Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи варто святкувати 8 березня? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи варто святкувати 8 березня? Чоловікам участі не приймати! Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Prolisok 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 березень 2010 - 19:33

Вважаю, що варто святкувати 8 березня однозначно.
Але ось в чому суперечність - свято започатковано людиноненависницями Розою Люксембург і Кларою Цеткін у своє національне свято Пурим (на честь знищення персидських ворогів єврейки Естер). Крім того, є інше жіноче свято - День матері, можливо День Валентина (може ще хтось пригадає інші суто жіночі свята). В чоловіків було 23 лютого - відмінили. День української армії - 6 грудня взагалі не прижилося. День батька (не знаю якого числа) маловідоме. Тобто на противагу у чоловіків свята немає.
Крім того, чи варто щоб раз в рік жінку поважали, бо кажуть, що восьме березня придумали чоловіки, щоб решта року на жінку не звертати увагу.
Крім того, у святі немає нічого християнського - наприклад, у церкві про нього не згадують, жінок не вітають. Крім того свято вигідно торгівцям квітів, солодощів, можливо це вони пропагаують його щоб заробити більше. Ще може свято призводить до необхідності вітати вчительок, виховательок у садочку.
В кого які ще думки, я свої варіанти висловила
My Signature
Бережіть природу
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Veronika_S 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 березень 2010 - 19:38

Тут в темі трошки є про свято 8 березня, чи є це для вас свято
My Signature
Зображення Мій блог:)
Важко знайти, легко втратити, неможливо повернути!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Laska 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 19:43

Prolisok,
У чоловіків кожен день свято - не готують не перуть, можуть ввечері на пиво сходити і для них ще свято?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 19:45

Я думаю 8 березня святкувати варто, не дивлячись на те хто його придумав. День матері і день Валентина також не християнські свята, та і не всі жінки є мамами. Особисто мені 8 березня пахне весною, першими квітками, ніжністю! Так приємно отримати тюльпани, чи підсніжники! А чоловіки можуть зробити собі свято на пустому місці, лиш би компанія була.
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Людміла 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 19:52

Завтра "Міжнародний день боротьби за права жінок". Це означає, що жінки вибороли право бути на рівні прав мужчин. І тому тепер цей день стали саме чоловіки поважати. І я особисто люблю цей день. В цей день мій чоловік стає зраненьку біжить купити квіточку, і солоденьким поцілуночком мене вітає. Це ж просто СУПЕР!!! Не забуває привітати тещу, маму, і доцю. А день матері і день Валентина - це зовсім інше питання.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Laska 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 19:54

Перегляд повідомленняnatalia220 (7.3.2010, 19:45) писав:

Я думаю 8 березня святкувати варто, не дивлячись на те хто його придумав. День матері і день Валентина також не християнські свята, та і не всі жінки є мамами. Особисто мені 8 березня пахне весною, першими квітками, ніжністю! Так приємно отримати тюльпани, чи підсніжники! А чоловіки можуть зробити собі свято на пустому місці, лиш би компанія була.

А я думаю, що квітами не відбутися. Для чоловіків в цей день - прибирання, варення, перепирання, догляд за дітьми, жодного спиртного, нічого на роботі все одно вихідні. Попрацюють на восьме березня - цілий рік будуть поважати, кожен день для жінки буде восьме березня

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняЛюдміла (7.3.2010, 19:52) писав:

Завтра "Міжнародний день боротьби за права жінок". Це означає, що жінки вибороли право бути на рівні прав мужчин. І тому тепер цей день стали саме чоловіки поважати. І я особисто люблю цей день. В цей день мій чоловік стає зраненьку біжить купити квіточку, і солоденьким поцілуночком мене вітає. Це ж просто СУПЕР!!! Не забуває привітати тещу, маму, і доцю. А день матері і день Валентина - це зовсім інше питання.

Рівні права придумали чоловіки. Зараз жінки нарівні рівняють дороги і обробляють поля, служать у війську і займаються іншою брудною роботою. Ні! Права мають бути нерівні - жінка створена на день пізніше за чоловіка, вона створена з урахуванням всіх помилок чоловіка, вона досконаліша, вона має мати більше прав і чоловік має на неї працювати і не тільки восьмого березня
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Леонідівна 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:12

Вважаю що святкуавати варто!!!!! У нас жінок такі важкі будні, і отримати букетик, поцілунок, подаруночок просто за те що ми є...Хіба ми не варті цього.?! Це наше маленьке свято!!!
Дуже люблю це свято ще змалку. Татко завжди зраненька вставав і купував нам з мамо квіти і щось солоденьке. А чоловік мій... навряд чи завтра привітає, для нього день Валентина і 8 березня - це не свято!!! :cray: :gv:

Повідомлення відредаговано Леонідівна: 07 березень 2010 - 20:20

My Signature
Зображення
Я Юля)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:13

Перегляд повідомленняLaska (7.3.2010, 18:54) писав:

Рівні права придумали чоловіки. Зараз жінки нарівні рівняють дороги і обробляють поля, служать у війську і займаються іншою брудною роботою. Ні! Права мають бути нерівні - жінка створена на день пізніше за чоловіка, вона створена з урахуванням всіх помилок чоловіка, вона досконаліша, вона має мати більше прав і чоловік має на неї працювати і не тільки восьмого березня

Не впевне, що чоловіки. в той час(кін. 19 поч 20 ст) саме жінки шукали права працювати і бути оплачуваними на рівні з чоловіками, мати виборче право і право здобувати освіту і не тому, що знудились вдома, а тому, що в той час, розвитку індустріалізації, чоловіки в осоновному були єдиними годувальниками сім"ї, і якщо вони гинули через парову машину чи ще яусь поламку, жінці залишалось шукати годувальника, бо сама вона б себе не прогодувала, навіть виконуючи чоловічу роботу (вважалось, що жінка не так ефективно працює і платилось набагато менше). Багатші жінки діставали спадок, але часто ним запрвляв брат чи ще хто небуть, і вони були здані на ласку і неласку і ніхто їх непитався, чого вони самі хочуть за рідкісними винятками. Не було так просто як нам зараз, коли ми маємо освіту часто кращу від чоловіків, робимо кар"єру, і як бачимо, що чоловік п"є, б"є і непотрібен, просто розлучаємось.

тому вважаю, що в цей день ми, жінки, повинні солідаризуватись з тими, що вибороли для нас ці права. Ніхто ж Вас не заставляє працювати в шахті (такий звичай ввели після війни через відсутність чоловічих рук), але мати свої права треба. Жінки і так мають важке життя - прання, готування, дім, діти, їх виховання, що раз в рік свято їм належиться.

І зверніть увагу, це інше всято ніж День Матері, бо там ми говоримо про нас я про матерів і ця думка є основною, а в реальному житті наше існування багатовимірне, до того не всім жінкам дана радість материнства.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   СЕПТІМА 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:15

:36_15_46: :36_15_46: А я хочу просто привітати всіх жінок і дівчат з хоч і не дуже весняним днем,по погоді,але дуже радісним.Щастя Всім,злагоди,миру та Любові.
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:33

Перегляд повідомленняProlisok (7.3.2010, 18:33) писав:

Але ось в чому суперечність - свято започатковано людиноненависницями Розою Люксембург і Кларою Цеткін у своє національне свято Пурим (на честь знищення персидських ворогів єврейки Естер).

А чому Роза Люксембург людиноненависниця? і Клара Цеткін? я їх так близько не знаю, але про цей аспект не зауважила, поясніть про що йдеться.

Prolisok, не знаю, де Ви здобували освіту, але глибина Ваших думок вражає з усіх тем. коли Клара Цеткін привезла це свято де Петербурга, воно вважалось "західним", бо йшлося в ньому про права жінок і спротив 16-годинному робочому дню для жінок. Це не лише радянське свято, до того була довга історія родом з Північної Америки, супражистки ітп. А Пурим - це свято всього єврейського народу, символ їх врятування в часи, коли вони не мали власної держави і були переслідувані, а сталось це завдяки Естер, котра не посоромилась признатись, що є єврейкою. До речі свято Пурим згідно нашого григоріанського календаря виходить не в числі, єврейський календар не співпадає з нашим. наприклад , цього року воно було 28 лютого, а наступного року буде 20 березня.

Так, це не релігійне свято, але ж не всі наші свяиа релігійні, є такі, що єднають жінок різних конфесій.

Повідомлення відредаговано Наталюсик: 07 березень 2010 - 22:01

• 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Пані Богдана 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:41

Я особисто не святкую 8 березня, я святкую в цей день Пурім - День, коли Естер врятувала єврейський народ. Взагалі, на скільки я знаю, Клара Цеткін була єврейка і обрала для жіночого дня саме 8 березня тому, що в тому році Пурім випадав саме на той день.

Повідомлення відредаговано Пані Богдана: 07 березень 2010 - 20:45

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natalia220 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:42

Laska, про подарунок нема мови! Я полегшила мужу завдання і сказала що він собі як хоче, а я беру 200 грн і купую собі сумку. Він був не проти :D ! І ще раз повторюсь що 8 березня святкувати ВАРТО!!!
My Signature
Зображення

Нехай наші бажання здуріють від наших можливостей
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 20:52

Гарне весняне свято. Хоча ніколи не ставила його на рівень Різдва чи Пасхи. Тому ми ососбисто ніякого великого святкування немаємо. В університеті дарили одна одній (так як хлопців в нас було, щоб порахувати вистачить однієї руки) якісь весняні квіти і все.
Не підтримую думки, що саме чоловікам - аби подія і уже свято. Хіба серед жінок таких немає? У наш час жінки ведуть себе часто як чоловіки. Є й такі, що частенько собі "свято" влаштовують. І не кожна бігає по хаті з тряпкою і розривається між кухнею та стіралкою. На цю тему можна довго дискутувати...
Хто святкує- молодці, що знайшли час, бажання та можливість! Людство взагальному потребує побільше добра, тепла, приємних посмішок! Прийшла весна і я бажаю всім нам тепла не тільки на вулиці, а й в наших сім"ях!

П.с.: а чому чоловікам участі не приймати? Було б цікаво почути і їхню думку ;)
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nirvana 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 07 березень 2010 - 20:52

Само собою, що варто святкувати! Це ще один привід чоловікам якось відзначити своїх коханих! :36_15_46:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Лесюнька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 21:36

Перегляд повідомленняProlisok (7.3.2010, 20:33) писав:

Але ось в чому суперечність - свято започатковано людиноненависницями Розою Люксембург і Кларою Цеткін у своє національне свято Пурим (на честь знищення персидських ворогів єврейки Естер). Крім того, є інше жіноче свято - День матері, можливо День Валентина (може ще хтось пригадає інші суто жіночі свята). В чоловіків було 23 лютого - відмінили. День української армії - 6 грудня взагалі не прижилося. День батька (не знаю якого числа) маловідоме. Тобто на противагу у чоловіків свята немає.
Крім того, чи варто щоб раз в рік жінку поважали, бо кажуть, що восьме березня придумали чоловіки, щоб решта року на жінку не звертати увагу.
Крім того, у святі немає нічого християнського - наприклад, у церкві про нього не згадують, жінок не вітають. Крім того свято вигідно торгівцям квітів, солодощів, можливо це вони пропагаують його щоб заробити більше. Ще може свято призводить до необхідності вітати вчительок, виховательок у садочку.
В кого які ще думки, я свої варіанти висловила

Маю деяку інфу, про саме виникнення жіночого свята 8 березня.

ІСТОРІЯ СВЯТА 8 БЕРЕЗНЯ

Виникло це свято як день боротьби за права жінок. 8 березня 1857 року в Нью-Йорку зібрались на маніфестацію робітниці швейних та взуттєвих фабрик. Вони вимагали 10-часовий робочий день, світлі та сухі робочі приміщення, рівну з чоловіками заробітну плату. Працювали жінки того часу по 16 годин на добу, отримуючи за свій труд копійки. Чоловікам після рішучих виступів вдалося добитися введення 10 годинного робочого дня. На багатьох підприємствах в США виникли профспілкові організації. І ось після 8 березня 1857 року з’явилася ще одна — вперше її членами стали жінки. Того дня в багатьох містах Америки сотні жінок вийшли на демонстрацію, вимагаючи надання їм виборчого права.

В 1910 році на Міжнародній конференції жінок-соціалісток в Копенгагені Клара Цеткін виступила з пропозицією про святкування Міжнародного жіночого дня 8 березня, яке прозвучало, як заклик до всіх жінок світу долучитися до боротьби за рівноправ’я. Відгукнувшись на цей заклик, жінки багатьох країн долучаються до боротьби проти злиденності, за право на труд, за повагу до своєї гідності, за мир. В 1911 році це свято вперше відзначалося 19 березня в Австрії, Данії, Німеччині і Швейцарії. Тоді більш мільйона чоловіків і жінок взяли участь в маніфестаціях. Крім права обирати і займати керівні посади, жінки домагались рівних виробничих прав з чоловіками.

А потім це свято відзначили 12 травня 1912 року. В Росії вперше Міжнародний жіночий день відзначався в 1913 році в Петербурзі. В проханні на ім’я міського голови було заявлено про організацію «…наукового ранку по жіночому питанню». Влада надала дозвіл, і 2 березня 1913 року в приміщенні Калашниковської хлібної біржі на Полтавській вулиці зібралось півтори тисячі людей. Порядок денний наукових читань включав питання: право обирати для жінок; державне забезпечення материнства; про дороговизну життя. В наступному році в багатьох країнах Європи 8-го березня або приблизно в цей день жінки організували марші на знак протесту проти війни.

В 1917 році жінки Росії вийшли на вулиці в останню неділю лютого з лозунгами «Хліба і миру». Через 4 дні імператор Микола II зрікся престолу, тимчасовий уряд гарантував жінкам виборче право. Цей історичний день випав на 23 лютого за юліанським календарем, який того часу використовувався в Росії, і на 8 березня за григоріанським календарем.

Міжнародний жіночий день 8 березня з перших років Радянської влади став державним святом. С 1965 року цей день став не робочим. Існував і його святковий ритуал. Цього дня на урочистих заходах держава звітувала перед суспільством про реалізацію державної політики у відношенні жінок. Поступово Міжнародний жіночий день в країні губив своє політичне забарвлення.

Після розпаду Радянського Союзу день 8 березня лишився в переліку державних свят України. Відзначається Міжнародний жіночий день і в країнах СНД: в Азербайджані, Білорусії, Грузії, Казахстані, Киргизії, Молдові, Росії, Таджикистані, Туркменії, як Міжнародний жіночий день; в Узбекистані як День матері; у Вірменії його відзначають 7 квітня, як День материнства і краси.
My Signature
Зображення
В кінці все буде добре. Якщо все ще погано, то це ще не кінець!
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inna-S-G 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 21:51

Дівчата, я усіх вас вітаю!!!!! :8_3_19:
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   turquoise 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 22:11

Перегляд повідомленняLaska (7.3.2010, 19:43) писав:

Prolisok,
У чоловіків кожен день свято - не готують не перуть, можуть ввечері на пиво сходити і для них ще свято?

не у всіх чоловіків...)) це залежить від жінки... як до себе відносишся...))
My Signature
Зображення

На нее нельзя сердиться. Ведь она всего лишь женщина © Фаулз
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Svitlana HP 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 22:30

Думаю 8-ме березня хороше свято. Воно виникло досить давно, тому не варто так протестувати проти нього. Жінкам того часу було досить важко жити. Вітаю всіх з святом!!!!!
My Signature
Зображення

– Как довести девушку до сумасшествия? – Дать ей кучу денег и закрыть все магазины!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 22:46

А мені просто приємно, що наступає весна... це щось нове, прекрасне, чисте... Зображення Хтось придумав це свято, яке обов"язково припадає на піст... ну й що... мені приємно отримати поцілунок, увагу, весняні квіти, посмішку... і взагалі відчути себе у прекрасному настрої і в теплі, де поруч ті люди, яких би хотіла бачити біля себе... Зображення
Варто святкувати, варто бути бажаною, варто бути коханою,варто жити і радіти кожному дню......Зображення
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   дінуля 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 березень 2010 - 23:06

На мою думку, в житті кожної жінки дуже мало таких днів, що можна повністю розслабитись, відпочити, присв"яти день собі-коханій. А 8-Березня - саме тикий день. День жінок, день капризів та їх задоволення. І не останню роль в цей день відіграють наші кохані чоловіки. Тому це свято св"яткую і всім бажаю в цей день отримати кучу позитиву від найприємніших і найнеочікуваніших привітань!!! ВІТАЮ!!!
My Signature
ознайомтеся з новими правилами щодо лінієчокЗображення
  • 2
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів