Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Виховання хлопчика у 8 років - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Виховання хлопчика у 8 років Дитину потрібно виховувати з народження, але краще пізно ніж ніколи Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Masza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 03 березень 2010 - 18:26

Усім привіт!
У мене проблеми !
Моєму синові Андрію минуло 8 років. Раніш я думала, що ростити дитину дуже просто : необхідно купити їй одежу, іграшки, і накормити тим, що їй до смаку, і мріяла про те, щой мій син виросте культурним, добрим і вихованим хлопчиком . А звідкіль йому було це взяти, якщо я йому про це не розказувала. В садочок він не ходив, а бабуся його доглядала, точніше "розбалувала". Тепер я відкрила очі і побачила - мій син мене не поважає, він не вміє спілкуватись на елементарні теми, будь-що сказане мною викликає у нього агресію. Я купила пару книг на теми про виховання дітей, прочитавши їх зрозуміла, що найголовніше - виховати з дитини хорошу людину.
Їсти здорову їжу і їсти вчасно - вже навчила, та от без істерек вчити уроки - нівяку.
Підкажіть, будь-ласка, можливо, хороші книжки, котрі допомогли б, а може і ще в когось так було і хтось знає рішення моєї проблеми?
:wacko3:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PYZATIK 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 03 березень 2010 - 21:01

Я думаю що це зараз такі діти. В мене та сама пробема в 6 років, і в садок ходить .Також не знаю що робити, боїться тільки папу, а мене ніби ігнорує, може і огризнутись. :36_3_11: :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 21:17

Сьогодні змальовував солдатів з журналу, дуже гарно вийшло і я похвалила, сказала - ух ти, супер, тоді він вирішив ще танка намалювати але в нього щось не вийшло, то як почав психувати, гарчати і кидатись олівцем що жах. Я працювала за компом в іншій кімнаті і проігнуровала цю сценку. І взагалі вже почала пити седативні краплі, якось спокійніш сприйняла це. Але краплі не вихід
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 21:30

Пошукайте в інтернеті оці книжки.
Ю.Б. Гиппенрейтер "Общаться с ребенком. КАК?"
Ю.Б. Гиппенрейтер "Продолжаем общаться с ребенком. ТАК?"
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 21:47

Дякую за підказку!!! :36_3_11:
Я читала Ю.Б. Гиппенрейтер "Общаться с ребенком. КАК?" , а також Некрасових, Пентли. Мені дуже сподобалась книга "Как отучить ребенка ныть" Одри Рикер, я багато взяла для себе і помітила в багатьох речах хороший результат. Але цього результату замало.
Щоб скачати "Продолжаем общаться с ребенком. ТАК?" багато мегабайт, на вихідних сходжу по магазинах пошукаю
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 21:51

А ви хочете все, відразу і назавжди? Так, на жаль, не буває :36_3_11: .
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 22:01

Моя мама вже брала Андрійову футболку і возила її до якоїсь знахарки вимовляти. Та сказала що пройде. А от коли???????????????7 не знаю :36_3_11:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Пані Богдана 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 22:10

Є надзвичайно чудова книга психолога Кевіна Лемана: "Как наставить ребенка на путь истинный и при этом не сойти с ума". Написана дуже добре, з гумором і, по-моєму, якраз відповідає на Ваші запитання.

Знайшла її у цьому Інтернет-магазині:
Прихований текст

Ми подарували її знайомій, у неї якраз були проблеми з вихованням дочки, у тої був дуже важкий характер, до того ж, вони сильно її балували. Мені часом доводилось наглядати за нею і я помітила, що дівчинка відразу почала себе якось по іншому поводити, була дуже здивована такою швидкою переміною. Зараз просто золота дитина :36_3_11: . Її мама каже, що усі знайомі, у яких є діти питаються в неї про "секрет виховання" і вона радить їм цю книжку.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняMasza (3.3.2010, 22:01) писав:

Моя мама вже брала Андрійову футболку і возила її до якоїсь знахарки вимовляти. Та сказала що пройде. А от коли???????????????7 не знаю :yahoo:

Ви що? Які знахарки :shok: ? Проблеми з вихованням дитини знахарка не вирішить, може бути лише гірше. Краще моліться за нього, сходіть до церкви, почитайте книги про виховання дітей.

Повідомлення відредаговано Пані Богдана: 03 березень 2010 - 22:18

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 22:16

Можливо, мені рано пхатися з порадами, бо сину лише 4 роки, але може ваша дитина і не винна. Я дуже часто стикалася з думкою про те, що телебачення, і зокрема сучасні мультики викликають в дітей приступи агресії. Також агресію і збуджений стан викликають шкідливі харчові добавки. Бачила навіть передачу про те, як в садочку показали дітям сучасний іноземний мультик, а потім попросили намалювати будь-що. так діти таких жахітть понамальовували!!! І це при тому, що мультик не був зовсім якийсь страшний - так, нічого особливого...
Я спостерігаю за своїм племінником.Це дуже агресивна дитина, яка нікого не слухає і не поважає, лише боїться тата. В цій родині телевізор не вимикається взагалі ніколи. Це ж дорослий здуріє... І до речі, йому постійно купляють йогурти, всякі "вкусняшки", що містять глютамінат натрію. А потім нас питають, чого це дитина така спокійна.
Ну і, звичайно, багато спілкування і свіжого повітря!Бажаю вам розуміння і спокою.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 березень 2010 - 22:38

Ще 7 місяців назад він також постійно сидів перед телевізором, до ночі, а в літку то й покурив зі старшими хлопцями. Тоді ми зробили для нього графік дня з 8-00 до 9-00 і якщо він його не дотримувався то був позбавленний телевізора. Перегляд звела до мультфільму в день і фільму Татусеві дочки. Його авторитети людина павук, гарі потер, він бігав по кімнаті і пальцями стріляв.
Сказав, що коли виросте, то купить своїй дитині всі серії гарі потера і дозволить їй дивитись
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 00:27

А Гаррі Поттера ви йому забороняєте? Чому? Книжки він читає чи тільки кіно дивиться?
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 09:07

Книжку він взяв у бібліотеці але відмовився читати, а от фільм дивився б. Я думаю ще пару місяців, зрозуміємо спочатку хто такі батьки, що таке любов, чому не можна красти, що таке повага і в чому вона проявляється. Тому що я вважаю що він ще не доріс до цього фільму (морально, психічно).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataliazzz 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 13:39

Я б вам радила звернути увагу на два моменти:
- по-перше, почитати про кризу 7 років (вона так називається, але насправді може "накрити" і в 6 років і у 8).
Діти дорослішають, визначають своє місце у стосунках зі світом. Дорослішання супроводжується деякими спецефектами, схожими на ті, що ви описали.
- по-друге, поцікавитися навантаженням і атмосферою у школі. Чи немає проблем з однокласниками і вчителями? Чи достатньо він буває на свіжому повітрі, чи багато рухається? Чи не занадто ви тиснете, розписавши йому день з ранку до ночі?
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 16:50

Тільки що читала про кризу 7 років і я так собі зрозуміла, що це про дітей що пішли в перший клас. А Андрій ходить вже в третій, тому що нам попадала скажена вчителька і він пішов у п'ять з половиною років. У нього хороший вчитель. Андрій його поважає тай вчитель про Андрія хороше відгукується - мені не соромно ходити на батьківські збори. Та й так я два-три рази в місяць зідзвонююсь з вчителем і розпитую про синову поведінку, про знання. З однокласниками також все нормально, обмінюється часто зі всіма машинами. По висоті він другий у класі. По знаннях також другий, хоч в першому і другому класі по знаннях був четвертий.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 19:53

Тобто з усіма, крім вас, він спілкується нормально? Успішність добра, але без істерик уроки не вчить (за вашими словами)? А може, він просто таким чином привертає до себе увагу? Хай мама краще сварить, ніж взагалі не помічає за роботою і домашніми клопотами? Знаєте, як часто буває: нема проблем - нема часу на дитину.
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 20:05

Перегляд повідомленняMasza (4.3.2010, 16:50) писав:

Тільки що читала про кризу 7 років і я так собі зрозуміла, що це про дітей що пішли в перший клас. А Андрій ходить вже в третій, тому що нам попадала скажена вчителька і він пішов у п'ять з половиною років. У нього хороший вчитель. Андрій його поважає тай вчитель про Андрія хороше відгукується - мені не соромно ходити на батьківські збори. Та й так я два-три рази в місяць зідзвонююсь з вчителем і розпитую про синову поведінку, про знання. З однокласниками також все нормально, обмінюється часто зі всіма машинами. По висоті він другий у класі. По знаннях також другий, хоч в першому і другому класі по знаннях був четвертий.

Вона так називається, тому що в 7 років (+-) дозрівають частини мозку, які відповідають за концентрацію уваги, абстрактне мислення, волю, самоконтроль. Саме тому навчання у школі краще починати ближче до цього рубежа (так, я проти навчання шестиліток, а тим більше - навчанняу 5.5).

Тут дуже доступно про кризу 7 років:

http://users.livejou...ka_/387047.html
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 20:13

Мене він слухає але псіхуючи, дивлячись з під лоба, а от мою мама - свою бабасю то взагалі: я не хочу, я не буду. Може кинути тим що в руках, брязнути дверима. Мама кричить, кричить а він далі робить своє. Він їй каже що потрібно робити, а не вона йому. З чоловіком він нормаль, але чоловік зранку і до 10 вечора на роботі. А в суботу цілий день вони разом займаються чоловічими справами, щось ремонтують і все добре.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Перегляд повідомленняNataliazzz (4.3.2010, 20:05) писав:

Вона так називається, тому що в 7 років (+-) дозрівають частини мозку, які відповідають за концентрацію уваги, абстрактне мислення, волю, самоконтроль. Саме тому навчання у школі краще починати ближче до цього рубежа (так, я проти навчання шестиліток, а тим більше - навчанняу 5.5).

Тут дуже доступно про кризу 7 років:

http://users.livejou...ka_/387047.html

Дякую. Знаєт мені останнім часом здається, що мені не дитину потрібно було рожати, а купити тамагочі - з цим би я справилась.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 21:05

Перегляд повідомленняMasza (4.3.2010, 20:13) писав:

Мене він слухає але псіхуючи, дивлячись з під лоба, а от мою мама - свою бабасю то взагалі: я не хочу, я не буду. Може кинути тим що в руках, брязнути дверима. Мама кричить, кричить а він далі робить своє. Він їй каже що потрібно робити, а не вона йому. З чоловіком він нормаль, але чоловік зранку і до 10 вечора на роботі. А в суботу цілий день вони разом займаються чоловічими справами, щось ремонтують і все добре.
Користувач подумав і додав через 4 хв.:

Дякую. Знаєт мені останнім часом здається, що мені не дитину потрібно було рожати, а купити тамагочі - з цим би я справилась.

Еее, спокійно... Дитина у кризовому віці може дістати до живого кого завгодно. Треба собі нагадувати, що все минає і це мине (і тоді настане перехідний період - ггг, чорний гумор).

Але попри це, те що ви описали вище - не є нормально. Він повинен знати, хто головний. І як у нас вдома поводяться один з одним (ви з чоловіком не кидаєте один в одного предметами, надіюсь?) Спокійно але твердо нагадуйте: ми не кричимо, ми не б'ємо один одного. Ми дружимо. Хто цього не розуміє і не вміє дружити - сидить сам, без розваг і солодкого. Будьте заодно з чоловіком і мамою, захищайте один одного виробіть одну лінію поведінки, і загальні правила.

Повідомлення відредаговано Nataliazzz: 04 березень 2010 - 21:15

My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 21:13

Погоджуюся з Nataliazzz, мені теж починає здаватися, що ви занадто "тиснете" на сина і він таким чином "відвойовує незалежність". Якщо скільки він себе пам"ятає було по-одному, а зараз всі вимоги прямо протилежні - це викликає протест. І подумайте ще над тим, чи не занадто негативно ви сприймаєте свою дитину. "мій син мене не поважає, він не вміє спілкуватись на елементарні теми" - це ж ваші слова? А потім виявляється, що дитина добре вчиться, дружить з однокласниками, вчитель про нього доброї думки... Повторю: це тільки мій погляд, я не хочу вас образити, але, можливо, ви впадаєте з одної крайності в іншу.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2010 - 21:38

Перегляд повідомленняNataliazzz (4.3.2010, 21:05) писав:

Еее, спокійно... Дитина у кризовому віці може дістати до живого кого завгодно. Треба собі нагадувати, що все минає і це мине (і тоді настане перехідний період - ггг, чорний гумор).

Але попри це, те що ви описали вище - не є нормально. Він повинен знати, хто головний. І як у нас вдома поводяться один з одним (ви з чоловіком не кидаєте один в одного предметами, надіюсь?) Спокійно але твердо нагадуйте: ми не кричимо, ми не б'ємо один одного. Ми дружимо. Хто цього не розуміє і не вміє дружити - сидить сам, без розваг і солодкого. Будьте заодно з чоловіком і мамою, захищайте один одного виробіть одну лінію поведінки, і загальні правила.

Справа в тому, що мама просто покричить а тоді знову за своє: то в ліжко їжу, то я застібну тобі штани і т.д. В нього дуже поганий почерк і я накупляла йому правописів. Трохи пописав в них і зараз почерк більш-менш. Коли перший раз сказала йому, що треба попрацювати на почерком то в нього була істерика, а мама при ньому почала : що ти придумуєш, він же хлопчик то як він має писати, в тебе теж не розбірливий але ж ти живеш. Це викликало в нього море сліз. Після цього ми зробили мамі зауваження, щоб вона так при дитині не говорила. Але знаєт як мама, їй здається , що тільки вона права.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів