Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Інститут репродуктивної медицини Дахно - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Інститут репродуктивної медицини Дахно Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   ines 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 березень 2010 - 16:17

Відгукніться, хто щось знає про Інститут репродуктивної медицини ім Дахно в Києві, зокрема мене цікавить скільки насправді в них коштує ЕКО, так як на їхньому сайті інформація про ціни досить обмежена, і чи дійсно в них є позитивні результати. До сьогодні чула тільки гарні відгуки, але від зовсім невеликої кількості людей. Щоб прийняти кінцеве рішення, хотілося б, щоб хтось ще підтвердив або, можливо, спростував.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Angee 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 березень 2010 - 11:29

Інес, ти молодець що створила нову тему. Я щось не наважувалась,хоча ця тема для мене є дуже актуальна. Я теж збираю будь- яку інформацію. Дівчатка діліться будь-ласка своїм досвідом.
My Signature
Зображення[font=Palatino Linotype]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lesjynjadatkun 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 15 березень 2010 - 16:52

Привіт!! Ми зараз лікуємось в Дахно. Так як ми з Рівненщини, то спочатку вирішили їхати до Львова в Інтерсоно. Проте мій лікар-гінеколог порадила нам звернутись в ІРМ Дахно, аргументуючи це тим, що там найдосвіченіші лікарі і клініка, яка перша в СНД почала працювати з штучним заплідненням. Про клініку я прочитала з інтернета, там чітко зазначені, які аналізи потрібно здати. На прийом записали через місяць після дзвінка. Ми їхали майже з усіма аналізами. Зустріли привітливо, пояснили доступно. Коли їхали на початок програми, довезли всі інші аналізи. Стосовно ціни: аналізи ми здавали всі в Рівному обійшлися десь 3000,00; перший прийом 350,00 (100,00 УЗД жінки+ 100,00 спермограма+150,00 прийом); іn vitro+ICSI - 12500.00; ліки від 10000,00 і до ......(в залежності від результатів). Ще потрібно декілька тисяч на проживання та харчування протягом 7-15 днів у Києві. (у кого які можливості). Хочу сказати, що людей туди їде багато: кожного разу як ми приїжджали, то були інші обличчя. Успіхів!!!!
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 березень 2010 - 10:18

Перегляд повідомленняlesjynjadatkun (15.3.2010, 15:52) писав:

Привіт!! Ми зараз лікуємось в Дахно. Так як ми з Рівненщини, то спочатку вирішили їхати до Львова в Інтерсоно. Проте мій лікар-гінеколог порадила нам звернутись в ІРМ Дахно, аргументуючи це тим, що там найдосвіченіші лікарі і клініка, яка перша в СНД почала працювати з штучним заплідненням. Про клініку я прочитала з інтернета, там чітко зазначені, які аналізи потрібно здати. На прийом записали через місяць після дзвінка. Ми їхали майже з усіма аналізами. Зустріли привітливо, пояснили доступно. Коли їхали на початок програми, довезли всі інші аналізи. Стосовно ціни: аналізи ми здавали всі в Рівному обійшлися десь 3000,00; перший прийом 350,00 (100,00 УЗД жінки+ 100,00 спермограма+150,00 прийом); іn vitro+ICSI - 12500.00; ліки від 10000,00 і до ......(в залежності від результатів). Ще потрібно декілька тисяч на проживання та харчування протягом 7-15 днів у Києві. (у кого які можливості). Хочу сказати, що людей туди їде багато: кожного разу як ми приїжджали, то були інші обличчя. Успіхів!!!!

lesjynjadatkun, дуже дякую за гарну інформацію. Напишеш ще, коли будете мати якісь результати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Саня 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 березень 2010 - 12:00

Мене теж цікавить саме ця клініка.
  • 0
  • Back To Top

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 квітень 2010 - 10:31

lesjynjadatkun, прошу вибачення за, можливо, втручання в особисте, але я теж скоро збираюся в ІРМ, і хотілося б знати як усе пройшло, хто був вашим лікарем і т.д.
Можна в приват.
Дякую.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 червень 2010 - 18:43

Всім привіт. Ми тез збираємося скоро в Дахно......Цікавить будь-яка інформація

Користувач подумав і додав через 1 хв.:
ines, , а ви вж були на першій консультації???
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Інес 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 червень 2010 - 08:43

Перегляд повідомленняlesjynjadatkun (15.3.2010, 17:52) писав:

Ми вчора були в ІРМ. За консультацію ми платили 200, 150 спермограма, 150 УЗД жінки. Будемо робити іn vitro+ICSI -14500 і ще 15000 лікування. Не можу зрозуміти чому така розбіжність в нас в цінах в нас з вами? Розкажіть будь ласка хто ваш лікар, як пройшла стимуляція, чому саме назначили іn vitro+ICSI? Мене цікавить все. Напишіть будь ласка, можна і в приват. Наперед дякую.
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 червень 2010 - 09:36

Ми їдемо туди через місяць на першу консультацію
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галі_А 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2010 - 09:21

Приві дівчатка! Бажаю вам всім успіху,хай вам Бог допомагає.В мене питання,стосовно стимуляції,якими препаратами,бо моїй знайомій призначили в інституті Мірошнікова витяжку з плаценти,курс коштує 7 тис.з знижкою,а без 10,для чоловіка 12тис.У них проблеме у чоловікові,вона здорова.Щось дуже дорого там,їм тільки на обстеження, і то ще не всі пішло майже 2 тис.дол.Наших аналізів категорично не винають. Її чоловікові робили біопсію яєчка,то та процедура 700 дол.Може щось знаєта за ту витяжку плаценти,чи кому призначали,бо я в цьому не маю поняття,тому питаю у вас.Дякую!
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   відчайдушна домогосподарка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 липень 2010 - 22:36

Мого чоловіка сестра робила ЕКО саме в Дахно.Получилося з першого разу.Дівчинці вже 6 рочків.Але саме основне,що через рік вона сама родила хлопчика.В 36 років.Ті 3 жіночки,які з нею прходили теж родили діток,одна правда двойню.Вона лишилася довольна.Лікар був чи була Сіренко.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лесюля 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 14 липень 2010 - 09:49

Привіт всім! Я проходила дві спроби ЕКО у інституті репродуктивної медицини. Нажаль обидві невдалі. Вибрала саме цю клініку з деяких міркувань. По-перше, клініка перша в Україні, яка займалася проблемами ШЗ, то я вирішила, що і досвіду повинні мати більше за інших, по-друге, ціни на програми ЕКО в них нижчі ніж у інших клініках і до сьогоднішнього часу, хоча процедури виконують всі ті самі, по-третє, клініка не потребує реклами, всі хто має такі проблеми її і так добре знають, на відміну від інших розрекламованих (не буду називати їх). На мою думку, як пацієнта цієї клініки з певним досвідом, є і немало недоліків у їх роботі. Наприклад, індивідуального підходу до себе не чекайте - всім призначаються тіж самі препарати для стимуляції, відрізняється лише їх дозування. У мене наприклад після першої невдалої спроби виникало питання: А може поміняти препарати чи провести якусь допоміжну підготовчу терапію перед протоколом? Ні нічого не потрібно, - сказала лікар, хоча я вважаю що не можна проводити знову таке саме призначення, якщо перше не дало результату. Але ж з нами живе надія і віра лікарям, то ми віримо і робимо те, що нам кажуть. В цілому персонал нормальний, про каву-чай, як писали дівчата сказати нічого не можу, але це зовсім зайве, не за цим прийшли до клініки, а так звичайно намагаються бути люб"язними, як у будь-якій приватній клініці. Ще виникає у мене такий сумнів, читала на інших форумах, що буцімто обладнання та апаратура у них вже застаріла, не знаю нічого не можу сказати, я на цьому не знаюся. І хто там знає яка та апаратура в інших. Важливо одне - позитивні результати є, і це вселяє надію, що і нас все буде добре. Тому на осінь планую третю спробу, в цій же клініці, змінила лишень лікаря, не хочу намовляти, але перша була занадто байдужа до проблем пацієнтів. Буду йти до своєї мети
  • 2
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 липень 2010 - 14:27

Перегляд повідомленняЛесюля (14.7.2010, 10:49) писав:

Привіт всім! Я проходила дві спроби ЕКО у інституті репродуктивної медицини. Нажаль обидві невдалі. Вибрала саме цю клініку з деяких міркувань. По-перше, клініка перша в Україні, яка займалася проблемами ШЗ, то я вирішила, що і досвіду повинні мати більше за інших, по-друге, ціни на програми ЕКО в них нижчі ніж у інших клініках і до сьогоднішнього часу, хоча процедури виконують всі ті самі, по-третє, клініка не потребує реклами, всі хто має такі проблеми її і так добре знають, на відміну від інших розрекламованих (не буду називати їх). На мою думку, як пацієнта цієї клініки з певним досвідом, є і немало недоліків у їх роботі. Наприклад, індивідуального підходу до себе не чекайте - всім призначаються тіж самі препарати для стимуляції, відрізняється лише їх дозування. У мене наприклад після першої невдалої спроби виникало питання: А може поміняти препарати чи провести якусь допоміжну підготовчу терапію перед протоколом? Ні нічого не потрібно, - сказала лікар, хоча я вважаю що не можна проводити знову таке саме призначення, якщо перше не дало результату. Але ж з нами живе надія і віра лікарям, то ми віримо і робимо те, що нам кажуть. В цілому персонал нормальний, про каву-чай, як писали дівчата сказати нічого не можу, але це зовсім зайве, не за цим прийшли до клініки, а так звичайно намагаються бути люб"язними, як у будь-якій приватній клініці. Ще виникає у мене такий сумнів, читала на інших форумах, що буцімто обладнання та апаратура у них вже застаріла, не знаю нічого не можу сказати, я на цьому не знаюся. І хто там знає яка та апаратура в інших. Важливо одне - позитивні результати є, і це вселяє надію, що і нас все буде добре. Тому на осінь планую третю спробу, в цій же клініці, змінила лишень лікаря, не хочу намовляти, але перша була занадто байдужа до проблем пацієнтів. Буду йти до своєї мети

Кажіть будь - ласка хто був і кого ви обрали собі лікаря. Ми вже були на першій консультації. на наступному тижні знову їдемо, бо вже доздавали аналізи. В нас в місті не можна зробити каріотипічне дослілдження. Як ви вважаєте його варто робити взагалі? Я питаю вашої поради, бо у вас досвід чималий і просто більше спитати немає у кого. І якщо не секрет в кому у вашій парі причина? В нас причина у чоловікові так сказали лікарі, а я десь читала, що ця клініка слабенька щодо чоловічого фактору.
Я вам наперед дякую. У вас все буде добре. Я вірю у вас і ваші сили, терпіння. ви взагалі мододчинка судячи з усього. З нетерпінням буду чекати вашої відповіді. Ще раз дякую.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   світуня 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 липень 2010 - 13:10

Інес, а звідки ви? В Чернівцях в минулому році ми з чоловіком робили аналіз на визначення каріотипу в Діагностичному центрі за 80 грн., а в Київській клініці (непамятаю якій, я дивилась по інтернету) -800 грн. В результаті просто вказано ваш набір хромосом. У нас все в нормі Ж- 46ХХ, Ч-46ХУ, щоправда чекати результату довелось десь три тижні. Але в клініках вимагають, щоб був весь перелік аналізів, який вони дають. Ми також були на протоколі в Дахно в червні у Кононенко, покладали велику надію на Київ, так як це була моя 4 спроба, але на жаль. До цього три спроби в Чернівцях. Але надіємся, що Бог добрий і не залишить нас без діток. Будемо боротись далі, спробуєм ще раз. Всім бажаю завагітніти з 1 спроби, а може ще й до протоколу (і таке буває).
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 липень 2010 - 15:56

Перегляд повідомленнясвітуня (15.7.2010, 14:10) писав:

Інес, а звідки ви? В Чернівцях в минулому році ми з чоловіком робили аналіз на визначення каріотипу в Діагностичному центрі за 80 грн., а в Київській клініці (непамятаю якій, я дивилась по інтернету) -800 грн. В результаті просто вказано ваш набір хромосом. У нас все в нормі Ж- 46ХХ, Ч-46ХУ, щоправда чекати результату довелось десь три тижні. Але в клініках вимагають, щоб був весь перелік аналізів, який вони дають. Ми також були на протоколі в Дахно в червні у Кононенко, покладали велику надію на Київ, так як це була моя 4 спроба, але на жаль. До цього три спроби в Чернівцях. Але надіємся, що Бог добрий і не залишить нас без діток. Будемо боротись далі, спробуєм ще раз. Всім бажаю завагітніти з 1 спроби, а може ще й до протоколу (і таке буває).

Наш лікар Ткачик, чомусь не дуже хороше про неї відкликаються, але вона мені сподобалася і міняти я нехочу поки що. Вона не наполягала нам робити каріотип. Це буде наша перша спроба. Надіюсь, що і остання, але є якась тривога в серці.переживаю за стимуляцію, наркоз і вже саму підсадку, мабуть тому що практично ніколи не лікувалась серйозно. Мене ще здивувало те що чоловіка не будуть стимулювати. В нього дуже мала рухливість сперматозоїдів. Чи це так має бути? Хочеться вірити, що все получится...
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2010 - 10:47

Перегляд повідомленняІнес (15.7.2010, 16:56) писав:

Наш лікар Ткачик, чомусь не дуже хороше про неї відкликаються, але вона мені сподобалася і міняти я нехочу поки що. Вона не наполягала нам робити каріотип. Це буде наша перша спроба. Надіюсь, що і остання, але є якась тривога в серці.переживаю за стимуляцію, наркоз і вже саму підсадку, мабуть тому що практично ніколи не лікувалась серйозно. Мене ще здивувало те що чоловіка не будуть стимулювати. В нього дуже мала рухливість сперматозоїдів. Чи це так має бути? Хочеться вірити, що все получится...

Я також читала на інших форумах, що про Ткачик не дуже хороші відгуки, але якщо вона працює в цій клініці, то напевно теж має позитивні результати. А чоловіків не стимулюють, бо якщо ІКСІ , то там напевно та рухливість немає значення, бо ембріологи вибирають один сперматозоїд і з'єднують з яйцеклітиною. У нас теж чоловічий фактор. Але ще засмучує те, що ніхто нічого не пояснив чому з 22 яйцеклітин запліднилось тільки 2, які мені підсадили, а потім іще одну послабше заморозили. Тепер прийдеться всю стимуляцію починити спочатку. Вам бажаю завагітніти з першої спроби. Не переживайте, в стимуляції нічого страшного немає. Найважче чекати результату ці два тижні.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2010 - 11:58

Перегляд повідомленнясвітуня (16.7.2010, 11:47) писав:

Я також читала на інших форумах, що про Ткачик не дуже хороші відгуки, але якщо вона працює в цій клініці, то напевно теж має позитивні результати. А чоловіків не стимулюють, бо якщо ІКСІ , то там напевно та рухливість немає значення, бо ембріологи вибирають один сперматозоїд і з'єднують з яйцеклітиною. У нас теж чоловічий фактор. Але ще засмучує те, що ніхто нічого не пояснив чому з 22 яйцеклітин запліднилось тільки 2, які мені підсадили, а потім іще одну послабше заморозили. Тепер прийдеться всю стимуляцію починити спочатку. Вам бажаю завагітніти з першої спроби. Не переживайте, в стимуляції нічого страшного немає. Найважче чекати результату ці два тижні.

Так у неї є позитивні результати. Про це теж писали. Так у нас ІКСІ. Я тому переживаю, що у мене дуже болючі місячні, і сама овуляція дуже ниюча,а інколи і болить, як останнім часом в мене є. І ще я ніколи не була під наркозом... навіть коли рвали зуби. Але я думаю, що з цим справлюся, аби тільки все получилося. Хочеться щоб все вдалося, мені дуже важко уявляти стан, якщо нічого не получиться, я не знаю як це буде пережити. І думати про це не можу, ми свідомі люди і треба бути готовим до всього, і сприймати речі так як є. Судячи з усього ви велика мододчинка, і дуже терпляча. Я вам дякую за усі поради і розяснення. Непадайте духом у вас все получиться. А два тижні чекання це напевне взагалі велика мука. Ще хочу у вас спитати ви нічого не відчували на протязі цих 2 тижнів: нив живіт чи ще щось? І ви так і не відповіли хто був ваш перший лікар? Дякую. Тримаймося!
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2010 - 15:04

Перегляд повідомленняІнес (16.7.2010, 12:58) писав:

Так у неї є позитивні результати. Про це теж писали. Так у нас ІКСІ. Я тому переживаю, що у мене дуже болючі місячні, і сама овуляція дуже ниюча,а інколи і болить, як останнім часом в мене є. І ще я ніколи не була під наркозом... навіть коли рвали зуби. Але я думаю, що з цим справлюся, аби тільки все получилося. Хочеться щоб все вдалося, мені дуже важко уявляти стан, якщо нічого не получиться, я не знаю як це буде пережити. І думати про це не можу, ми свідомі люди і треба бути готовим до всього, і сприймати речі так як є. Судячи з усього ви велика мододчинка, і дуже терпляча. Я вам дякую за усі поради і розяснення. Непадайте духом у вас все получиться. А два тижні чекання це напевне взагалі велика мука. Ще хочу у вас спитати ви нічого не відчували на протязі цих 2 тижнів: нив живіт чи ще щось? І ви так і не відповіли хто був ваш перший лікар? Дякую. Тримаймося!

Інес, Ви напевно переплутали мене з Лесюлею. Повторюся, в мене в Дахно тільки 1 спроба, а 3 спроби в Чернівецькому ЦРМ у Юзько і всі із стимуляцією (2 довгих і 2 коротких протокола). Не переживайте за наркоз, там дають не сильний, швидко просинаєшся, трохи полежати і я особисто після нього немаю ніяких побічних ефектів (звичайно кожен організм індивідуальний). Після пункції при 1 спробі добре себе почувала, а з кожною наступною все більше боліло (звичайно це ще залежить скільки фолікулів росте, бо в мене їх завжди було багато), але це все терпимо. А підсадка взагалі швидка і безболісна процедура. Я особисто кожного разу надіюся на успіх, але не дуже зациклююсь на тому, що має бути тільки позитивний результат, бо дуже багато факторів на це впливає. А інакше можна з розуму зійти, якщо на цьому зациклюватись. Я Вам від щирої душі бажаю успіху, головне не хвилюйтеся, бережіть себе.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2010 - 08:11

Всім привіт. Минулого тижня їздили на першу консультацію в Дахно........Заплатили 200 грн за саму конс., 150 грн - за УЗД і 150 грн з спермограму. Лікар попалася Анжеліна Андріївна.
Не сподобався один момент - як хитро вони перекидають від одного лікаря до іншого. Записувалась на 1 конс. до Сіренко. Мені по телфону відповіли, що Сіренко перших консультацій взагалі не проводить і що ми вас запишемо до Козачек А.А, а вже на 2 конс і в самому протоколі ви будете в Сіренко. Насправді все виявилося трошки не так. У протоклі ми будемо у Козачек. А можливо так і ліпше ? Доля розпорядилася по своєму. МЕНІ А.А. ДУЖЕ СПОДОБАЛАСЯ, ЧОЛОВІКУ ТЕЖ.................
І, до речі. там хтось писав про чай-каву......так вот вони там є, але платні :rofl: Ті ж самі автомати, що і на вулицях :rofl:
Якщо в когось виникнуть запитання - питайте.
І відгукнітьс люди. які nt; попали до Анжеліни Андріївної

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняІнес (14.7.2010, 15:27) писав:

Кажіть будь - ласка хто був і кого ви обрали собі лікаря. Ми вже були на першій консультації. на наступному тижні знову їдемо, бо вже доздавали аналізи. В нас в місті не можна зробити каріотипічне дослілдження. Як ви вважаєте його варто робити взагалі? Я питаю вашої поради, бо у вас досвід чималий і просто більше спитати немає у кого. І якщо не секрет в кому у вашій парі причина? В нас причина у чоловікові так сказали лікарі, а я десь читала, що ця клініка слабенька щодо чоловічого фактору.
Я вам наперед дякую. У вас все буде добре. Я вірю у вас і ваші сили, терпіння. ви взагалі мододчинка судячи з усього. З нетерпінням буду чекати вашої відповіді. Ще раз дякую.

Нас до лікаря сама клініка направила. Міняти не будемо..... каріотип в нашому місті можна здати. Ви самі звідки??? Ціна 330 грн (чол+жін). Чекали 1,5 міс :smile: :cray:
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2010 - 10:55

Саня, якщо не секрет у Вас це 1 спроба і коли починаєте протокол? А чай або каву дають тільки після пункції, хоча це мабуть не дуже важливо, головне, щоб був позитивний результат, чого Вам від щирої душі бажаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему