Щитовидка оперативне втручання
Відправлено 04 березень 2010 - 23:40
В червні 2009 року удалили лівий яйник (погранична сирозно-папілярна киста).
Ще є на груді лівій фіброаденома, яку кажуть вирізати. Я все настроювалась, оскільки лякав місцевий наркоз. Бо мала сильний депресняк і при любому хвилюванні мутніло в очах, холоділо все (обморочний стан). Присіла на антидепресанти.
Два останні місяці болять груди. Звернулася до мамолога. Прощупав "все нормально, це може давати щитовидка. Зробіть УЗД".
Пройшла три УЗД. В результаті обстежень (ендокринологи, ренген грудної клітки, гематолог) і здавань гормонів (в нормі всі) призначено пункцію. Сказали настроїтись на операцію, тому що те, що вони там побачили, має розмір майже 5 см. А я зовсім нічого не прощупую, не видно поверхнево.
Була на Броньовій, потім в Медінституті. Там і там записана на операцію. На відміну від Броньової (не сказали здавати аналізів, нічого) в Медінституті сказали обійти купу всього. Оскільки випадок неординарний.
У вівторок маю лягати в медінститут на обстеження. Будуть там і пункцію брати - лікар Довгань.
А на середу призначено на Броньову - лікар Галай.
Може була у когось схожа операція? Підкажіть де краще це зробити і хорошого хірурга та анастезіолога.
Відправлено 05 березень 2010 - 08:23
Відправлено 05 березень 2010 - 13:47

я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
Відправлено 06 березень 2010 - 15:20
Лягаю 9 березня на обстеження, в Довганя все і розпитаю.
Відправлено 08 березень 2010 - 12:05
У мене теж вузол,пункція показала,що недоброякісний(не хочеться писати страшного слова).Планую операцію в Києві.
Все буде добре!!!

"Это-невозможно!"-сказала причина,
"Это-безрассудно!"-заметил опыт,
"Это-безполезно!"-отрезала гордость,
"Попробуй!!!"-шепнула мечта!!!
Відправлено 08 березень 2010 - 23:35
Posmishka (8.3.2010, 12:05) писав:
У мене теж вузол,пункція показала,що недоброякісний(не хочеться писати страшного слова).Планую операцію в Києві.
Все буде добре!!!
Дякую за підтримку! А коли плануєш їхати в Київ? Бо з цим кажуть не затягувати. Мені сказали, що навіть на 2 тижні відтягувати не рекомендують (я просила через 2 тижні).
Відправлено 09 березень 2010 - 10:16
citronella (9.3.2010, 0:35) писав:
На початку наступного циклу,по відчуттях через 2-3 тижні.Не бери до серця,так процес запустився,але лікарі переконують,що жити з цим можна.

Відправлено 10 березень 2010 - 08:40
Відправлено 10 березень 2010 - 09:19
Відправлено 10 березень 2010 - 10:28

Відправлено 10 березень 2010 - 10:34
Відправлено 10 березень 2010 - 15:24
Danaka82 (10.3.2010, 10:34) писав:
Я вже була в неї. Вистояла 3 год. в черзі. Власне вона сказала оперувати. Сказала що випадок не ординарний, важкий і після роздумів до кого мене скерувати сказала йти в 3-тю хірургію до хірурга Блажкевича. Оформилась в лікарню. Оце відпросилась додому на день. Він оперує разом з внуком. Оглянули мене і сказали, що пункцію робити не доцільно (я зрозуміла, що тяжко дістатися до "того"). Наразі здала аналізи в лікарні, направили в Медіс здати на фосфор, лімфо....(не памятаю) і кальцій іонізований. Ще здала на гормон паращитовидки. Завтра результат.
А на рахунок травниць: дуже важко знайти ту, яка дійсно допоможе і це ризиковано, оскільки передбачали, що після 20 років Чорнобиля люди масово будуть хворіти на онко. А розвивається процес тепер дуже швидко.
Відправлено 10 березень 2010 - 15:47
Нехай аналізи будуть найкращі, вір"ю все буде добре!

Відправлено 12 березень 2010 - 11:44

Відправлено 12 березень 2010 - 18:36
olia14, Блажкевич уже не оперує. Він тепер асистент в свого внука Брилинського Остапа Романовича. Але всі мені говорять, що той зараз найкращий.
Posmishka Я тримаюся, хвилювань нема (поки що). Оперовані досить швидко приходять до себе і кажуть, що нічого не болить. Мене готують на вівторок оперувати. Сьогодні вже розмовляла з анастезіологом. На вихідні відпустив лікар додому, в понеділок йду.
Katerinka, дякую, але вже оприділилася з хірургом. Але зверну увагу на цього лікаря.
Відправлено 12 березень 2010 - 21:10
А мені тут ще знайомі контакти підкидають різних цілителів,і десь далеко в душі зашкреботіли сумніви,що варто було б ще і ще шукати інші варіанти лікування.А сьогодні все стало на свої місця,пригадала що лікар-Матіщук Сергій Ігорович,який скеровував на операцію,казав-багато людей тягнуть з хірургічним втручанням,ходях по травниках,а час втрачається...Сподіваюся у нас все буде файно

Відправлено 20 березень 2010 - 16:06
уляночка моя (18.3.2010, 19:41) писав:
Дякую, що хвилюєтесь за мене.
Зараз вдома - в понеділок знову йду в лікарню.
Оперували мене 16.03. в 3-ій хірургії. Хірург Брилинський О.Р. з Блажкевичем Й.В.
Що вам сказати?... Мабуть створена мною тема міняється.
Сказали, що я в них унікальний випадок, оскільки при операції виявилося, що щитовидка в нормі, паращитовидка теж. А "це" було на лімфатичних вузлах. Прибрали цю частину і ті, що рядом, бо мали якісь підозрілі вкраплення. А заодно і фіброаденому на груді (ми так домовлялися).
Знаєте, я є дуже цікава, мушу все розпитати. Перед операцією лікар сказав, що під час операції виносять те, що вирізають, і треба швиденько занести на гістологію. На протязі 20хв. робиться аналіз і з гістології передзвонюють на мобільний в операційну, де вирішується доля: доброякісна чи зло... і до чого це відноситься.
Я розпитала далі (може ще комусь цікаво буде) чому потім чекають ще 3-4 дні на результат гістології, якщо його вже говорять під час операції. Виявляється, це робиться іншим методом:
1 (експрес-тест). Під високою заморозкою.
2. Заливають парафіном і це може зберігатися до 25 років.
Але сказав, що результати практично не відрізняються.
Але на своє питання, що показала попередня гістологія, відповідь: "сказали чекати, в четвер-пятницю буде".
В четвер не було, в пятницю відповіли, що нема відповідних реагентів для додаткового дослідження, чекаємо до понеділка.
Зате хоч про грудь хірург сказав, що там типова фіброаденома і хвилювань за неї нема.
Уявіть мій стан. Чекаю. В інтернеті нічого не розумію. Я вже питала в хірурга, що важливіше - щитовидка чи лімфовузли. Мовчать як партизани: "все скажемо після результатів гістології. Зараз ніхто нічого не приховує - все будете знати". Тільки сказав: "не переживайте, лімфатичних вузлів маєте ще багато".
Сама операція для мене пройшла добре, від наркозу відійшла легко, без тунелей, голова ясна. Єдине, коли боялася, це кроки під руку з анастезіологом в операційну і коли лягла на стіл і мені привязали руки. І ніхто зі мною не розмовляє - все на німо: міряють тиск на одній руці, в другу впихають катетр. І основне - нікого знайомого (якісь молоді дівчина та хлопець). Я кажу: "говоріть щось до мене, бо я вже боюся". Коли я вже почула ззаду голос анастезіолога і вона завязала мені волосся пеленкою - стало легше. Закрила очі і чекала коли засну. Головне пережити тих 5-10хв.
По операції ніяких антибіотиків не кололи, тільки в той день і на ніч анальгін з дімедролом. Температури не мала. Нічого не боліло, лише горло, бо подразнили трубкою ендотрахеальною. Зараз трохи маю ще хриплий голос. Головою повертала.
Сьогодні зняли шви - на вигляд так нічого.
Водив Блажкевич показати мене ще раз Довганю, що на УЗД. Той переглянув мою історію і забрав собі фотокартку коли він мені робив УЗД до операції: "я заберу, бо випадок унікальний, нехай буде в мене". Я до нього: "ну хоч Ви мені поясніть в чому та унікальність"
Чекаю понеділка...... І молю Бога, щоб в понеділок все прояснилось в найкращу сторону.
Відправлено 20 березень 2010 - 20:48

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках