конфлікт учня з учителем
Відправлено 04 березень 2010 - 18:38
Відправлено 04 березень 2010 - 18:47
natawa, підійдіть до тої вчительки, поговоріть з нею. Видно вона ЩОСЬ хоче.
варіанти є 2-а
1.ви даєте їй те, що вона хоче
2. ви йдете до директора, потім в вищі інстанції. Повірте, мої батьки працюють в освіті. То все легко вирішується.
єдине тут - НЕ БОЯТИСЯ!
на її місце роботи - купа людей чекає. не думаю, що та учілка така глупа і буде ризикувати посадою.
а взагалі-то все це крайні заходи. можливо все вирішиться простою розмовою з нею.
Відправлено 04 березень 2010 - 18:55
Відправлено 04 березень 2010 - 18:58
Відправлено 04 березень 2010 - 19:05
Відправлено 04 березень 2010 - 19:08
Відправлено 04 березень 2010 - 19:15
Відправлено 04 березень 2010 - 19:23
а щодо психолога, то це перший крок - місток на мирне врегулювання проблеми між учителем і дитиною...психолог, думаю, теж не дурень, і після розмови з дитиною, як член шкільного колективу, щось та скаже тому вчителю...
Відправлено 04 березень 2010 - 19:30
Відправлено 04 березень 2010 - 19:53
Також це можна розцінювати як натяк на репетиторство і саме в неї.
Як варіант пропоную перевести Вашу дитину до іншої групи, якщо є поділ на групи.
Ще Ви самі можете поговорити з цієї "вчителькою" ( як в школі таких тримають???:( просто по власному досвіді знаю, що є багато таких вчителів, які тільки і чекають подяки у кишеню... це сумно... бо сама вчитель, але такого хамства собі ніколи не дозволяла) І з дитиною поговорити, щоб не сприймала все близько до серця, але щоб і не відпала охота до вивчення даного предмета.

Відправлено 04 березень 2010 - 20:04
Спробуйте всетаки поговорити з вчителькою і дізнатись в чому вона бачить причину. Поговоривши з нею ви дізнаєтесь чи можна щось виправити, чи ліпше не травмувати дочки і перевести в іншу школу.
Бажаю хорошого продовження навчання!
Відправлено 04 березень 2010 - 20:24
Відправлено 04 березень 2010 - 21:16
Правда одного разу вона трошки лаханулася, бо поставила мені 6, а своїй улюблениці 10, за роботу з однаковими результатами, в нас був один варіант контрольної. Це мене образило, я пішла до неї, спиталася чого в мене така оцінка... так вона, ще й сказала, "Вибач, я помилилася..." а коли я виходила з класу почула фразу типу, "королева мені тут знайшлася, буде перечити мені, як поставила, так і буде..."
я не витримала пішла до директора. пояснила ситуацію, оцінки в мене покращились відразу, ставлення не змінилося, але не знижувала бали.
в атестаті з її предмету в мене 9, а могло б бути 5 або 6.
не бійтеся підійти до вчителя, ви як мати, маєте знати чому до вашої дитини так ставляться і нівякому разі не допускати немправедливості.
на крайняк ідіть до директора і вище.
Відправлено 22 вересень 2010 - 14:10
Та директор "наїхав" на керівничку . Вона зробила з мого чоловіка "ворога" класу. Привселюдно меня почали принижувати батьки звинувачуючи в тому , що через нас найкращі вчителі будуть відмовлятися від нашого класу .Зі мною ніхто невітається . Почалась травля...
Якщо Ви бачите бездіяльність освітянь - незвертайте на це уваги і! інакше вам буде так погано як мені зараз. Забудуть як ви організовувати свята , як до ночі прикращали клас до свята, забудуть усе . Достатньо написати на них декілька скарг і вони з'їдять тебе і твою дитину. У їхній системі Усі за всіх і всі за одного.
Відправлено 22 вересень 2010 - 15:45
natali7a (22.9.2010, 15:10) писав:
От і я, чесно кажучи, схиляюсь до такої думки. Тільки десь поскаржись - і твоя дитина ще більше буде страждати. Получиться "із огня да в полимя".
Це ж і вдношення однокласників одразу зміниться, діти бувають ще більш жорстокі ніж дорослі. Якось боязко.

Якщо люди кажуть погане про твоїх дітей, це означає, що вони кажуть про тебе.
В. А. Сухомлинський.
Відправлено 22 вересень 2010 - 16:29
natali7a (22.9.2010, 15:10) писав:
і далеко все не так, і не всюди однаково. в школі, де я працювала, навпаки були страшні суперечки між директором і вчителями, його ненавидять. звісно крім тих жополизок, які діляться з ним своєю даниною. а на захист вчителів він ніколи не ставав, навпаки давив на них, що от ходять батьки, скаржаться. а скарги були багато разів через якісь фальшиві приводи. наприклад, що вчитель вдарила, коли такого і близько не було, чи страшно передтрудила хвору дитину, коли доручила принести стосик книжок з бібліотеки в клас. мабуть, батьки учнів уявляють педколектив як якийсь ворожий табір, я ж тому таборі була і там працює моя мама, я знаю, як все непросто, які різні бувають вчителі. одні справедливі і навіть погрози директора їм не вказівка, інші хами, мають якусь "кришу" і нічого їм не страшне.
Відправлено 22 вересень 2010 - 16:40
Відправлено 23 вересень 2010 - 17:09
не можна дозволяти щоб якісь несправедливі, неписані норми керували поведінкою дитини і батьків.
сьогодні вони вийдуть боком одній дитині, завтра іншій. скільки скалічених дітей має ьути, щоб батьки задумалися і об'єдналися?
Відправлено 23 вересень 2010 - 23:42
Як з цим боротися? Почати треба з встановлення того, що неадекватне оцінювання має місце (може бути, що дитина жаліється на те, чого немає, зовсім з інших причин; ви можете бути тривожною матусею і таке інше). Можна попроситися на урок. Можна звернутися до іншого педагога з проханням оцінити рівень знань дитини (без посилання на те, що у вас визріває конфлікт з учителем).
Моя мама, наприклад, завжди радить кілька місяців самій ретельно перевіряти домашні завдання дитини, а потім вже йти до вчительки. Колись їй це допомогло розібратися з моєю вчителькою іноземної мови. Вона просто прийшла і сказала, що сама перевірила те завдання, за яке у мене стоїть "3". Вчительку попустило.
У всякому випадку не варто зразу панікувати, але й попускати не варто. Розберіться і вам стане зрозуміло, що з цим робити.
І ще, пояснюйте дитині постійно, що в школу ходять не стільки за оцінками, скільки за знаннями.

Допомога