Кальцій у продуктах харчування
Відправлено 03 березень 2010 - 14:10
Усі ми знаємо, що така речовина як кальцій - просто необхідна для нормального розвитку та функціонування людського організму, а особливо для організму вагітної жінки чи дитини. Та на превеликий жаль, однією із найбільш поширених хвороб у світі залишається ОСТЕОПОРОЗ - нестача кальцію в людському організмі. Дефіцит кальцію спричиняє безліч захворювань:у дітей - затримка розвитку, рахіт, пізнє вставання, запізнення прорізання зубів, переляк і крик увісні, поганий сон, облисіння.......; у дорослих - слабість та онеміння кінцівок, біль у поясниці, сутулість, гіпертонія, зменшення росту, погана пам"ять, крихкість зубів, випадання волосся, втрата блиску обличчя та волосся, серцево-судинні захворювання....
Сьогодні на нашому ринку існує безліч препаратів, що пропонують саме цю речовину - пвгулки, вітаміни, таблетки, йогурти, БАДи....
Але кальцій також міститься і у натуральних продуктах харчування - молоко, сир, яйця, квашена капуста......
Давайте поділимося інформацією та досвідом, хто як збагачується цією необхідною нам всім речовиною, і як краще вона засвоюється??????
Ось мій рецепт : взяти свіже яйце, гарно його вимити водою, шкаралупу очистити від внутрішньої плівки, висушити день-два. Перемолоти на млинку як цукор-пудру, чи мелений перець. Вживати зранку та ввечері по чуть-чуть (буквально на кінчик ложечки), з капелькою соку з лимона - так він краще засвоюється!!!!!!
Всім бажаю бути здоровими!!!!!!!!!!!
Відправлено 03 березень 2010 - 14:34

Вірю я, що прийде день і під сердцем дзвінко -Я почую стукіт сердця СВОЄЇ ДИТИНКИ.
Відправлено 03 березень 2010 - 14:44
творог я також стараюся їсти але проблема в тому що не люблю молочне..
Можливо хтось вживав Кальцимін чи подібні вітаміни? Чи з них мало що засвоюється?
Відправлено 03 березень 2010 - 14:54
Коли в моєї донечки почали лізти зубки, то я їй постійно давала порошок з шкарлупки курячого яйця. Результат-відмінний, та й процес прорізування зубів був практично безболісним.
Відправлено 03 березень 2010 - 14:59
і я таким способом поповнюю запас кальцію і організмі. коли була вагітною то їла таке кожен день, тепер 2-3 рази в тиждень. нам педіатр порадила навіть малому так давати кальцій.
Відправлено 03 березень 2010 - 15:43
Зоряна05, Бажано, звичайно домашні яйця
Відправлено 03 березень 2010 - 15:53
Коли в малої лізли зубки, то кальцій пила я. Оскільки донечка була на грудному, то їй з молочком попадало. Я вибрала Вітрум Кальціум. Написано, що він з морських ракушок.
Відправлено 03 березень 2010 - 16:33
Ще порилася в неті і знайшла:
Продукти, багатІ на кальцІй (мг/100 г)
Сири тверді - 600-1040; сухе молоко - 920; соя, бобові - 257; горіхи (різні) - 30-250; петрушка - 245; капуста - 210; фініки - 160; кефір, йогурт, вершки - 110-120; квасоля - 105; риба (особливо сардини, лосось) - 30-90; сир домашній - 80; хліб з висівками - 60.
Кращому засвоєнню кальцію сприяє сонячне проміння. Під його дією в шкірі виробляється вітамін D, який, у свою чергу, сприяє засвоєнню кальцію.
Відправлено 23 березень 2010 - 23:37
Я теж таке п"ю. За сік лимона не знала. Буду капати.
Відправлено 23 березень 2010 - 23:52
було б так чудово, якби перед тим як писати "перенсіть кудись" користувачі користувалися пошуком або читали описи розділів...
Відправлено 24 березень 2010 - 00:52
До речі вживати шкарлупу не радять довго, потрібно робити тривалі перерви, бо дуже велике навантаження на нирки, тому й потрібно брати лимонний сік, бо він розчиняє кальцій ще в роті і нирки не відчувають при цьому перевантажень.
Організм не вміє робити запаси: він візьме рівно стільки, скільки йому потрібно станом на сьогоднішній день, а від решти спробує позбутися, тобто вивести його через нирки. Під час вагітності навантаження на нирки й так досить велике, й зайвий кальцій нерідко призводить до утворення піску (або навіть каміння) в нирках.
Малюкові надлишок кальцію завдає не менших клопотів: його видільна система в утробі мами ще не працює, що позбавляє його можливості позбутися від надлишків. Тому дитя накопичує кальцій у кістках, що зовсім не потрібно у світлі майбутніх пологів. Адже надмірно укріплені зайвим кальцієм кістки малюка втрачають необхідну еластичність. Заросле «завдяки» підвищеному кальцію тім’ячко також ускладнює пологи. Адже в процесі пологів голівка малюка повинна змінювати свою форму, захищаючи таким чином його мозок від надлишкового тиску. Не можна вважати нормою й малюків, народжених із зубками. Тому вживати препарати, що містять кальцій, потрібно з великою обережністю.
Якщо жінка здорова і щодня вживає в достатній кількості продукти, що містять кальцій, то їй зовсім не обов'язково вживати штучний кальцій.
Деякі продукти уповільнюють засвоєння кальцію. До «недругів» короля мікроелементів належать щавель, шпинат, хлібобулочні та кондитерські вироби. Кока-колу, каву, копчені ковбаси також краще виключити з раціону. Обмежити і вживання солі – вона підсилює сечовиділення, й кальцій виходить із організму разом із сечею.
Повідомлення відредаговано м@рійк@: 24 березень 2010 - 00:59
Відправлено 24 березень 2010 - 09:00
Це навіть більше ніж в молоці, зеленій цибулі, вершках...
Більше кальцію містять петрушка (245 мг/ 100 г), молоко згущене (307), сир домашній (творог, 1000).
Дані взяла з книги Н. Стекнкової "Ви і ваш малюк".
За вагітність щодня зїдала сир або курагу. Молоко (козяче) - 2 рази на день по склянці. Зараз ппроблем з зубами ттт не маю.
Відправлено 24 березень 2010 - 09:11
Відправлено 24 березень 2010 - 09:18
Бо від яєчної шкарлупи можна і сальмонельоз підчепити
Відправлено 24 березень 2010 - 09:40
Відправлено 24 березень 2010 - 09:47
Продукты Кальций, мг/100 г
Мак 1460
Кунжут 783
Крапива 713
Подорожник большой 412
Сардины в масле 330
Шиповник собачий 257
Миндаль 252
Лесной орех 226
Кресс-салат 214
Соя бобы сухие 201
Молоко коровье 120
СОДЕРЖАНИЕ КАЛЬЦИЯ В ПРОДУКТАХ
В 100 г продукта Содержание кальция, мг
Молочные продукты
Молоко 3% жирности 100
Творог 95
Сметана 90
Сыры
Твердый швейцарский сыр 600
Плавленый сыр 300
Яйца Штука 27
Рыба
Рыба (средняя) 20
Треска (свежая) 15
Сельдь (свежая) 50
Семга (свежая) 20
Сардины в масле 420
Креветки (вареные) 110
Тунец (в консервах) 8
Сахар и сладкие продукты
Шоколад черный 60
Мясо
Мясо (средней жирности) 10
Свинина (тощая) 7
Ветчина(средней жирности) 10
Мучные продукты и их производные
Мука 16
Белый хлеб 20
Черный хлеб 100
Булочки 10
Рис, неотваренный 10
Макароны, неотваренные 22
Зеленые овощи
Средние 40
Помидоры, огурцы 10
Морковь 35
Капуста 210
Лук порей 92
Лук 35
Фрукты
Банан 26
Виноград 10
Фрукты с косточками (сливы, абрикосы...) 12
Груша, яблоко 10
Апельсин 40
Сухофрукты 80
Повідомлення відредаговано Костина мама: 24 березень 2010 - 09:54
Відправлено 24 березень 2010 - 10:02
Оленка2008 (24.3.2010, 9:18) писав:
Бо від яєчної шкарлупи можна і сальмонельоз підчепити
Якщо мова про домашні яйця, то якби в них був сальмонельоз, то ми б його давно зїли з серединою (з білком і жовтком). Бо якщо він є, то не лише в шкарлупі.
Відправлено 24 березень 2010 - 14:20
martynka (24.3.2010, 10:02) писав:
ні, не підчепили б, оскільки яйце сирим не їсте, тільки в сирому вигляді в яйцях трапляються бактерії сальмонели. якщо відбувається термічна обробка - вони гинуть. теж чула як Комаровський казав про глюконат кальцію. мол ефект не гірший ніж від шкарлупи з лимоном, а возні ніякої і ше й сальмонельоз не грозить. але кожен вирішує для себе сам що як і в яких кількостях вживати.
Повідомлення відредаговано Каська-маська-к@т: 24 березень 2010 - 14:20

Допомога