia-Pro 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 12 березень 2010 - 14:38

Найкраще показує реальну ситуацію не УЗД, а МРТ(магнітно-резонанасний томограф), щоправда дороге задоволення..., але інколи краще, ніж операція!
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 14:46

Перегляд повідомленняLesia-Pro (12.3.2010, 15:38) писав:

Найкраще показує реальну ситуацію не УЗД, а МРТ(магнітно-резонанасний томограф), щоправда дороге задоволення..., але інколи краще, ніж операція!

Йому радили МРТ, воно коштує біля 500 грн...Кажу чоловікові щоб зробив, а він вперся, мол для чого тратити гроші якщо йому вже сказали що в нього, а МРТ покаже те що йому і так вже сказали...А я не вірю лікарям, їм би тільки різати...
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 15:27

Перегляд повідомленняNadin (12.3.2010, 13:42) писав:

Моя думка - категоричне ні-ні-ні-ні-ні операції ! Однозначно потрібно показатись ще якомусь альтернативному лікареві.

В 1997 році я пошкодила меніск, коли спускалась на лижах. В цей же день зробили рентген, котрий показав, що є надрив меніску. Батьки мене одразу почали возити до всіляких "світил-професорів", котрі в один голос казали, що "треба оперувати і що нічого страшного немає в операції, ми вам лазером це зробимо - чік і готово".
Але випадково я потрапила на прийом до одного старенького лікаря-травматолога, котрий мене запитав: "Ви як до мене прийшли ?" На що я йому здивовано: "Ну як, от приїхала" Він: "Своїми ногами зайшли чи вас принесли ?" Я йому: "Своїми" Він: "Ну то й не думайте про жодну операцію !" Назначив мені реабілітуючі процедури (парафін, ультразвук і т.д.), потім масаж. З-за кордону мені привезли Траумель в таблетках і в мазі, також робила компреси з сирватки. Якийсь час носила пов'язку на коліні, і через рік вже й забула про коліно. Звичайно, коли їздила на лижах, то намагалась акуратно і обов'язково з пов'язкою, але ж уникнула операції, наслідки якої могли б бути не такими й однозначними.

Тому я однозначно за те, що якщо можна уникнути операції (навіть якщо це довший шлях ) - треба її уникати !

Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Перегляд повідомленняVeronika_S (12.3.2010, 14:35) писав:

Мій брат рідний, пошкодив коліно (менікс) під час катання на лижах, але його неопували, наклали лтше гіпс повністю на всю ногу, на 2,5 тижні, це було в 2004 році.
Після того трошки важко трохи ходити, особливо швидко, коли переходиш світлофор.
Зараз все добре.

От, і мені гіпс казали накладати, але у мене була така пластикова штука котра фіксувала коліно - дуже важливо, щоб воно 2-3 тижні було в абсолютному спокої.

Перегляд повідомленняNadin (12.3.2010, 14:46) писав:

..А я не вірю лікарям, їм би тільки різати...

Я з Вами згідна. Все таки більшість (не всі) хірургів саме такі, і дуже мало з них можуть визнати, що існують інші не менш дійові способи для вирішення проблеми.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 20:08

Я надіюся після допису Sonya мій чоловік задумається....
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марічка С 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 квітень 2010 - 16:43

Але випадково я потрапила на прийом до одного старенького лікаря-травматолога, котрий мене запитав: "Ви як до мене прийшли ?" На що я йому здивовано: "Ну як, от приїхала" Він: "Своїми ногами зайшли чи вас принесли ?" Я йому: "Своїми" Він: "Ну то й не думайте про жодну операцію !" Назначив мені реабілітуючі процедури (парафін, ультразвук і т.д.), потім масаж. З-за кордону мені привезли Траумель в таблетках і в мазі, також робила компреси з сирватки. Якийсь час носила пов'язку на коліні, і через рік вже й забула про коліно. Звичайно, коли їздила на лижах, то намагалась акуратно і обов'язково з пов'язкою, але ж уникнула операції, наслідки якої могли б бути не такими й однозначними.

Тому я однозначно за те, що якщо можна уникнути операції (навіть якщо це довший шлях ) - треба її уникати !

Вкажіть, будь-ласка, як звати того лікаря та як його знайти. У моєї мами така ж проблема. Але вона дотягнула до того, що вже набралась вода. Лікується народними методами, тому що боїться операції. Та дальше тягнути просто неможливо.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Sonya

Вкажіть, будь-ласка, як звати того лікаря та як його знайти. У моєї мами така ж проблема. Але вона дотягнула до того, що вже набралась вода. Лікується народними методами, тому що боїться операції. Та дальше тягнути просто неможливо.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   IRU$IK 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2010 - 17:11

12 років назад в мене була травма коліна (ганяла футбол з хлопцями). Перший день мене лікували компресами, але ставало все гірше - набралась вода в коліні. Тоді ще не дуже про меніск знали - наклали ланжетку. Так 3 тижні я пролежала не встаючи - не допомогло. Результат: операція в Винниках в воєнному госпіталі, реабілітація 2 місяці, бо в мене не тільки меніск виявився розірваний, а ще й кусок хрящика від чашешки відвалився. Якби ще потянули - могла б більше і не ходити, ттт. Але обійшлося, операцію зробили вдало (телескопію). Єдине після операції в колінному суглобі залишилась "мишка" - лікарі думали, що це спайок крові, що розсмокчеться, але це виявився уламочок хрящика. Так він там і скаче вже скільки років. Треба йти на ще одну операцію, але я ніяк не зберусь.

Розповідь довга, але я веду до того, що краще обстежтесь в декількох лікарів, приймайте самостійно рішення, бо радити можна багато, а хто зна, що в вашого чоловіка там насправді... Бережіть себе і ваші НОГИ. Здоров"я вам і всього найкращого!!!
My Signature
Зображення Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Milana Y 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2010 - 19:07

в 12 років зі мною стався нещасний випадок, одною з травм був розірваний меніск. До 21 року просто боліло коліно коли присідала, тобто на травмовану ногу присісти було боляче. А в 21 рік розірваний кусочок меніску почав попадати між хрящами чи костями і ногу в цей момент так защемляло, що я її ні звгнути ні розігнути не могла. Прийшлось робити операцію. Операцію робили в Винниках у військовому госпіталі німецьким обладнанням, так що шрамів на коліні не видно! Вже пройшло 10 років після операції, коліно мене не турбує взагалі.
My Signature
Дозволено не більше 2х лінієчок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Таїсія 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 квітень 2010 - 20:59

Milana Y, у вашому випадку операцію треба було робити зразу ж. Розірваний меніск ніколи не прижиється, на його місці виростає новий, тоді розірваному мало місця і він або давить на звязку ,або попадає між хрящі, як результат, виникає біль.

Така ж сама ситуація з надірваним меніском, наскільки він надірваний не скаже ніхто, то ж вирішувати тільки вам. Якщо пройде багато часу і у вас буде супроводжувати постійний дискомфорт в колінній чашечці, то краще вже зробити операцію.
My Signature
Зображення

Как хорошо, когда у всех детей есть папы. И не болит душа.
Как здорово, что папа любит маму, всё остальное суета.
Всё остальное купим, если будут деньги, не будет их, руками создадим,
Но очень важно, чтобы жили в счастье дети. И выросли хорошими людьми!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Беременулька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 квітень 2010 - 15:24

у мене в чоловіка років 15 назад вирізали цей менікс! операція не важка ! тепер все гаразд, хоча іноді , коли залежить, чи погано доходить кров - дає про себе знати!
My Signature
Зображення Зображення

Почніть дякувати Богу за те, що у вас є, і він дасть вам те, чого вам не вистарчає!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lud0k 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 13 квітень 2010 - 15:49

В мене 1,5 роки назад був надрив мініска. Різко ступила, хрус і на ранок розпухло все. В травматалогії зробили знімок і ортопед сказав надрив мініска, який чітко було видно на звичайному ренгенівському знімку. Походила з лангетою (вид гіпсування) до 3-х тижнів. Потім реабілітація (головне правильна) масаж, ультразвук , компреси іт.д І наданий момент жодних проблем . Хоча теж прогнозували операцію.
Тому добре все зважте!!!
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему