Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: конфлікт учня з учителем - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

конфлікт учня з учителем Оцінка: -----

Користувач поза мережею   natawa 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 04 березень 2010 - 18:38

Привіт!В моєї дочки проблема з вчителем.Проблема заключається в тому,що вчитель постійно має претензії,занижує оцінки,несправедливо відноситься до моєї дитини.Учні більш впливових та заможних батьків отримують максимальну увагу та кращі оцінки за гірші знання,ніж в моєї дочки.Вчитель постійно принижує її перед учнями,завжди виправляє в неї помилки,які по суті і не є помилкою.В іншої вчительки з цього предмету в моєї дитини оцінки були на багато кращими,вона вчилась на відмінно,в групі була першою по успішності,а отже й оцінка в табелі була краща.Причини такого ставлення до моєї дочки ми аналізували,та не знайшли причину.На контакт з дочкою вчитель іти відмовляється.Порадьте ,будь ласка,як вірно вчинити в тій ситуації,щоб в результаті мою дочку не довелось переводити в іншу школу.До того ж,вона проти ,щоб я втручалась в цей конфлікт,бо вона боїться,що погіршаться стосунки і з іншими вчителями із педагогічної солідарності.Чекаю ваших порад!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Barbarris Vulgais 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 04 березень 2010 - 18:40

вам краще звернутись до шкільного психолога
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 18:47

Barbarris Vulgais, а що психолог порадить? вірніше кому? тут проблема не в дитині, а в вчительці.
natawa, підійдіть до тої вчительки, поговоріть з нею. Видно вона ЩОСЬ хоче.
варіанти є 2-а
1.ви даєте їй те, що вона хоче
2. ви йдете до директора, потім в вищі інстанції. Повірте, мої батьки працюють в освіті. То все легко вирішується.
єдине тут - НЕ БОЯТИСЯ!
на її місце роботи - купа людей чекає. не думаю, що та учілка така глупа і буде ризикувати посадою.
а взагалі-то все це крайні заходи. можливо все вирішиться простою розмовою з нею.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mickey 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 04 березень 2010 - 18:55

natawa, ситуація до сліз знайома. В моєї доньки в ліцеї була аналогічна ситуація з вчителькою англ. мови. Чоловік звинувачував в основному у всьому доньку, я ж була на її стороні. Підстав до претензій не було жодних, як сказала мені потім керівничка, на її думку була чисто жіноча ревність ( вчителька молода, з претензіями, донька теж собі в кашу не дасть наплювати). Варіантів було два - забрати в іншу групу або врегулювати конфлікт. Шляхом проведення тривалих бесід з донькою я з ясувала що вчительку дратує найбільше ( вияв власної точки зору, як не дивно) і порадила їй зрозуміти вчительку і попробувати, скажем так, підлаштуватись під неї. На щастя, помогло, хоча вчителька її не особливо любить але не ганяє на кожному уроці ( знайшла собі іншу жертву). Думаю, вам краще зустрітись з вчителькою, щоб почути її думку про ситуацію, тоді скоріше зорієнтуєтесь. Справжня причина є, можливо не в вашій дитині, але її треба зрозуміти. Сумніше, якщо вчителька хоче чи грошей, чи щоб дитина додатково займалась саме з нею ( не виключено). В мене такого досвіду немає, але знаю, що часто вчителі шляхом заниження оцінок натягують батьків на дод. заняття.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 18:58

Цікаво скільки років дитині. У мене в 9 класі було таке саме з історії. я була дуууже впевнена в своїх знаннях. Одного разу за контрольну роботу я отримала 3. Мене це дуже обурило. Я зробила кіпіш в класі, сварилась з вчителем, він мене довів до сліз. Потім я взяла ту роботу і занесла її до директора, щоб сам оцінив її. Розказала всю ситуацію, що вчитель мені постійно занижує оцінки і кепкує з мене на уроці. Вчитель був визваний на "ковьор". Не знаю, що там за розмова була, але вчителя звільнили.
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:05

nata_war, в мене в школі була така ситуація з керівничкою, вона мене рік ганяла як миш, я була круглою відмінницею, йшла на медаль, а вона на кожному уроці розказувала при всіх яка я безтолоч і дура. Але штука була в тому, що в мене мама працювала в промтоварному магазині і могла діставати імпортний товар ( це було в епоху дефіциту). Хотіла кєра то пальто з ламою, то якісь светри, а мама сказала - не буду я їй догоджати і шукати, перетерпиш. Так кєра відчепилась тоді, коли пішов в школу батько і поговорив з нею по чоловічому.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata_war 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:08

Mickey шкода, що є такі вчителі, до яких після закінчення школи навіть на вулиці не хочеться вітатися. Цікаво, а їм не соромно?
My Signature
Зображення
Трудно быть скромной, когда ты лучшая...
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:15

nata_war, повірте, абсолютно не соромно. Керівничка моя вже покійна, то не буду більше нічого казати, земля їй пухом. А вчителька моєї малої - прийшла я на батьківські збори, зайшла до неї - вона щось таке блеє, що волосся дибки стає. Ну, неуважна моя дитина, забуває все, то що мені з нею робити - бити її чи що? Я їй кажу - це не ваші уроки вона забуває, а все на світі, в тому числі поїсти часом. Але це говорити - що горохом об стіну, простіше розслабитись. Добре що відчепилась. А іншого хлопчика батьки просто перевести в іншу групу хочуть, хоча це теж не вихід.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Barbarris Vulgais 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:23

не завжди винні вчителі...дітки теж з перчиком, хоча вдома тихі і пухнасті...це так до слова
а щодо психолога, то це перший крок - місток на мирне врегулювання проблеми між учителем і дитиною...психолог, думаю, теж не дурень, і після розмови з дитиною, як член шкільного колективу, щось та скаже тому вчителю...
  • 3
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:30

Barbarris Vulgais, я тому й кажу, що треба поговорити і з вчителем і з дитиною. Діти часто собі придумують свої образи, нагнітають ситуацію, батьки заводяться, конфлікт з школою на рівному місці ( знаю з власного досвіду). Я вважаю, що в більшості випадків дітей треба вчити знаходити спільну мову з вчителем, їм же в дорослому житті прийдеться знаходити спільну мову з купою людей, і не всі вони їм будуть симпатичні.
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зорянка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:53

natawa, скоріш за все та вчителька знайшла собі жертву, якою стала Ваша дитина. Під жертвою я маю на увазі, що вона ЩОСЬ хоче від Вас, як писала hrystyna. Сеоріш за все вона знає чим займаєтесь Ви та чоловк, може хоче щось у цьому плані.
Також це можна розцінювати як натяк на репетиторство і саме в неї.
Як варіант пропоную перевести Вашу дитину до іншої групи, якщо є поділ на групи.
Ще Ви самі можете поговорити з цієї "вчителькою" ( як в школі таких тримають???:( просто по власному досвіді знаю, що є багато таких вчителів, які тільки і чекають подяки у кишеню... це сумно... бо сама вчитель, але такого хамства собі ніколи не дозволяла) І з дитиною поговорити, щоб не сприймала все близько до серця, але щоб і не відпала охота до вивчення даного предмета.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 20:04

В нас в школі є ще й така вчителька - принижує і обзиває дітей, може в істериці за волосся дитину витягнути з партою аж до дошки. Дітей багатших батьків оцінює вище, а всі решта - дурні, тупі і т д. Неодноразово батьки скаржились директору - та безрезультату. Дочка моєї знайомої ходила разом з дочкою цієї вчительки в її клас, то вона своїй ставила 11, 12, а дочці знайомої 6-8 і різно обзивала. Подруга возмущалась, ходила до директора, навіть в відділ овіти (сама вона працює гол.ревізором в обл. відділенні ПФУ). Батько вчительки працював в міліції , а мама в школі і здобули якось зв'язки в управлінні освіти. Було море скандалів, а все закінчилось що вона почала дівчинці ставити двійки і попередні оцінки в журналі коректором позамальовувала і поставила нижчі. Дівчинка плачучи йшла в школу. Знайомій прийшлось перевести дитину в іншу школу. А результат - школа з набагато більшими вимогами, а дитина стала з "двійочниці" відмінниця. Наші спільні знайомі про це казали так: "в одному королівстві дві королеви забагато" Тому, щоб мій малий не йшов до неї в перший клас я віддала його в п'ять з половиною років в школу. Ця вчителька є дочка хресного мого чоловіка, може і добре вона ставилася б до сина, але я неризикнула.

Спробуйте всетаки поговорити з вчителькою і дізнатись в чому вона бачить причину. Поговоривши з нею ви дізнаєтесь чи можна щось виправити, чи ліпше не травмувати дочки і перевести в іншу школу.
Бажаю хорошого продовження навчання!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bridgitta 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 20:24

моя мама працює в школі вже 20 років і я теж трохи пробувала вчительський хліб, тому знаю, що бувають там такі хабарницькі тварі (інакше їх не можу назвати, бо позорять всіх представників цієї благородної і жертовної професії). Була одна особа, до якої під дверима вишиковувалась черга з батьків з кульочками, а якщо якась мама не приносила ту "дань", то вона так цькувала ту дитину, що їй життя не було. Тому пораджу розпитати інших батьків, чи вони їй шось носять, щоб визначити, чи з такої причини вона ображає вашу дитину. також поговорити з вчителькою, але без жодного натяку на хабар, раз дасте, потім все життя комусь даватимете. Повірте! можна і треба жити без хабарів.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галчонок.ua 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 21:16

я сама недавно закінчувала школу, і ця тема мені досить зрозуміла. В мене керівничка теж така сама була. Коли до неї приходили батьки з кульочками, то їх дітки - "Сонечка", а чиї не приходили, то ними можна і стіни витирати. Мої батьки не з багатої сім"ї, тому "хороше" ставлення відчула на собі.
Правда одного разу вона трошки лаханулася, бо поставила мені 6, а своїй улюблениці 10, за роботу з однаковими результатами, в нас був один варіант контрольної. Це мене образило, я пішла до неї, спиталася чого в мене така оцінка... так вона, ще й сказала, "Вибач, я помилилася..." а коли я виходила з класу почула фразу типу, "королева мені тут знайшлася, буде перечити мені, як поставила, так і буде..."
я не витримала пішла до директора. пояснила ситуацію, оцінки в мене покращились відразу, ставлення не змінилося, але не знижувала бали.
в атестаті з її предмету в мене 9, а могло б бути 5 або 6.

не бійтеся підійти до вчителя, ви як мати, маєте знати чому до вашої дитини так ставляться і нівякому разі не допускати немправедливості.
на крайняк ідіть до директора і вище.
My Signature
ЗображенняЗображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natali7a 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 вересень 2010 - 14:10

Мій чоловік був головою батьківського комітету. Він добре знав директора, бачив його бездіяльність і нераз писав на нього скарги - було защо.
Та директор "наїхав" на керівничку . Вона зробила з мого чоловіка "ворога" класу. Привселюдно меня почали принижувати батьки звинувачуючи в тому , що через нас найкращі вчителі будуть відмовлятися від нашого класу .Зі мною ніхто невітається . Почалась травля...
Якщо Ви бачите бездіяльність освітянь - незвертайте на це уваги і! інакше вам буде так погано як мені зараз. Забудуть як ви організовувати свята , як до ночі прикращали клас до свята, забудуть усе . Достатньо написати на них декілька скарг і вони з'їдять тебе і твою дитину. У їхній системі Усі за всіх і всі за одного.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   fotinia 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 вересень 2010 - 15:45

Перегляд повідомленняnatali7a (22.9.2010, 15:10) писав:

...забудуть усе . Достатньо написати на них декілька скарг і вони з'їдять тебе і твою дитину. У їхній системі Усі за всіх і всі за одного.

От і я, чесно кажучи, схиляюсь до такої думки. Тільки десь поскаржись - і твоя дитина ще більше буде страждати. Получиться "із огня да в полимя".
Це ж і вдношення однокласників одразу зміниться, діти бувають ще більш жорстокі ніж дорослі. Якось боязко.
My Signature
Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.

В. А. Сухомлинський.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bridgitta 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 вересень 2010 - 16:29

Перегляд повідомленняnatali7a (22.9.2010, 15:10) писав:

У їхній системі Усі за всіх і всі за одного.

і далеко все не так, і не всюди однаково. в школі, де я працювала, навпаки були страшні суперечки між директором і вчителями, його ненавидять. звісно крім тих жополизок, які діляться з ним своєю даниною. а на захист вчителів він ніколи не ставав, навпаки давив на них, що от ходять батьки, скаржаться. а скарги були багато разів через якісь фальшиві приводи. наприклад, що вчитель вдарила, коли такого і близько не було, чи страшно передтрудила хвору дитину, коли доручила принести стосик книжок з бібліотеки в клас. мабуть, батьки учнів уявляють педколектив як якийсь ворожий табір, я ж тому таборі була і там працює моя мама, я знаю, як все непросто, які різні бувають вчителі. одні справедливі і навіть погрози директора їм не вказівка, інші хами, мають якусь "кришу" і нічого їм не страшне.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Halochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 вересень 2010 - 16:40

Люди, що почалось зараз в школах. Постійно чую про конфлікти учнів з вчителями. І не завжди розберешся, хто ж насправді винен. А на рахунок явного заниження оцінок, то все просто-вчитель хоче додаткових занять)) В мене знайома навчається на 5 курсі, англійська мова, займається з шестикласницею вже ругий рік. Майже вся група ходить до тої вчительки на репетиторство і має 10-11 балів, а та дівчинка 8-9, вчителька постійно допитується хто допомагає в англійській. І постійно до цієї дівчинки чіпляється, коли її "підопічні" навіть читати добре не вміють...І натякає на додаткові заняття.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 23 вересень 2010 - 17:09

natali7a, мені здається, що у таких випадках батькам навпаки треба об'єднуватися.
не можна дозволяти щоб якісь несправедливі, неписані норми керували поведінкою дитини і батьків.
сьогодні вони вийдуть боком одній дитині, завтра іншій. скільки скалічених дітей має ьути, щоб батьки задумалися і об'єдналися?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панна Ганна 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 вересень 2010 - 23:42

Ситуація з недооцінюванням важка. Хоча не набагато краща ситуація і з переоцінюванням (особливо у молодших школярів). По-перше, дитина починає боротися не за знання, а за оцінку, яка сама собою не є вже відбитком рівня знань, а, скоріше, проявом рівня симпатії педагога до дитини і її батьків. По-друге, маючи неадекватну оцінку, і дитині, і батькам важко розібратися і вчасно зреагувати на перші прояви відставання у якомусь предметі. Все це веде до викривлень у мотивації навчання і не тільки.
Як з цим боротися? Почати треба з встановлення того, що неадекватне оцінювання має місце (може бути, що дитина жаліється на те, чого немає, зовсім з інших причин; ви можете бути тривожною матусею і таке інше). Можна попроситися на урок. Можна звернутися до іншого педагога з проханням оцінити рівень знань дитини (без посилання на те, що у вас визріває конфлікт з учителем).
Моя мама, наприклад, завжди радить кілька місяців самій ретельно перевіряти домашні завдання дитини, а потім вже йти до вчительки. Колись їй це допомогло розібратися з моєю вчителькою іноземної мови. Вона просто прийшла і сказала, що сама перевірила те завдання, за яке у мене стоїть "3". Вчительку попустило.
У всякому випадку не варто зразу панікувати, але й попускати не варто. Розберіться і вам стане зрозуміло, що з цим робити.
І ще, пояснюйте дитині постійно, що в школу ходять не стільки за оцінками, скільки за знаннями.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему