Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Респіраторно-афективні приступи - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Респіраторно-афективні приступи дитина починає плакати і тут же заходиться Оцінка: -----

Користувач поза мережею   mamusia2 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 лютий 2010 - 18:12

Всім привіт! Моєму синочку 11міс 13днів. Маємо таку проблему: в час прорізування зубів знижується рівень кальцію в організмі, внаслідок цього дитина "заходиться" при плачі. Це жахливо, малий синіє, затримує дихання, іноді навіть "обм'якає". Ми живемо в м.Коломия, возили Владика до Ів.-Франківська вже кілька разів на консультацію до невролога. Призначили "Біокальцевіт", Magne B-6, Дентокінд на міс. Закінчили курс і все спочатку. Хто стикався з такою проблемою? Чим рятувались? Коли минули приступи? Пишіть усе, обговоримо!!!!! :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оськін 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 20:42

у нас була така проблема десь з року.Це жах!Одного разу ледве відтелепали вниз головою,далі вона зомліла.Всі були в шоці.Але до лікаря ми не звертались,батьки казали,що в мене теж таке було в дитинстві,але само пройшло,хоча варто було піти на консультацію.Більше таких випадків не було,але були легші з посинінням.Десь через 10 місяців пройшло.Комаровський пише по цьому поводу,що це поширене явище і зазвичай до3-4 років проходить,але лікарю показатись треба.Ще читала,що однією з причин може бути порушення в обміні речовин.А вас хто консультував?А що ви робите,коли дитина заходиться?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lori 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 21:47

В нас такі ж приступи. На обліку у невропатолога. В цому випадку не можна робити електрофарезу, парафін (нам призначав ортопед), бо провокує ці приступи. Лікуємось послідовно з 11 місяців: фенобарбітал, дормікінд, кальціус, пантокальцин, нервохель. Робили енцефалограму, щоб виключити епілепсію 2 рази з перервою 7 місяців, на другій вже не було "судорожной предрасположености". Були ще й в кардіолога яка сказала, що це відбувається спазм судин при кисневій недостатності. Ці приступи в нас бувають і через 2 місяці, а бувають і через 2 тижні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 23:35

Перегляд повідомленняoskin (9.2.2010, 20:42) писав:

у нас була така проблема десь з року.Це жах!Одного разу ледве відтелепали вниз головою,далі вона зомліла.Всі були в шоці.Але до лікаря ми не звертались,батьки казали,що в мене теж таке було в дитинстві,але само пройшло,хоча варто було піти на консультацію.Більше таких випадків не було,але були легші з посинінням.Десь через 10 місяців пройшло.Комаровський пише по цьому поводу,що це поширене явище і зазвичай до3-4 років проходить,але лікарю показатись треба.Ще читала,що однією з причин може бути порушення в обміні речовин.А вас хто консультував?А що ви робите,коли дитина заходиться?

Ми були у невролога Когут Є.І., робили нейросонографію. А ще радимось з різними педіатрами. Одне непокоїть сильно: 3-ій місяць лікуємо, і, як тільки закінчуємо курс, знову приступи... :( Коли заходиться, треба по можливості витягнути язик, щоб маля не задавилось, придавити його хвостом ложки, так відновиться дихання. А ще мити холодною водою, вмикати голосно музику, щоб не втрачало відчуття реальності. А скільки вашій? Як часто таке бувало?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nadin 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 09 лютий 2010 - 23:41

Дівчата, а як виглядають ці приступи? В моєї малої було раз таке, якраз коли лізли зуби.Вона почала сильно кашляти в результата викашляла з легенів все повітря і не могла зробити вдих. Губи почали синіти, але якось миттєво все припинилося. До лікаря не зверталися, але дуже непокоїть питання що це було!
My Signature
Зображення

Наша сила в нашій слабкості!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2010 - 23:44

Перегляд повідомленняLori (9.2.2010, 21:47) писав:

В нас такі ж приступи. На обліку у невропатолога. В цому випадку не можна робити електрофарезу, парафін (нам призначав ортопед), бо провокує ці приступи. Лікуємось послідовно з 11 місяців: фенобарбітал, дормікінд, кальціус, пантокальцин, нервохель. Робили енцефалограму, щоб виключити епілепсію 2 рази з перервою 7 місяців, на другій вже не було "судорожной предрасположености". Були ще й в кардіолога яка сказала, що це відбувається спазм судин при кисневій недостатності. Ці приступи в нас бувають і через 2 місяці, а бувають і через 2 тижні.

А яка причина приступів? У нас- гіпокальцемія. У вас з віком змінився характер приступів, чи все так само? Надовго настає покращення після курсу лікування? Ми енцефалограму не робили, а це необхідно? Як тільки починаються зуби, у нас біда. Вже, слава Богу, 8 є. А у вас як з цим?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МІРКА 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 00:07

У мене зі старшим таке було з 10 місяців до 2-ох рочків. То страшно пережити, тому можу просто пошкодувати батьків і тих діточок. Чесно кажучи, перший раз тут прочитала, що це від нестачі кальцію....дивно,стільки лікарів обходили, хоч би один про це мову вів.Стояли у невропатолога на обліку, робили НСграфію і приймали ліки, зараз не згадаю які, але точно знаю, що то був легкий наркотик.Невропатолог виписала для того, аби дитина була спокійнішою.Скільки я не питалася в неї від чого це- вона толком не могла пояснити.Приступи збільшувалися в той час, коли лізли зубки,коли організм був ослаблений.Багато старших людей казали мені не давати ті препарати,а дочекатися 2-ох років.Ми припинили приймати таблетки і дійсно....після 2-ох років все минулося.
Коли малий починав плакати, ми вже були на поготові: якщо я бачила, що він не видихає і починає синіти і втрачати свідомість, то перевертала його вверх ногами(так кисень припливає до мозку) і плескала по попі,або холодна вона, щоб дитина струснулася і отямилася.
Тримайтесь мамочки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 07:58

Перегляд повідомленняmamusia2 (10.2.2010, 0:44) писав:

У нас- гіпокальцемія.

а ви здавали кров з вени на вміс кальцію?
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 10:11

І нам педіатр казав вниз головою перевертати.В мене мала така балувана,це все через те,що я боялась,щоб вона не заходилась,тому при перших хниках все давала.Люди казали:"Хай реве!Поплаче і перестане."А я відчувала себе "заложником"її настрою-тільки б не розплакалась.Тепер плачем маніпулює.Пам"ятаю ,як перший раз це сталось,у мене в середині все "переверталось" і руки тряслись цілий день,істерика була,ревіла.Дівчатка,тримайтесь.З віком має пройти.Ось ,що каже Комаровський

Вопрос

Ребенок, 1,5 года, когда заходится в плаче, перехватывает дыхание, синеют губки, ребенок обмякает, нужно встряхнуть. Знаем, что у многих бывает. Что это такое и стоит ли беспокоиться?

Ответ

Описанное состояние действительно довольно распространенное. Медицинская наука называет это «аффективно-респираторные приступы». Проявляются они спазмом гортани при активной эмоциональной нагрузке. Аффективно-респираторные приступы являются особенностью раннего детского возраста, это одно из проявлений специфики обмена веществ (в частности, повышенной потребности в кальции, дефицит которого провоцирует спазмы гортани), а также одно из проявлений синдрома повышенной нервной возбудимости. Беспокоиться родителям однозначно стоит, и это беспокойство должно проявляться в том, что ребенка необходимо показать квалифицированному детскому невропатологу. Но все-таки главное вы должны знать уже сейчас: всё вами описанное — это возрастная особенность, которая практически всегда перерастается. Как правило, у детей старше трех-четырех лет таких приступов не бывает.
My Signature
Зображення
  • 4
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 10:24

Перегляд повідомленняОксанаа (10.2.2010, 7:58) писав:

а ви здавали кров з вени на вміс кальцію?

Так, кальцый був 1,85. Поклали в руку стилет і вливали хлористий кальцій, дякувати сусідці-медсестрі були вдома. Але малому краще "пішов" БІОКАЛЬЦЕВІТ, нам його призначив педіатр Марусик Б.Д. Я от думаю: то що малого весь час "пічкати"?

Користувач подумав і додав через 7 хв.:

Перегляд повідомленняМІРКА (10.2.2010, 0:07) писав:

У мене зі старшим таке було з 10 місяців до 2-ох рочків. То страшно пережити, тому можу просто пошкодувати батьків і тих діточок. Чесно кажучи, перший раз тут прочитала, що це від нестачі кальцію....дивно,стільки лікарів обходили, хоч би один про це мову вів.Стояли у невропатолога на обліку, робили НСграфію і приймали ліки, зараз не згадаю які, але точно знаю, що то був легкий наркотик.Невропатолог виписала для того, аби дитина була спокійнішою.Скільки я не питалася в неї від чого це- вона толком не могла пояснити.Приступи збільшувалися в той час, коли лізли зубки,коли організм був ослаблений.Багато старших людей казали мені не давати ті препарати,а дочекатися 2-ох років.Ми припинили приймати таблетки і дійсно....після 2-ох років все минулося.
Коли малий починав плакати, ми вже були на поготові: якщо я бачила, що він не видихає і починає синіти і втрачати свідомість, то перевертала його вверх ногами(так кисень припливає до мозку) і плескала по попі,або холодна вона, щоб дитина струснулася і отямилася.
Тримайтесь мамочки.

Нам теж на 1-ший місяць призначили ДЕФІНІН- препарат для лікування епілепсії, я була не в захваті,але інший невролог його відмінила і пояснила, що причина наших приступів- гіпокальцемія. А у вас в 2 рочки були всі зубки?

Користувач подумав і додав через 14 хв.:
Але хто знає чому взагалі таке з нашими дітьми?Мені один лікар казав, що деякі діти на знижений рівень кальцію навіть не реагують і він відновлюється сам по собі. То що ж це спричиняє взагалі?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 10:44

Дівчата,а є у вас якась залежність-літо чи зима?Бо зимою кальцій гірше засвоюється,нехватка сонця,віт.Д.От мені цікаво.У нас приступи були найгірші літом...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 лютий 2010 - 23:27

Привіт дівчата, ви як? Я тут новачок, але дуже дякую всім хто вже мені відгукнувся :5_1_123v: :unknw: Знаєте, це й справді дуже важко ростити дитинку з такими приступами...
Oskin, у нас все поки що зв'язано з зубами і пік приступів припадає на прорізування. Я не знаю точно, але чомусь відчуваю, що коли будуть всі зубки вони закінчаться. Хоча в знайомої доні 2,5р., а приступи бувають все одно. Матусі, то як ви думаєте варто лікувати чи ні? Взагалі комусь допомогли ліки так, щоб приступи зникли взагалі? Я читала, що організм перестає сам виробляти кальцій і т.д. при довгому прийомі штучних препаратів. Що ви про це думаєте? :bye:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2010 - 09:15

mamusia2,

Цитата

А яка причина приступів? У нас- гіпокальцемія.
Нам ніхто на призначав аналіз але невропатологи (ходили до різних) передбачали що це може бути від нестачі кадьцію і призначали його із Зеленої аптеки. Характер змінюється по тривалості приступу. Але в нас ще з народження синдром збудливості є.

Теж кажуть що повинно пройти з часом. Мама казала, що в дитинстві таке було в мене до 5 років.

Моя думка що потрібно лікувати, але ми як мами повинні зважувати всі призначення, бо тільки ми знаємо найкраще свою дитину. Від деяких призначень сама відмовилась в силу особистої думки стосовно застосування преперату до моїх дітей. (після прочитання інструкції).

Ще нам призначають гомеопатичні препарати :ігнація гомокорд, церебрум композитум, нота.

Цитата

Коли заходиться, треба по можливості витягнути язик, щоб маля не задавилось, придавити його хвостом ложки, так відновиться дихання.

Я не ложкою це роблю, під час приступу дитина спочатку не стискає зуби, а потім так сильно стискає, що здається що поламає їх, то я пальця в рот швидко, хоч і дуже боляче, але встигаю і терплю.

oskin не задумувалась, але влітку у нас ці приступи спровокував парафін і електрофарез. Тому сказати коли більше важко.

Через тиждент закінчуємо курс лікування і робимо перерву тиждень і йдемо до невропатолога. (так наш невропатолог сказав). Хоче побачити як себе поводять діти.

Повідомлення відредаговано Lori: 11 лютий 2010 - 14:19

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 лютий 2010 - 13:03

А моя зуби не стискала.Вона просто вдихала повітря і не могла видихнути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 13:18

Дівчата,а хто знає як бути з прививками ? Я читала, що нашим дітям не можна робити АКДП. В принципі я за вакцинацію, в донечки всі прививки, а малому вирішила відкласти до літа. А ви своїм робили АКДП? Як ваші дітки реагують на уколи? Я точно знаю, що не можна судинозвужуючі препарати від насморку. Можливо є ще якісь протипоказання для діток з респірат.-афект. приступами? :angel:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2010 - 21:29

АКДС не робила, читала що робити щеплення нашим малюкам можна якщо приступ не був пів року. Планую робити бо в садочок потрібно буде йти і щеплення якщо будуть вимагати то зробимо. А до року навіть здоровим діткам АКДС небажана, бо "садить" імунітет.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2010 - 23:57

Перегляд повідомленняLori (15.2.2010, 21:29) писав:

АКДС не робила, читала що робити щеплення нашим малюкам можна якщо приступ не був пів року. Планую робити бо в садочок потрібно буде йти і щеплення якщо будуть вимагати то зробимо. А до року навіть здоровим діткам АКДС небажана, бо "садить" імунітет.

'Lori' , а за період лікування на скільки найдовше пропадали приступи, ну й сформулювала :unsure: Ось пролікували і на тиждень(.......) спокою, я таке питала, і ще скільки максимально приступів на день у вас бувало?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 лютий 2010 - 08:45

mamusia2

Цитата

за період лікування на скільки найдовше пропадали приступи
максимально пропадали на 3 місяці, а було й таке що приступ повторювався через 2 тижні найменший період. А в день було по одному приступу. У нас це ще все відбувається на фоні нервової збудливості. Як захочуть одну й ту ж саму іграшку (наприклад) як зайдуться в крик і потім може бути в когось приступ. А частіше просто ні з чого починається крик і далі приступ.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 14:02

Дівчата, привіт! Останнім часом геть закрутилась... Малий вчиться ходити! У нього часто під час прорізування зубів насморк, в принципі не дуже страшний, швидко проходить, і я ставлю аромолампу. Капаю туди евкаліпту, коли лягає спати і носикові дихається легше. Ніби не помічала, щоб це провокувало приступи. Можливо ви знаєте про користь-шкоду аромотерапії для наших діток. До речі, як у вас справи? Мій пропив кальцій 2 тижні і поки спокій, хоча й прорізується зубчик. Пишіть, дівчата! :36_15_17:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2010 - 16:02

Я застосовувала аромотерапію, але не помічала звязку!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему