Буду дуже рада, коли знайдуться жінки, що також дещо знають про східний танець. Будемо ділитись враженнями від занять, шукати разом чи шити костюми і різні атрибути, що використовуються в бейлідансі(інша назва східного танцю чи танцю живота), а також розповідати як змінив він фізично і морально вас.
Звісно я не фахівець, але певні зміни, що трапились зі мною від початку тренувань можу коментувати:
1) заняття допомагають полюбити себе і своє тіло, хай яке недосконале здається, почуватись впевненіше, розкріпачитись(хм. трошки ріже вуха аналог рос. раскрепоститься).
2) цей вид танцю дуже гарно розвиває жіноче тіло, змінює будову живота, яку б завалось уже не змінити (Коли тільки почала ходити тренер розказувала, що багаторічні заняття спортом, вона з дитинства займалась різними видами, не дали їй того результату, що рік занять східним танком. Річ у тім, що у неї, як і в багатьох жінок тип фігури яблуко, і хоч вона і не була повна, талії там де вона повинна бути не проглядалось, а тепер є, я скептично махнула рукою, думаючи, що мені вже нічого не поможе, але справді через пів року почала помічати зміни - і це мене тішить!). Окрім вигляду, підтягуються усі м"язи, що є всередині, внутрішні органи, які дещо змістились після вагітності, або сидячої роботи, стають на свої місця, тканини від постійного приливу крові стають еластичними омолоджуються(був такий випадок у мого тренера, що жінка у якої наступив клімакс прийшла займатись-через 2 місяці занять у неї відновився цикл
3) Доведено лікарями, що вібрації, які використовуються східними танцівницями, сприятливо впливають на імунітет людини.
4) я вважаю, що це дуже ефективно для проблемних животиків, тому що практично весь час, окрім розігріву і розтяжок після тренування, ви приділяєте животу(не 10 хв. пресу у фітнесівській програмі, а близько 40...).
5) безмежне задоволення під час танцю, коли на пару хвилин можна ввійти в роль тої екзотичної особи, що так заворожує і притягує погляди чоловіків та і жінок.
А тут ще трохи корисної інформації від фахівців:
цю ссилку раджу почитати уважно дівчаткам, що мріють завагітніти:
виявляється і вагітним можна, я це подаю не як заклик до дії, виключно для ознайомлення:
оскільки у цій статті знайшла дуже багато протипоказів до цього танцю, правда згідна не зі всім, та ознайомитись потрібно:

Допомога