Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Життя як воно є... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Життя як воно є... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ego 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 11 березень 2010 - 09:35

Многие обсуждают сегодня скандальный сериал "Школа", режиссера Валерии Гай Германики, к показу которого приступил недавно первый канал. "Проект вполне может стать культовым - так жизнь школы еще никто не показывал", - сообщает официальный сайт телеканала.

Одни говорят, что жизнь школы показана излишне жестокой и сериал "научит детей плохому", другие утверждают, что "сериал практически документален", и такие работы нужны на российском телевидении. И вот, уже в который раз, в прессе поднимается вопрос, должно ли искусство показывать жизнь такой "как она есть"?
А мне интересно, что это значит - "жизнь, как она есть"? То, что я считаю нормальной жизнью, другой назовет кошмарным сном, а третий скажет "чтоб я так жил, как ты страдаешь". Да из чего она, собственно и состоит, моя жизнь - моя реальность?

Из 100% информации, которую воспринимают органы чувств, оперативной частью мозга обрабатывается только очень малая часть. Именно она попадает в поле моего внимания в качестве существующей реальности, остального для меня просто нет.

Ту часть, которую выбирает мой мозг из всего потока приходящей к нему информации и из которой он строит мою реальность, определяет желание, превалирующее во мне в данный момент. Так, юноша, идя по улице, видит красивых девушек, а старик - скамейку, на которой можно отдохнуть.

Желания бывают разные, но поскольку все они направлены внутрь, то есть мы все хотим "для себя", то и реальность наша очень узкая и субъективная. Но как только мы повернем свои желания наружу, то есть будем хотеть "для других", мозг станет обрабатывать информацию иначе. Мы увидим не отдельные кусочки реальности, а цельную объективную картину.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Міракле 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 березень 2010 - 23:37

А сколько серий в нём?
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 17:54

Сколько серий я не знаю, да это пожалуй, и не столь важно. Вопрос в том как изменить свою эгоистическую природу и прийти к всеобщей гармонии в мире?!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 березень 2010 - 18:04

Ego, мені щось не дуже зрозуміло, в цій темі ви пропонуєте спілкуватись про серіал "Школа", чи про життя у школі, чи про світову гармонію?
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 2
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 19:49

Речь идет о том, как изменить неприятную действительность, с которой невольно приходится сталкиваться нашим детям, привнести в их жизнь больше гармонии и позитива
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 березень 2010 - 20:04

які варіанти пропонуються щоб додати в життя школярів позитиву?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mickey 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 березень 2010 - 20:17

для початку варто визначитись що треба міняти - неприємну дійсність, дітей, школу, чи поняття світової гармонії ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 березень 2010 - 00:09

В нашей образовательной системе должен появится урок под названием "час воспитания". Целый учебный час, отведенный на воспитание нетто, - редкая вещь, достойная лучшего применения. На его основе можно проводить еженедельные уроки, посвященные животрепещущим для учеников темам: "Для чего я должен ходить в школу? Зачем учиться? Зачем заводить семью?" Это позволит поднять еще более глубокие вопросы: "Кто я? Что представляет собой человек? Какова его цель в жизни?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ахава 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 12:27

Думаю це гарна ідея! Тому що дуже часто діти не розуміють для чого взагалі їм школа! Взагалі варто змінити весь підхід до шкільного виховання! Він має стати більш індивідуальним і спрямованим на дитину! І звісно діти мають бачити приклади поведігки в своїх вчителях і батьках!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 березень 2010 - 13:03

А хто ті уроки буде проводити? Позитивний вчитель рідкість, а такого ексклюзиву на всіх не хватить. Як виводити одним уроком те, що би мало статти традицією повсякчасного спілкування? Тобто на уроці "час воспитания" ми навчаємо ловити позитив і прагнемо гармонії, а на уроці математики вчимо сухі формули і спілкуємося алгоритмами? Не зі школи треба починати, а з себе, з сім"ї, з оточуючого кола найближчих друзів. Тоді наші діти йдучи до школи будуть в собі нести цей позитив, уявлення про щасливу сім"ю і гармонію. Неможна сподіватися від школи нереальних речей. Як в теорії навчити що таке щаслива сім"я, якщо в реалі тій сім"ї до ідеалу як до неба рачки???
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Міракле 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 21:17

Я б хотіла спочатку подивитися....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мандрагора 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 21:55

В нас діти години класного керіника не можуть до кінця висидіти,а ви ще говорите про спеціальну годину.Та виховна мета є обов"язковим елементом кожного уроку і предмету.Крім того є ще різні форми дозвілля,які виховують ті чи інші риси.Щодо до того,щоб проводити годину з таких питань,типу - "Хто я є",то цим,я вважаю мають займатися психологи - це їх прямий обов"язок.
На жаль,в наших школах до цього тільки "йдуть",і коли дійдуть - невідомо.Крім того тих самих психологів,соціальних педагогів забагато нагружають непотрібною паперовою роботою замість того,щоб дозволяти проводити практичні години з учнями.З цього вивпливає,що учні психологів у ДЕЯКИХ школах навіть не знають в лице.Говорю не про всі школи і не про всіх психологів,але з власного досвіду(так як працювала в школі)

Повідомлення відредаговано muroslavka: 20 березень 2010 - 21:55

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 22:50

Перегляд повідомленняEgo (12.3.2010, 17:54) писав:

Сколько серий я не знаю, да это пожалуй, и не столь важно. Вопрос в том как изменить свою эгоистическую природу и прийти к всеобщей гармонии в мире?!

Привіт. І я вирішила вкинути своїх п'ять копійок, оскільки ви зачепили цікаву і важливу тему.
Можливо, я помиляюсь, та мені здається, що (в наш час) гармонія в світі залежить саме від нас - жінок. Адже саме ми - жінки - виховуємо дітей. Саме ми повинні не тільки кормити і одягати дітей, а й виховувати в них ЛЮДИНУ. Саме ми повинні приділяти по годині в день для спілкування з дітьми на, здавалось би, звичайні теми: хто така людина чим вона відрізняється від тварини, що таке любов, для чого одягатись людині, для чого людині займатись спортом... і т д. Саме ми виховуємо в дитині пріоритети. Саме від цього фундаменту, закладеного в дитинстві, залежить майбутнє дитини, коли вона опиниться "на вулиці" і ця "вулиця буде вчити "по своєму". А дже саме ми + наші діти і є світ. І саме ми створюємо неприємну дійсність. І саме ми можемо, якщо захочемо, створити гармонію.
І ніхто крім нас не зробить цього за нас. Ні школа, ні психологи, ні диво.

Але це моя думка
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2010 - 20:14

Перегляд повідомленняMasza (20.3.2010, 22:50) писав:

Можливо, я помиляюсь, та мені здається, що (в наш час) гармонія в світі залежить саме від нас - жінок.

А мені здається , що гармонія можлива тільки в правильній взаємодії між жінкою та чоловіком! Жінка, вона як імпульс, вона наче породжує нове бажання, новий стан, а чоловік має сили і бажання реалізувати цей імпульс. І якщо чоловік з жінкою зможуть створити гармонію між собою, то і в всьому світі буде гармонія!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люлюка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2010 - 20:34

Хм....згадалось.....з книги "55 порад учителеві" не пам'ятаю якого педагога, але не в тому суть. Суть у 51(якщо не помиляюсь) пораді учителеві: дитина-це як шматок мармурової брили, начебто мармур але брила. Щоб вирізблети з брили ідеальну скульптуру необхідно докласти зусиль і в першу чергу батькам, адже вони зустрічають дитину в цьому світі і вони закладають в основу своє бачення і розуміння. Отже, уявімо що всі ми митці. Батьки беруть до рук інструмент і починають вирізблювати з брили ту скульптуру яку вони вважають запотрібне.....далі дитина йде до дитячого садочка, потім в школу.......де вже різб'ярськи інструменти до рук беруть вихователі та вчителі і у кожного з них свої погляди на ідеальність. Далі дитина виходить на вулицю де інші теж мають свої погляди і переконання, тут вже ровесники працюють над створенням скульптури. Врешті дитина підростає, підходить до дзеркала і добавляє свої власні штрихи інколи корегуючи те що зробив хтось інший. Ось так відбувається виховання, яке всестороннє, хоча батьки грають досить важливу роль тому що вони в здатності скерувати дитину в правильному напрямку. Проте гармонія усіх вище перечислених це ідеальний варіант, але чи таке можливо?.....

Повідомлення відредаговано Найщасливіша мама: 28 березень 2010 - 20:35

My Signature
Зображення Зображення
Просто є люди з кави, а є з чаю. Відтак є (ці)кава, а є (надзви)чайна. В мені є і те і інше, тому я надзвичайно цікава :)))
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 березень 2010 - 15:27

Перегляд повідомленняАхава (28.3.2010, 20:14) писав:

А мені здається , що гармонія можлива тільки в правильній взаємодії між жінкою та чоловіком! Жінка, вона як імпульс, вона наче породжує нове бажання, новий стан, а чоловік має сили і бажання реалізувати цей імпульс. І якщо чоловік з жінкою зможуть створити гармонію між собою, то і в всьому світі буде гармонія!

Ахава , а якщо в жінки нема чоловіка, а є лише дитина. Може статись по різному. А коли чоловік і є, але часто у відрядженнях. Найчастіше: чоловік заробляє гроші, а дружина більше часу проводить з дитиною. А якщо чоловік є, але він безтолковий, п'яниця чи іще щось, від цього ми не стаємо менше любити дитину, і зовсім не менше бажаємо щоб вона виросла хорошою людиною.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 квітень 2010 - 20:54

Перегляд повідомленняMasza (29.3.2010, 15:27) писав:

А коли чоловік і є, але часто у відрядженнях. Найчастіше: чоловік заробляє гроші, а дружина більше часу проводить з дитиною.

Дело в том, что мужчина не принадлежит семье, как женщина, он не чувствует себя ее частью. Он больше ориентирован на внешний мир, там его жизнь. Семья, дети, домашний очаг - это природа женщины. Главная задача -это создать правильную связь внутри семьи, где каждый выполнял бы свою роль.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2010 - 00:24

Перегляд повідомленняMasza (29.3.2010, 15:27) писав:

Ахава , а якщо в жінки нема чоловіка, а є лише дитина. Може статись по різному. А коли чоловік і є, але часто у відрядженнях. Найчастіше: чоловік заробляє гроші, а дружина більше часу проводить з дитиною. А якщо чоловік є, але він безтолковий, п'яниця чи іще щось, від цього ми не стаємо менше любити дитину, і зовсім не менше бажаємо щоб вона виросла хорошою людиною.

Думаю , що жінка і тільки жінка може виховати в теплі і любові своїх дітей, а ще якщо буже захоче той чоловіка! :36_13_14:
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 квітень 2010 - 10:48

Перегляд повідомленняАхава (18.4.2010, 1:24) писав:

Думаю , що жінка і тільки жінка може виховати в теплі і любові своїх дітей, а ще якщо буже захоче той чоловіка! :smile:

Ахава, вибачте, в мене склалося враження, що Ви з моєю думкою не згідні, і намагаєтесь мені пояснити в чому насправді суть. Поясніть, будь-ласка, різницю, на Ваш погляд, між нашими "думками". Я згідна з Вами, в тому, що жінка повинна створити гармонію в сім'ї, разом з чоловіком виховувати дітей. Це було б СУПЕР! А як це робити в сім'ї, в якій чоловік помер? Жінка не завжди зможе на другий день знайти іншого собі чоловіка. Усі ми виховуємо своїх дітей в теплі і любові. Але різними методами, і виховуємо різних людей - людей, які і створюють гармонію. І різниця між принципами і пріорітетами цих людей залежить не від маминої любові і тепла, а від виховання.

"Велик не тот кто некогда не падал, а тот кто падал и сумел поднятся"
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 квітень 2010 - 21:26

Перегляд повідомленняMasza (18.4.2010, 10:48) писав:

Ахава, вибачте, в мене склалося враження, що Ви з моєю думкою не згідні, і намагаєтесь мені пояснити в чому насправді суть. Поясніть, будь-ласка, різницю, на Ваш погляд, між нашими "думками". Я згідна з Вами, в тому, що жінка повинна створити гармонію в сім'ї, разом з чоловіком виховувати дітей. Це було б СУПЕР! А як це робити в сім'ї, в якій чоловік помер? Жінка не завжди зможе на другий день знайти іншого собі чоловіка. Усі ми виховуємо своїх дітей в теплі і любові. Але різними методами, і виховуємо різних людей - людей, які і створюють гармонію. І різниця між принципами і пріорітетами цих людей залежить не від маминої любові і тепла, а від виховання.

"Велик не тот кто некогда не падал, а тот кто падал и сумел поднятся"

В любых условиях мать должна позаботиться о том , чтобы поместить свое чадо в правильное окружение, где ребенок сможет в полной мере получить все необходимое для его здорового развития. И еще момент, в неполной семье, если у матери есть сын, необходим контакт с мужчинами,
с девочками меньше проблем, а вот мальчики учатся только на примерах авторитетных мужчин. Они наверняка есть в Вашем окружении!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн