Респіраторно-афективні приступи дитина починає плакати і тут же заходиться
Відправлено 09 лютий 2010 - 18:12
Відправлено 09 лютий 2010 - 20:42
Відправлено 09 лютий 2010 - 21:47
Відправлено 09 лютий 2010 - 23:35
oskin (9.2.2010, 20:42) писав:
Ми були у невролога Когут Є.І., робили нейросонографію. А ще радимось з різними педіатрами. Одне непокоїть сильно: 3-ій місяць лікуємо, і, як тільки закінчуємо курс, знову приступи... :( Коли заходиться, треба по можливості витягнути язик, щоб маля не задавилось, придавити його хвостом ложки, так відновиться дихання. А ще мити холодною водою, вмикати голосно музику, щоб не втрачало відчуття реальності. А скільки вашій? Як часто таке бувало?
Відправлено 09 лютий 2010 - 23:41
Відправлено 09 лютий 2010 - 23:44
А яка причина приступів? У нас- гіпокальцемія. У вас з віком змінився характер приступів, чи все так само? Надовго настає покращення після курсу лікування? Ми енцефалограму не робили, а це необхідно? Як тільки починаються зуби, у нас біда. Вже, слава Богу, 8 є. А у вас як з цим?
Відправлено 10 лютий 2010 - 00:07
Коли малий починав плакати, ми вже були на поготові: якщо я бачила, що він не видихає і починає синіти і втрачати свідомість, то перевертала його вверх ногами(так кисень припливає до мозку) і плескала по попі,або холодна вона, щоб дитина струснулася і отямилася.
Тримайтесь мамочки.
Відправлено 10 лютий 2010 - 10:11
Вопрос
Ребенок, 1,5 года, когда заходится в плаче, перехватывает дыхание, синеют губки, ребенок обмякает, нужно встряхнуть. Знаем, что у многих бывает. Что это такое и стоит ли беспокоиться?
Ответ
Описанное состояние действительно довольно распространенное. Медицинская наука называет это «аффективно-респираторные приступы». Проявляются они спазмом гортани при активной эмоциональной нагрузке. Аффективно-респираторные приступы являются особенностью раннего детского возраста, это одно из проявлений специфики обмена веществ (в частности, повышенной потребности в кальции, дефицит которого провоцирует спазмы гортани), а также одно из проявлений синдрома повышенной нервной возбудимости. Беспокоиться родителям однозначно стоит, и это беспокойство должно проявляться в том, что ребенка необходимо показать квалифицированному детскому невропатологу. Но все-таки главное вы должны знать уже сейчас: всё вами описанное — это возрастная особенность, которая практически всегда перерастается. Как правило, у детей старше трех-четырех лет таких приступов не бывает.
Відправлено 10 лютий 2010 - 10:24
Оксанаа (10.2.2010, 7:58) писав:
Так, кальцый був 1,85. Поклали в руку стилет і вливали хлористий кальцій, дякувати сусідці-медсестрі були вдома. Але малому краще "пішов" БІОКАЛЬЦЕВІТ, нам його призначив педіатр Марусик Б.Д. Я от думаю: то що малого весь час "пічкати"?
Користувач подумав і додав через 7 хв.:
МІРКА (10.2.2010, 0:07) писав:
Коли малий починав плакати, ми вже були на поготові: якщо я бачила, що він не видихає і починає синіти і втрачати свідомість, то перевертала його вверх ногами(так кисень припливає до мозку) і плескала по попі,або холодна вона, щоб дитина струснулася і отямилася.
Тримайтесь мамочки.
Нам теж на 1-ший місяць призначили ДЕФІНІН- препарат для лікування епілепсії, я була не в захваті,але інший невролог його відмінила і пояснила, що причина наших приступів- гіпокальцемія. А у вас в 2 рочки були всі зубки?
Користувач подумав і додав через 14 хв.:
Але хто знає чому взагалі таке з нашими дітьми?Мені один лікар казав, що деякі діти на знижений рівень кальцію навіть не реагують і він відновлюється сам по собі. То що ж це спричиняє взагалі?
Відправлено 10 лютий 2010 - 10:44
Відправлено 10 лютий 2010 - 23:27
Oskin, у нас все поки що зв'язано з зубами і пік приступів припадає на прорізування. Я не знаю точно, але чомусь відчуваю, що коли будуть всі зубки вони закінчаться. Хоча в знайомої доні 2,5р., а приступи бувають все одно. Матусі, то як ви думаєте варто лікувати чи ні? Взагалі комусь допомогли ліки так, щоб приступи зникли взагалі? Я читала, що організм перестає сам виробляти кальцій і т.д. при довгому прийомі штучних препаратів. Що ви про це думаєте?
Відправлено 11 лютий 2010 - 09:15
Цитата
Теж кажуть що повинно пройти з часом. Мама казала, що в дитинстві таке було в мене до 5 років.
Моя думка що потрібно лікувати, але ми як мами повинні зважувати всі призначення, бо тільки ми знаємо найкраще свою дитину. Від деяких призначень сама відмовилась в силу особистої думки стосовно застосування преперату до моїх дітей. (після прочитання інструкції).
Ще нам призначають гомеопатичні препарати :ігнація гомокорд, церебрум композитум, нота.
Цитата
Я не ложкою це роблю, під час приступу дитина спочатку не стискає зуби, а потім так сильно стискає, що здається що поламає їх, то я пальця в рот швидко, хоч і дуже боляче, але встигаю і терплю.
oskin не задумувалась, але влітку у нас ці приступи спровокував парафін і електрофарез. Тому сказати коли більше важко.
Через тиждент закінчуємо курс лікування і робимо перерву тиждень і йдемо до невропатолога. (так наш невропатолог сказав). Хоче побачити як себе поводять діти.
Повідомлення відредаговано Lori: 11 лютий 2010 - 14:19
Відправлено 14 лютий 2010 - 13:03
Відправлено 15 лютий 2010 - 13:18
Відправлено 15 лютий 2010 - 21:29
Відправлено 16 лютий 2010 - 23:57
Lori (15.2.2010, 21:29) писав:
'Lori' , а за період лікування на скільки найдовше пропадали приступи, ну й сформулювала
Відправлено 17 лютий 2010 - 08:45
Цитата
Відправлено 24 лютий 2010 - 14:02

Допомога