Життя як воно є...
Відправлено 11 березень 2010 - 09:35
Одни говорят, что жизнь школы показана излишне жестокой и сериал "научит детей плохому", другие утверждают, что "сериал практически документален", и такие работы нужны на российском телевидении. И вот, уже в который раз, в прессе поднимается вопрос, должно ли искусство показывать жизнь такой "как она есть"?
А мне интересно, что это значит - "жизнь, как она есть"? То, что я считаю нормальной жизнью, другой назовет кошмарным сном, а третий скажет "чтоб я так жил, как ты страдаешь". Да из чего она, собственно и состоит, моя жизнь - моя реальность?
Из 100% информации, которую воспринимают органы чувств, оперативной частью мозга обрабатывается только очень малая часть. Именно она попадает в поле моего внимания в качестве существующей реальности, остального для меня просто нет.
Ту часть, которую выбирает мой мозг из всего потока приходящей к нему информации и из которой он строит мою реальность, определяет желание, превалирующее во мне в данный момент. Так, юноша, идя по улице, видит красивых девушек, а старик - скамейку, на которой можно отдохнуть.
Желания бывают разные, но поскольку все они направлены внутрь, то есть мы все хотим "для себя", то и реальность наша очень узкая и субъективная. Но как только мы повернем свои желания наружу, то есть будем хотеть "для других", мозг станет обрабатывать информацию иначе. Мы увидим не отдельные кусочки реальности, а цельную объективную картину.
Відправлено 12 березень 2010 - 17:54
Відправлено 12 березень 2010 - 18:04
Відправлено 12 березень 2010 - 19:49
Відправлено 12 березень 2010 - 20:04
Відправлено 12 березень 2010 - 20:17
Відправлено 15 березень 2010 - 00:09
Відправлено 20 березень 2010 - 12:27
Відправлено 20 березень 2010 - 13:03
Відправлено 20 березень 2010 - 21:55
На жаль,в наших школах до цього тільки "йдуть",і коли дійдуть - невідомо.Крім того тих самих психологів,соціальних педагогів забагато нагружають непотрібною паперовою роботою замість того,щоб дозволяти проводити практичні години з учнями.З цього вивпливає,що учні психологів у ДЕЯКИХ школах навіть не знають в лице.Говорю не про всі школи і не про всіх психологів,але з власного досвіду(так як працювала в школі)
Повідомлення відредаговано muroslavka: 20 березень 2010 - 21:55
Відправлено 20 березень 2010 - 22:50
Привіт. І я вирішила вкинути своїх п'ять копійок, оскільки ви зачепили цікаву і важливу тему.
Можливо, я помиляюсь, та мені здається, що (в наш час) гармонія в світі залежить саме від нас - жінок. Адже саме ми - жінки - виховуємо дітей. Саме ми повинні не тільки кормити і одягати дітей, а й виховувати в них ЛЮДИНУ. Саме ми повинні приділяти по годині в день для спілкування з дітьми на, здавалось би, звичайні теми: хто така людина чим вона відрізняється від тварини, що таке любов, для чого одягатись людині, для чого людині займатись спортом... і т д. Саме ми виховуємо в дитині пріоритети. Саме від цього фундаменту, закладеного в дитинстві, залежить майбутнє дитини, коли вона опиниться "на вулиці" і ця "вулиця буде вчити "по своєму". А дже саме ми + наші діти і є світ. І саме ми створюємо неприємну дійсність. І саме ми можемо, якщо захочемо, створити гармонію.
І ніхто крім нас не зробить цього за нас. Ні школа, ні психологи, ні диво.
Але це моя думка
Відправлено 28 березень 2010 - 20:14
Masza (20.3.2010, 22:50) писав:
А мені здається , що гармонія можлива тільки в правильній взаємодії між жінкою та чоловіком! Жінка, вона як імпульс, вона наче породжує нове бажання, новий стан, а чоловік має сили і бажання реалізувати цей імпульс. І якщо чоловік з жінкою зможуть створити гармонію між собою, то і в всьому світі буде гармонія!
Відправлено 28 березень 2010 - 20:34
Повідомлення відредаговано Найщасливіша мама: 28 березень 2010 - 20:35
Відправлено 29 березень 2010 - 15:27
Ахава (28.3.2010, 20:14) писав:
Ахава , а якщо в жінки нема чоловіка, а є лише дитина. Може статись по різному. А коли чоловік і є, але часто у відрядженнях. Найчастіше: чоловік заробляє гроші, а дружина більше часу проводить з дитиною. А якщо чоловік є, але він безтолковий, п'яниця чи іще щось, від цього ми не стаємо менше любити дитину, і зовсім не менше бажаємо щоб вона виросла хорошою людиною.
Відправлено 05 квітень 2010 - 20:54
Masza (29.3.2010, 15:27) писав:
Дело в том, что мужчина не принадлежит семье, как женщина, он не чувствует себя ее частью. Он больше ориентирован на внешний мир, там его жизнь. Семья, дети, домашний очаг - это природа женщины. Главная задача -это создать правильную связь внутри семьи, где каждый выполнял бы свою роль.
Відправлено 18 квітень 2010 - 00:24
Masza (29.3.2010, 15:27) писав:
Думаю , що жінка і тільки жінка може виховати в теплі і любові своїх дітей, а ще якщо буже захоче той чоловіка!
Відправлено 18 квітень 2010 - 10:48
Ахава (18.4.2010, 1:24) писав:
Ахава, вибачте, в мене склалося враження, що Ви з моєю думкою не згідні, і намагаєтесь мені пояснити в чому насправді суть. Поясніть, будь-ласка, різницю, на Ваш погляд, між нашими "думками". Я згідна з Вами, в тому, що жінка повинна створити гармонію в сім'ї, разом з чоловіком виховувати дітей. Це було б СУПЕР! А як це робити в сім'ї, в якій чоловік помер? Жінка не завжди зможе на другий день знайти іншого собі чоловіка. Усі ми виховуємо своїх дітей в теплі і любові. Але різними методами, і виховуємо різних людей - людей, які і створюють гармонію. І різниця між принципами і пріорітетами цих людей залежить не від маминої любові і тепла, а від виховання.
"Велик не тот кто некогда не падал, а тот кто падал и сумел поднятся"
Відправлено 21 квітень 2010 - 21:26
Masza (18.4.2010, 10:48) писав:
"Велик не тот кто некогда не падал, а тот кто падал и сумел поднятся"
В любых условиях мать должна позаботиться о том , чтобы поместить свое чадо в правильное окружение, где ребенок сможет в полной мере получить все необходимое для его здорового развития. И еще момент, в неполной семье, если у матери есть сын, необходим контакт с мужчинами,
с девочками меньше проблем, а вот мальчики учатся только на примерах авторитетных мужчин. Они наверняка есть в Вашем окружении!

Допомога